Kto bude prepravovať OSTENDE ?

Oldrich Savara (14.03.2012, 18:14)
Z dôvodu, že OZ CHPH Pezinok má v PP na rok 2012 i pretek z OSTENDE hľadáme prepravcu.
František Dohňanský (14.03.2012, 18:18)
Dobrá otázka Oldo, OZ Trenčín má tiež Oostende v PP a prihlásených 350 holubov. Keďže MDKS nemá tento pretek v pretekovom pláne, tak prepravu má na starosti ten, kto tento pretek určil ako VC Slovenska, teda SZ. Mali by sa k tomu vyjadriť.
Ivan Oravec (14.03.2012, 21:00)
OZ Trnava má Oostende NP tiež pretekovom pláne.
Štefan Nochta (15.03.2012, 06:04)
Chovatelia MDKS v NS Čalovec majú tiež záujem o pretek Oostende, taktiež i chovatelia z Maďarska z MK.
Ján Bučo (15.03.2012, 09:05)
Dobrý deň, Aj chovatelia zo Žiliny a okolia majú záujem o účasť na pretekoch Oostende. Sám som zvedavý ako táto situácia dopadne a v prípade potreby som ochotný poskytnúť pomoc (v rámci možností) pri organizácii pretekov Oostende. Tieto preteky by mali byť doménou klubov ako sme my, ale bohužiaľ bez väčšej podpory zo strany SZCHPH to nejde. Letu Zdar! Ján Bučo predseda MDKS
Ľubomír Janda (15.03.2012, 10:29)
Všetkým prajem pekný, konečne už jarný deň! Po deklarácii záujmu o pretek Oostende zo strany NS Čalovec, chovateľov zo Žiliny a s prihliadnutím na prítomnosť uvedeného preteku v pláne OZ Trenčín sa dá hovoriť o zabezpečenej účasti cca. 80 % členskej základne MDKS! Zvyšných 20 % sa ešte nevyjadrilo! A pozor, jedná o VCS na trati, ktorá má byť doménou maratónskeho klubu!!! To je situácia, ktorá by stála aj za prehodnotenie pretekového plánu MDKS! Stále je čas! Čo Ty na to pán predseda??? Letu zdar! Ľ.J.
Oldrich Savara (15.03.2012, 17:06)
OZ - CHPH Pezinok má na OSTENDE prihlásených približne 200 holubov. Otázkou je či sa na Slovensku nájde prepravca a dostatok holubov pre zaradenie tohoto preteku do MS ?
Ľubomír Janda (16.03.2012, 22:49)
A čo s týmto? Dňa 15.09.2011 sa konalo zasadnutie P-SZCHPH. V uznesení čl. I., bod 8 – Prezídium SZCHPH schvaľuje: „Zorganizovať a zabezpečiť dopravu holubov na Olympijské preteky z Londýna a Berlína, podľa počtu holubov, nahlásených jednotlivými OZ a MDKS.“ Letu zdar! Ľ.J.
Štefan Nochta (17.03.2012, 07:41)
Ja mám za to, že ak niekto bude mať záujem letieť preteky Londýn a Berlín, bude sa asi musieť spojiť buď s Poliakmi, alebo s Maďarmi...... Ja sa informujem na obe strany.......pre prípad........
Alexander Hlavatý (18.03.2012, 22:16)
Aj OZ Šurany schválilo pretek Ostende do pretekového plánu, dúfam len že sa tá preprava nejako dorieši.
Oldrich Savara (19.03.2012, 15:46)
Nechápem. Na jednej strane sa prezídium zaviazalo zabezpečiť dopravu na preteky z Londýna a Berlína a k zabezpečeniu dopravy na OSTENDE sa vôbec nevyjadruje. Vážení hovorme si čo chceme ale Ostende je kráľovský pretek a tak si zaslúži oveľa viacej pozornosti ako sa mu venuje.
Ján Bučo (26.03.2012, 16:18)
Pozdravujem Vás priatelia, Ospravedlňujem sa, že reagujem tak neskoro, ale bol som dlhšie mimo Slovenska a nemal som kompletné informácie. Čo sa týka pretekov Londýn, aktívne k tomu pristúpil Klub Lotów Dalekodystansowych z Poľska. Dňa 1.4. budú mať zasadnutie kde som pozvaný, ale už predtým budem s nimi diskutovať o podmienkach pre slovenských chovateľov. Predbežne je dojednaných cca 50 - 100 miest na Londýn. Berlín je zatiaľ otvorený. A s Oostende je to nasledovné: Bolo tu pekne napísané pánom Šavarom, že pretekom ako Oostende sa venuje SZCHPH veľmi okrajovo. Pripomeniem len krátko z histórie aby ste si vedeli spočítať prečo sme sa ako klub neangažovali v organizácii pretekov Oostende v roku 2012 (pričom v roku 2013 to absolútne nevylučujeme v prípade užšej spolupráce so SZCHPH). Rok 2010 - bolo organizované Intermajstrovstvo spolu s poľskými a moravskými chovateľmi. Ďalšími pretekmi bol Brusel. MDKS malo pripravenú dopravu s Poliakmi a plánovalo vyplniť svoju kapacitu, teda cca 1000 ks čo by pokrylo náklady na dopravu a udržalo by nás nad ekonomicky nad vodou. Dopravu nakoniec zabezpečoval SZ CHPH aby sa všetky prihlásené holuby viezli v jednom aute. Bohužiaľ preteky dopadli veľmi zle. Pre rok 2011 bolo rozhodnuté o tom, že preteky VCS Oostende bude zastrešovať MDKS. Rok 2011 - Intermajstrovstvo sa nekonalo. Dopravu za cenu 2,- € / kus organizovalo MDKS. Z dôvodu nízkeho počtu prihlásených holubov sme prepravovali holuby vo vozíku pána Matušku. Vzhľadom k vysokej cene OZ Pezinok a Senica prepravovali svoje holuby s Moravou, preto sme cenu nijako nemohli stlačiť a aj kapacita na prihlásené holuby bola tak akurát. MDKS sumarizovalo podklady pre p. Blahovského a zaplatilo aj symbolickú cenu za výpočet pričom sme od zúčastnených OZ nič nevzali. Napriek tomu si dovolím povedať, že preteky nedopadli najhoršie. Preto zrejme pochopíte, že bez pomocnej ruky SZCHPH sa momentálne nemá význam angažovať. Pri spoločnom rokovaní v budúcnosti sa však radi pozhovárame o ďalšom spoločnom postupe a budeme preferovať účasť na našej Veľkej cene oproti iným pretekom. Preto MDKS aj v tomto roku plne podporuje účasť svojich členov na pretekoch Oostende a radi počkáme ako situácia bude pokračovať. P.S.: Avšak musíme povedať aj druhú stranu mince. Na stretnutí v Okoličnej na Ostrove sme hovorili s maďarskými kolegami o prípadnom posune termínov ich pretekoch aby sa s Oostende nekrižovali a vtedy by sme sa oň určite živo zaujímali. Bohužiaľ, nedopadlo to podľa našich predstáv a preto si myslím, že aj prípadná skoršia komunikácia či istá nadnárodná koordinácia by v ďalších rokoch nebola na škodu. Letu Zdar! Jano Bučo predseda MDKS

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené