Predaj EKS TauRIS a celého chovu

František Dohňanský (27.09.2012, 22:28)
Predám konštatovací systém TauRIS, kompletný, t.j. matka, hodiny, tlačiareň, 1 štvorvlet, 2 dvojvlety, pripojenie na mobil a posielanie SMS. Cena približne 700 Eur. Ďalej predám celý chov poštových holubov približne 120 ks, vedený prirodzenou metódou naturálnym spôsobom, bez preparátov. Asi 20 holubov je s krúžkami 55M – maratón. Chov holubov na DT je z originálov Aarden, Wegen, VanRiel, VanRoy a ESPT-Křiva. V roku 2006 majster SEMK. Holuby na KT a ST sú väčšinou odchovy z originálov Koopman, Kees Bosua a Janssen. V sezónach, keď som pretekal som bol vždy do 10. miesta v OZ Trenčín. Cena chovu dohodou. Predanócy Ján, mobil 0918 830 797. [%sig%]
Vladimí­r Smieško (27.09.2012, 23:19)
"Približne 120 holubov?" Potom "asi" 20 s 55M. A to je čo? A k tomu Tauris "približne " 700 Euro. A tie "originály" Aarden, Van Riel či Espt má dnes kto? Halóó.., ľudia, veď sa spamätajme.
Ľudovít Jančok (28.09.2012, 15:01)
Zdravím Vás. Pán Smieško Vy neviete o čom hovoríte. Ja by som sa radšej presvetčil o koho ide až potom by som sa ozval. Pozdravujem Ludvik.
Vladimí­r Smieško (29.09.2012, 21:50)
Pozdravujem pán Jančok po kratšej odmlke. Pán Aarden zomrel v roku 1960. Ním vychovaný produkt mohol byť o cca 20 rokov neskôr ešte plodný - berúc do úvahy tento moment, 1980 je hraničný termín "originála". Aj v bývalom Československu sa našli vyvolení alebo šťastlivci, ktorí mali akúsi možnosť získať tzv. originál v časoch "nedostupných". Ale kto mal na Slovensku či Československu originály Aarden? Viete o niekom? Ja som túto skutočnosť ešte nazachytil a už mi prešlo cez ruky dosť informácií od "cca" konca 60 - tych rokov minulého storočia po dnešné možnosti internetu. Nehovoriac o tých ostatných historických chovateľoch. Budem skutočne vďačný / a to bez irónie / ak sa dozviem, že to je alebo bolo inak. Človek celý život získava skúsenosti a učí sa. Hovorí sa tomu: "všetci ľudia všetko vedia". P.S. Ďakujem za chrobáka do hlavy. Príjemný sobotňajší večer. Vlado
Ľudovít Jančok (30.09.2012, 08:49)
Zdravím Vás. Pán Smieško, ja s Vami veľmi rád komunikujem lebo ste slušný a vtipný človek.Holuby AArden ešte aj dnes chová v pomerne čistej forme veľa chovateľov. Spomeňme aspon Martu van Gel atd atd. Holub Dole bol krástny tmavý koncák, ale hlavne tmavá farba, krástne oči a športové telo sú znaky AArdenských holubov. Je zaujímavé, že po toľkých rokoch sa tieto znaky stále zachovali. Tak je to aj s inými rasami holubov. Každá rasa vykazuje určitú prioritu, a pokiaľ sa táto stále prenáša svedčí to o dobrej genetickej práci. Teraz ale o chovateľovi ktorého sa táto debata týka. Janko je špička holubom rozumie ako málo kto. On sám holuby importoval a spolupracoval zo všetkými čo sa tomu venovali napr. Jirko Dubský atd.
Zdeňek Adamík (30.09.2012, 10:01)
Tak nějak mohl kmen Jan Aarden (velmi zjednodušeně) vzniknout: Karel Wegge > De Strijcker > Havenith > De Preter > Delbar + Schouteren > Jan Aarden. "Dolle": v roce 1975 získal titul nejlepšího DT holuba Holandska a stal se vítězem auta ze závodu St. Vincent. O dominanci tmavé barvy nejsem zas až tak přesvědčen. Základní chovná holubice "Silvervosje" byla barvy světlekapraté. Ta byla napářena na svého polobratra "86" a z toho páření vypadl holub s bílými letkami, ten byl pak pářen na hlubici Delbar. A tento pár je odborníky považován za pár č. 1 neboli základní pár chovné Aardenské linie. Takže podle toho co jsem v zahraničí na holubnících které chovaly či chovají aardenské holuby viděl, si dovoluji tvrdit, že jsou to holubi všech barev s mírnou převahou barvy strak, tedy, když chcete, tak třeba i TMK STR.
Ing.Miroslav Gašpar (30.09.2012, 10:58)
Ak sa môžem aj ja pripojiť a vysloviť svoj názor, tak presnejšia definícia holubov Aarden, (tak ako ju vyslovil, resp. napísal p. Adamík)myslim si , že pre holubov Aarden ani neexistuje.
Ľudovít Jančok (30.09.2012, 11:26)
Zdravím Vás. Je to IOO% pravda čo píše pán Adamík. Ja som sa stretol najviac z tmavými a strakmi. U Jančiho je dominantná tmavá farba. Je fajn že máme takých chovateľov ako pán Adamík. Ja som len chcel podotknúť že staré kmeňe holubov vďaka verným chovateľom stále sú . Firma Natural je tiež dôkazom. Nič viac ani menej. Pozdravujem Ludvik.
Zdeňek Adamík (30.09.2012, 15:06)
Tak když už jsme tak odbočili od tématu, snad nás autor nezabije, tak bych chtěl k té tmavé barvě jen ještě podotknout, že k Aardenským holubům se možná dostala i v 80. leetech min. stoeltí oblíbeným křížením s holuby Sjefa van Wanroye, u kterých barva TMK dost dominovala. Ale viděl jsem v Holandsku i špičkovou MP Wanroy holubici s 11. cenami na D a SD tratích. No a po zlepšení zejména podmínek přepravy na klasické tratě Západní Evropy, hlídáním počasí atd. atd. se od této kombinace pomalu začalo upouštět, neboť tito tzv. "mordant" holubi v normálním závodě už rychlostně nestačili. Někde na severu Holandska je snad najdeme i dnes ale to se jedná o vzdálennosti 1200 a více km. I mnozí naši specialisté už pochopili že pokud chtějí vyhrávat (ne se jenom zúčastnit ve 20%-ech) DT a SDT je nutné občas přinést do klasických slimáků trochu rychlé krve.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené