Neschopnosť, neochota, chaos ?

Oldrich Savara (06.07.2012, 21:48)
Kolegovia . Možno viete, že preteky starých holubov už neabsolvujem do mladých ešťe čosi chýba a tak sledujem dianie na internete s nádejou ako sa zdokonalujeme. No nie je to ružové. Koment predsedu propagačnej komisie ma naštartoval k obrane členskej základne, ktorá si nezaslúži tento postoj. Pán viceprezident straší " Medzinárodnou blamážou Slovenských chovateľov " ak sa nezúčastnia pretekov z Berlína či Londýna. Tak sa spýtam. Čo ste ako prezídium SZ CHPH, okrem informácie samého seba a VZ urobili do zverejnenia o " Blamáži Slovenských chovateľov " ? Akú relevantnú mativáciu ste členom Zväzu ponúkli aby sa vyhli medzinárodnej blamáži ? Myslím si, že blámáž tu už je. Ale nie Slovenských chovateľov lež tak zvanej propagačnej komisie, ktorá v zmysle slova propagačná urobila na môj vkus veľmi málo. Ba som presvedčený, že v prípade malej účasti to majú opäť odniesť členovia Zväzu. Iný druh pohľadu upriem na fakt, že nebyť každoročného kontaktovania OZ CHPH Pezinok na štartérov v zahraničí by nebol ustanovený SIEGMAR Daniel za náhradného štartéra v meste GHOTA, pretože pôvodný sa neozýval. O tejto skutočnosti som musel v zastúpení niekoho z Vás informovať p. Blahovského a Javorčeka aby zabezpečili náhradu. A nielen o tomto je reč. Cestou DF som musel nakopnúť zodpovedných aby sa postarali o dopravu OSTENDE 2012 to je "Národného preteku " !!! Tu je vidieť akú váhu prikladajú zodpovední funkcionári preteku z OSTENDE ( stačí pozrieť účasť a spýtať sa kde je propagácia ? ) Tu už nejde o blamáž ? Tak nízky počet nasadených holubov na Národný pretek, tak to tu ešte nebolo. a pán viceprezident má obavy ako dopadne účasť na vopred nedeklarovaných pretekoch. Svoj podieľ na nízkej účasti na OSTENDE má i MDKS, že nedokázal zmobilizovať vlastných členov. Páni vyhlásenie "NP" je jedna vec ale jeho zorganizovanie druhá. Idem ďaľej. Čo máme povedať členom na otázku prečo pri zbere preteku OSTENDE nie je sprievodca ? Čo sú to za spôsoby, že na 8.deň po štarte OSTENDE nemáme doručený protokol o štarte i napriek tomu, že do auta sme odovzdali 2.x ofrankovanú obálku ? Prezidium vie veľmi pedantne vyžadovať plnenie povinností z dola, ale samotné už plnenie povinností asi nepokladá za nutné.Už Vás v duchu počujem koľko máte práce s olympiádou a verím tomu, že je to tak. To ale neznamená, že budete zanedbávať ostatné veci. Táto forma môjho príspevku má jednoznečného menovateľa. Je to neochota presunúť - poveriť - vybaviť, komisie Zväzu kompetenciami v zastúpení. Dôvod vidím v snahe prezídia samorozhodovať vždy o všetkom a to nie je vôbec správne. Ak by bola vôľa pri tvorbe nových stanov pozvať - požiadať o pripomienky rád sa zúčastním. Svoj príspevok ukončím presvedčením, že čím viac nedostatkov odhalíme tým viac spokojnosti v našom Zväze bude.
Ľubomír Janda (07.07.2012, 23:16)
Pán kolega, z nízkej účasti chovateľov SZCHPH v preteku VC Slovenska – Ostende 2012, netreba viniť MDKS, počet štartujúcich holubov je zrkadlom dôvery chovateľskej verejnosti v schopnosti organizátora! Vo všeobecnosti neúčasť chovateľov v preteku s nejasnými „propozíciami“, je len meradlom ich chovateľskej vyspelosti! V prípade, že nenastanú podstatné zmeny v organizácii preteku „Londýn“. ... čaká ho rovnaký osud, ... resp. účasť!!! Letu zdar! Ľ.J.
Štefan Nochta (08.07.2012, 07:11)
Oldo, v minulosti organizoval pretek Oostende MDKS, účasť bola vyššia, štart bol vykonávaný v poľudňajších hodinách, na druhý deň okolo 11.00 hod. boli naplnené percentá. V súčasnosti predpokladám, že pretek ešte trvá, nakoľko nikde žiadna zmienka o preteku (ja osobne som tam pochoval všetky moje nádeje-nemám ani brko) oproti tomu, z LIEGE mám doma z 10/9.......... Národné preteky začínajú byť akýmsi strašidlom, vlani bol pretek Gotha košovaný o polnoci, toto tiež bolo vyhlásené na poslednú chvíľu, veľa chovateľov od tohoto preteku odstúpilo(aj naša celá ZO) k vôli tomu. Určite MDKS do toho problému nemôžeš zaťahovať, lebo tu sú zodpovednejší ľudia a takéto veci sa v MDKS nedejú. Pokiaľ réžiu týchto pretekov neprevezmú íní ľudia , ktorých postoj voči holubom a chovateľom je ústretový, tak tieto preteky (VC) zapadnú prachom. No a keby si chcel zodpopvedných "nakopnúť", to by si musel byť mladší......lebo by si musel veľa kopať...............-:)
Ľudovít Jančok (08.07.2012, 08:24)
Zdravím Vás. Kým sa do propozícií Veľkých pretekov nezakotví účasť holubov s minimálnym vekom 4-5 rokov, tak to zanikne. Každý si dnes myslí že má šampionov ktorí už v dvoch rokoch zvládnu také preteky, ale to je omyl, alebo náhoda. Pozdravujem Ludvik.
Oldrich Savara (08.07.2012, 09:44)
Čo sa týka zaťahovania MDKS do problému, tak si myslím, že akosi ľahko sa z ich pretekového plánu vytratil "NP" tohoto formátu.
Štefan Nochta (08.07.2012, 09:46)
p. Jančok, dvojročný holub mi vyhral ceny v maratonskych pretekoch, ročná holubička vlani 2x umiestnila nad 1.000km, je to holubička p. Varga J.Attila, tento rok z preteku LIGE mi ročná holubička prišla z preteku ako prvá a umiestnila do 10%.........................takže žiadny omyl.....ale tvrdá realita........
Štefan Nochta (08.07.2012, 09:52)
Oldo, asi Ti ušlo, že dátum NP Oostende a Liége sú stejné..........
Oldrich Savara (11.07.2012, 19:51)
Ide o to, ktorý pretek by mal byť hodnotnejší a pre členov Zväzu opodstatnenejší. Keďže som spomenul MDKS ja by som iste v jeho pretekovom pláne uprednostnil "NP".
Štefan Nochta (11.07.2012, 21:08)
Máme uzavretú spoluprácu s Maďarským Maratonskym zväzom na prvé tri preteky, kde termíny sú nemenné, zároveň nám robia aj prepravcu. Táto spolupráca je na dlšiu dobu dohodnutá a nemáme dôvod ju meniť........teda dané slovo dodržíme........asi toľko.
Oldrich Savara (13.07.2012, 18:18)
Štefan len som mal dojem, že MDKS má problém s dopravou na tento " Nacionál " no ak je to tak ako píšeš, nemám nič proti tomu.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené