už dávno som sa tak nezasmial

Benjamin Liątiak (14.11.2013, 09:45)
Po prečítaní príspevku som rozhodol pridať aj aj. Nedávno mi prehral na telefóne chovateľ PH OZ Kežmarok rozhovor s p. prezidentom Dudzíkom. Zavolal mu na jeho mobil asi okolo 21,00. Obsah tohto telefonátu: Chovateľ bol zastrašovaný prezidentom za jeho požiadavku o prestup z OZ Kežmarok do OZ Poprad. Priateľ chovateľ má súradnice a bydlisko vo Svite. V rozhovore bolo od vulgarizmov až po zastrašovanie doživotným zastavením činnosti pre chov PH, všetko povedané prezidentom Slovenského zväzu CHPH. Ja som došiel k záveru, že oni si môžu dovoliť všetko, veď je to len hlas podobný prezidentovi p. Dudzikoví.Niekoľko desiatok chovateľov PH a ich sympatizantov OZ Poprad a Kežmarok zvažuje, že nebudú členmi Slovenského zväzu PH. Ryba smrdí od hlavy
Zdeňek Adamík (14.11.2013, 10:02)
Je-li to pravda, tak nejbližší VZ je vhodné pro okamžitou rezignaci na funkci prezidenta. Je-li to pravda, pak druhým krokem by mohlo být jeho odvolání z funkce.
Daniel Krajcik (14.11.2013, 10:35)
Pan Adamik, dakujeme, ze riadite diskusiu na strankach SZCHPH. V davnejsej i blizsej minulosti niektori clenovia prezidia ziadali, aby ste mali odnaty pristup pre zapajanie sa do diskusie na strankach SZCHPH. Vzdy som bol proti ... ale za to, co stvarate poslednu dobu na tychto strankach a ako priamo ci nepriamo stvete ludi proti sebe ... tak ak na najblizsom zasadnuti bude o tom rec, tak Vam hovorim, ze zodvihnem obidve ruky. Uz to tu skutocne nevladzem citat.
Zdeňek Adamík (14.11.2013, 10:38)
Každý jen trochu inteligentní člověk pochopí, že je třeba řešit příčinu a ne důsledek, tak se nad tím prosím zamyslete i Vy. Jinak tělocvik je prý zdravý.
Milan Blahovský (14.11.2013, 11:11)
Daniel, ja som stále bojoval za slušné DF ako súčasť webovej stránky a tým de facto aj akýsi prejav demokracie a hlavne komunikácie touto cestou smerom od chovateľov k funkcionárom a samozrejme aj naopak. Keďže sa to deje poväčšine iba z jednej strany a druhá strana sa tvári, že žije na inej galaxii, bude zrejme vhodné spojiť tvoje hlasovanie s hlasovaním za zrušenie tohoto DF. Zriadime link - Predaj a aukcie, prípadne ešte Zaletené holuby a ich osud či Dolety holubov v JAR a Thajsku a to možno aj nahradí toto DF.
Jozef Daníšek (14.11.2013, 11:50)
Pozdravujem. Správne ste to pomenovali pán Blahovský.Máte 100bodov.Len neviem pochopiť,že ste jediný blikajúci maják,čo sa z vyššie nemenovaných funkcionárov na tomto fóre dokáže zapojiť do našej diskusie.Tí ostatní asi skutočne šantia v inej galaxii,alebo galaxiách.A pán Adamík nedajte sa odradiť,na Slovensku je také príslovie"Trafená hus zagága"Nuž a zagágala.
Eduard Buček (14.11.2013, 12:02)
Milan aké Thajsko ,aká JAR veď tam dáva hrstka ľudí a 99 % chovateľov to nezaujíma. To by vôbec nemalo byť v diskusii. Kto sí chce pozrieť tak si otvorí TS a tam to má čierne na bielom. Toto diskusné fórum je o tóm ake máme problém* ktoré treba riešiť. Inak sa len šuškajú samé nepravdy a tú je to verejné. Je to smutné že si jediný funkcionár ,ktorý odpovedá pravidelne chovateľom a ostatný sa boja ako ,keby mali niečo nalepené za ušami. /česť vínimkam / Veď ak niekto je čistý tak nevidím prečo tu neodpoveda ,veď toto je nie trestné. Otázka znie, prečo sa dalí povolíť do funkcií, keď nechcú komunikovať s tými pre ktorých sa dalí na dráhu funkcionárčenia , alebo sú tam len pre niečo iné ? A reči že to nemá kto robiť sú zastaralé a ošúchane.
Milan Blahovský (14.11.2013, 12:30)
Edo či p.Daníšek, možno ste si všimli, že som "zľavnil" na svojej aktivite v tomto fóre. Zrejme som aj ja už "dozrel" a pochopil, že pre chovateľov niečo robiť, a to neznamená iba nejakú duševnú či fyzickú prácu, sa neoplatí a stále platí za dobrotu na žobrotu a preto svoj voľný čas sa snažím venovať rodine,holubom a sebe. Občas mi to ale nedá a prispejem aj ja svojím príspevkom, niekedy dvojzmyselne a niektorí si to zle vysvetľujú. Môj postoj k chovateľom to však nemení. Často sa rozčúlim, keď mi volajú a chcú poradiť vo veci, kde moje kompetencie nesiahajú a tí čo by im poradiť mali resp. mohli to nečinia. Môj postoj k funkcionárom sa tiež nemení. Keď si sa dal zvoliť do funkcie, tak sa obetuj pre tých, čo ti dali dôveru ( samozrejme nie iba tých, čo vložili tvoje meno do urny pri voľbách, hoci to v praxi žiaľ tak je ) a pomôž im riešiť ich problémy a nemaj strach verejne obhájiť svoj názor. Možno to znie príliš populisticky, ale môj postoj v tomto je jasný a pre niekoho možno aj nepríjemný.
Dušan Šmárik (14.11.2013, 13:26)
Na VZ treba prijať uznesenie aby funkionari SZCHPH ked sa na diskuznom fore objavi otazka ako prilklad uvediem prečo nebolo preškolenie vycvikarov OZ pre rok 2013 kto bol za to zodpovedni. Alebo ked sa ma zvyšiť členske mali by sa chovatelia dozvedieť to na tomto diskuznom fore ,lebo ako spravne poznamenal PAN BLAHOVSKY zvoleny funkcionari maju zodpovednosť pre všetkych členov SZCHPH nie len pre vyvolenych , lebo ako je zname na verejnosť sa prerokovane veci nedostavaju a neprijemne už vobec.
Milan Blahovský (14.11.2013, 13:35)
P.Šmárik, ako poznamenal raz môj priateľ : Na svete sú len Dvaja páni : marci - pán a tuli-pán, takže mne k menu toto oslovenie nechýba. Na doplnenie vašej poslednej vety asi ešte toľko, na verejnosť sa dostávajú často aj neprerokované veci a nepríjemné veci sa iba šuškajú. Mne to občas pripadá ako s tými našimi neprispôsobivými spolubčanmi - čím hlúpejší je volič, tým je naša pozícia silnejšia a kandidatúra jednoduchšia. Česť výnimkám.
Miroslav Ďurana (14.11.2013, 13:44)
Chlapi na tom to DF je najhoršie to,že sme registrovaný a za svoj názor sa nehanbíme.Nakoniec nás budú osobne predvolávať na disciplinárne riešenie. Milan skús z tohto DF urobiť na týždeň anonymné DF a potom sa tu budú možno niektorý funkcionári červenať.
Ing.Štefan Krescanko (14.11.2013, 14:20)
Pán Adamík, nedajte sa odradiť takýmito postojmi, ako to napísal p. Krajčík, ktorého si osobne tiež vážim. Možno si ten príspevok čo napísal neprečítal a až potom odoslal. Vy nie ste žiadny anonym v diskusii. Vaše príspevky mali a majú vždy hlavu a pätu. Bolo by hanbou pre SZ CHPH, keby k takémuto kroku zo strany SZCHPH došlo ako p. Krajčík uviedol. Bola by to hanba.
Oldrich Savara (14.11.2013, 14:33)
Pán Liatiak dobrý deň. Bol by som zvedavý či ten rozhovor, ktorý Vám prehral nemenovaný chovateľ z OZ CHPH Kežmarok má, alebo nemá výpovednú hodnotu. Mne to skôr pripadá ako JPP. Ak ten dotyčný chovateľ má hodnoverný dôkaz prečo neuvedie svoje meno ? Vážená chovateľská verejnosť som vo veku kedy môžem smelo povedať, že na Slovenskú poznám značnú časť našich popredných funkcionárov. Ale, že by náš súčasný prezident použival vulgarizmy tak to nie páni, to sa mi nezdá ! Iste ako aj my ostatní, má svoje nedostatky . Takže páni dva krát meraje a raz režte !!!
Zdeňek Adamík (14.11.2013, 14:50)
Oldo, jistě jsi si všiml že jsem v úvodu každé věty napsal: Je-li to pravda (pokud je to pravda). O tomto telefonátě jsem dostal ECHO už brzo ráno a jak vidno vůbec jsem nereagoval, až do doby když to bylo registrovanou osobou zveřejněno čímž se váha této informace do jisté míry zvýšila.
Jozef Daníšek (14.11.2013, 14:58)
Pán Blahovský! To poznám.Už som toho v živote preskákal dosť.Viac krát som si pre seba hovoril, či to stoji za to.Život je však taký.Málo kto si prizná vlastné pochybenie .A, keď ho nato upozorníte ,automatický sa stávate jeho nepriateľom.Vstúpiť si obrazne povedané "do seba",to sa nenosí.Ale, tiež niekedy nevydržím a na tomto fóre sa do diskusie zapojím.Hodnotenie už nechám na iných.Pretože si poviem,že sa nemôžem držať príslovia" Čo Ťa nepáli nehas"Tiež nemôžeme všetci po vzore našich najvyšších strkať hlavu do piesku a trpieť ako nás kopu do zadku.A som veľmi rád že existujú takí chovatelia ako Vy, vzpriečia sa ,povedia veci na rovinu a za tým si i stoja.Pravda je pre niekoho vždy nepríjemná.Ale nesmieme sa dať!
Štefan Nochta (14.11.2013, 14:58)
Ááánoo, taktiež zdieľam názor, že p. Adamík správne poukazuje na nedostatky, nerozdúchava žiadne vášne, ale verejne a kriticky píše o nedostatkoch, ktoré vládnu v holubárstve.............naše "veliteľstvo" asi chce držať krok s vládou...:))) Takémuto človeku chcete odobrať možnosť verejne vyjadrovať svoj názor??? To snáď nie! Takéto veci sa robia iba v politike a toto je predsa holubárske fórum! Adamík predsa nikoho neuráža, jeho príspevky sú inteligentné a keď si aj niekto do neho "kopne"on mu to nevráti kopancom, ale humorom......Adamík je predsa osobnosť! V dávnej minulosti podobne vystupoval M.Blahovský, je len na škodu, že sa z toho "unavil".....ale hádam ešte chytí druhý dych.....a ako poznám D.Krajčíka, ten to určite nemyslel tak, ako to vyznelo v jeho príspevku. Zvýšenie členského príspevku na 8.-€ považujem za veľmi nešťastné.......
Milan Blahovský (14.11.2013, 17:38)
Určite sa dá chytiť druhý dych, nie som astmatik chvalabohu, len sa pýtam pre koho ? Ako má niektorí potrebujú mi dali najavo na jar a svojim spôsobom im za to som aj vďační. Mne je ľúto iba tých ostatných tzv. jednoduchých a obyčajných chovateľov.
Ján Melichárek (14.11.2013, 18:48)
No to sa fakticky nedá............... 1,Ak je tvrdenie p. Liątiaka pravda, prečo sa k danej udalosti už opakovane nevyjadril 2,Sľub ,ktorý ste dali p.Adamíkovi je mračno a splnením sľubu ...bude dážď nad vašími hlavami Daniel a Milan. 3.S rastom mudrosti ubúdajú slová,preto ..... nerobte len neforemný obranný štít ,nech sa ku tomu vyjadrí napr. p.Mojzeš môže uvesť správu o hospodárení za predchádzajuce obdobie. ... to vám navrhol už ,,ebu" 4,Nech každý z nás vie,že cena 8 eur je za: 1,premrštená ako 300% za rod.kružky ,,,,,,,,,,a ďalej dostaneme * Brožúru dokumentov SZ CHPH – stanovy a všetky poriadky, *Zápisník chovateľa – formát A5, *Výsledkovú brožúru za rok 2014- Poradie MS, NP(prvých 100 chovateľov), poradie majstrovstiev OZ – prvých 50 chovateľov, *Dve čísla informačného spravodaja. -V prvom čísle bude podrobný harmonogram atermíny všetkých úloh na rok 2014 Keď rozprávaš, Tvoje slová by mali byť lepšie ako Tvoje mlčanie.
Peter Rešutík (14.11.2013, 19:57)
pozdravujem nedá mi nezapojiť sa...táto diskusia sa uberá úplne iným smerom ako by sa mala väčšina príspevkov nemá nič spoločné z úvodným príspevkom. Jedná sa tu o telefonát kde malo dôjsť k vyhrážaniu a k nadávkam zo strany Prezidenta SZ CHPH. Tomuto treba venovať pozornosť!!!! Nech sa k danej téme vyjadria obe zainteresované strany a neriešme tu p. Adamíka ktorý s tým nič nemá.
Ľubomír Janda (14.11.2013, 22:47)
Tak incident popísaný v úvodnom príspevku, ako aj svojvôľa Prezídia pri navýšení členského, si určite mimoriadneho Valné zhromaždenie zaslúžia, ... to ale zvoláva Prezident na základe rozhodnutia Prezídia, ... takže je to jasné! Jednoducho, ... Stanovy také abnormality nepredpokladali! Asi bola slušnosť v móde! Ľ.J.
Ľubomír Drgáň (16.11.2013, 23:38)
Názov príspevku som chápal ,že v tejto kolónke nájdem niečo,na povzbudenie a zabavenie . Ale sledujem, že tu sa trestá ,rozhoduje a prikazuje. Nik nevie ,ako to bolo čo sa stalo.Ale ortieľ je už daný. Skúste preberať niečo iné ,nerozhodujte za druhých a nerobte predčasne závery. PS. Slušný človek o 21 00 nevolá .Akceptuje súkromie a neskorú hodinu.
Peter Blanarovič (17.11.2013, 09:10)
Dovolím si na prvý príspevok odpovedať asi takto.Každý občan má právo na súkromie.Nakoľko všetky funkcie Slovenského zväzu chovu poštových holubov sú dobrovolné a nie je určená pracovná doba,za ktorú by nejaký funkcionár bral plat/odmena sa nevylučuje/ neviem ako je to u sekretára zväzu,ale v každom prípade predseda zväzu o 21 00 hod je súkromná osoba.Netýka sa to však /napr. zasadnutia prezídia a pod./ktoré môžu byť aj neskorých hodinách. Všetky žiadosti.sťažnosti návrhy a pod. sa majú posielať na sekretariát.Telefonovať alebo navštíviť akéhokoľvek funkcionára a porozprávať sa o holuboch, alebo ženách vypiť si vínko a pod.je to OK. Ale ak niekto chce využiť návštevu, alebo telefonát na ovplyvňovanie,alebo získať jeho názor na danú vec ktorá, súvisí s jeho postavením predsedu či už OZ.ZO, SZ CHPH a byť pri tom sledovaný nejakým zariadením tak to v poriadku nie je. S toho čo som si prečítal som to aj tak pochopil. A pána ktorý konal ako konal by som rád poznal,už len preto, aby som sa mu mohol vyhnúť na sto honov. Vy ostatný ktorým to nevadí sa samozrejme môžete poklepkávať po pleci a uisťovať sa o večnom priateľstve.Ale to je váš názor a ten ja rešpektujem. [%sig%]
Jaroslav Boros (17.11.2013, 09:45)
Váženi priatelia poštovych holubov prajem Vám príjemné nedelné dopoludnie a touto cestou by som chcel požiadat chovatelov z OZ Kežmarok a z OZ Poprad pokial by chceli aby sa vyjadrili k veci lebo si myslim že by mohli byt najviac zaiteresovaní Ak chceme aby bol v nasom sporte poriadok tak nesmie príst k tomu aby tato kauza zostala bez trest ...bud jedna strana bude potrestaná za ohováranie alebo druhá zbavená funkcie LETU ZDAR
Ľubomír Drgáň (17.11.2013, 15:28)
Neviem,ako by som sa mal vyjadriť.Ale skúsim len pár slovami,tato diskusia na našom diskusnom fóre,nie je to pravé orechové.Radoví chovatelia tu preberajú rozhodnutia a uzatvárajú ortieľ nad niečim čo nie je overené a podložené na fantách. Z môjho pohľadu ako poznám pána Dudzika,je to človek ktorý hľadá riešenie. Tak aby danú situáciu dal na pravú mieru.Aj keď niekedy to vypadá že je príliš nerozhodný a mäkký .Ortieľ sa dá rozhodnúť za pár sekúnd.Ale aké to bude mať následky potom.Poznám katov ,alebo lepšie povedané tých čo tvrdo stoja za pravdou a hneď chcú vyniesť ortieľ bez mihnutia oka. Ano to sú, ľudia rozhodný a priami.Ale škoda že keď za pol roka ,alebo určite obdobie postihne ich niečo podobné.Myslím tých katov sekera sa stratí.
Ľubomír Janda (17.11.2013, 17:53)
Dovolím si vyjadriť názor k podstatným skutočnostiam z nedávnych príspevkom, ktorými sú diskutujúci „káraní“ preto, že v tomto priestore sa trestá, rozhoduje, prikazuje, porušuje sa právo funkcionára na súkromie, pretože telefonuje po 21.00 hod. a pritom tento je bez nároku na plat, atď. Myslím, že pre objektívne posúdenie týchto postojov a určenie miery ich opodstatnenosti je potrebné vziať na zreteľ, že ako vo veľkej politike, politike komunálnej, tak aj v politike „záujmovej“ (spoločenské organizácie), si každý funkcionár musí uvedomiť, a to ešte skôr ako kandiduje, že výkon verejnej funkcie určite zasiahne do jeho súkromia. Zároveň musí rešpektovať aj to, že na jeho vyjadrenia a skutky, budú kladené oveľa vyššie morálne nároky, ako keby bol len radovým členom. Oblasť týchto vzťahov je dostatočne upravená zväzovými dokumentmi, špeciálne disciplinárnym poriadkom, no nezaregistroval som ani v jednom z nich, že by platnosť bola obmedzená na niektorý úsek dňa a preto platia aj po 21.00 hodine. Aj keď je potrebné tieto názory vnímať všeobecne, za prísneho rešpektovanie zásady prezumpcie neviny, myslím, že nie len téme samotnej, by prospelo aj vyjadrenie druhej strany. Ľ.J.
Ján Melichárek (17.11.2013, 21:58)
,,,,,,,,,,,,,,,,,, Je potrebne posudit fakty ,pravdy a mýty 1, zn.JPP Nedávno mi prehral na telefóne chovateľ ........ tj nelegalna nahravka ps " po pravnej stránke trestne ďalej chovateľ ktorý má súradnice a bydlisko vo Svite p.Lištiak môže prejsť do ineho OZ aj bez vedomia prezidenta 2,načo sa hrame na orechove a makove vidim to jasne niektori poživaju sk meter ini tzv ,,bulharsky" 3,.......... a na akom piesku sa chce prezidium szchph hrať ešte na inštituciu nepostradatelných a dokedy ,,,,,,,,,, vydavať direkcie o výške členskeho ap.,cene rod obručiek ,,,Radoví chovatelia tu preberajú rozhodnutia a uzatvárajú ortieľ a Ľubo ty si kto ak nie radový člen ako každy iny očom je prezidium bez chovateľov ................................... tým je snaď povedané všetko 4, na fóre publikujem len svoje názory, čo mi umožňuje Ústava Slovenskej republiky v čl. 24 ods. 1, citujem: „Sloboda myslenia, svedomia, náboženského vyznania a viery sa zaručujú. Toto právo zahŕňa aj možnosť zmeniť náboženské vyznanie alebo vieru. Každý má právo byť bez náboženského vyznania. Každý má právo verejne prejavovať Z tohto príspevku si može každý vybrať to čo ho hnevá na tej našej ,,Inštitucii!" DF sa da tiež založiť i na face book a tam sa prejavia ine kapacity anonymne a bez vreckovky prepačte za pravopis ale ......... www.zahorak.sk
Rudolf Karaffa (18.11.2013, 12:00)
Vazeni chovatelia P.H.najprv som si myslel,ze nebudem reagovat tymto sposobom.ale na zaklade vasich prispevkov a hlavne clanku p.Listiaka,ktory to zverejnil,je to uz moja povinnost.CHovam P.H.uz skoro 40 rokov,mam vela priatelov v tejto oblasti a preto,poznam problemy,ktore su spojene s tymto nasim konickom.Hned na zaciatku,vas chcem uistit,ze vyjadrenie p.Listiaka sa zaklada na pravde.Priblizne 50rokov datuje sa ZO vo SVITE.Jej predsedom som bol cca 30 rokov.Pocas tychto dlhych rokov,si dovolim tvrdit.ze to bola jedna z najlepsich ZO v oblasti Poprad.Vytvorili sme si tie najlepsie podmienky.ake sme mohli.po rokoch prisli problemy medzi clenmi a doslo k tomu,ze sme sa rozisli do okolitych organizacii v ramci oblasti.Po styroch rokoch,sme ale na to prisli,ze predsa len ta nasa stara ZO-cka bola najlepsia a najviac nam vyhovovala po vsetkych strankach,preto sme vacsina clenov t.j.14 chovatelov sa rozhodli, ze znova obnovime nasu staru dobru ZO-cku vo Svite.Poziadali sme preto zaciatkom roka 2013 o vyjadrenie suhlasu od jednotlivych ZO kde sme boli clenmi,ze nemame voci nim ziadne pozdlznosti a s nasim odchodom suhlasia.K tymto ziadostiam mame suhlasne vyjadrenia.s podpismi statutarov tychto organizacii.Nasu ziadost sme postupili na OZ-Kezmarok,ktorimi sme boli clenmi.OZ-Kezmarok nam dal suhlas na znovuvytvorenie ZO-Svit zo zacatim cinnosti k 1.1.2014.Pochopitelne sme mali radost,ze znova budeme doma na svojom,kde mame najlepsie ekonomicke a technicke podmienky.Ale nasa radost netrvala dlho asi po piatich mesiacoch sme sa dozvedeli,od cudzich chovatelov,ze nasa ziadost je zrusena autoremedurou.Volal som tajomnika OZ,co sa deje...jeho odpoved znela;citujem; ''K tejto veci volaj predsedu OZ on ti to vysvetli.'' Po spojeni s predsedom som ostal v nemom uzase,ako reagoval.Jeho slova;''Si falosny clovek,podvodnik a ja si tebou oblast nenecham rozbijat ,jednas po za moj chrbat s OZ-L.MIKULAS, preto sme vas zrusili a viac o tom sa s tebou nebudem bavit.''Snazil som sa mu vysvetlit ako to bolo. Teraz vam vysvetlim ako to bolo.So statutarom LM som rozpraval na poziadanie nasich clenov ci nemaju 4-5 kosov prazdnych na nacviky a preteky mladych holubov, lebo sme chceli vyskusat dolety holubov pre porovnanie.V poslednych rokoch sme zaznamenavali obrovske straty.Ale kose sme mali uz v OZ-Kezmarok zaplatene,takze jednalo sa len o 10-15percent nasich mladat.Toto moje pocinanie podla predsedu OZ-kezmarok bolo dovodom zrusenia nasej uz povolenej ZO-cky.Dalsi nas postup bola pisomna ziadost o zrusenie ich rozhodnutia.Na zaklade toho som bol pozvany na zasadnutie vyboru aj s so statutarmi spominanych ZO-ciek,z ktorych sme mali odist.A tu zrazu nastala zmena.Pani predsedovia spolu s p.prezidentom SZ ako vycvikarom OZ zmenili svoje predosle suhlasne rozhodnutia. musim podotknut,ze sa jedna o ludi,ktori rozbili celu velku byvalu Popradsku oblast.Od tejto chvile zacali na moju osobu utoky,kde mi p.prezident oznamuje,ze budem disciplinarne potrestany,ze som podvadzal na preteku GOTTA.Samozrejme o nicom takom som dovtedy nevedel,pocul som to prvy krat po dlhom case od pretekov.Moja odpoved bola,ze ked naozaj sa nieco take stalo,tak sa to malo riesit hned na mieste spolu s nasadzovacou komisiou a nie teraz po takej dlhej dobe.Boli sme si vedomi toho,ze tu ide o moju osobu ako ma znemoznit a vylucit z cinnosti.Nasledovala sukromna navsteva p.prezidenta aj s jednym chovatelom,ktory ovlada nasu problematiku.Odpoved p.prezidenta znela napiste este raz ziadost a ked bude dobra konstalacia hviezd,mozno ze to prejde.Vtedy som mu polozil otazku ze co bude s OZ-Poprad.odpoved znela; Poprad bude zruseny,ale ja tam nepojdem ,ale pojdu tam ludia z prezidia.Este pri odchode som sa opytal ked to nevyjde ci mu nebude luto odpisat viac ako 10 chovatelov.povedal mi na to;Prestanete chovat holuby.''Po tychto skusenostiach sme sa obratili so ziadostou o prijatie do OZ-Poprad,ktory nasej ziadosti vyhovel.Oznamili sme to pisomnou formou OZ-Kezmarok,ze sme prijati do OZ-Poprad.Este chcem podotknut,ze poprad mame na skok od naseho bydliska.Reakcia,ktora nasledovala je ako v zlom filme.Po par dnoch som vecer o cca 21hod.mal telefonat s p.prezidentom. Hlas p.prezidenta bolvelmi zvyseny,rozculeny a krical. Citujem;Rudo,este raz sa skontaktujes s Lisciakom z OZ-Poprad budes disciplinarne potrestany na tri roky a ked sa odvolas dostanes dozivotny trest''.Moja reakcia bola;Dano,pozor mame uz po viac rokov.doporucujem ti vydychat sa a hlavne ukludnit a vyhrazky neznasam zo vsetkeho najviac.''chcem podotknut ,ze na tento hovor mam aj ine dokazy.Nasledovalo predvolanie na disciplinarne konanie na 12.11.o 18hod.kde boli uvedene dva body;1.UVEDENIE DO OMYLU VED.NAS.STREDISKA POPRAD VELKA o fungovani EKS MEGA.2.POZMENOVANIE URADNEJ LISTINY A ZNEUZITIE ROZHODNUTIA PREDSEDU SP.TEPLICA A POPRAD VELKA. Doniest so sebou komplet EKS priradovaci protokol s najmenej piatimi priradenymi cipmi,tlaciaren a papiere.Prisediaci na tomto konani su aj tito predsedovia,s ktorimi uz bolo vsetko dopredu pripravene.Ja som sa nemohol zucastnit tohto jednania,nakolko som PN.Poziadal som dvoch chovatelov a zaroven mojich priatelov,ktori spolu so mnou riesia tento nas vzniknuty problem.Dal som im plnu moc,nakolko som bol v nemocnicnom osetreni aby oboznamili komisiu ohladom cinnosti EKS ako aj vyjadrenie k jednotlivym potvrdeniam o suhlase nasho odchodu z ich ZO.Nakolko oni boli priamimi ucastnikmi tychto povoleni.Pochopitelne.ze boli negativne privitani.Cele jednanie sa nieslo v duchu osocovania mojej osoby a na system EKS na com som sa mal udajne previnit a podvadzat sa nikto nepozrel a ani ich to nezaujimalo.Dovodom mojho previnenia mal byt nevytlacenie protokolu o dolete holubov zo spominaneho preteku.nebol som si toho vedomy ci sa ma vytlacit doklad,ked holub nebol konstatovany a na displei svietil napis holub nedoleteny.Ale opakujem,ked som urobil chybu nebranim sa trestu,kde PP hovori o vyluceni hodin z nasledujuceho preteku.Vsetci vieme,ze tu islo uplne o nieco ine a to znemoznit mojej osobe cinnost v dalsom dlhom obdobi mozno aj dozivotne.Svedci o tom ponuka tymto mojim kolegom,ze povolia s okamzitou platnostou ZO vo Svite,ale musia lietat bezo mna.Cakam na pisomne vyjadrenie trestu,ktore som este neobdrzal.Po tychto skusenostiach a nie fer jednaniach pod hlavickou SZ ,kde clovek obetoval tolko rokov,volneho casu a lasky k holubom som presvedceny,ze nema zmysel ostavat v takychto podmienkach.Budem prvy,ktory zdvihne obidve ruky za odchod od takychto ludi,ktorym nejde o blaho nas vsetkych chovatelov,ale o vyuzitie a zneuzitie svojich funkcii a poskodenie dobre zmyslajucich chovatelov.Na Slovensku je to ale uz pravidlom,ukazat svoju moc a hlupost,ked je dotycny pri moci.ostavam s pozdravom
Ján Melichárek (18.11.2013, 13:00)
,,,,,,,,,,,,,,, Pán Karaffa je dobré že ste zareagovali a nenechali ste mlátiť ako sa hovorí ,,prázdnu slamu". Nech si všetci uvedomia o kom tu píšeme a ským žijeme pri tomto jednoduchom športe, ktorý nám vyplňa dni života radosťou popri práci. Sme v 21.storočí ,ale súčasné praktiky nás spajajú s temným stredovekom a inkvizíciou. Inkvizícia bola krutou etapou dejín ľudstva ,,Hlavným zmyslom inkvizície bolo, že inštitúcia konala sama od seba proti podozrivým. Obžaloba a priame dôkazy nehrali v procese žiadnu úlohu. Obvinený sa ani nedozvedel, kto ho udal, a nemohol sa brániť konkrétnymi dôkazmi. a to by ako príklad snáď stačilo
Július Marton (18.11.2013, 14:14)
Pán Karaffa,podľa môjho názoru ste sa dopustil 2 chýb. Vážne veci sa nevybavujú telefonicky,osobný kontakt je dvôverihodnejší.Nikto si na Vás nedovolí kričať (máte možnosť sa brániť ). 2 chyba keď ste boli PN mali ste si určiť druhý termín, aby ste boli zdravotne spôsobilí.Mohli ste sa obhajovať sám a nie sa spoliehať na druhé osoby. Vaše stanovisko k tomuto problému nemôžem posúdiť,ani nemienim komentovať.Pán DZ mi nepripadá ako agresívny typ človeka. Veci sa vždy dajú riešiť ,ale jedine obojstranne.Som zvedavý aké stanovisko zaujme pán DZ.Nech sa Vám to podarí ukončiť k obojstrannej spokojnosti. P.S. dedkovia veď ste neni škôlkári,mali by ste mať rozum primeraný k veku. Marton Julo
Rudolf Karaffa (18.11.2013, 15:53)
Akceptujem vsetky vase nazory,kazdy ma pravo na svoj nazor.Nechcem uz to rozvadzat, ale ja som sa nespojil s p.prezidentom to on ma vecer telefonicky zavolal.Prave naopak ja som aj s mojim kolegom sam navstivil p. prezidenta este pred spominanym telefonatom. K tomu mojmu stretmutiu ptred komisiou.som si vedomy,toho,ze chlapi to tak neriesia,mozno to vyznie ako vyhovorka,ale moj zdravotny stav je momentalne velmi zly a bal som sa.ked tam pojdem nakolko sa poznam urcite by som sa rozculil a neskoncilo by to dobre.Este stale si viac vazim moje zdravie ako je laska k holubom.Ked nebude zdravie nebudu ani holuby.
Milan Blahovský (18.11.2013, 17:03)
Päť chlapov vo veku 20, 30, 40, 50 a 60 rokov sa kúpe v jazere, keď uvidí skupinku krásnych mladých slečien na druhom brehu, ako nahé vystrájajú vo vode. 20 ročný vraví: "Poďte, doplávame tam a všetky ich pretiahneme!" 30 ročný vraví: "Tak dobre, doplávame tam, ale budeme si vyberať !" 40 ročný vraví: "Sa mi nechce, počkáme, nech doplávajú oni sem!" 50 ročný vraví : "Bacha, bacha, už sem plávajú !" 60 ročný : "Ku..a, robte sa , že sme mrtví!" Ja som sa tak dávno nezasmial na tomto napr. To nad tým je skôr doplaču, možno aj tento fór nás tak trocha charakterizuje.
Peter Blanarovič (18.11.2013, 17:12)
Pán Karaffa ospravedlňujem sa za zlé pochopenie prvotného článku. Ale aj vy si musíte vstúpiť do svedomia že v dobrej spoločnosti sa neodpočúva. Prajem vám zdravie aby ste problém, ktorý máte čo najskôr vyriešili spokojnosti vašej, ale aj druhej strany čo najskôr ako je to možné. [%sig%]
Ľubomír Drgáň (18.11.2013, 18:46)
Milan mne sa páči varianta 20 r. ,ale by som tam dodal ,z kolonky 30r ale budeme si vyberať. Zrak mám ok . Ale vek nie .
Milan Blahovský (18.11.2013, 19:00)
Aj v tomto prípade platí Ľubko, že každý by si mal uhrýznuť z koláča iba toľko aby sa nezadrhol, nemyslíš ?
Ľubomír Drgáň (18.11.2013, 19:04)
Zapijem vodou.
Milan Blahovský (18.11.2013, 19:16)
Aj to je riešenie.
Miroslav Ďurana (18.11.2013, 20:55)
Lubo tá voda niekedy ne ni dobrá ani v topánkach.
Milan Blahovský (19.11.2013, 08:08)
Odpoveď prezidenta SZ na diskusný príspevok: http://www.postoveholuby.sk/oznamy/dudzik.pdf
Július Marton (19.11.2013, 13:16)
Pán Drgáň , zrejme ste sa uťal,nemalo to byť vodka?
Marton Julo
Ján Melichárek (19.11.2013, 15:22)
,,,,,,,,,,,,,, Svet bol a bude nebezpečný. Kde nehovoria diplomati, hovoria zbrane. Diplomat dneška musí byť ekonómom. Silná organizácia si vyžaduje spoločnú víziu. Za víziu a za jej naplnenie zodpovedajú tí, ktorí zastupujú tieto inštitúcie navonok. ,,,,,,,,,,,,
Ľubomír Janda (19.11.2013, 22:50)
S nevšedným záujmom som sa začítal do vyjadrenia prezidenta SZ, resp. zaujatia stanoviska k prebiehajúcej diskusií na webovej stránke SZ CHPH. Už v úvode som zostal sklamaný z informácie, že je pod úroveň čelného predstaviteľa našej komunity, cit. „... diskutovať na webovej stránke Zväzu.“ a že tento pre mňa elementárny prvok demokracie, je v jeho očiach len, cit.: „...určitý druh zábavy...“. Taktiež ma zaujalo konštatovanie, že, cit.: „V posledných dňoch má však priatelia z každej strany informujú o práve prebiehajúcej diskusií a vyzývajú, aby som na diskusné príspevky zareagoval.“, čo v mojom poznaní sveta značí, že pána Prezidenta názory radových členov nezaujímajú, resp. ich ignoruje a mieni sa nimi zaoberať až na základe intervencie svojich priateľov. Rovnako rozporuplne na mňa zapôsobila aj stať pojednávajúca o členskom, v ktorej sa dá súhlasiť len s myšlienkou, cit.: “Výška členského príspevku je dôležitá, ale oveľa dôležitejšie je to, čo má člen za navýšenie členského príspevku dostať.“ Sila tejto úvahy je následne umocňovaná pochybnosťami o tom cit.: „ ... či to chovateľ potrebuje,...“ a „... či to chovateľ chce?“ a konštatovaním, že, o týchto otázkach diskusia, cit.: „ ... by mala i mohla byť ...“! Ešte že, cit.: „Členovia prezídia – výkonného orgánu SZ CHPH na základe vlastného poznania priebehu pretekovej sezóny a kontrolnej činnosti zvážili a navrhli, že takéto informácie by mohli byť užitočné a potrebné každému členovi Zväzu.“, teda, aj cez zjavnú neistotu. Myslím, že takéto argumenty a zdôvodnenia nie sú príliš spôsobilé zvýšenie členského obhájiť, ale také zverejnenie hospodárenia Zväzu za uplynulé obdobia a najbližšie plánované investície, by možno chovateľskú verejnosť ešte nadchli!?! Ľ.J.
Rudolf Karaffa (20.11.2013, 16:04)
RNDr.Dudzik, Vazeni chovatelia,znovu zahmlevanie a klamstvo postupu od Rndr.D.D. ja stanovy respektujem a aj som respektoval a budem.
RNDr.Dudzik,čo to pises? Po výbore v SP.Belej,ked som vam povedal,ze za nevytlacenie doletovej listiny,kde nebol doleteny ziadny holub,rad ponesiem zodpovednost podla PP. Ano,nevedel som to aj cez to,ze som volal dalsieho clena,ktory ma ten isty system.Pretoze sa to nikdy v minulosti nestalo,tiez mi potvrdil,ze system nic nevytlaci.Technologickych antitalentov je v oblasti strasne vela,vacsina dochdcov.
Ja som ta po odchode od teba a skonceni zasadnutia vyboru v Sp.Belej uz vobec neoslovoval ani osobne ani telefonicky.Prečo klameš?? Telefonicky si ma večer o 21hod.volal ty,nie ja ešte že mam dokazy.Predpokladam,že si ma volal preto,ze ti oznamil tajomnik OZ,ze sme mu dorucili papier,kde vam oznamujeme,ze clenstvo v OZ Kezmarok sme ukoncili a ze mame suhlas z OZ-POPRAD o prijati vsetci 14-ti chovatelia.
Nahravanie som si vedomy,ze to nie je fer,preto sa ospravodlnujem vsetkym chovatelom PH. Moj dôvod bol ten,lebo viem,ze si schopny popriet skutocnosti,ktore uz potom nie su dokazatelne.Ten,kto ta pozna blizsie mi da za pravdu.Tieto dokazy,ktore mam, nikdy som nechcel nikde pouzit,mam ich iba na svoju obhajobu.
K otazke c.1.Neuviedol si dovod tvojho odchodu z OZ-PP do OZ-KK. Ano,nenarusil si existenciu tvojej ZO,pretoze uz vtedy si konal tak,ze si dal navod k rozbijaniu OZ,pre chovatelov,ako sa da obist tebou navrhnute pravidla v stanovach SZ.Odpoviem to za teba.pretoze nedostal si delegatku od vlastnej ZO-cky a nasledne ani od OZ-CHPH PP,do prezidia SZ.O tom sa mozu vyjadrit statutari vtedajsej ZO ako aj OZ.
Tento stav som chcel udrzat tym,ze sme chceli zakupit kabinu na prepravu PH s kapacitou 4000 ks.Bolo to v spolupraci s OZ-LM.Boli v tom aj nahradne kose a malo to stat iba 120 000 sk.To sa neda porovnat s nakupom vozika,ktory si zabezpecoval ty za viac ako dvojnasobne vyssiu cenu a kapacita je iba 2 100ks.Toto mi moze potvrdit chovatel z LM.ktory bol tiez pritomny pri jednani.
Vybor OZ neschvalil tuto kupu,co som este dnes presvedceny,ze to bola obrovska chyba.O nakupe vozika sa da este aj dnes polemizovat,ale o tom moze niekto iny.
K otzke c. 2. Odisli sme cela organizacia ako celok, na zaklade rozhodnutia vsetkych clenov v ZO,pretoze sme boli,a ja osobne stale budem presvedceny,ze OZ-LM Popradu pri dolete post.hol.moze len pomoct.Momentalne zaznamenavame cim dalej tym viac chovatelov, ze tento nazor maju totozny,co sa neda povedat o tvojich navrhoch spojit sa s OZ Presov pod ktorym bol aj cely Bardejov. O tom by mohli tiez povedat aj ZO Porubka a ZO-Hybe,ktore odisli od tohoto zoskupenia po niekolkych pretekoch.Dufam,ze sia na to kazdy spomina...
K otazke 3-4.ZO-Svit rozpadla sa preto,ze niektori clenovia prestavali respektovat rozhodnutia vyboru o cerpani financnych prostriedkoch. ALe tieto vztahy a badas to aj ty, uz len tym ze sa 14 chovatelov chce a vraciame spat do starej ZO-Svit , cize su na ceste konsolidacnej a vratili sa vacsia cast s tym , ze to bol najvacsi omyl, co sme urobili.
K otazke c. 5. Pretoze takyto stav bol v tom case podobny aj tebou spominanych organizaciach .
K otazke c.6. bolo mi to jedno kde ,len som chcel kludne holubarit a to bolo njablizsie k mojmu bydlisku. A o zaujatosti tebou k mojej osobe som sa nikdy nevyjadroval ,ale na druhej strane vzdy a vacsinou som tvoje navrhy kritizoval verejne ako napriklad spojenie sa uz so spominanym Presovom, ako aj navrh vypustat PH zo smeru severo-zapad. Ale chovatelia urcite vedia o co ti stale slo. Tiez navrh spajat sa s OZ-Sabinov , co ti potvrdi aspon 80% chovatelov.
K otazke c. 7. Znova zavadzas , nevravis pravdu. Precitaj si moj clanok este raz . Kose na nacviky a preteky mladych sme mali nahlasene a zaplatene v OZ- Kezmarok. Asi piati chovatelia chceli vyskusat dolety s kym to bude lepsie koli stratam. Kazdy z nich by bol vyskusal cca 20-25 kusov . Skok co urobil OZ-Kezmarok , ze z Ruzomberku presiel hned do VAlasskeho Mezirici vam nezabudne skoro ziadny chovatel v oblasti Kezmarok !
K otazke c. 8. Skor mi odpovedz , ze kvôli čomu ste zrušili už povolenu našu ZO-Svit v marci. Ohováral som a jednal poza váš chrbat s LM ? Je to hanba. Načo si volal ich , ked títo dvaja predsedovia začiatkom roka vedeli, že niektori chovatelia v roku od 1.1.2014 odídu , dali k tomu súhlas svojim podpisom a to sa prejednavalo na výročnej schôdzi za učasti všetkých clenov. Doslova sme takto preberali každého ostavajúceho a odchádzajuceho člena, aby ostali zachovane organizacie , ktorych sa to tykalo. To ti potvrdi každý člen na zaklade tvojho zmanipulovania tebou ti dvaja otočili kabáty a štekali už ako psíčkovia za teba. Takéto manipulovanie u teba sa nestalo po prvý krát , ale ty to vieš veľmi dobre , že ?! A k tomu ešte jednou vetou , domáci členovia Spišskej Teplici sú traja čiže skôr či neskôr k tomu dôjde , že zaniknú pre neustali úbytok členskej základne.
K otázke č. 10. Sčasti prečital a prijimala nás základná organizácia , na to máme dôkaz zápisnicu!!!
K otázke č. 11. odpovedal som ti na základe oznámenia skoro rok dopredu a ich súhlasu a následne to už bola len tvoja zahmlievacia taktika a presadzovanie tvojej arogantnosti takýchto prípadov aj v minulosti (likvidácia toho kto sa ti - vám nepáči).
K otázke c. 12. ospravedlnenie mali so sebou zastupcovia, ktorých ste nechceli ani len vypočuť! Je k tejto pozvanke moje vyjadrenie komplet , ktore doložim kdekolvek a kedykolvek a komukolvek , aj do Brusselu. Pán Bartko a pán Mihok vam doniesli celý system EKS , protokol s jedenástimi priradenymi čipmi , ktoré ste žiadali a mali vam predviest fungovanie , odmietli ste ! Vysvetlenie prečo nebola vytlacena listina do letu som uz písal. V tomto ospravedlnení, na displeji mi svietilo nedoletený holub a nešlo vytlacit nič , presne takto som to vysvetlil aj vycvikarovi ZO PP Velka pri otvarani hodin , take niečo sa nam , drzitelom tychto EKS hodin, este nestalo . Bolo to po prvy raz.
K otazke c .13. Ano viem , že pri nasadzovani musi byt komisia. Boli sme dohodnuti , že pridu viaceri chovatelia , no nestalo sa tak . A že to nieje podstatne , že holuby nesli na pretek ?? Prave naopak ,to je najpodstatnejsie .Pre nedostatok času čakat dalej som zobral holuby naspat domov a nebol som ucastnikom preteku!!
K otázke č. 14. Prečital , ale bolo to davno , lenze my vsetci nie ja sam sa cudujem terminu disciplinarneho konania , ale tomu ako si systematicky vies likvidovat chovatelov a zneuzivat svoje postavenie . Nesmie otvorit nikto ani usta a uz toboz nie ked sa to tyka teba aludi prisediacich pri tebe . V minulosti likvidovani : chovatel pan Gurgol,skoro zlikvidovany pan Dravecky v minulom roku teraz najnovsie pan Karaffa.
Cize kazdy , co sa co len trochu nespaci vam a nieco pripomienkuje proti vasej-tvojej voli. NA zaver aj ja si myslim , ze kazdy sudny citatel si urobi svoj nazor a obraz . Doporucil by som tu chybu hladat v sebe . TY prestan sa povysovat nad obycajnych chovatelov , zahmlievat skutocnosti v com si majstrom .Este si zabudol popisat chovatelom svoju poctivost ked si clenom , ktory ma akoze zastupovali vo vinarni na disc. konani panovi Bartkovi a panovi Mihokovi navrhol s okamzitou platnostou sa moze vytvorit ZO Svit za vami urcenych podmienok t.j. bez p. Karaffu a lietat budete nadalej za OZ Kezmarok . Je to cestne a spravodlive ??? Zrazu sa da vytvorit ZO aj bez stanov a neplatnych datumov , aj bez ohladu na to ze zanikne ZO Spisska Teplica? - lebo mocnym je to dovolene!!!

V uvode sa ma pýtaš , čo som urobil pre OZ. Snažim sa znovu vytvorit ZO Svit a pritiahnut k nam novych chovatelov a vytvarat lepšie podmienky pre ľudi a verim , že sa to podarí. Na rozdiel od tvojho zmyšľania kde si sa vyjadril, že ti je uplne jedno , či tí 14-ti chovatelia budu alebo nebudu lietat alebo nebudu vôbec chovať holuby.
Spominal si , že diskusné forum nema riešiť tieto problemy, no ale kde to mame riešiť ? Socialne siete aj diskusné fora maju služiť práve na to . Podla mojho nazoru zase len chceš ,aby verejnost bola z toho vylúčena a nikto nevedel o ničom .
Na slohovej práci spolupracovali: chovatelia ZO Svit

S pozdravom letu zdar
Rudolf Karaffa (20.11.2013, 16:34)
chcem sa ospravedlnit,za text,kde sa vety opakuju a za pripadne gramaticke chyby.mal som problem s ulozenim textu.dakujem
Ernest Kováčik (21.11.2013, 12:07)
Pán Karaffa : Predsa Vás musia mať radí , aj ten spomínaní , váš kamarát na SZ , že Vám povolia ZO zrušiť , zase ZO prevádzkovať . No mi nie sme taký šťastný ! """" Tú u nás povedia SZ , OZ --STOP - neskáč !!! a musí robiť ako to vravia !! U NÁS NA OZ , ešte ani si nezaložil ZO a dosvedčia že budeš asi klamať !!"""""" Vedenie ( na celom Slovenskú ) nie len SZ CHPH, všeobecné zabúdajú ! Alebo možno nie sú na takej úrovní aby vedeli . Že , vedenie , a úrady ! a pod. - Sú pre národ , pre občanov , a nie občania pre --Úrady !!! A majú právo meniť zákony ! na prospech tých ktorý to potrebujú !!!! A Informácie a podnet, sa má dávať písomnou formou a nie telefonicky ! [%sig%]
Jozef Daníšek (21.11.2013, 15:10)
Presne tak! Čo nezmôže puška zmôže tužka.Alebo,ako naši bratia v Čechách hovoria "co není psáno,není dáno"
Július Krško (21.11.2013, 17:45)
Aký názov taký článok! Mladý manželský pár je po prvom milovaní. Manžel vraví, už viem že to nebol tvoj prvý styk s mužom. Manželka odpovedá, a ja viem, že ani posledný.
Ernest Kováčik (21.11.2013, 18:13)
Gyuszko : Vieš to keď dvaja policajti sa hádali ktorý má sprostejšieho syna : Prišli jednému na byt : A takto otec vraví synovi . - Syn môj zbehni dole do Autobusovej zástavke , a pozri , že čí som tam .! Poslušný syn , zbehne dole ,poobzerá sa , a vráti sa .a povie Otcovi že nie je tam . - No čo ti nato ? pýta Policajt kolegu . - Ozaj je spro... mohol sa pozrieť aj z okna . [%sig%]

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené