EKS Tipes Prof - kompatibil. tlaciaren?

Daniel Krajcik (26.08.2014, 15:18)
Rad by som sa spytal ake typy tlaciarni pouzivate k EKS TIPES Professional. My momentalne pouzivame odporucenu EPSON LX300+. Radi by sme presli na nieco rychlejsie, lepsie, prip. vylucili perforovany papier, ... Ak mate skusenost, podelte sa prosim o nu. Vopred Vam dakujem. d.krajcik@gmail.com
Ivan Oravec (26.08.2014, 15:57)
Tlačiť jedine cez PC z Windows použiť Tipes Print Manager a PDF Creator
Dušan Konečný (26.08.2014, 16:39)
Navod na MyPigeons.eu PDF dokumenty sa nasledne daju tlacit z PC klasickym sposobom na hocijakej tlaciarni. Vypoctar z nich navyse dokaze importovat udaje v priebehu niekolkych minut. ZO Rusovce (OZ BA) si takto nahravaju dolety online priamo z klubu pocas otvarania hodin.
Milan Blahovský (26.08.2014, 16:49)
1. tlačiareň EPSON LX 300+ 2.prenos cez Print manažéra do PC a odtiaľ na hocijakú tlačiareň kompatibilnú s daným PC. K tomu je potrebný kábel pre prenos údajov z nasadzovacej jednotky do PC / USB x sériovy port ). Jednoduché ak máš čo treba.
Daniel Krajcik (26.08.2014, 18:39)
Dakujem, ale myslel som bez pouzitia PC.
Milan Blahovský (26.08.2014, 19:54)
bod č.1 je bez PC
Dušan Konečný (28.08.2014, 11:29)
Informacia priamo z Tipes: 1/ tlacit sa da na akejkolvek EPSON kompatibillnej tlaciarni so seriovym portom (RS232). S takym portom som nenasiel ziadnu inu znacku okrem Epson a to len model LX300+ alebo etiketovacky, POS a pod. Aby Tipes zrusil toto obmedzenie, vytvorili spomenuty Tipes Print Manager, takze realne vedie cesta len tade. V Madarsku udajne vystup z Tipes Print Manager nemoze byt pouzity ako oficialny doklad. Problem je v tom, ze udaje idu do PC, kde je mozne ich pozmenit a nasledne vytlacit. Napr. ak udaje tlacite najprv do PDF a az z neho na papier, dokument pdf je mozne upravit a vytlacit s upravami. Opatrenia Tipes: MC1100 tlaci udajne na dokumenty aj vlastny "podpis", ktoreho manipulacia sa da zistit, MC2100 takyto podpis dostane s novym planovanym firmware, datum vydania zatial nie je dostupny. Ci to je / nie je ucinna ochrana neviem posudit. No aka je realita pri takejto tlaci v klube: Ak si na stol polozite PC a tlaciaren, nastavite aby Tipes Print Manager posielal udaje priamo do tlaciarne (nie do pdf), vyjdu Vam z EKS rovno vytlacene dokumenty, ako keby ste tlacili s ihlickovou tlaciarnou. Clenovia komisie to maju cely cas pod dohladom, na manipulaciu nie je cas ani priestor, a clenovia komisie svojim podpisom potvrdia, ze su vytlacene dokumenty v poriadku. V druhom kole prepnete Print Manager na pdf a stiahnete elektronicke dokumenty pre vypoctara alebo pre priamy import do vypoctoveho programu. Ako dokaz spravnosti budu sluzit papierove dokumenty, ktore sa archivuju pocas 2 rokov. Takze ak odchadza stara ihlickova tlaciaren, oplati sa porozmyslat radsej nad starsim PC + lacnou atramentovou tlaciarnou. Tie sa daju kupit uz od 30 EUR, na sezonu vystaci toner za 10 - 30 EUR, podla mnozstva vytlackov. Kvalitne laserove tlaciarne su na trhu uz od 150 EUR. Bazarove PC idu uz od 50 EUR.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené