Prečo máme pretekové plány ???

Milan Blahovský (17.08.2014, 13:20)
Asi som dostatočne nepochopil význam resp. dôvod tvorbya deklarácie pretekových plánov pred pretekovou sezónou. Alebo žeby to nepochopil niekto iný ? Stačí asi keď ste na tom správnom mieste v správnej chvíli... http://www.mypigeons.eu/sk/results/view/by-fancier/r-472-t-3663-krakow/ - pre poruchu auta sa časť OZ Prešov nedostavila na štart preteku, urobil sa teda náhradný pretek, kde už bolo všetko v poriadku, až na to, že sa ho zúčastnili aj chovatelia OZ Košice, ktorí mali prvý pretek realizovaný ako aj 1 ZO OZ Prešov. http://www.mypigeons.eu/sk/results/view/by-fancier/r-1150-t-5285-krakow/ Tak je potom potreba zasielania pretekových plánov pred sezónov či nie ??? Pokiaľ chceme letieť pretek pre vlastné potešenie tak asi nie.
Zdeňek Adamík (17.08.2014, 13:47)
Tak vypadá to, že to je už třetí OZ co si dělá z MS srandu (větry...)??
Ing.Miroslav Vidhold (18.08.2014, 18:47)
Milan,mas pravdu...nie je to asi jedina vec,pretekova komisia bude mat asi tento rok mnoho prace...:-)..prepacte, pisem bez interp.znamienok ...z mobilu..
Július Mlátko (19.08.2014, 00:07)
Asi som dostatočne nepochopil význam resp. dôvod tvorby a deklarácie pretekových plánov pred pretekovou sezónou. Alebo žeby to nepochopil niekto iný ? Milan prepáč že kopírujem Tvoju otázku ale aj mňa ako aj mnoho ďalších chovateľov ,,máta ,,táto otázka. Pýtajú sa a debatujú že ako je možné že v kategórií MS DT sa započítavajú aj preteky nad 700 km. A napr.aj niektorí chovatelia reg.sever tam majú započítaný /MSDT/ pretek 1.7.-čo je utorok v pracovný deň. Keď v propozíciach MS to je napísané,citujem: 1. Do pretekového plánu pre vyhodnotenie MS si môže usporiadateľ pretekov naplánovať maximálne štrnásť pretekov na tratiach od 100 do 700 kilometrov. Preteky môžu byť konané v termíne: od posledného aprílového víkendu po prvý augustový víkend (vrátane). Za víkend sa počíta aj deň štátneho sviatku. Tak aj na tieto otázky by chceli chovatelia dostať odpoveď. Už som v tejto veci kontaktoval aj p. Konečného a on to posunul ďalej na čo dostal aj odpoveď,ktorú mi aj preposlal a s ktorou sa chovatelia vôbec nestotožňujú. Preto sa pýtam chovateľskej verejnosti ako si vysvetľujú propozície MSDT ostatný. Možné je aj to, že si to my zle vysvetľujeme ale preto píšem tento príspevok a dávam verejnosti túto otázku. Ďakujem chovateľom za zamyslenie a čas ktorí venovali tomuto príspevku. Letu zdar [%sig%]
Zdeňek Adamík (19.08.2014, 08:10)
§ 2 Disciplinárny priestupok Disciplinárneho priestupku sa dopúšťa člen SZ CHPH, ktorý úmyselne alebo z nedbanlivosti: a/ poruší interné zväzové predpisy, b/ poruší organizačnú disciplínu,
Mikuláš Kováč (19.08.2014, 11:16)
Región Sever preložil pretek Hannover 2 na 1.7.2014 pre nepriaznivé počasie. Všetci účastníci / OZ / s týmto krokom – presunom na utorok súhlasili s vedomím resp. boli oboznámení, že daný pretek nemôžu použiť do súťaží MS. Touto zmenou boli oboznámení: výcvikár SZ CHPH a prezident SZ CHPH. Ja som danú situáciu riešil cez výpočtára RS a p. Konečného. Bolo mi vysvetlené, že daný pretek môže zaradiť, alebo nezaradiť do súťaže výpočtár OZ, pretože on definuje, ktoré preteky budú v ktorej súťaží zaradené. Takže je to na oblastných výpočtároch resp. funkcionároch, aby to bolo správne zadefinované. P. Mlátko píše: niektorí chovatelia reg.sever tam majú započítaný /MSDT/ pretek 1.7....... Upresním ktorí chovatelia resp. OZ. Jedná sa o OZ Kysucké Nové Mesto ( MDT, MSDT ), Čadca ( MSDT ) a Žilina ( DT ). Telefonicky som si preveril, prečo nemajú danú záležitosť ešte naporiadku. Jednoduchá odpoveď. " Výpočtár to rieši. " P.S: Pán Mlátko, prečo člen UKK nezdvihne telefón, alebo nenapíše e-mail niektorému z funkcionárov RS a nespýta sa: prečo? Ja osobne nemám problém vysvetliť. Prečo? Ako sa to stalo a či sa to rieši? MS Slovenska je komplikované pre chovateľov, funkcionárov, výpočtárov a preto sa stávajú chyby. Myslím si, že mnohí ľudia zlé reagujú keď objavia nejakú chybu. Hľadajú podvodníkov a klamárov, tam kde nie sú a škodia najmä tým, ktorí majú nato minimálny dosah. Poškodzujú dobré meno poctivým chovateľom. Na začiatku pretekovej sezóny 2014 som mal obavy. Príliš veľa nových vecí a informácii na všetkých úrovniach SZ. Ale môj pocit je, že naši funkcionári, výpočtári a predovšetkým p. Dušan Konečný odviedli kus práce a dobrej práce. S pozdravom Tajomník RS Mikuláš Kováč ml.
Milan Blahovský (19.08.2014, 11:38)
Miki, myslím si, že si nezačal od správneho konca. Nie pán Mlátko, či ja alebo ďalší, ktorí poukážu, že niečo niekde smrdí, sme tí čo majú maslo na hlave, ale v prvom rade organizátori pretekov. Tí majú na starosti organizáciu pretekov a to nie je iba zber holubov či odštartovanie preteku, ale aj definitívne spracovanie výsledkov prostredníctvom výpočtára, ktorého si najali na túto prácu. Tento človek nemá kompetenciu rozhodnuť o nastavení výpočtov pre súťaže, ale robí to na pokyn organizačnej zložky, pre ktorú pracuje. Teda v prvom rade by mal dostať pokyn z regionu Sever ako ma nastaviť výpočet pre MS. Samozrejme tak isto aj výpočtári jednotlivých OZ. Asi nie je v našej spoločnosti nič ľahšie ako narozprávať chovateľom, ako sa všetko vybaví a keď sa niečo nepodarí, môžu za to tí čo do toho "nepodarku" rýpu....O organizácii a spracovaní preteku, ktorý je mimo plánu OZ sa ani nebavím.
A čo sa týka noviniek na začiatku sezóny, nemám pocit, že by toho bolo až toľko, že sa niečo zvládnuť nedá. Stačí len veci nerobiť na poslednú chvíľu a všetko klape. Prehľadne spracovaný termínovník úloh umiestnený na webe. Je treba iba zadeliť úlohy funkcionárom, ktorí sa do funkcií dali zvoliť preto aby to bez komentárov zvládli,informovať chovateľov o povinnostiach a už iba čakať, že to bude dodržané. Nový program práve mnohé úlohy zľahčil a chovateľov od istých povinností odbremenil.
Zdeňek Adamík (19.08.2014, 12:41)
Víte pane Kováč, často jsem jezdíval na Slovensko ať už služebně či rekreačně. Slovensky sice perfektně hovořit neumím, ale dost dobře rozumím. A v této situaci jsem toho názoru, že se k Vašemu příspěvku možná hodí jedno hodnocení jednoho moudrého Slováka, které jsem kdysi uslyšel a velmi dobře si ho také zapamatoval: "Veď aká výhovorka, taká!". Podle mne obhajujete neobhajitelné a děláte někomu, některým, s prominutím "oslíka". Jako osoba již poněkud starší, chtěl bych Vám jedno říct: nenechávejte se, prosím, vtahovat do takovýchto her, či hrátek.
Mikuláš Kováč (19.08.2014, 13:25)
Pán Adamík po slovensky nerozumiete. Váš príspevok je toho dôkazom. Vy sa miešate do veci ktorým nerozumiete a nemáte ani tušenie, ako to na Slovensku funguje.
Zdeňek Adamík (19.08.2014, 15:19)
Tomu, že je POVINNOSTÍ dodržovat "Interné Svazové predpisy" do kterých určitě spadají i regule MS, tak tomu snad rozumí i malé dítě, snad až na jednu výjimku ...

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené