Přerov2

Miroslav Ďurana (29.09.2013, 19:15)
ZO CHPH Zázriva.Chcem sa spýtať, ako je možné,že holub sk-0402-55 je zaradený vo výsledkoch OZ Martin.Ja som nikomu preukaz o vlastníctve nedal.
Ľudovít Jančok (30.09.2013, 16:19)
Zdravím Vás. No to som zvedavý, ako sa to vyvrbí. Nechápem úbožiaka ktorý sa na toto ulakomí, a kto mu to v NS umožní?. Tak holubári za Slovenského štátu nemohli ani na súde svedčiť, a čo teraz??? Pozdravujem Ludvik.
Zdeňek Adamík (30.09.2013, 19:18)
Takové ZS patří zrušit!
Miroslav Ďurana (30.09.2013, 20:49)
Chlapi musím Vám povedať,že po zverejnení oznamu, som dostal telefonát a nakoľko môj dobrý priateľ sa za chovateľa prihovoril, rodokmeň a preukaz som podaroval.Ale je to výzva pre všetkých,že vždy to nemusí dopadnúť tak dobre.Letu zdar.
Ľubomír Janda (30.09.2013, 21:29)
William Shakespeare: „Veľa kriku pre nič!“ Citát upútavky predstavenia SND: „Svet Shakespearových komédií nie je len obyčajnou zábavou, ale zvláštnym univerzom, v ktorom sa mnohé veci a vzťahy obracajú naruby ... “ Komentár, ako by tejto situácií z oka vypadol ... ! Letu zdar! Ľ.J.!
Zdeňek Adamík (01.10.2013, 07:01)
To ale nic nemění na tom, že došlo k závažnému porušení PP a mělo by být i takto řešeno.
Miroslav Ďurana (01.10.2013, 18:06)
Pán Janda a preto ho hrajú v každom divadle.Režiséri nech rozhodnú.
Igor Barbírik (01.10.2013, 20:43)
Pán Ďurana holuba vám nikto neukradol ,našiel si nový domov .Chovatel ku ktorému zaletel mu dal šancu k navratu domov pred utratením. Ja osobne nemám zaujem o takéto holuby,ale som zato ako večšina chovatelov aby mohly byt nasadzané a maly možnot vrátit sa domov.Aby nežrali moje krmivo a nezaberali miesto mojm holubom. Pre toho Moravkeho vševeda čo strčí nos do každej riti ,asi by bolo najlepšie všetkých týcho chovatelov hned vylúčit a zaletené holuby hned pozabíjat.
Miroslav Ďurana (01.10.2013, 21:20)
Pán Barbirík,tu nikto nehovorí o krádeži a dúfam,že sa to ani nerobí.Laicky Vám to vysvetlím.Pretekový poriadok hovorí nasadiť-nekonštatovať.Preto nikoho neurážať.Viete každý kto vstúpi do nejakého spoločenstva musí dodržiavať podmienky ktorými sa musíte riadiť/alebo dodržiavať/.Najhoršie,že všetci sa chceme domáhať demokracie,ale musia byť aj nejaké pravidlá.Bez toho nemôže existovať poriadok.Lepšie Vám to jednoduchšie neviem vysvetliť a tak p.Adamíka vynechať.S pozdravom Miro Ď.
Zdeňek Adamík (02.10.2013, 08:31)
PP HLAVA II. VŠEOBECNÉ USTANOVENIA 1. Pretekov sa má právo zúčastniť každý člen SZ CHPH pod svojím menom, adresou holubníka a súradnicami holubníka, prípadne uvedeným názvom v evidencii ZO CHPH. Usporiadateľ zabezpečí, aby na pretek boli nasadzované holuby, s neporušenou rodovou obrúčkou, od ktorých má chovateľ vlastnícky preukaz, prípadne iný doklad o vlastníctve. Nahlásené holuby od ktorých chovateľ nemá preukaz vlastníctva môžu byť nasadené na pretek, ale nesmú byť zaradené do pretekových výsledkov.
Zdeňek Adamík (02.10.2013, 08:34)
STANOVY § 7 Povinnosti člena 1. Dodržiavať všetky platné právne normy, uznesenia a nariadenia, ktorými sa riadi členstvo vo Zväze.
Zdeňek Adamík (02.10.2013, 08:36)
DP § 2 Disciplinárny priestupok Disciplinárneho priestupku sa dopúšťa člen SZ CHPH, ktorý úmyselne alebo z nedbanlivosti: a, poruší interné zväzové predpisy, b, poruší organizačnú disciplínu,
Marián Kočíšek (02.10.2013, 21:07)
Z toho, čo citoval p. Z. Adamík, je naprosto zrejmé, že člen (SZ CHPH) sa ničoho nedopustil, keďže len nasadil cudzieho holuba na pretek a to v súlade s PP (pokiaľ len on sám nezaradil tohto holuba do pretekových výsledkov). [%sig%]
Ľudovít Dziak (02.10.2013, 21:30)
PAN KOCISEK PRECITAJTE SI ADAMIKOVE PREPISANIE PP KTORE TU UVIEDOL 2.10.2013 O 8,31.
Milan Blahovský (03.10.2013, 07:47)
Ako spracovateľ výsledkov nemôžem mať informáciu, ktorý holub je vo vlastníckom vzťahu k chovateľovi resp.naopak. Chovateľ, ak nie je vlastníkom holuba, môže ho nasadiť, ale nesmie ho konštatovať ( zjavne porušil druhú časť vety). Ak ho nasadil s gumičkou, musel vedieť pri jej vkladaní do hodín, že to nesmie. Ak ho načípoval , konal tak ešte viac vedome. Ostáva otázkou už iba či holuba hlásil ako zaleteného, teda či vyvinul snahu o jeho návrat aj touto formou.
Ľudovít Dziak (03.10.2013, 08:01)
PRESNE TAK PAN BLAHOVSKY. ALE TO UZ JE NEPODSTATNE KEDZE POVODNY MAJITEL DODATOCNE POVOLIL TERAJSIEMU ,,MAJITELOVI,, HOLUBA SI NECHAT. URCITE JE TAKYCH PRIPADOV OVELA VIAC LEN TEN HOLUB TAK OSLNIVO NEZALETI AKO HOLUB PANA DURANU. PEKNY DEN.
Zdeňek Adamík (03.10.2013, 08:24)
Aktéři (pachatelé) jsou zcela jednoznačně následující: 1) chovatel, pokud nenahlásil zasazovací komisi že se jedná o zaletěného holuba, a rovněž v tom případě pokud danému holubovi nechal přiřadit čip; 2) vyhodnocovací komise, která takovéhoto holuba vyhodnotila 3) vedoucí zasazovac ího střediska (popř. výcvikový refereent) který provádí kontrolu podkladů pro v ýpočty předtím než je odešle výpočtáři. Že se také zasazovací komise mohla chavatele zeptat zda je to jeho holub, pokud viděla že se jedná o kroužek z cizí ZO je jasné, ale to už je o něčem jin ém. Výpočtář s tím nemá mnoho společného. A pokud např. sám holuby ani n echová, tak ani ho nemá co upozornit. (na Západě docela běžný jev). V ČR nesmí být takovýto zaletěný holub vůbec nasazen (diskuzí zde už bylo docela dost) a tím je takový ... de jure znemožněn. V praxi to např. v naší ZO, kde jsem předsedou a také to tak když školím výcvikové referenty OS doporučuji, MUSÍ chovatelé předložit Průkazy o vlastnictví PH z jiných ZO než z vlastní, a to jak před záv. sezonou starých tak mladých holubů. Výcvikový referent si je zkopíruje na papír formátu A4 a uloží do skříně ve středisku kde jsou k dispozici pro takovéto případy a pro kontrolní orgány. Průkazy již dříve předložené se opakovaně nepředkládají.
Igor Barbírik (03.10.2013, 11:10)
Napíšem to jednoducho,ked niekto schvály zákon aby sme všetci skákaly do Dunaja tak tam budeme skákat aj ked vieme že to je nezmysel? Aj poslanci-politici v parlamente schvalujú velakrát nezmiselné zákony ktore práve oni aj najviac beztrstne porušujú. Môj názor na túto tému je že mladého holuba je možné nasadzat a cvikat do hodín aspom viem gde sa holub nachádza a ako lieta v inej konkurencií,a pri inej starostlivosti a zaroven viem že holuba nevezní,a netreba zanho zaplatit ako Testovačke. Kedykolvek dám chovatelovy preukaz od holuba a poskitnem informácie. U starých holuboch je to trocha ináč možnost hlaseneho holuba nasadit bez davania do hodín,ak by ho chcel dávat do hodín musel by predložit doklady o pôvode holuba.
Marián Kočíšek (03.10.2013, 16:43)
Holub len nemal byť (podľa platných pravidiel) zaradený do výsledkov, mohol byť konštatovaný. Zaujímavý je návrh p. Barbírika toto pravidlo zmeniť- aby mohol byť aj zaradený do výsledkov. Podľa môjho názoru - povinnosť nahlásiť holuba by mala zostať, malo by sa však v pravidlách doplniť akým spôsobom nahlasovať a vytvoriť tomuto nahlasovaniu dobré predpoklady fungovania (!), nie ako je tomu teraz, keď chovateľ, ktorému pribudne holub - stravník a možný roznášač chorôb síce aj nájde ZO, odkiaľ holub pochádza, ale v evidenciách ZO nie je uvedená aktuálna osoba, resp. je, ale bez tlf. alebo mailového kontaktu, a keď aj to je, osoba na maily neodpovedá! Navyše internetová stránka - Zaletené holuby je "zašmodrchaná" v rámci SZ CHPH kdesi pod nejakou sekciou (?), o čom vie už len naozaj málokto, aspoň tak súdim podľa mizivých odoziev na holuby, ktoré som nahlasoval. Rubrika Zaletené holuby by mala byť viditeľná na prvý pohľad – hneď na úvodnej stránke, aby udrela do očí aj náhodnému návštevníkovi, malo by tam byť napr. aj uvedené, čo urobiť so zaleteným holubom, ako sa oň postarať, čo mu dať žrať...
Zdeňek Adamík (03.10.2013, 18:50)
Ano, je zajímavý. Mi se také líbí sousedovo auto. U nás teď proběhnou volby a možná mi nový parlament umožní abych si ho, i bez jeho vědomí, vypůjčil a občas si s ním zajezdil, tedy pokud tam bude mít i dost benzinu. Opravdu zajímavá myšlenka. S čím příjdete příště?
Marián Kočíšek (03.10.2013, 23:06)
Holub nie je sliepka, mal by lietať a nie vysedávať niekde a znášať vajcia (iba ak zlaté), alebo len zaberať miesto, žrať a ... Keď pôvodný majiteľ po nahlásení holuba (vymedzeným spôsobom) nejaví oň záujem, musí jestvovať postup ako si ho legálne prisvojiť. Ako je to v ČR nás informoval nejaký Adamík v téme „Porušovanie PP“, Dátum: 09.09.13 21:13, citujem: „ Tady máte jednu z možností: http://postovniholub.cz/zaletli/postup%20hlaseni.htm “ Názorným dokladom nefunkčnosti rubriky, alebo ak chcete podstránky „Zaletené holuby“ je príspevok, zverejnený pred hodinou Stracene holubi Stefan Temiak 0 03.10.13 21:04 Prispievateľ z pochopiteľných príčin nenašiel na stránke SZ CHPH rubriku „Zaletené holuby“ [%sig%]
Zdeňek Adamík (04.10.2013, 07:13)
No konečně, i nějaký Kočíšek přišel na to, že je potřeba vše dělat legálně a nejprve si zajistit vlastnictví holuba a pak s ním nakládat dle libosti - s tím lze naprosto souhlasit. Jakož i s tím že rubrika "Zalétlé holuby" má být na hlavní stránce jednoznačně samostatná a zvýrazněná. Je vidět, že tato problematika je jednou z nosných, tudíž si to zcela jistě zaslouží.
Igor Barbírik (04.10.2013, 07:25)
Pan Adamík nemiešajte hrušky z jablkami.
Zdeňek Adamík (04.10.2013, 08:02)
No pokud Vám nevadí že sekce VÝSTAVY je více zvýrazněná než ZALETENÉ HOLUBY, tak dobře. Já jen, že "VÝSTAVY" ZAJÍMAJÍ CHOVATELE tak dvakrát, třikrát do roka, zatímco co "ZALETENÉ HOLUBY" MINIMÁLNĚ 365 X do roka! Já bych to určitě na hlavní stránce zaměnil. A Vy si prosím, DOMA PŘEHAZUJTE TY HRUŠKY S JABLKAMI.
Ľudovít Jančok (04.10.2013, 15:17)
Zdravím Vás. Len hlúpy človek podceňuje názor pána Adamíka, lebo to je nestor tohoto športu. Igor a ostatní ,čo si myslia že nasadiť a konštatovať nie je krádež, tak sa mýlia. Je to krádež cudzieho majetku. Je pravda že Tí poctiví, ktorí niekoľko krát holuba hlásia a nič, sú sklamaní. Riešenie je veľmi jednoduché. Každá ZO. určí výcvikára aby sledoval sekciu zaletené holuby, následne to riešil. Treba ale dotičného motivovať finančne, aby si úlohu plnil zodpovedne. Mám na mysli, že peniažky ktoré sa odvádzajú do SZ. netreba precestovať, ale časť venovať tejto problematike a bude konečne pokoj a poriadok. Som presvedčený že sa nájdu ľudia ktorí túto úlohu zvládnu na jednotku. Ak niekto z Vás okrem pindov má aj nápad na riešenie, sem s ním. Pozdravujem, Ludvik.
Igor Barbírik (04.10.2013, 15:27)
Ja som poukazoval na to susedove auto. Ročne sa stratí XY mladých holubov a iba 1 tisícina je nahlásena. Všetky zožraly dravce ? Alebo ich chovatelia utratily? Tento rok sa mi stratilo doma asi 40 mladat stoho asi 30 pri večernom vypuštaní naraz ked lietali aj vnoci ked ich niečo vyplašilo chodili von asi 5 dni,ani jedneho som nenašiel v zaletených holuboch.
Igor Barbírik (04.10.2013, 15:36)
Ludvík ty gde žiješ v akom svete,žiadneho zaleného mladeho holuba nemôžeš považovat za kradnuteho.
Igor Barbírik (04.10.2013, 15:40)
Ked tomu mladému holubovy hned otrhne hlavu aby nežral jeho krmivo aj to je krádež ?
Zdeňek Adamík (04.10.2013, 15:50)
Ano, pokud není nemocen, tak že je to neslučitelné se životem, tak ano, ANO JE TO KRÁDEŽ.
Ľudovít Jančok (04.10.2013, 16:01)
Ahoj Igor. Ja žijem v tejto Gubernii, aby si vedel. Každý deň pozerám sekciu zaletené holuby, lebo neviem prečo, ale stratili sa mi z pretekov šiesti neverní. Je pravda že mi chýbať nebudú, ale som zvedavý ako skončili a či skončili. Keď holubovi odtrhneš hlavu, to je menšie zlo ako keď ho nasadíš a konštatuješ. Vieš Igor záleží aj na tom v akej lige si. Dúfam že chápeš o čom táto debata je. Ale pozdravujem zase Všetkých Ludvik.
Igor Barbírik (04.10.2013, 16:01)
Potom si ho treba zavriet do voliery aby neobtažoval druheho chovatela pretože aj to je trestné ! Aj chore holuby možeme považovat za trestný čin. Preto si treba dat dole klapky z očí a pomôct tým zaleteným holubom.
Igor Barbírik (04.10.2013, 16:13)
Ludvík práve pre tento tvoj postoj k zaleteným mladým holubom sa to nedozvieš,čo sa snimi stalo. Zo starými holubami je to iné ,tam by som samozrejme trval na predložení preukazu. Pre mna je logické, ked toho mladého hluba nasadza a cviká tak ho nevezní.
Jozef Daníšek (04.10.2013, 16:30)
Pozdravujem pán Jančok.Svojou poslednou vetou ste ma vyprovokovali k napísaniu jedného riešenia.V Slov.parlamente bol schválený zákon 3x a dosť.Myslím si,že ho predkladal vtedajší minister vnútra pán Lipšic.Skúsme niečo podobne schváliť i my,za pomoci Slov.zväzu.Riadne a čitateľne zaviesť na internete rubriku"Zaletené holuby".Neriešme teraz problém,koľko chovateľov internet nemá.Môžeme si dať číslo 2x a dosť.Čo to znamená.Dva krát nahlásim holuba,na internete a ak sa majiteľ neohlási tak túto informáciu pošlem na Slov.zväz.so žiadosťou o vystavenie náhradného preukazu.Túto žiadosť potvrdí vycvikár MO,ktorý si overí že k dvojnásobnému nahláseniu skutočne došlo.V žiadosti bude uvedený údaj, kedy to bolo na našej stránke v rubrike "zaletené holuby "uverejnené.Môžeme si určiť,že doba medzi prvým a druhým nahlásením musí byť 14 dni.Ja si myslím,že niet organizácie v ktorej by nebol ani jeden člen čo nevlastni doma počítač s pripojením na internet.Predpokladám,že sa okamžite zbystrí pozornosť nás všetkých či niekto niekde nehlási nášho holuba.Toto nahlásenie samozrejme uvítajú chovatelia ktorí o daného zaleteného holuba budú mať záujem.Sú takí a žiaľ ich je priveľa ktorý tento problém riešia tlakovým hrncom.Ale, keď o holuba nemám záujem a možno niekomu urobí radosť,tak nech si s nim preteká.A ešte mi môže urobiť i dobrú reklamu,pretože pri lepšej starostlivosti ,akú mal napríklad u mňa začne podávať lepšie výkony.
Zdeňek Adamík (04.10.2013, 16:44)
Jistě, podobněje to v Německu zavedené již několik desítek let, každý kdo tam holuby hlásil to ví. Je zveřejněno v časopise Die Brieftaube 1 měsíc a potom když nedojde ke kontaktu tak Německý Svaz vystaví za mírný poplatek automaticky náhradní doklad o vlastnictví PH. V ČR tu možnost máte také podmínky jsou trochu opatrnější, ale v principu obdobné.
Igor Barbírik (04.10.2013, 17:14)
Pan Daníšek konečne pozitivny názor na nejake riešenie a nielen sankcie
Dušan Konečný (04.10.2013, 17:33)
Nemecky koncept je fajn, ale ten mechanizmus je podla mna zbytocne komplikovany a urcite by som navrhoval vniest donho automatizaciu. Naco vypisovat ziadost na Zvaz a naco posielat nahradnu karticku? Preco nakladat dalsiu robotu vycvikarom? Samotne karticky su len kusky lacneho papiera (dokonca aj papier je uz tensi ako byval) bez ochrannych prvkov a s trochou snahy si taku vytlacite aj doma na tlaciarni. Je to len robota pre sekretara, naklady pre chovatela a zbytocne straveny cas nezmyslenymi operaciami. Co tak trochu moderny pristup: 1/ Chovatel nahlasi holuba do internetovej aplikacie, kde sa ulozia udaje holuba, chovatela a datum vlozenia zaznamu 2/ Internetova aplikacia e-mailom informuje vsetkych clenov daneho klubu, ktori maju e-mailovu adresu 3/ ktorykolvek z tychto clenov bude mat do (povedzme 14 dni) cas oznacit zaznam v aplikacii ako rieseny, v pripade, ze sa nahlasujucemu niekto ozve a bude to riesit 4/ ak do 14 dni nikto nezareaguje, chovatel, ktory holuba nahlasil bude mat moznost priamo na strankach stiahnut si elektronicky certifikat - PDF dokument podpisany elektronickym podpisom (overenym niektorou z oficialnych autorit), o tom, ze sa stava pravoplatnym majitelom tohto holuba. Ako dokaz mu posluzi samotny certifikat a rovnako aj zaznam v aplikacii, ktory nebude zmazany a bude verejne pristupny. Taka aplikacia uz existuje a desiatkam chovatelov pomohla najst svoje holuby bez toho, aby sa vobec pozerali na stranky so zaletenymi holubmi. Do vyssie opisanej podoby jej staci zopar technickych uprav. V databaze uz ma vacsina slovenskych klubov min jedneho zaregistrovaneho clena, ktory by tu informaciu na email dostal. Aplikacia bola ponuknuta prezidiu pred vyse rokom, chvilu to so mnou riesil Dano Krajcik, no na zasadnutie prezidia sa to uz ani nedostalo, zrejme kvoli dolezitejsim problemom. Asi jedinym obmedzenim je, ze by to malo bezat na domene holubar.sk, nie postoveholuby.sk, no je to ponukane zadarmo a dlhodobo, co je mozne podchytit aj zmluvne. Chce to vsak aj iniciativu niekoho z prezidia, nie len moju, mna nebavi hadzat hrach o stenu
Ľudovít Jančok (04.10.2013, 18:18)
Zdravím Vás pán Daníšek. Som rád že som Vás vyprovokoval k písaniu o riešení danej veci. Aj tak ale tých pár nahlásených, nerieši tie množstvá stratených holubov. Kde sú? Tomuto je ťažko porozumieť. Pozdravujem Ludvik.
Zdeňek Adamík (04.10.2013, 20:33)
Ach jo: http://www.brieftaube.de/web/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=77&lang=de
Jozef Daníšek (04.10.2013, 20:58)
Pozdravujem.Pán Konečný ja s Vami súhlasím.A osobne som presvedčený o tom,že v jednoduchosti je sila.Len ju treba využiť.A, ako vidím máte tiež výborné riešenie.Každé riešenia sú nám však platné,ako mrtvému kabát,keď sa nedostanú do stavu praktického využitia.Darmo tu budeme citovať stanovy a jednotlive paragrafy a vzájomne sa dráždiť,keď vrchnosť si skôr hľadí svoje súkromné záujmy.Neviem sa zbaviť dojmu,že skôr inklinujú k riešeniam.ako to nespraviť a nie ,ako chovateľom pomôcť. Okrem pána Blahovskeho,ktorý natŕča chrbát.Ostatní z vedenia "prezídia" na internete v diskusii nič neriešia a ani doteraz neriešili.Akurát poniektorí,majú snahu notorický predávať svoje mladé.A keď riešia tak iba problém,ak ich niekto predbehne, tak akým spôsobom ho čo najrýchlejšie vylúčiť aby im nedajbože nenarušil ich obchodné aktivity.Žiadna veľkorysosť.To sa píšu maily do úplného bezvedomia a intriguje sa jedná radosť Je zaujímave,že nedokážeme aspoň prebrať riešenia od tých,ktorým to roky k spokojnosti funguje,keď už my nedokážeme niečo duchaplné vymyslieť Potom sa však nedivme,že to tak u nás je a takto nám to funguje/vlastne nefunguje/.Pán Jančok na Vás by som zabudol.Pozdravujem Vás.
Igor Barbírik (05.10.2013, 07:34)
Riešenim by mohlo byt tak jak je opis hovatel a opis vzdialenosti na stranke OZ aj čísla krúžkov a tel.číslo na chovatela.
Ernest Kováčik (05.10.2013, 08:18)
Po prečítaní : Som dospel že je tú veľa rozumných ľudí . To je ako sranda , a píše : Na psychiatrie : duševné chorý človek ťahá prázdnu krabicu , oproti idúci mu vraví , ale čo že je v tej krabice . Na to duševné chorý : Akej krabice ? nevidíš že je to pes . A na to oproti idúci ,jááj pekný psík .a idú ďalej !! o pár metrov duševne chorý človek povie , krabice - Cicka ale sme ich oťukali !!že ! Ak niekto TOMUTO NEROZUMIE -- NECH SI NECHÁ KRITIKU PRE SEBA! Aj tú sa hádate ako deti -rozum za rozumom . Nech dá ruku na srdce z Vás keď to obviňujete čo mal robiť ? a nech je potrestaný - Som presvedčený že každý z nás také a podobné veci vyskúšal !!!!! Len klameme a nepriznáme sa, alebo sme zabudli . ŽE JE TO KRABICA !!! Radím aby ten ktorý chce tomu druhému hlavu ,! A zlé nech prísaha pred bohom že je nevinný . Podľa môjho názoru keď povie že je nevinný --tak opätovné klame .
Ernest Kováčik (05.10.2013, 08:23)
Pán Adamík ! Vy musíte byť veľmi ,dobrý človek že nemáte na holubníku cudzie holuby . Čím ich odplašíte ???
Peter Turek (05.10.2013, 08:45)
Citujem-Keď holubovi odtrhneš hlavu,to je menšie zlo,ako keď ho nasadíš a konštatuješ. Tu nemožno hovoriť o žiadnej lige,tu možno hovoriť o studenom,vlhkom,plesnivom suteréne.Kde skončili tie Vaše zalétlé holuby?Myslíte si,že tí,čo im poodtŕhali hlavy Vám to prídu povedať?Pán Barbírik navrhuje ako riešiť,aby sme neporušovali Pret.poriadok slovom konštatovať,pán Konečný navrhuje konkrétne,rýchle riešenie.Hlavne sa dáva šanca holubom ďalej žiť a u chovateľov nadobúdať nové priateľstvá,pokiaľ ešte vieme,čo priateľstvo je.Páni plní paragrafov a predpisov-tie majú slúžiť a nie obmedzovať,preto je potrebné ich v záujme veci občas novelizovať. Zalétlý holub je špecifický problém a v žiadnom prípade ho nemožno spojovať so slovom krádež.Priletel sám.Dá to spústu práce,prevolaných kreditov.Čo s mnohými kde pôvodný majiteľ prerušil,zrušil chov,odcestoval pracovať do zahraničia,nie je už medzi nami atď.TO im budeme trhať hlavy,na výstavách sa navzájom usmievať,pretože anonymné likvidovanie holuba nás robí čistými a verejné nasadenie ako ho navrhuje pán Barbírik zlodejmi?Táto patogénna logika dokázať ako sa nedá,iba prispieva k zhoršovaniu chov.vzťahov. Som jednoznačne za diskusiu nad návhmi uvedených pánov,aby bola možnosť legálnej držby týchto holubov,chovateľ,ktorý ich ošetril a kŕmi niečo z toho mal,pretože mnoho chovateľov vie o svojom zalétlom holubovi,nejaví záujem,nepodáva informácie,považuje to za prirodzený výber.To,že mnohí nechcú informovať je vidieť i na aktuálne prebiehajúcej dražbe TS Nitra 2013,kde mnohé rodokmene skôr pripomínajú rodné číslo vlastnej svokry,ako chovateľskú informáciu,aj keď mi je tu jasný určitý taktický zámer.Nebuďme naivní,že chovatelia s príjmom pod úroveň ich budú v kuse vyvážať.Za rok je to u mnohých značný počet. V tejto snahe je p.Blahovský výnimkou,tiež ho to stojí určité prostriedky,reaguje často,ak sa jedná o zal.holuba,avšak i u neho má deň iba 24 hodín.O to viac by sa mohol venovať vl.chovu,pretože vďačnosť za funkcionársku prácu je neraz veľmi ďaleko. S vysokou úrovňou chovateľsky i inteligenčne som sa stretol u chov.veličín z OS UH.Hradište,pri jednaní ohľadom zal.holuba a otázkou je prečo je ľudí,ktorí rozmýšľajú ako sa dá vždy menej ako tých,ktorí hádžu iniciatíve polená pod nohy.
Zdeňek Adamík (05.10.2013, 09:02)
Pane Kováčik na holubníku skutečně cizí holuby nemám. Vždy se divím když někdo do hlášení napíše - volně u mne létají - to už pro mne indikuje úroveň takového chovatele. U mne jsou zaletění holubi vždy v karanténní volierce na roštu s přísunem toho čeho je v jeho daném stavu potřeba. Po eventuálním přeléčení a přivedení do kondice holuby vyvezu obvykle směrem východním neboť drtivá většina je jich ze Slovenska, Maďarska či Polska. Tedy bych je ani idiotsky do koše ani na treninky nedal neboť by šla přeze mne a výsledek by byl jasný. Takže tak, ročně to bývá okolo 40 ks. Pokud se i tehdy vracejí tak pak je teprve hlásím, a to větší mírou přes adresáře nebo známé, kterých mám všude dost.
Ernest Kováčik (05.10.2013, 09:46)
Pán Adamík : Ako to robíte ? Musíte byť nejaký špecialista na cudzie holuby . Alebo trháte tie hlavy ??!!!! Ja momentálne mám 4 kusí -- a sú na Internete asi 2 mesiace , a je to z roka nárok . Tak pôjdeme k Vám na školenie ako zničiť cudzie holuby . Len bácha lebo z hora ten to vidí !!! [%sig%]
Zdeňek Adamík (05.10.2013, 09:53)
Špatný pokus o vtip nebo diagnoza?
Ľudovít Jančok (05.10.2013, 18:04)
Zdravím Vás. Pán TUREK skúste môjho holuba nasadiť a konštatovať. Vaše alibistické výhovorky stoja prt. Adamík má svetú pravdu je to zlodejina. Pozdravujem Ludvik. Pán TUREK, ak ho zjete je to OK.
Jozef Daníšek (05.10.2013, 20:50)
Pozdravujem.Pán Jančok posledným príspevkom ste ma zneistil.Pán Turek vo svojom príspevku vyjadril svoj názor.Odbočujem od merita veci,ale musím sa vyjadriť.O akej zlodejine sa tu bavíme.Ja tým,že zaleteného holuba nasadím,vlastne deklarujem,že som ho nezabil a nemám ho ani zatvoreného.Navyše dávam mu šancu, aby si vybral.Buď sa vráti k pôvodnému majiteľovi,alebo sa vráti nazad ku mne.Môže byť i tretia možnosť,že ako turista pôjde zase ďalej.Zlodejinou by som skôr nazval,že mi holub príde z takého Nemecka ešte v závodnom čase,ale bez čípu.Tak to je zlodejina,ktorá nejedného z nás rožeravila do biela.Tak,a teraz sa Vás opýtam, kto je vlastne podľa Vás zlodej?Ten čo holuba nezabil a poctivo ho kŕmi a stará sa,alebo ten ktorý Vás odľahči o čip a tým i o eura.Pán Turek,to napísal.Dajme si ruku na srdce.Nie je to tiež tým,že máme plné holubníky,holuby nemajú pokoja,každý večer zvádzajú boj o sedačku.A mnohí z nás to riešia hlavne pri mladých vetou nech rozhodne koš.No ak by podľa Vás mali byť nazvaní zlodejmi všetci čo nechajú holuba žiť a navyše mu dajú šancu sa predviesť, no tak sa potom v budúcnosti nečudujme,že ho zabijú. A vy ste im dal poslednou vetou k tomu i požehnanie.Že, keď ho zje je to OK.Nie o tom som,ale chcel písať.Chcem,aby sme dali hlavy dohromady,a vzájomne sa tu nedráždili.Čo ideme robiť,ako si pomôcť,čo najlepšie s holubom,ktorý sa odmieta vrátiť k pôvodnému majiteľovi,navyše oň nemá ani záujem.Mne sa holub páči,a chcel by som s nim pretekať." Problém"nemám od neho preukaz.Toto vyriešme!!!!
Igor Barbírik (05.10.2013, 21:44)
Ludvík prekvapuješ ma som velmi sklamaný s tvojim názorom k zaleteným holubom. Som rád že večšina chovatelov je opačného nazoru ako ty.
Peter Turek (06.10.2013, 08:33)
Pán Daníšek,veľmi dobre viete o čo ide-snaha o riešenie problému,nie o to,kto bude mať navrh v nejakej diskusii. Prečo to v tejto spoločnosti nejde,ako by mohlo,ukazujú i niektoré vyššie uvedené príspevky.Zviditelnenie zaleteného holuba-snaha o korekciu predpisov,to považujeme za zlodejinu.Likvidácia takého holuba povedzme na polievku a verejné prezentovanie takého riešenia za štandartný postup.Etický a právny pohľad nám hneď ukazuje opak.Ako chov.poštových holubov i podľa stanov,máme prezentovať tento šport,ako kladnú estetickú činnosť a propagovať ju medzi mládežou a verejnosťou.Prezentovanie tŕhania hláv je to posledné,čo môže verejnosť na tomto športe obdivovať... Z právneho hľadiska ako chovateľ ste považovaný za odborníka.Rodová obrúčka,čípy...,známe veci.Máte možnosť sa dopátrať majiteľa.Dokázateľná likvidácia takého holuba Vás môže priviesť k vážnemu súdnemu sporu,pretože zal.holub môže byť vymoknutá výletka,rovnako,ako povedzme Olympionik v hodnote niekoľko tisíc eur.Tu je aj právny pohľad na výšku škody iný.Takže si sami odpovedzme na otázku,čo je zlodejina v ponímaní tohto problému. Diskutujme nad konkrétnymi vecami-zmena vlastníckeho vzťahu -pri vydaní nah.preukazu je možné,že sa holub vráti k pôvodnému majiteľovi už ako úspešný závodník.Kto bude majiteľom?Ten s originálnym,alebo náhr.preukazom?Kombinácií je viac,problém nie je taký jednoduchý,tu ukážte páni konkrétne riešenia,aby sme sa nevracali k barbarským metódam. Drvivá väčšina chovateľov je za to,aby bolo možné takéhoto holuba zlegalizovať.Ináč likvidáciou budeme iba prispievať k súmraku tohto športu.
Ľudovít Jančok (06.10.2013, 09:00)
Zdravím Vás. Nuž ak je vačšina chovateľov ak dobre počítam traja, tak Igor máš pravdu. Ja osobne si neprajem aby sa z mojim holubom nakladalo Vami opisovaným spôsobom, je to môj názor či sa Vám to páči, alebo nie. Je otázka koľko chovateľov je na Vašej strane, koľko na mojej. Ja to ale nemienim riešiť. Opisovať dôvody môjho postoja je na dlho a myslím aj zbytočné. Bohu žiaľ ja hláseného nemám, tak......... Ale pozdravujem Vás Ludvik.
Jozef Daníšek (06.10.2013, 12:16)
Pozdravujem pán Turek.Som toho istého názoru ako Vy.Ale to sám určite dobre viete.Veľmi pekne ste to vo Vašom príspevku vyjadril.V názore na túto problematiku máme 100% zhodu.Ja verím,a som o tom presvedčený,že nás je omnoho viac.Ale, ako som už v predchádzajúcich príspevkoch poznamenal,riešenie musí prísť z hora.Nie strkanie hláv kompetentných do piesku s poznámkou"avšak to nejako dopadne". Tlaky na riešenie a vyriešenie tohto problému musia prísť, ale od nás chovateľov.Netreba čakať.V Nemecku to vyriešili a už im to desaťročia funguje.Tak to jednoducho preberme.A nevymýšľajme,keď je to už niekde vymyslené. Čo je na tom podstatné, rokmi k plnej spokojnosti chovateľov otestované!!!!!.Treba to čo najskôr riešiť,lebo sa staneme hrobármi nášho spoločného koníčka.Planými diskusiami si tu len vybíjame baterky.Na záver sa mi chce zakriičať "BUDÍČEK"kompetentní!!!
Igor Barbírik (06.10.2013, 16:38)
Ludvík zdravím ta ,Ludvík môžem ta ubespečit že drvivá večšina chovatelov a ver tomu že aj u vás v klube je takehoto názoru.
Ľudovít Jančok (06.10.2013, 17:38)
Ahoj Igor. Ja to chápem zrejme inak. Nuž ale príde na Tvoj pozemok kôň. Ty ho prihlásiš na Veľkú Pardubickú? Jednoznačne naše názory sú rôzne, ale v živote je to bežná vec a téma na diskuziu. Ako koľvek sa vačšina rozhodne, ja to budem rešpektovať, aj keď možno nebudem s tým súhlasiť. Je to otázka v prvom rade pre právnika, až potom môžeme my polemizovať. Zdravím Vás, Teba Igor zvlášť. Ludvik.
Peter Turek (06.10.2013, 19:38)
Pán Jančok,ale viete prekrúcať.Kto tu písal o automatickom nasadzovaní a konštatovaní cudzieho holuba a tým porušovaniu Pret.poriadku?Tento rok je špecifický,čo sa týka zalétlych holubov,spústa ich je na miestach,kde by to chovatelia vôbec neočakávali a mnoho z nich je skutočne kvalitných.Včera sme mali schôdzu ZO a všetci zúčastnení boli za riešenie prijateľné pre holuby i chovateľov formou,ktorú si zvolí väčšina v súlade s právnymi predpismi.V žiadnom prípade likvidáciou.Je na zamyslenie,že tu sa odvolávate na právnika a niekoľko odstavcov vyššie ste dával barbarský návod ako likvidovať cudzí majetok.Nie je mojím účelom smerovať do hádky,Váš posledný príspevok-jeho druhá časť naznačuje,že i Vy ste prístupný riešeniu,ktoré by bolo najprijatelnejšie pre väčšinu a presne,ako píše pán Daníšek,holub má šancu sa vrátiť,alebo začať inú etapu u nového chovateľa.Pre mňa je pochopiteľné i to,že sú chovatelia,ktorí s tým nesúhlasia.Investovali do chovu a niekto sa má dostať k ich holubovi povedzme zadarmo.Avšak,čo s tým?Likvidácia znamená smrť a smrťou všetko končí.Ostáva posledný názor-chovajte holuby,ktoré nikdy nezaletia a nebude sa Vás tento problém týkať.Keď to ide v Nemecku,prečo by to nemohlo ísť i u nás,sme rovnako členmi EÚ. Život závodného poštového holuba je ťažší,než si mnohí myslíme,kto robil vytrvalostný šport,ako cyklistiku,beh na lyžiach,maratón atď.vie o čom píšem...
Ľudovít Jančok (07.10.2013, 15:02)
Zdravím Vás. Pán Turek, ja nič neprekrúcam. Ja som flexibilný človek, ale z niektorými názormi nesúhlasím. Moje skúsenosti a výsledky ma oprávňujú mať názor. Pretek brannej všestrannosti sa tiež ráta? Nikomu neodporúčam nasadiť môjho holuba. Radšej ho zjecte, budem si myslieť že ho ulovil dravec a je to vybavené. Lakomiť sa a dúfať že prídete v celku lacno k posilám, je najivné a níske. Len ten má právo rozhodovať o holubovi, kto ho odchová. Ďalšia diskusia je zbytočná. Ďakujem, pozdravujem Ludvik.
Peter Turek (07.10.2013, 22:54)
Žiaľ,neporozumieme si.Vám ide výlučne o vlastnícky vzťah,mne i o zachovanie života,aj keď iba zvieraťa...

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené