ako má prebiehať dopingová kontrola

Oldrich Savara (14.07.2013, 08:41)
Otázky na predsedu veterinárnej komisie - Pripojiť sa môže každý čo o tomto niečo vie. Kdo ako a kedy môže požiadať o vykonanie dopingovej kontroly ? Ako sa má robiť odber vzorky ? Robí sa to pri nasádzaní holubov alebo pri dolete holubov ? Sú určené preparáty ktoré sú zakázané ?
Július Vida (14.07.2013, 08:54)
Pred rokmi niečo také bolo SZ vydané. Vypracoval to MVDr. Juraj Rákossi. Tuším to bolo uverejnené aj v časopise PH. Viem, že v našom OZ boli niektorím chovateľom odobraté i vzorky. Ostalo to však na mrtvom bode, nič sa ďalej nedialo. Sám som to kritizoval v jednom článku uverejnenom v časopise PH.
Oldrich Savara (18.07.2013, 11:07)
Dobrý deň . To bolo rečí pred zjazdom čo treba zmeniť a ako efektívnejšie pracovať až by si človek myslel, že to bude pravda. Nuž nie je. Minimálne v reakciách členov prezídia na otázky členskej základne. Nezostáva nič iné len opätovne klopať na zatvorenú bránu. Dňa 14.7. 2013 som cestou tohoto DF oslovil predsedu veterinárnej komisie vo veci dopingu a nič. Takže nezostáva nič iné, len upriamiť jeho pozornosť na zápis prezídia zo dňa 12.10.2012 bod č.7/a uznesenie č. 11. Má prezídium snahu dotiahnuť vlastné predsavzatia alebo jeho uznesenia nemajú žiadnu cenu ?
MVDr.Tibor Gornaľ (18.07.2013, 11:50)
Ahoj Oldo, neviem čo chceš k tomu počuť, ale na to, aby sa mohla vykonávať antidopingová kontrola, musí byť schválená smernica antidopingovej kontroly .Ja ju síce môžem predložiť, ale určite nie schváliť. Čiže nemám problém na najbližšom plánovanom zasadaní prezídia ju predložiť a po jej schválení sa pomaly pustiť do práce. Ale musíš uznať, že antidopingové kontroly v našom športe na Slovensku je niečo nové, a preto nemôžem túto činnosť zobrať len sám na seba, ale potrebujem k tomu pomoc minimálne vet.komisie, ak nie aj prezídia. Čo sa týka zakázaných látok, tak skupiny sú zverejnené aj v pret.poriadku v hlave VIII,bod 7. S pozdravom.GORNAĽ Tibor
Eduard Buček (18.07.2013, 16:33)
Neviem či niekto dopuje,ale kontroly by mali byť. V Poľsku tejto sezóny bola vykonaná dopingová kontrola u viacerých špičkových chovateľoch v rôznych OZ - naraz a výsledok z Nemecka prišiel, že ani jeden chovateľ nepoužil dopingovú látku. To je pre Poliakov veľké plus.
Robert Molnár (18.07.2013, 18:12)
Ja som presvedčený na 100% že niektori chovatelia /a nechcem pichnut do osieho hniezda/ pouzivaju doping.!!!!!!!!
Oldrich Savara (18.07.2013, 20:27)
Dobrý večer . Len som chcel počuť, že to nie je zametene pod koberec. A že sa v tejto veci hodlá pokračovať. Sám si myslím, že práve pre doteraz pravidelne nevykonávane kontroly v tomto smere je už načase začať. Nuž a vykonávací predpis, ktorý je v uvedenej zápisnici spomenutý by bolo potrebné zrealizovať. Ďakujem za odpoveď.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené