Race Juniór 2013 Katovická Juniórka

Oldrich Savara (27.08.2013, 14:00)
Vážení kolegovia. Dávame Vám do pozornosti organizovanie komerčného preteku mladých 2013 v termíne 22.9.2013 z polského mesta Katowice. Organizátorom je výbor OZ CHPH Pezinok a bude sa zberať po trase Bratislava, Budmerice, Zvončín, Bučany, Chtelnica, N.M.n Váhom, Trenčianská Turná, pripadne ďaľšie prihlásené zberné miestá na trase do Žiliny. Tu bude možné holuby napojiť a zosumarizuje sa účasť na preteku. Poplatok za holuba je stanovený na 1.€ z čoho sa na ocenenie použije 0,50,€. Zorganizovaním tohoto preteku mladých si chceme každoročne uctiť pamiatku naších zosnulých kamarátov. Záujemcov o tento pretek žiadám o čo najskoršie prihlášky. Auto bude stáť iba v miestách s piatimi účastníkmi. Počet účastníkov bude obmedzený kapacitou prepravného auta t.j. 1680 ks. Preto neváhajte a prihláste sa čo najskôr. Definitívnou prihláškou je úhrada 1.€ za holuba poštovou poukážkou na adresu Šavara Oldrich 900 86 Budmerice Jána Rášu č. 465 do 11.9.2013. Tešíme sa na spoluúčasť.
Milan Blahovský (27.08.2013, 16:20)
Môžu sa prihlásiť aj chovatelia z OZ Sp.Nová Ves alebo napr. Tvrdošín ?
Peter Matalík (27.08.2013, 19:22)
Alebo OZ Sabinov?
Oldrich Savara (27.08.2013, 21:21)
Dobrý večer kolegovia. Jediným obmedzením do preteku je vzdialenosť minimálne 100 km na holubník. Ak sú uvedené organizácie v štruktúrach SZ - CHPH a dopravia si svoje holúbky na miesto k spoločnému štartu vlastnou dopravou, uhradia 0,50 € za holuba na ocenenie tak áno.Ide predsa o spoločné uctenie si pamiatky naších zomrelých kolegov ! Je možné spolupracovať na rozdelení ocenenia s možnosťou aby rodiny týchto kolegov na ocenení participovali. Predbežné propozície s touto možnosťou nepočítali ale táto myšlienka sa mi zdá prinajmenšom slušná. Pôjde o to koľko na túto položku vyčleníme ? A aby sme nezobrali možnosť účasti na tomto projekte členom Zväzu pod 100 km navrhujeme aby si našli adoptívne holubníky kam od roku 2014 umiestnia vlastné mladé holúbky. Iste sa nájdu v tomto projekde nedostatky ale ak sa tieto vychytajú môžeme s tohto preteku vytvoriť tradíciu hodnú našej generácie. Prosím píšte, komunikujme som Vám vďačný.
Oldrich Savara (27.08.2013, 21:27)
Dobrý večer kolegovia. Jediným obmedzením do preteku je vzdialenosť minimálne 100 km na holubník. Ak sú uvedené organizácie v štruktúrach SZ - CHPH a dopravia si svoje holúbky na miesto k spoločnému štartu vlastnou dopravou, uhradia 0,50 € za holuba na ocenenie tak áno.Ide predsa o spoločné uctenie si pamiatky naších zomrelých kolegov ! Je možné spolupracovať na rozdelení ocenenia s možnosťou aby rodiny týchto kolegov na ocenení participovali. Predbežné propozície s touto možnosťou nepočítali ale táto myšlienka sa mi zdá prinajmenšom slušná. Pôjde o to koľko na túto položku vyčleníme ? A aby sme nezobrali možnosť účasti na tomto projekte členom Zväzu pod 100 km navrhujeme aby si našli adoptívne holubníky kam od roku 2014 umiestnia vlastné mladé holúbky. Iste sa nájdu v tomto projekde nedostatky ale ak sa tieto vychytajú môžeme s tohto preteku vytvoriť tradíciu hodnú našej generácie. Prosím píšte, komunikujme som Vám vďačný. [%sig%]
Dušan Konečný (28.08.2013, 18:14)
Komercny pretek mladych holubov s rozpatim 100 - 500 km? :) [%sig%]
Zdeňek Adamík (28.08.2013, 18:28)
A co tak nastavit zony dle souřadnic chovatelů po sto kilometrech? Samozřejmě pokud dotazy nebyly pokusy o vtip.
Ivan Oravec (28.08.2013, 21:18)
Orientačné vzdialenosti Katovická Juniorka JZ Slovensko TU
Peter Matalík (29.08.2013, 08:01)
Zdeňku.Nebol to pokus o vtip. Východniari máme vážny záujem sa tohto preteku zúčastniť.či už z vlastnou dopravou,alebo holuby dovezieme na najbližšie zberne miesto.
Zdeňek Adamík (29.08.2013, 08:23)
Tak to je dobře. Chtěl jsem si to jen ujasnit. Moje holoubata si dnes zatrénovala s TS Nitra.
Ivan Oravec (29.08.2013, 10:09)
Mapka doletu Katovickej Junorky. TU
Milan Blahovský (29.08.2013, 11:06)
Oldo tvoj návrh na umiestnenie mládat na iné holubníky je pokrokový. Pripomína mi americký projekt Convention- vedel by o tom napísať L.Bodnár, kedysi to už na tomto DF bolo, ale "zapadlo do prachom". Ide o to vytvoriť tradíciu a slušný komerčný pretek. Potom snád prestanú mať zmysel tie naše naháňania sa za bodmi a predvádzania sa kto to má lepšie, keď aj tak je to všetko o vetre a momentálnom zdravotnom stave holubníka.
Oldrich Savara (29.08.2013, 14:12)
Dobrý deň priatelia. To, že budú na Slovensku neprajníci tohoto projektu sa dalo očakávať ale,že sa budú tak ponáhlať dať svoje pocity najavo v čase doladovania propozícií tak to som poviem uprimne nečakal. Pýtam sa smajlíka. Ako sa dajú alebo majú stanoviť hranice pásma či pásiem ak nemáme k dispozícii konkrétne prihlášky chovateľov ? V predbežných propozíciách bola zverejnená trasa zberu a teda spádová oblasť teritoria odkiaľ sa dalo očakávať najviac účastníkov do auta OZ - CHPH Pezinok. Smejete sa nad tým čomu sám nerozumiete ale to je vaša vec. Možno ste dobrý programátor ale vela vecí v holubárstve zatiaľ neovladate a preto Vám z pozície môjho veku radím a prosím Vás rešpektujte názor iných. Či tento nevrhovaný projekt vôbec zrealizujeme je v nedohľadne a v súčasnosti ani neviem povedať či bude alebo nebude komerčný. Teraz sú v centre pozornosti tri možnosti riešenia v kapitole "OCENENIE " 1./ Po prvé : Ocenenie len menšieho počtu víťazov 1 - 3 ? vecnými cenami v rámci doletového pásma - pásiem ale to nevieme aký bude počet účastníkov a odkiaľ. Uzávierka prihlášok 11.9.2013. 2./ Po druhé : Ocenenie vecnou účastníckou plaketkou aleb upomienkovým predmetom - odznakom pre chovateľov, ktorí sa preteku zúčastnia. Koľko ich bude zatieľ tiež nevieme. V tomto prípade by prvé holuby 1 - 3 obdržali len " DIPLOM " 3./ Po tretie : Po odrátaní nákladov na pretek u Slovenských chovateľov odovzdať zbytok financií rodinám zosnulých slovenských kolegov bez participovania samotných holubkov na ocenení. Do termínu preteku je ešte niekoľko dní a teda i priestor na doladenie celkových propozícií. V hre je aj možnosť účasti našich kolegov z ČR za podmienok nimi určených zo spoločným štartom. O tomto diskutujme porovnávajme čo by sa mohlo zapracovať. Ak sa nám spoločne podarí tento pretek zrealizovať možno sa zaslúžime o založenie niečoho čoho význam si ani nevieme predstaviť. Preto, že som Vám predostrel nieloľko neuzavretých kapitol očakávam od verejnosti rady. Pred dopracovaním propozícií si dovolím oficiálne požiadať p. Matalíka Petra a mgr.Blahovského aby nám pomohli tento pretek zorganizovať na východe krajiny a doplnili tak koordinačný výbor, ktorý sa buduje za pochodu. Milan je pekné,že si vyzdvihol význam adoptívnych holubníkov. Je to jediná cesta k odvráteniu kolapsu nášho Zväzu. Sám som mal v zahraničí na adoptívnom holubníku jedného holubka, ktorého adresu mi vylosoval tamojší národný zväz. Samotné Chovné centrum Budmerice už spolupracuje na projekte výmeny mladých východ - západ a môžem povedať, že začiatok je nad očakávanie dobrý pre východ. Na záver dnešného príspevku chcem poďakovať Ivanovi ORAVCOVI ako promptne zareagoval uvedením vzdialeností juhozápadu a aby bol obraz ucelenejší bolo by dobré aby sa zverejnili i súradnice stredu - severu - a východu. K tomuto by mal bližšie asi mgr. Blahovský ak by chcel. Zatiaľ Vám ďakujem za pozornosť, ktorú tomuto projektu venujete.
Dušan Konečný (29.08.2013, 14:31)
p. Savara, smajlik patril skor myslienke, co sa mi prehnala hlavou, ked som cital Vas komentar o ucteni si pamiatky a pod... Na uctenie pamiatky zosnulych chovatelov sme tu mali Cheb KM, zucastnila sa ho Senica, Bratislava, dokonca aj Nitra a Levice, ktorym bolo jasne, ze to nebude vyrovnany suboj s blizsimi OZ, no predsa tam holuby dali a myslienku podporili. Slovensky Zvaz tento pretek dokonca nazval narodnym pretekom, aby tak podporil ucast, aj ked Cheb ako vypustacie miesto nedava pre narodne preteky velky zmysel. Kde bolo OZ Pezinok 9.6.2013 ked sa vypustalo 11 930 slovenskych holubov v Chebe? Podla vysledkov tusim v Humpolci...
Oldrich Savara (29.08.2013, 15:55)
Dobrý deň. Nech váš smajlík patril čomu a komukoľvek teraz je váš postoj k myšlienke, že niečo zaniklo ( chovatelia ) a niečo nové čo vzniká ( to sú mladé holuby) jasný . Pretek z Chebu áno a pretek z Katowíc nie. ? Tak sa pýtam čo má väčšiu simboliku ? Pán Konečný Váš prispevok len potvrdzuje, že v holubárstve sa budete musieť kadečomu ešte učiť . Pokiaľ viem tak i na pretek z Chebu boli potrebné propozície. A keď uvádzate, že Nitre a Leviciam bolo niečo jasne, potom musíte uznať, že aj v našom prípade platí to iste, alebo nie ? Alebo sa Vám zdá, že od Vás prveho počujem čo sú to pásma alebo čo znamená uctenie si pamiatky ? To asi nemyslíte vážne ? Ja na rozdiel od Vás som chápal váš neúspešný pokus o vytvorenie podporného fondu na báze predaja holúbkov, ktoré Vám však musí niekto podarovať. O čo ide nuž o to, že váš negatívny postoj ku Katowicjej juniorke je práve pre to, že som Vám odmietol na tento váš projekt holuba - holuby podarovať. Hovorím je to však váš problém. Samotná myšlienka na vypúšťanie mladých z KATOWÍC pochádza z úst jedného nášho člena OZ - CHPH, ktorý sa volá Marian Klasovský. My ostatní sme sa jej len chytili a snažíme sa jú zrealizovať. Ale Vám poviem, domáhať sa toho aby Vám chovatelia nášho OZ CHPHH vysvetlovali kde boli 9.6.2013 to je velmi úbohe a nie celko na mieste. Odpoviem za nich, nuž boli na štarte riadne schváleného preteku. Ale to Vám asi nič nehovorí, to by ste musel mať v sebe riadnú dávku pochopenia. No napriek tomu Vás radi uvidíme na štarte avizovaného preteku ak sa zrealizuje . Rada pre Vás do života, netlačte na pílu. Ani ja som sa nestal naraz tým čím som dnes. Ono to trvá trocha dlhšie než si človek uvedomí vlastné nedostatky.
Ľudovít Jančok (29.08.2013, 16:39)
Nuž a máme nového Šalamúna...... Ludvik.
Milan Blahovský (29.08.2013, 16:50)
Oldo, tlmí emócie, zdravie je dôležitejšie. Vzdialenosti z Katowíc ( súradnica 50-14-40, 19-03-09 ) pre "východ" : Svit 154 km Kežmarok - 157 km SNV- 180 km St.Ľubovňa -157 km Košice - 230 km Stropkov- 220 km Prešov -209 km Michalovce- 268 km
Dušan Konečný (29.08.2013, 18:53)
p. Savara, nazyvat vyzbieranie cca 2500 EUR a ich distribuciu mladym chovatelom z celeho Slovenska nazyvate neuspechom? Jedinym neuspechom bolo, ze sa mi to nepodarilo zrealizovat podla mojich predstav, neudrzat uroven transparencie ako som si predstavoval a to len preto, ze je to na jedneho cloveka prilis vela prace. Neuspech to vsak urcite nebol, do aukcie darovali mladata najvyznamnejsi slovenski chovatelia a hned po sezone, ked skonci najvacsi tlak sa o tom docitate urcite viac. Neucastou na Cheb KM ste akurat pripravili pezinskych chovatelov o vyborne koeficienty z narodnych vysledkov, ktore si takto rozdelili Senica a Cadca. PEzinok ma vybornu polohu pre pretek z Chebu a asi mi naozaj potrva vela rokov, kym pochopim Vasu neucast. Na jednej strane pisete, ze sa odmietate zucastnit podujati, ktore nemaju jasne propozicie, no na druhej strane 3 tyzdne pre nasadenim holubov rozmyslate, ci idete organizovat komercny pretek pre juhozapad Slovenska, ako to vykreslil Ivan alebo Vasu verziu celoslovenskeho katovickeho memorialu? Musim naozaj cakat 30 rokov aby som v tom videl protirecenie? [%sig%]
Oldrich Savara (30.08.2013, 19:43)
Neúspech ja osobne vidím v tom, že ste v tom projekte zostal sám ale je to asi preto, že Slovensko na podobné veci ešte nedozrelo. No ale to sme už niekde inde a nemá zmysel zapodievať sa myšlienkou kto zkoho. Akurát je dobré, že sa veci pmenovali . Dovolte mi však pán Knečný domnievať sa, že nie ja som niekoho o niečo pripravil. To je iba váš subjektívny názor. A keď je tá naša poloha taká váhodná pre Pezinok prečo nebola výhodná pre Bratislavu ? Aby ste pochopili našu neúčasť na Chebe to by ste museli sedieť medzi delegátmi oblastnej konferencie Pezinok, ktorí pretekový plán na r. 2013 schvalovali. Ja si myslím, že (a tu by Zdeňek Horák použil slovo mierne povedané, že nic nevím ) delegáti maju právo hlasovať na OK tak ako sa doma dohodli. Nuž aby som to uzavrel nikdy som Vám nenapísal, že niečo odmietam rešpektujm názor každého teda i váš a neposielám na DF smajlíkov to je parketa iných. No a či tri alebo menej času o to tu vôbec nejde. Termín uzávierky je jasný a niekoľko krát som zadefinoval, že konanie preteku bude jasné po tejto. Prečo ? To preto, že viem ako lahko sa môže stať, že nebude s čím ísť na avizovaný pretek mladých a preto ako sa Vám zdá idem na vec neskoro. Skúste to pochopiť a prestaňme s prestrelkou na túto tému. Nemusíte sa preteku zúčastniť ale nemusíte ho ani odsudzovať. A ešte raz, vôbec nejde o celoslovenskú verziu. To či bude alebo nebude celoslovenský rozhodnú prihlášky do 11.9.2013 !!!! Ludvík a ty neprovokuj. Možno som si to o sebe aj myslel a teraz si mi to pokazil.
Milan Blahovský (31.08.2013, 09:28)
Tak ako sa Pezinok či další nezúčastnili KM CHeb, tak sa teraz ale aj v minulosti našli OZ, ktoré "bojkotovali " NP Gotha. Žiaľ je to naša slovenská móda. Čo nám nevyhovuje tak to zamietneme. Pre nás je dobré iba to z čoho máme prospech- slovenský holubársky superpragmatizmus- ale to je asi na inú tému. Na východe sa pokúsime spoločne s T.Gornaľom či P.Matalíkom zorganizovať prepravu holubov do Katovíc k spoločnému štartu. Poprosil by som zaslať oficiálne propozície mailom k zverejneniu na webových stránkach našich OZ.
Ľudovít Jančok (31.08.2013, 15:08)
Zdravím Všetkých. Ak niekto provokuje a tvári sa ako pupok sveta, tak si to ty. Akým právom ma ty..... zahriakuješ? Ja mám na svoj názor nárok a ty nemáš patent na rozum. Ja ťa šanovať nebudem lebo každý si môže za svoj život sám. Tvoje príspevky sú plné jedu, načo vlastne píšeš? Keď niekto reaguje tak treba komunikovať, ale profesionálne. Pozdravujem Ludvik.
Oldrich Savara (01.09.2013, 14:26)
Dobrý deň. Ludvík pochopil som, tiež pozdravujem. Ospravedlňujem sa nemyslel som to v zlom skôr som to chcel zlahčiť.
Ľudovít Jančok (01.09.2013, 14:46)
Ahoj, OK. Ideme ďalej, akoby nič. Ludvik.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené