Dluho som rozmyšlal kým som !

Ernest Kováčik (09.03.2013, 11:35)
Veľa som rozmýšľal kým som sa dal na tento článok na verejnosť , aby som nikoho neurazil , Nechcem s toho Z buru , alebo nejaké politické dielo ( ani nahnať si nepriateľov )!!!! Nakoľko viem že Funkcionári ( vedenie ) na Prezidie SZ -CHPH Nemajú to ľachke , Ako stále , viac rokov sledujem zasadnutie prezídia SZ - CHPH - Je to funkcia nevďačná . Ale zo všetkého ma mrzí , že Vyškovce n /Ipľom už od roku 2005 chceme založiť MO - CHPH Vyškovce n/Ipľom Túto źiadosť sme opakovali Viac krát na OZ -Levice , ktoré by som nerád ,...komentoval . a nechcem to rozoberať , neochota je výhovorka !!!! Ale trpezlivo som čakal ( sme čakali ) zasadnutie SZ - CHPH . kde sme podali viac žiadosti na založenie MO ( nemylte sa LEN MO organizáciu ide ) Ing. Juraj Kurekovi ( 2012 FAXOM) AKO aj telefonicky sme debatovali Pánom Vladimírom Šiskom ,ako aj písomne , ako aj iným . Zasadnutie sa udialo 1.2 - 2013 - kde zabudli spomenúť Žiadosť pre založenie MO Vyškovce n /Ipľom . Ja neviem že čo viedlo prezídium SZ- CHPH - ABY tak nenápadne zabudli na našu žiadosť ???!!! POZNAMENÁVAM ::: že chceme MO - A NEMUSíME LIETAŤ OZ -Levice Máme ponuk dosť - Len aby bola situácia tak ako inde ( ponuky máme aj Slovenské aj Maďarské )) A zatiaľ Vyškovce chce len MO Ďakujem za pochopenie , a ak niekomu to bolo proti srsti -nech prepáči mojú neinteligenciu , --Ale ak niekto mysli že moja ponuka ako Slovenská ZO LIETAŤ ZAHRANIčí !!!!??? --TAK POPROSíM SA VZDEľAVAť a ísť za novely čo je veľa štátoch automatické viem že Slovensko je všetkom výnimočné . Ďakujem za vašu trpezlivosť Letu Zdar
Milan Blahovský (09.03.2013, 18:23)
Pán Kováčik, vašim príspevkom som osobne prekvapený. Píšete tu, že ste poslali písomne nejakú žiadosť členom prezídia ohľadom založenia MO ( dúfam, že tým nemyslíte Ministerstvo obrany :-o))) ) , u nás sa používa ZO - základná organizácia . Ja som od vás niečo také nedostal a ani to nebolo v programe zasadnutia. Pokiaľ by ste aj niečo také poslali tak moja odpoveď by bola jednoznačná, o vzniku ZO CHPH rozhoduje v zmysle Stanov SZ §21 bod 3. ZO CHPH sa môže založiť k 31.12 príslušného roka pri najmenšom počte 10 členov. Založenie organizácie musí byť schválené výborom OZ CHPH, do ktorého pôsobnosti patrí. Takže, pokiaľ ste tieto kroky urobili a výbor OZ nerozhodol vo váš prospech, potom by boli vaše ďalšie kroky opodstatnené, ale aj tak pochybujem, aby si prezídium mohlo na seba vziať kompetenciu pre založenie vašej ZO. Riešiť cez DF váš problém bez toho aby sa k nemu vyjadrila aj druhá strana asi nie je racionálne.
Ernest Kováčik (11.03.2013, 16:33)
Pán : Blahovský ešte stále má na rozume Totalitu ! ale nič má ich veľa ľudí !!! Tú sa bavíme o založenie Základná organizácia pošt. holubov . ( Slota Janko aj ten myslí ....... na Tanky .)))) Pán Blahovský - V roku 2005 sme podali nebohému Ľubošovi Sadovskemu Ako predseda toho času M.Ludanoch ako aj Funkcionár na OZ -Levice - ktoré sme aj ( oslávili ) " posedeli asi 40 holubárov , aj Maďarska - a okolitých obci Vyškovce n/iPľOM DOBRE sme sa bavili , spievali - nikomu nebolo problém ( narod,) Nebohy Sadovsky našu žiadosť odôvodnil - že nie je kapacita !!!! v roku 2010 Pukanec sa vzdal sme mysleli že naša obec má šancu ! bude kapacita podali sme žiadosť v roku Septembri 2012 OZ -Levice To už nebudem rozoberať ( kto má peniaze má moc ))!!!!!! Túto žiadosť na založenie Základnej orga.. sme doručili faxom Pán, Kurekovi - aj som osobne menní zoznam Poslal na pán . Śiškový ktorým som ešte októbri 2012 osobne "" telefo, """ konzultoval. Je nás 12 vysoko kvalitných pretekárov (((( mňa nepočítam )))) Ja mám holuby od Kaciana Alexandra všetkých a od pána Chýtila - ale mimo mňa sú kvalitný holubári - Ale spoločné by nás bolo 17 holubárov - tak o členstvo asi by nebolo . ale......... To tak ako je to najlepšie je povedať -...že oničom nevieme ale načo je nás dosť .............Tak vraveli aj Rusi keď počas vojny .--je nás mnogo
Ľudovít Jančok (11.03.2013, 17:45)
Zdravím Vás. Pán Kováčik prosím Vás objasnite túto vec, Vám ide len o Základnú Organizáciu, alebo aj o Nasadzovacie Stredisko? Lebo to sú jablká a hrušky. Nič v zlom, len som zvedavý ako bývalý predseda OZ LV. Pozdravujem Vás Ludvik.
Milan Blahovský (11.03.2013, 18:11)
Pán Kováčik napísali ste : Ja neviem že čo viedlo prezídium SZ- CHPH - ABY tak nenápadne zabudli na našu žiadosť ???!!! Toho prezídia som súčasťou aj ja a tak sa ma to tak trocha dotklo. Ja vás chápem, že sa vám ťažšie vyjadruje po slovensky a nevadí mi to, len opakujem, že na zasadnutí nebol bod, kde sa mala preberať vaša žiadosť a keby aj tak to nie je v právomoci prezídia. Rozumiete mi ?
Ing.Štefan Krescanko (11.03.2013, 18:39)
Pán Kováčik, prečítajte si stanovisko p. Blahovského ešte 2 x, keď neporozumiete, tak ešte tretíkrát. Myslím si, že návod na ďalší postup pochopite.
Pavol Javorček (12.03.2013, 07:46)
pán Kováčik, na druhý deň po zaslaní vašho listu e-mailovou poštou ste obdržali odpoveď a tam máte vysvetlené, kde máte adresne zaslať odvolanie. S pozdravom Javorček Pavol – sekretár SZ CHPH [%sig%]
Milan Blahovský (12.03.2013, 09:55)
Na Slovensku sa stalo nepísaným pravidlom, že každá ZO je súčasne aj nasadzovacím strediskom (NS) a potom vznikajú zrejme podobné spory ako naznačuje p.Kováčik. Pritom táto kompetencia prináleží oblastnej konferencii, na ktorej sa schvaľujú sídla NS.
Pre zľahčenie si svojej činnosti a zníženie nákladov na zvoz holubov do NS takto vznikali malé ZO ako huby po daždi aj v prípadoch, že mali k sebe povedzme aj 5 či menej km ( často boli príčinami vzniku osobné spory chovateľov). Určite si v tomto mnohí zaspomínajú ako dochádzali do NS na bicykli aj viac km, ale to je už historická záležitosť.
Športová činnosť, ktorá je počas sezóny základnou sa odohráva v NS a preto sa bránia výbory OZ zakladať takéto menšie ZO hlavne v prípade, že sú ich sídla vzdialené od ďalších NS.
Pokiaľ by bolo v pretekovom poriadku stanovené, že NS je funkčné pokiaľ je pri nasadzovaní holubov na pretek prítomných 11 chovateľov ( pre vznik ZO postačuje 10 ) výbory by si zrejme nemuseli lámať hlavu nad tým či vznik takejto povoliť.
Predsa ZO si môže vykonávať inú činnosť ako je preteková, ( výstavnícka, propagačná a pod. na ktoré si vie možno od samosprávy zadovážiť potrebné financovanie )
P.Kováčik pojem MO teda miestna organizácia sa už roky nepoužíva a tak nás nemýľte skratkami - môj výklad nemá nič spoločné s totalitou či národnostnou otázkou.
Ernest Kováčik (13.03.2013, 06:05)
Ja som na začiatku napísal : Nechcem sto tú políticku ani národnostnú otázku , ANI hádku : Len SOM REAGOVAL na to, že , čo ráz menej je mladých chovateľov poštových holubov , A kde sa písalo že budú lietať len tí - finančné založený .!!!!! Ja som napísal len pravdu !!!! a nič viac a nikoho neobviňujem len aby ste to ( dvojfarebný ) pochopili !!!!!! HOLUBY chovali aj moji predkovia . A chovať holuby , považujem za koníček , a nie nejaký obchod ,- ani dajaký biznis , a ani karierista nechcem byť , Prečítal som : Vaše krásne " pripomienky " začo Vám veľmi ďakujem , že ste si našli čas , a ste odpísali : Ale ako to už na celom svete beží - a hlavne na Slovensku , Bolo zbadať na Vašich " pripomienok " ŽE AKO SA NEDÁ POMOCŤ --- A NIE TO AKO SA DÁ POMOCŤ - Ako by sa dalo pomôcť - vysvetlili dosť jasné !!!!!!! Jablko - a hruška ????? každý rastie na strome !!!! a dokonca môžu rásť na jednom strome dnes to už nie je problém !!!! aj tú je vidieť tá neochota !!! A takto pomalí tento krásny drahý koníček , ide dolu !!!!! Tak pekný deň Vám nech to lieta Letu Zdar

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené