Presun vozidla OZ Levice

Július Krško (02.06.2013, 12:00)
Nemienim byť generálom po bitke, ale každý vedel aké má byť počasie, neviem načo sa trepali do Nemecka. Naše holuby sa košovali už ráno o 05,30hod. určite sa nemali čas ani napiť, viac ako 30 hodín ich vozili po svete, dúfam že ich aspoň pred štartom napojili. Druhá vec, ako môžeme letieť s Topoľčanmi región, keď oni vypúšťali v Šlapaniciach o 08,10 hod. Aspoň toto píšu v rubrike Štarty. Vážení, nie je na škodu premrhať toľké kilometre a naftu? To nie je všetko, že prepravca má zaplatené, ja chcem aby tie holuby tam boli aj vypustené.Za dobrú plácu,treba odviesť aj dobrú prácu. Týmto nemienim urážať prepravcu, ale sa to mohlo aj ináč riešiť. Naše peniaze sa fuč, a týmto je všetko vyriešené ?
Marek Hnilicka (02.06.2013, 12:11)
Pouštěl jsem OZ Levice a Topolčany v 11:05 na vypouštěcím místě Přelouč - letiště Škudly. Počasí: po dešti 15°C, bezvětří (300m vysoký komín elektrárny Chvaletice, pára u chladicích věží šla kolmo vzhůru), viditelnost min 6km, oblačno, slunce občas prokouklo. Doposud tady neprší. Holuby při startu nabrali ihned směr k domovu. Před startem jsem volal výcvikáři OS Pardubice Pavlu Horníčkovi, který mi dal informace, že bylo provedeno několik startů ve Vysokém Mýtu (60km ve směru letu). Přeji dobrý dolet Hnilička Marek
Július Krško (02.06.2013, 12:44)
Beriem na vedomie, ale keď som sa pozeral na štarty prvý krát, tak tá informácia o Topoľčanoch tam nebola.
Marek Hnilicka (02.06.2013, 14:06)
Volal mi chovatel ohledně možného vypouštění v Přelouči v 10:30. Ikdyž jsem měl doma návštěvu - chovatele, hned jsme se rohodli, že on obvolá řidiče a já ověřím počasí na nejbližších kilometrech. V 10:45 jsme byli na startu, něco dalo na přípravu a v 11:05 jsem dal povel ke startu. Na potvrzení jsem omylem napsal jak Levicím, tak Topolčanům start v 10:05, toto jsem přepsal a opravil čas na 11:05, a opravu podepsal. Holuby by jste už mohli mít doma, dejte mi prosím vědět, jak dopadl závod. Dostanu kontakt na výrobce kontejneru OZ Levice? Díky Hnilička Marek
Július Krško (02.06.2013, 17:22)
V Leviciach mohol byť dolet okolo 15-tej hodine a na juhu OZ neskôr asi o 20-30 min v daždi. Ako keby to bolo vypočítané, už tretí raz v tejto sezóne.
Marek Hnilicka (02.06.2013, 18:31)
My jsme fakt nic nevypočítávali na východ bylo světlo - oblačnost vysoko, ze západu se sem tlačila dešťová fronta. Byla možnost to pustit hned nebo to stahovat po ose Chrudim - Vyské Mýto .... Jelikož vím, že sem holuby už byli staženi, padlo od vás rozhodnutí pro start ve Škudlech. Odled byl bezproblémový, byli u něho i dva chovatelé z OS Středočeské. Budu rád, když dostanu zprávu, že závod dopadl dobře s minimálními ztrátami i za cenu toho,že to nalétlo byť jen do jedné části OZ a do druhé sice déle, ale přeci. Lepší vymoklý holub doma než bloudíci na trati. Hnilička Marek
Július Mlátko (02.06.2013, 20:54)
Chcel by som osobne poďakovať p. Hniličkovi za ústretovosť a ochotu ktorú pre OZCHPH Topoľčany a OZCHPH Levice dnes urobil. Nakoľko sme skutočne nevedeli kde a ako dnes holuby v tom neskutočne vrtkom počasí pustiť. Dolet holubov bol super, na otváraní hodín chovateľom chýbal max.1,2 ks. Tak ešte raz Vám ďakujeme. Letu zdar. Mlatko Július predseda OZCHPH Topoľčany P.S. p. Krško OZ Topoľčany mal dnes dva plánované preteky,pokiaľ chcete môžte si to aj vopred skontrolovať na web stránke SZ - v kolonke pretekové plány OZ. [%sig%]
Peter Záhorský (02.06.2013, 23:30)
,,Dva krát meraj, raz rež. Kto nič nerobí, nič nepokazí. Najprv si premysli, čo z úst vypustíš, lebo naspäť to už nevrátiš. Kôň má štyri nohy a aj tak sa potkne. Aj majster tesár sa utne." Ja viem, emócie niekedy zvíťazia nad ráciom, to sme my ľudia. Pán Krško, keď chcete kritizovať a spochybňovať rozhodnutie výboru, tak si preverte aspoň skutočnosti v pretekových plánoch iných OZ, s ktorými spolu letíte. Verte tomu, že byť v štartovacej komisii, nie je žiadny med lízať. Je to veľmi nevďačná funkcia. Keď spravíte dobre pre väčšinu chovateľov a holubov, aj tak sa nájdu chovatelia, ktorí sa cítia byť poškodení. A nedaj Bože, že pochybíte, tak by vás aj ukameňovali. Určite väčšina funkcionárov chce pre chovateľov a holubov len to najlepšie. Nie je problém pustiť holuby do zlého počasia, stratiť 50% a viac holubov. Následne ukončí 1/3 a viac menších chovateľov pretekovú sezónu, a to ešte len začíname. Tak toto určite nechceme. Pána Kasana osobne poznám ako dobrého výcvikára, ktorý patrí medzi najlepších na Slovensku vo vypúšťaní holubov. V Nemecku boli aj BA (doviezli holuby domov), PK (pustili Humpolec o 15:30), Sereď (pustili Rokycany 8:15), atď., OZ LV s OZ TO pustili Prelouč o 11:05 (prílet výborný). Reagujem preto, lebo Vaša reakcia s útočným podtónom nebola celkom na mieste. S pozdravom Záhorský - výcvikár OZ CHPH Nitra a člen štartovacej komisie Letu Zdar!
Július Krško (03.06.2013, 14:54)
Ospravedlňujem sa Všetkým členom OZ Levice, ktorých som urazil mojím príspevkom. Ja som nekritizoval stiahnutie vozidla z Nemecka, ani vypúšťacie miesto v Přelouči, ale zbytočnú cestu do Nemecka. Taký stratég ako je Dušan Kasan to vedel čo nás čaká a neminie. Mrzí ma, keď sa premrhávajú spoločné peniaze. Tieto sa dali minúť aj neskoršie. Počul som od viacerých, keď je už zaplatené nech idú. Ja s týmto zásadne nesúhlasím, nakoľko nemám prebytočné financie. Možno podaktorí majú 1000 euroví príjem, ale ja nie, Bohu žiaľ. Pán Záhorský, neviem prečo sa do toho montujete, ale nevadí. Aj Vy môžete mať svoj názor. Ale aj ja ho mám, ale ten sa niekomu nepáči a urazí sa. Pán Mládko, ja nemám pochybnosti o štarte dvojpreteku OZ Topoľčany. Prečítal som si ho ešte včera, len ten spoločný bol zverejnený hodne pozdejšie ako náš a preto tá reakcia.
Milan Blahovský (03.06.2013, 15:52)
Pán Krško, to čo ste napísali v úvodnom príspevky ste mali smerovať tým krikľúňom, ktorí znevažujú prácu funkcionárov a pri ich ekonomických opatreniach typu skrátenie preteku pri predvídaní nereálneho vypustenia holubov sú špinení z úst kritikov, ktorým nezáleží na holuboch, ktorí sa tvária ako im je ukrivdené, pretože ich holuby dokážu aj nemožné.
Viem o čom píšem, lebo som už aj ja takéto rozhodnutia urobil a boli oprávnené a nenašiel sa ani jeden, ktorí by poďakoval.
Pán Záhorsky má právo vysloviť svoj názor a ako mladý funkcionár má na rozdiel od tých čo majú už za sebou mnohé krachové preteky, cit pre realitu normálneho vývoja pretekov. Podáva kvalitné informácie o vývoji štartov a počasia pre chovateľov svojho OZ. Pokiaľ by tak urobili aspoň spolovice tí čo sa zaslúžili o vyprázdnenie holubníkov pred prvými dlhými tratiam.
Stále opakujem to isté dookola, prijať zákon na ochranu poštového holuba a tým, ktorí sa pričiňujú o jeho likvidáciu dať poriadne pocítiť.
Nedivte sa potom, že k tejto skupine občanov sa mládež nehrnie. Prečo by aj ? Aby im ostali po takýchto umeleckých výkonoch funkcionárov ostal oči pre plač ? Aby jedným nezodpovedným vypustením zmarili celoročnú prípravu ?
Koľko už na tomto DF bolo podobných príspevkov a stále tie isté lapsusy sa opakujú.
Pre predstavu ako to funguje aspoň časť z komunikácie s kolegom v Česku.
U Źehuně - Kolín mi volal spolupracovník, že je na silnici přejetých cca 10-20 holubů .......
....ráno mi volal Boris, že nad ním někdo pouštěl v Kolíně - do deště, startoval někdo od vás v Kolíně?...
Čo by ste na to povedali keby tam ležali vaše holuby, keby vám vysypal vodič na pokyn funkcionára holuby do dažďa ???
To sa nepýtam vás pán Krško, ale tých ktorí stoja o takéto štarty.
OZ SNV včerajší pretek v trvaní cca 25 min. pri vyše 2800 ks nasadených na 350 km stredná vzdialenosť.Dolet cca 90-95 %( u mňa 97,5) .....
František Hajko (04.06.2013, 16:11)
Julo,je mi zle keď vidím, čo spôsobil Tvoj prvý príspevok. Keď doplním,že auto sme na základe zlého počasia na trase po ČR po dohode z OZ Topolčany zastavili v Slivenci,žiadne premrhané km ani peniaze sa nediali. Tým z obsahovej náplne Tvojho príspevku nezostalo pravdou ani slovo.Ostatné ti vyvrátili prispievatelia predomnou. Uvedomuješ si kolko zla vnášaš svojim totálne nezodpovedným správaním medzi chovateľov? Totálne vymyslené nepravdy,bez minimálnej snahy overiť si ich,deklaruješ ako božskú pravdu o ktorej si chorobne presvedčený a ako fanatik sa pokú-šaš nakaziť ňou aj iných" pocientov". Práve k voli takým prispievateľom ako si ty, táto rubrika stratila šmrnc a stala sa doménou pre pár "závislákov". Ver ,že je proti mojej voli riešiť tento "problem" týmto spôsobom,ale ako predseda OZ musím reagovať na na tlak členov našej OZ,ktorý sú pobúrení Tvojím správaním. Záverom ešte raz ďakujem pánovi Hniličkovi a Kasanovi Dušanovi za vynikajúco vykonaný štart v Přelovči. Ďakujem aj ostatným prispievatelom,krtorí sa snažili vniesť trochu ľudskosti do našich radov. PS: Julo,tento príspevok bol z mojej strany posledný.To znamená,že nečakám tvoju reakciu ako výzvu do ďalšieho kola. Prípad doriešime na výborovej schôdzi OZ,kde Ťa pozývam. Termín sa dozvieš včas.
Ľudovít Jančok (04.06.2013, 18:58)
Zdravím Vás. Nuž môj názor, keď nejde o život.......... Položme si otázku, nie je to aj slabšou informovanosťou členskej základne? Dalo sa to aj cez DF. OZ LV. Keď chovateľ stratí miláčika, alebo strávi priveľa času čakaním holubov, tak emocie bývajú silnejšie ako úsudok. Chlapi, chlapi. Ferko česť Tvojej práci aj Duškovi. Niekedy sa dajú Tí čo vedia písať našparchať od tých čo to nevedia. Pán Marton určite nie je najhorší človek na svete, treba viac komunikovať a informovať .Pozdravujem Vás Ludvik.
Ľudovít Jančok (04.06.2013, 20:15)
Prosím o prepáčenie pán Marton, myslel som pána Krška, ešte raz prepáčte. Pozdravujem Ludvik.
Július Krško (04.06.2013, 20:31)
Ferko, k Tvojmu článku nemám čo dodať iba to čo napísal Ľudvik. Ak by sa bola informovala verejnosť o dianí okolo holubov,určte sa toto nestane. Načo máme oblastnú stránku, keď sa na nej nedozvieme žiadne, alebo takmer žiadne informácie.
Marek Hnilicka (04.06.2013, 21:23)
Chlapi hlavně klid, žádný dohady. Všechno dobře dopadlo. Bodejď by tomu bylo tak vždy. Na startovacím místě Přelouč je vždy zajištěn startér, ikdyž jsem o víkendu v práci, odstartuje vás p. Němec. Letiště je zcela bez radaru, protože zde startuje kamarád pouze z rogalama nebo výrníkem. Hnilička Marek

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené