evidencia čipov

Igor Barbírik (10.08.2013, 20:21)
Dnes som mal zaujímavy rozhovor,či by každý čip nemohl mat kartu o pôvode jak preukaz krúžku holuba.
Daniel Krajcik (11.08.2013, 02:33)
Igor, mohol by mat. Ale v praxi by to bolo vies na co. Na ...
Igor Barbírik (11.08.2013, 06:46)
Daniel práve v praxi by to malo význam pri čipovaní by sa musel preukázat ze je majitel toho čipu.
František Šimko (11.08.2013, 07:59)
Pan Barbirík viete si predstaviť ako niekto donesie 120 holuby na pretek a každý čip sa porovná s preukazom ? Pri tej príležitosti by už sa mohli preveriť aj preukazy od holuba. No to ak teraz košujeme cca 4 hodiny tak potom možno aj 10.
Igor Barbírik (11.08.2013, 08:16)
Pán Šimko preukazy od holubov sa preverujú.písal som tam že pri čipovaní by sa chovatel musel preukazat kartou od čipu.
Dušan Konečný (11.08.2013, 18:14)
Kradeze cipov nie su kontrolovatelne do doby, kym sa podari ziskavat udaje z EKS v elektronickej forme. V OZ BA sme prenos z EKS Tipes uz rozbehali, s Briconom sme niekde na polceste, za Bricon nam prislubil sam riaditel, ze konecne vydaju funkcny software aj pre nasu krajinu, aktualne vieme ziskat udaje z vacsiny EKS Bricon, problem je samotne cislo obrucky, ktore nenacita cele a je tam este potrebna manualna operacia Tauris by teoreticky mohol fungovat aj Cez Tipes, nemam to odskusane, za system Mega mame prislub od Frederica Bascha, ze sa s tym do konca roka urcite popasuju a za Benzing by to nejak mohol vybavit Lubo Drgan, s Nemcami to vsak vo vseobecnosti vyzera nadejne a Benzing povazujem za vyspely system, ktory na toto urcite mysli. U nas v OZ ho vsak nikto nema, preto nemam prakticku skusenost. Ako by to mohlo fungovat: kody cipov by sa ukladali do jednej centralnej databazy na zaciatku sezony. Tak ako sa teraz odovzdavaju zoznamy cipovanych holubov v papierovej forme, tak by sa v elektronickej nahravali na server, program by z nich extrahoval kody cipov, ukladal ich do databazy spolu s identifikatorom chovatela, pricom by pre kazdy kod skontroloval, ci uz sa nahodou v databaze nenachadza. Pocas sezony pri nahravani kontrolnych listov na server (samozrejme v elektronickej forme) by program pre kazdeho konstatovaneho holuba skontroloval, ci je v databaze kod cipu a ci je dany kod priradeny k danemu chovatelovi. Pri konkflikte udajov by sa udalost zaznamenala a posunula na riesenie urcenej komisii. Verim, ze uz len fakt, ze by sa take nieco robilo by na Slovensku znizilo pocetnost kradezi cipov na minimum. Otazkou by potom este bola spolupraca s okolitymi krajinami. Ak by nejaky podobny system zaviedol aj u nich, urcite by sa dalo vymysliet riesenie so zdielanim databaz, no to je samozrejme beh na dlhu trat...vsetko vsak nejako musi zacat. Pre Tipes je mozne s tymto zacat uz v sezone 2014, pri ostatnych EKS treba najprv otestovat export do el. formy, pri Bricone pockat, kym vydaju poriadny program s jednotnym protokolom pre SR a CR...
Miroslav Ďurana (11.08.2013, 21:59)
Viete čo ma teší,nie to že bude kontrola,ale to ,že konečne budeme prvý v EU. A to som si myslel,že tý Česi sú pred nami a konečne ich aspoň v niečom predbehneme.Chlapi ono je to hlavne o svedomí,ale verím,že zmeníte svet.
Dušan Konečný (11.08.2013, 23:08)
p. Durana, musim vsak este spomenut, ze ak sa nieco da, este to neznamena, ze sa to aj bude robit. Program pre hladanie zaletenych holubov som spustil a predstavil slovenskemu zvazu este v roku 2011 a dodnes chovatelia zadavaju holuby do starej tabulky. Co mozem s istotou povedat je, ze takato kontrola pobezi pre vsetky OZ, ktore sa v sezone 2014 rozhodnu prejst na novy vypoctovy program a ich EKS to budu umoznovat. Pozeral som na stranky Benzingu. Skusal niekto pouzit ich Print Manager? Ak funguje na rovnakom principe ako Tipes Print manager, tak mame v tejto oblasti vystarane aj o Benzing.
Miroslav Ďurana (11.08.2013, 23:26)
Pán Konečný ja Vám fandím, ale pochopil to možno p.Adamík a pár iných čo im nejde vôbec o nejakého zaleteného holuba.Letu zdar.P.s. Pán Adamík až vám nezmrzne mozog,lebo najlepší sú vybraný na Mars.Odpovedzte p.Matalíkovi,lebo aj ja mám záujem.
Zdeňek Adamík (12.08.2013, 06:34)
Mozkové buňky údajně začínají odumírat od 25 let věku jedince. Tak nevím, zdali v mém věku ještě nějaké, vlastně, mám.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené