TRIX DERBY 2013 člen FCI GP pigeons

Ľubomír Drgáň (21.02.2013, 15:25)
Prichádza čas pomaličky párovať holuby. Niekto chová hlavne závodnikov pre seba , niekto skúša šťastie po testovacích staniciach, kde si môže porovnať kvalitu svojích holubov v širšej konkurencii. V testovacej stanici niekedy rozhoduje pripravenosť holubov, niekedy je to len otázka šťastia. Podľa mojich skúseností prevážna časť chovateľov nedáva dôraz na prípravu svojích zverencov do TS a situáciu často podcenia. Základným krokom je vybrať overené jedince, ustriehnuť ich zdravotný stav a hlavne dôkladne zaočkovať holuby už priamo na hniezde. Očkovanie totiž dáva holubovi najväčšiu šancu vysporiadať sa s prípadným ochorením. Očkovanie 5 dní, alebo nedajbože v deň zberu holubov do TS nie je rozumným riešením, lebo ohrozujete nielen svoje ale aj ostatné holuby v TS. Holub by mal ostať doma ešte minimálne 16 dní po vakcinácií. Čo sa týka našej TS - Trixderby tá ja tento rok rozdelená na dve kategórie. Prvá kategória je klasik kde si svoje výsledky môžete porovnať z účastníkmi našej a samozrejme aj s inými testovacími stanicami , ktoré sú členmi skupiny „Kráľ testovacích staníc“ Ak má niekto vyššie ambície, je tu pre neho vytvorená skupina Profesionál, ktorej výsledky sú prezentované v rámci FCI Racing Pigeon Grandprix. Tieto výsledky sú plnohodnotné a do hodnotenia FCI budú vstupovať spolu s inými testovacími stanicami ako napr. Thailand-Bankok ,South Afrika Dinokeng ,Portugal Mira atď. Hodnotenia FCI za sezónu 2011/2012 nájdete na stránke (kliknete na odkaz pod nápisom Final result): http://www.pigeons-grandprix.com/index.php?id=398 Jedinou podmienkou je, že meno účastníka alebo tímu musí byť identické v každej TS, ktorá je členom FCI. Členstvo v FCI bol aj hlavný dôvod rozdelenia našej testovacej stanice do dvoch skupín. Niekto sa snaží prevážnou časť chovateľskej práce venovať tomu, aby sa jeho holub dostal na výslnie v rámci Olympiády ,ale určite viete je to ťažká a tŕnistá cesta a niekomu sa tento sen nesplní celý život. Z tohto pohľadu je účasť v TS, ktorá je členom FCI jedinečná možnosť ako sa dostať sa na popredné miesta v ramci celého sveta a urobiť tak reklamu nielen sebe ale aj všetkým Slovenským chovateľom. P.S. Výsledky skupiny Klasik sa budú teda hodnotiť len v rámci testovacej stanice a v rámci skupiny členov „Kráľ testovacích staníc“ Výsledky skupiny Profesionál sa budú hodnotiť aj v rámci všetkých členov FCI (celý svet) Môj súkromný názor je ten, že radšej dať 2 holuby do skupiny Profesional, ako 5 holubov do skupiny Klasik.
Ľubomír Drgáň (24.02.2013, 17:18)
Zoznam finálových pretekov FCI. Na rok 2013. Platí pri skupine profesionál. 12-01-13 South Afrika Allflight Carnival City 30-01-13 USA World As Challenge 06-07-13 Portugal Riachos 13-07-13 Portugal Mira 20-07-13 Portugal Cartaxo 21-07-13 Portugal Luzense 27-07-13 Portugal Faro 27-07-13 Greece As Golden PR 24-08-13 Ukraine Pavlivka 25-08-13 South Afrika Dinokeng Aug. South Afrika Allflight Carnival City 31-08-13 Denmark Danisch Pigeon Race Aug-Sept. Argentina Bahia Blanca Aug-Sept. Argentina Alas Pringlenses 01-09-13 Canada Can. Intern. OLR 07-09-13 Germany Usedom 07-09-13 Roemenie Black See OLR 08-09-13 Slovakia Trix Derby OLR SLOVAKIA 14-09-13 Hongarije Morahalom 14-09-13 Germany Herxheim Weitstr. Club 21-09-13 Roemenie Arad 13-12-13 Thailand FCI OLR 22 lofts till now. All other details on www.pigeons-grandprix.com Tu sú všetky preteky v rámci FCI na rok 2013 čo budu rátame v rámci celého sveta.Pre Slovensko,Česko,Poľsko,Rakúsko,Nemecko,Ukrajinu je Trix derby najbližšie ku rátaniu výsledkov v tejto skupine. Mal som pár otázok čo ma viedlo vytvoriť testovaciu stanicu v tomto zámere. Hlavný zámer bol ten, že ukázať svetu,alebo lepšie povedané zviditeľniť holuby z krajín ktoré sa málo zúčastňujú takýchto súťaži v rámci celého sveta. A poukázať na kvalitu našich holubov z našeho okolia.Za najprijateľnejšie ceny. Za cenu 100 euro,máte možnosť vyhrať až 83 500 euro.Čo pre niekoho je dobrá výzva. Holuby pri preberaní budú hneď čipované a od úplného začiatku bude nad každý chovateľ mať možnosť sledovať svoje ho zverenca.Chovatelia čo ich holub sa stratí ,alebo uhynie môže doniesť náhradníka. Táto možnosť je tu,ale to záleží len na účastníkovi. Čím skôr doveziete holuby do TS je väčšia šanca na váš úspech.
Richard Baško (08.03.2013, 06:52)
Chcel by som sa spýtať prevádzkovateľa TS Trix, aký je rozdiel v opatere holubov v programe Klasik a Profesional, keďže réžijné náklady na 1 PH po odpočítaní nákladov na ocenenie sú v obidvoch programoch rozdielné. Vychádzal som z propozícií pri uvažovanom počte naplnenia 1500 PH. Vďaka za odpoveď.
Ľubomír Drgáň (08.03.2013, 10:04)
V opatere PH nebude žiadny rozdiel,na koľko holuby budú v jednom spoločnom holubníku.V tom prípade ak to človek zoberie po matematickej stránke,samozrejme že vidí rozdiel.To je len matematika.Ale z organizovanosťou ,skupiny Profesionál je v zákulisí viac práce.
Milan Blahovský (12.03.2013, 18:37)
Prešiel som si Ľubo propozície niekoľkých TS u nás, ale aj v zahraničí a dosť ich umožňuje dodať tzv. náhradníka resp. holuba mimo platený limit. Pri pohľade na nahlášky v tvojej TS je dosť chovateľov, ktorí sa držia práve limitu družstva. Následne si umožnil dodať holuba v prípade nejakého úhynu či straty na holubníku. Možno budem zlé uvažovať a prinesie ti to zbytočné výdavky a starosti, ale nebolo by vhodnejšie dodať už toho náhradníka hneď so základným tímom ?
Ľubomír Drgáň (12.03.2013, 19:49)
Milan máš pravdu,keď sa pripravovali propozície pozabudlo sa aj nad touto alternatívou.Človek sa stále učí. Bolo by zlé, ak by sa mali primať náhradníci neskoršie. Skôr som za riešenie,aby pri 5 ks ktoré dodá chovateľ mohol súčasne doniesť šiesteho náhradníka grátis. To to riešenie by mohlo byť schodné. Zajtra upravíme tuto stať a dáme na vedomie chovateľom. Táto zmena bude platiť aj pre klasik aj pre profesionál. Prajem príjemný večer. ĽD
Ľubomír Drgáň (15.03.2013, 16:03)
Po dojednaní s pani Marthou van Geel z FCI je predpoklad že obe skupiny pôjdu výsledkami do FCI. Je to super príležitosť ,aby slovenské holuby vo väčšom počte sa objavili v týchto výsledkov. Samozrejmosťou spojením dvoch skupín bude perfektný koeficient. Ktorí si môžu chovatelia vybrať v rámci súťaženia rámci celého sveta. Už len nech chovateľ sa rozhodne o aké peniaze by rád súťažil. Ako som už spomínal v predchádzajúcom článku,ten chovateľ čo dodá 5 ks holubov samozrejmé môže doniesť náhradníka grátis ku tejto skupine. Šťastný výber a rozhodnutie zostáva len na Vás. Prajem veľa chovateľských úspechov. ĽD

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené