Nasadzovanie MDKS 2013

Ján Bučo (22.05.2013, 13:44)
Vážení športoví priatelia, Chcem Vám len oznámiť, že nasadzovanie na preteky MDKS bude prebiehať nasledovne: 19.6. - Aachen 26.6. - Oostende 3.7. - Liége 17.7. - Brusel Časy nasadzovania spresníme už čoskoro. Predbežne sa počíta s odchodmi auta nasledovne: Rosina - 12,30 Veľké Bierovce - 14,00 Šaštín Stráže - 16,45 Sereď - 18,00 Čalovec - 19,00 Časy sa ešte môžu zmeniť podľa požiadaviek Maďarského maratón klubu, ale najmä pri pretekoch Oostende bude vypracovaný samostatný plán zberu nakoľko je prihlásených cca 1000 holubov a bude tomu prispôsobená aj trasa a čas zberu. O tom budeme zainteresovaných samozrejme včas informovať. Letu Zdar! Jano
Ľubomír Janda (24.05.2013, 22:59)
Vážení priatelia! Na jeseň minulého roku som úprimne uvítal aktivity chovateľov z okolia Senice, ktoré vyústili dňa 18.11.2012 do založenia nasadzovacieho strediska (ďalej len „NS“) MDKS v obci Šaštín-Stráže. Uvedený fakt ma teší i naďalej, no po oboznámení sa s trasou zberu holubov musím konštatovať, že tento „rozmach maratónskeho hnutia“ je na škodu chovateľov z NS Veľké Bierovce a Rosina. NS Sereď a Čalovec sa tento problém netýka, no vychádzajúc z času odchodu prepravného vozidla zo Sereďe o 18:00 hod., 83 km vzdialenosti z Veľkých Bieroviec do Sereďe a času 49 minút potrebných na absolvovanie tejto cesty, je zjavné, že napr. nasadzovanie v NS Veľké Bierovce končí, podotýkam z titulu prepravy cez NS Šaštín-Stráže, nie o 17:00 hod. ako by pri „tradičnom“ zbere postačovalo, ale o 14:00 hod., čo je z hľadiska pracovnej doby zamestnaných rozdiel veľmi významný. NS Rosina je na tom podobne. Trasa zberu cez NS Šaštín-Stráže určite zber neúmerne predlžuje, no prekvapila ma hlavne z toho dôvodu, že pôvodné oficiálne informácie a stanoviská, pre pôvodnú členskú základňu MDKS uvádzali doručovanie holubov tohto NS do NS Veľké Bierovce príp. Sereď. Takýto systém logicky vyplýva aj z jednotlivých vzdialeností medzi NS a časov potrebných na jej prekonanie. Napr. medzi Šaštín-Stráže a Veľkými Bierovcami trasa predstavuje 86 km, čas prepravy cca. 84 minút, medzi Šaštín-Stráže a Sereďou je to 81 km a čas cca. 73 minút. Rovnako zastávam názor, že preprava na trase Veľké Bierovce a Šaštín-Stráže vzhľadom na kvalitu ciest môže, resp. bude holubov z NS Rosina a Veľké Bierovce poškodzovať, čo určite členov MDKS z NS Šaštín-Stráže neteší! Preto za jediný korektný spôsob zberu holubov vo vzťahu ku všetkým dotknutým členom MDKS, pokladám zber už uvedeným, kedysi deklarovaným a teda pôvodným spôsobom s tým, že náklady NS Šaštín-Stráže na dopravu môžu byť pokojne uhradené vo výške nákladov na kilometre, ktoré budú predstavovať úsporu medzi trasou Veľké Bierovce – Šaštín-Stráže – Sereď (167 km) a trasou Šaštín-Stráže - Sereď (81 km), príp. trasou Šaštín-Stráže - Veľké Bierovce (84 km), teda cca. 80 km. O tom solidarita je!!! Predpokladám, že je celkom zbytočné skúmať mieru, do akej sa s týmito názormi stotožnia chovatelia NS Rosina a NS Veľké Bierovce, pretože nevýhoda do ktorej ich navrhovaný systém postavil je nepochybná. Myslím, že klubová činnosť si v princípe vyžaduje oveľa väčšiu mieru ústretovosti ako je bežné, zároveň vyjadrujem presvedčenie, že chovatelia NS Šaštín-Stráže si túto myšlienku osvojili ešte skôr ako založili svoje stredisko. Taktiež očakávam, a podľa môjho súkromného telefonického prieskumu v členskej základni MDKS, nielen za seba, istú mieru sebareflexie aj od výboru MDKS, ktorý príjme opatrenia vylučujúce poškodzovanie či uprednostňovanie ktorejkoľvek časti členskej základne, či už pôvodnej, alebo novej a vytvorí tak predpoklady úspešnej maratónskej sezóny! Letu zdar! Ľ.J.
Štefan Nochta (29.05.2013, 05:50)
P.Janda,NS Sastin je najvacsie NS na Slovensku a teda je namieste,ze budu mat vlastne NS a budu nasadzovat doma. Prisposobit by sa mal skor ten mensi k vacsiemu. Ale zatial to podla neriesme. Skor bude problem s NS Sered a potom sa to moze vsetko posunut na neskorsi zaciatok zberu u Vas.
Ján Bučo (29.05.2013, 08:15)
V piatok 31.5.2013 zasadne výbor MDKS a rozhodne o definitívnom pláne zberu. Variantov je viacero. Spracovávame ich podľa počtov prihlásených holubov a pokúsime sa urobiť to najlepšie pre všetkých zúčastnených. J Bučo
Ľubomír Janda (29.05.2013, 11:24)
Pán Nochta, ja som nespochybnil existenciu NS Šaštín-Stráže a ani miesto nasádzania tohto strediska. Vznik novej organizačnej zložky ma potešil a teší ma i naďalej. Vo svojom príspevku som si len dovolil poukázať na novú situáciu, ktorou chovatelia NS Veľké Bierovce a Rosina, z hľadiska všeobecnej pracovnej doby a kvality prepravy, nemajú byť dôvod nadšení. Zároveň som s apelom na hodnoty, ktoré klubovú činnosť sprevádzajú, naznačil možné riešenia. Nič viac! Pripomínam, že v minulej sezóne boli holuby NS Rosina doručované do NS Veľké Bierovce na vzdialenosti 89 km po cca. 70 minútovej jazde. Čo sa vzdialenosti a času jazdy týka, sú to parametre takmer zhodné s cestou pre NS Šaštín-Stráže ako do Sereďe, tak aj do Veľkých Bieroviec. Nakoľko doposiaľ nebol pre sezónu 2013 za jednotlivé NS uverejnený zoznam členov a počet prihlásených holubov, skutočnosť že NS Šaštín-Stráže je najväčším strediskom MDKS je pre mňa síce informáciou novou, no v zásade nemení môj postoj k vzniknutému problému. V podstate ide o precedens do ďalšej činnosti MDKS, zabezpečujúci novým NS z titulu početnosti, možno niekedy len relatívnej, trasu zberu cez ich stredisko. V tejto súvislosti pripomínam aktivity v témach, „Založenie NS strediska MDKS vo Veľkej Mani“, posledný príspevok dňa 20.11.2012 a „Založenie NS Maratón derby klubu v Šaštíne“, posledný príspevok dňa 20.11.2012, v ktorej dňa 18.11.2012 p. Svoreň oznamuje schôdzu záujemcov o pretekanie v MDKS konanú v Tomášovciach. Letmým pohľadom na mapu si dokáže každý predstaviť náklady na trasu zberu a jej harmonogram v prípade, že by tieto NS v okr. Nové Zámky a Lučenec vznikli podľa súčasných kritérií ako „najväčšie“ a bol by uplatnený spomínaný princíp! Pán Nochta, na základe uvedeného, výnimočne nemôžem s Vašimi názormi súhlasiť. Letu zdar! Ľ.J.
Ľubomír Janda (30.05.2013, 16:21)
Pán Nochta, aj keď sú mi bližšie princípy preferujúce tradíciu, Vaša myšlienka, cit.: „prispôsobiť by sa mal skôr ten menší k väčšiemu“ ma oslovila natoľko, že som začal uvažovať, ktorá časť členskej základne môže byť tou väčšinou. Zmena v preprave zasiahne NS Veľké Bierovce, NS Rosina a týka sa aj nového NS Šaštín-Stráže. Keďže pre NS Sereď a NS Čalovec sa nič nemení, sú vlastne strediskami s názorom poradným. Takže, na strane jednej sú teda záujmy NS Veľké Bierovce s NS Rosina a na strane druhej záujem NS Šaštín-Stráže. Zostáva už len zistiť, ktorá časť uvedenej členskej základne predstavuje väčšinu a kto je menšina. Sezóny MDKS sú charakteristické vo všeobecnosti tým, že chovatelia prihlásia na preteky počty, ktoré nie sú schopní nasadiť, resp. tieto sú nasadené len na prvý pretek. Prečo sa tak deje nie je podstatné, dôležité je zistenie, že počet holubov nasadených na prvý pretek je spravidla zhodný s prihlásenými. V tomto roku je na prvý pretek prihlásených 491 kusov. Minulý rok letelo prvý závod celkom 428 holubov, z toho 305 holubov, teda viac ako 71 %, bolo nasadených v NS Rosina a Veľké Bierovce 65 chovateľmi. Na základe uvedeného si dovolím predpokladať kto je rozhodujúcou väčšinou. Letu zdar! Ľ.J.
Ján Bučo (30.05.2013, 21:00)
Dobrý večer priatelia, Vydržte už prosím. Zajtra sa všetko rozlúskne definitívne. Aby sme doriešili zber musíme poznať obe strany mince. Jednak počty zaplatených holubov v jednotlivých NS, možnosti skrátenia trasy na minimum a hlavne musíme mať jasno v tom ako bude prebiehať zvoz po Slovensku a aké možnosti bude mať zvážajúci. O takomto čase zajtra bude definitívne známy plán, pevne verím už aj s Oostende. Letu Zdar! Jano Bučo
Ľubomír Janda (31.05.2013, 12:13)
Myslím, že „minca“ je z oboch strán dostatočne známa. Už mesiac musia byť známe aj „počty zaplatených holubov“. Pre „skrátenia trasy na minimum“, ktorá bude hlavne šetrná k holubom, existuje len jedna alternatíva. No a možnosti „zvážajúceho“ musia byť v súlade s potrebami objednávateľa, inak nemôže prepravu vykonať. Chce to už len jedno múdre rozhodnutie! Letu zdar! Ľ.J.
František Dohňanský (31.05.2013, 21:34)
Citujem p. Jandu: "Chce to už len jedno múdre rozhodnutie!". Neprepierať veci na diskusnom fóre, plán zberu má na starosti výbor MDKS a nie členovia, ktorí nechcú nič robiť a iba teoretizovať.
Ľubomír Janda (01.06.2013, 00:00)
Ferko, pekne po poriadku! 1./ Ja som tento problém na DF SZCHPH „nezavesil“, zastávam názor, že „špinavé prádlo“ sa má vyprať doma! Tiež si myslíš že to prádlo je špinavé? 2./ „Plán zberu má starosti výbor“, čo je cca. 5 členov, no samotná realizácia sa týka cca. 100 členov! To má mať výbor pri svojom rozhodovaní na pamäti a nie konať svojvoľne, v rozpore s pôvodne deklarovanými pravidlami! 3./ Moje príspevky som sa snažil formulovať aj pre Teba zrozumiteľne a dovolím si tvrdiť, že som bol veľmi konkrétny a dostatočne konštruktívny! Je mi úprimne ľúto, že práve Ty si ich nepochopil a fakty pokladáš za teoretizovanie! 4./ Myslím, že radový člen MDKS, pokiaľ chce aktívne prispievať k činnosti, má právo, a ja osobne si to pokladám za povinnosť, verejne sa vyjadriť k otázkam, ktoré vo svojej podstate predstavujú diskrimináciu v činnosti klubu. Takúto aktivitu chápeš, ako neochotu pracovať? Ja práve naopak! 5./ Trochu inak, k aktivite výboru MDKS! Prečítal si si v tejto téme príspevky členov výboru a vyhodnotil si v nich mieru logiky a argumentácie? Ja áno! Jednoducho, žiadne fakty, ..., iba ten Tvoj všeobecný útok na moju osobu, ako „jediného“ nespokojného. Mne ide len o dobro holubov! Ale neviem o čo ide výboru, keď tak náhle zmenil názor na trasu zberu! 6./ Tvoj duchaplný príspevok si zrejme spracoval preto, lebo rozhodnutie, ktoré ste prijali, sám nevnímaš ako múdre a máš pochybnosti o tom, či preprava po „oných“ cestách nepoškodí aj Tvoje holuby! Nepochybuj! Určite áno! 7) O tomto čase mal byť podľa „prezidenta“ jasný a teda aj zverejnený plán prepravy a ja dodáva, že by bol už aj najvyšší čas! Má s tým výbor MDKS „vnútorný“ problém? Letu zdar! Ľ.J.
Ján Bučo (01.06.2013, 19:59)
Dobrý večer priatelia, Nie som "prezident", ale len predseda. Všetko je uverejnené na webstránke www.longdistance.wz.cz. Chcem upozorniť chovateľov, že stránka úplne bezproblémovo funguje v priehliadači Internet Explorer. Mozilla aj Chrome ju stále evidujú ako problémovú aj keď sa veľmi snažím aby som poruchu odstránil. Plán zberu je v sekcii Preteky. Zvolili sme kompromisné riešenie a zber je nasledovný: Preteky Aachen, Liége, Brusel Rosina - 13,30 hod. V. Bierovce - 15,15 Trnava - Modranka (zvoz zo Šaštín-Stráže) 16,45 Sereď - 17,30 Čalovec - 19,00 Preteky Oostende Rosina - 16,00 V. Bierovce - 18,00 Trnava - 20,00 Viac informácií na stránke MDKS. Letu Zdar a maratónom zvlášť! Verme, že náš holubárksy bôžik nám dopraje dobrú sezónu. Jano Bučo
Ľubomír Janda (02.06.2013, 08:17)
Prijateľné rozhodnutie, vďaka každému kto prispel! Letu zdar! Ľ.J.
Ivan Oravec (02.06.2013, 08:41)
OZ TRNAVA NS na OOSTENDE (NP) je v Piešťanoch (GPS: 48.34.22-17.49.30)
Ján Bučo (02.06.2013, 15:55)
Došlo k oprave plánu. Nevšimol som si, že som uverejnil a poslal verziu, ktorá po Oostende ostala nezmenená. Sme radi, že spoločnými silami sme došli ku kompromisnému riešeniu a Ivanovi ďakujem za lokalizáciu NS pre Oostende v Piešťanoch. Letu Zdar! Jano

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené