MAJSTROVSTVO REPUBLIKY

Ján Tisoň (01.12.2011, 20:17)
Pýtam sa kto schválil Majstrovstvo Republiky P.H!?Budem lietať v OZ, ZO -nie v o majstra republiky aby som nemusel platiť členské na SZ- to som schválil ja.
Ľubomír Drgáň (01.12.2011, 20:56)
Nerozumiem tvojmu príspevku. Alebo lepšie povedané rozumel som len prvej vete. Na tu ti odpoviem MS schválil výbor SZ. To ostatné,skus lepšie zoštylizovať. Ďakujem za skorú odpoveď.
Ján Tisoň (01.12.2011, 21:41)
Budem lietať len o Majstra OZ ZO - výstavníctvo ma zaujímať nebude, tak načo mám platiť do SZ. Načo sme volili delegátov, keď to schváli výbor! MS - je vaýna vec nato aby to schválilo pár ľudí!!
Ján Tisoň (01.12.2011, 21:42)
Budem lietať len o Majstra OZ ZO - výstavníctvo ma zaujímať nebude, tak načo mám platiť do SZ. Načo sme volili delegátov, keď to schváli výbor! MS - je vážna vec nato aby to schválilo pár ľudí!!
Ľubomír Drgáň (01.12.2011, 22:53)
Je to vážna vec,ale treba uznať keby ich tam bolo 100 tak na ničom by sa nedohodlo. Alebo ak by sa dohodlo tak by to nevyhovovalo ďalším 1500 chovateľom. Je to výbor treba ho akceptovať a veciam sa prispôsobiť. Ja verím že to prinesie osoh. Budeme môcť lietať o majstra slovenska,majstra oblasti,majstra základnej organizácie,majstra mesta ,majstra dediny a poprípade majstra ulice. Súťaži a vyhodnotení máme podľa toho koľko si určíme.Nebojte sa na každého sa pohár ujde. Len sa bojím že o toho majstra slovenska budu lietať len ty čo budu súdržný a rozumný.A nebudú si závidieť výsledky. Treba sa pozrieť na to že majster ktorý zvládne region je naozaj majster a nebojte sa každému sa niečo ujde,veď si viete predstaviť ten pekný koeficient. To je len toľko ku tejto odpovedi. Čo mňa viac trápi sú tie nemožné deklarácie,pýtam sa sam seba alebo Vás načo vlastne deklarujeme ? ak je niekto na spoločnom štarte a vypusti holuby spoločne.Tak je podľa mňa deklarácia zbytočná a vec samozrejmá že výsledky sa automaticky deklarujú. Ale nastane problém, len asi v závisti keby niekto druhy zaletel a ja nie ... Pekný večer prajem.
Ján Tisoň (02.12.2011, 09:09)
Pozri si koľko ste nasadili na niektoré závody ku koncu sezóny. Nie je 3000 tak trochu plná miska!?( pre Oravu + Lipt.Mikuláš)
Ľubomír Drgáň (02.12.2011, 09:37)
Ja viem koľko sa nasadilo. Janko,budu len dve možnosti. Buď sa pospájať ,alebo nelietať v rámci slovenska. Ta druha možnosť bude pre slabé OZ alebo slabé regióny asi nútená. Budu postupovať podľa hesla nezúčastňujeme sa tak, nebudeme ani platiť. A verím že aj to môže prísť.
Ján Tisoň (02.12.2011, 10:22)
Ľubko Ďakujem za pochopenie : Orava, L.M, Revúca :NA niektoré závody ani dokopy nesplníme podmienky. Každý by bol blázon, aby si kúpil lístok na vlak ak týmto vlakom necestuje.
Ľubomír Drgáň (02.12.2011, 16:00)
Pekné prirovnanie,náš vlak (rušeň ) ťahá 34 vagónov. Ak odpoja sa niektoré vagóny,pôjde rýchlejšie ale za vyšie náklady. Ja vidím zmysel v spojení Orava L.M a Ružomberok. od 19,08.30 do 19,44.00 rozpätie do 45 km.Treba sa dohodnúť a náš region je v poriadku.Len to je vec jednania a nájdenia spoločnej cesty k zotmeleniu. To je len môj názor.Neberte to v zlom.
Ľudovít Jančok (03.12.2011, 21:27)
Zdravím Vás. Žeby ozajstné výsledky? Ludvik.
Alojz Blaško (05.12.2011, 09:03)
Dovoľujem si navrhnúť zmenu v Propozíciach MS 2012 u KTST v tom ,že u 100-300 km by som dal počet holubov 3 000 a u 300-500 km počet holubov 2 000. Odôvodňujem svoj návrh tým, že na začiatku sezóny, teda vtedy keď sa letia kratšie kilometre nie je problém u mnohých OZ nasadiť tých 3 000 holubov, no neskôr, keď sa voľačo vytratí už problém nasadenia 3 000 holubov nastáva.Hovorím tak z prehľadov minulých rokov i vlastných skúseností. Ak je však cieľom ST nad 300 km lietať len v rámci regiónu, tak mi verte, že mnohých chovateľov tento zámer len odradí a nie vyburcuje.
Milan Blahovský (05.12.2011, 09:33)
Ak dovolíte p.Blaško budem trocha oponovať ( resp. uvediem môj pohľad na vec).
Krátke trate bývajú občas tŕňom v oku pri spolupráci susedných OZ a sú názory, že vplyvom poveternostných podmienok môže byť ich priebeh veľmi skreslený. Práve z tohoto dôvodu sa ponechala sadzba 2000 ks, aby si mohli OZ organizovať tieto preteky samostatne za predpokladu, že nasadia do 2000 ks. Snáď u väčšiny OZ je tento počet priechodný a OZ, ktoré nasadia na pretek napr. 150 km menej ako je hranica, by mali hľadať spôsob ako to splniť. Samozrejme nič nie je nútené a holubárenie môže byť pre niekoho pekné aj pri počte 500 ks nasadených na pretek...
Či to chovateľov odradí alebo vyburcuje k súťaženiu vo väčšej konkurencii to ukáže sezóna 2012. Ja osobne verím, že získať titul majstra Slovenska bude náročnejšie a ak má byť ktosi poctený týmto titulom, tak nech pre to urobí maximum.
Pavel Ostrolucký (05.12.2011, 12:21)
Milan aj Ty a aj prezídium urobilo pre seba zasa MAXIMUM !!! V doterajšom starom MS na rok 2011 to bolo už dosť úbohé - nie také ako po iné roky, lebo v tomto roku bolo dopredu z MS odpísané 35 až 45 % chovateľov. Týmto Vašim rozhodnutím ste odpílili ďalších 20 % do obsajdu, tak neviem o čom hovoríš, že to bude ťažšie splniť. Týmto Vašim rozhodnutím ste urobili MS pre vyvolených 40 % chovateľov zo Slovenska a nikde nie je napísané, že to budú hravo plniť !!! BUDE LEN MENŠIA KONKURENCIA ! Ale keď ste to takto urobili, tak pre ten zvyšok, čo to nemá šancu splniť - či už počtom holubov alebo chovateľov, by potom mal byť aj ČLENSKÝ PRÍSPEVOK do SZ-CHPH, len 40 alebo 50 % - ný. Krúžky a ostané platby by mali byť rovnaké. Vieš o čom píšem - ak Ti to treba vysvetliť, tak Ti to vysvetlím v ďalších článkoch. Namiesto toho aby ste znížili počty chovateľov a nasadzovaných holubov do MS tak TOTO ? Odôvodňujem to tým, ak by sa znížili počty chovateľov a nasadzovaných holubov zvíšil by sa o MS záujem, podmienky by splnilo oveľa viacej chovateľov a holubov a bolo by namiesto 40 - 50 tich, čo to na budúci rok splnia vyhodnotených 500 - 600 chovateľov a potom z takej konkurencii keď je MAJSTER SLOVENSKA, tak potom klobúk dolu !!! Toto MS je šité horúcou ihlou pre VÝCHOD SLOVENSKA, ŽILINSKÝ REGIÓN, TRENČÍN - TRNAVA + SENICA - BRATLISLAVA + NITRA a ostatní sa môžu pekne pásť ako kone na betóne !!!
Milan Blahovský (05.12.2011, 12:33)
Vidím, že si iba čakal kedy sa ozvem .....:o))))))))))))))) Stále neviem pochopiť prečo prezídium oslovuješ Milan, píšeš....ti vysvetliť a pod. Skús nabudúce odosobniť moje meno od svojho príspevku týkajúceho sa kolektívneho rozhodnutia.
Pavel Ostrolucký (05.12.2011, 12:43)
Vaše kolektívne rozhodnutie je ÚPLNE ZLÉ - stačí ?
Milan Blahovský (05.12.2011, 13:04)
Ako názor beriem. Budúcnosť ukáže, či to bol krok zlý alebo dobrý, nepredbiehaj.
Alexander Hlavatý (07.12.2011, 10:28)
Uplne súhlasím s p. Ostroluckým a dodávam že pásť sa na betóne budú aj ďalšie oblasti, nielen spomínané! Ja nemám nič proti regionom, keď sa na nich dohodnú zástupcovia oblastí dobrovolne, ani im nezávidím super koeficienty - nech ich majú, ale vrcholne ma dráždi a rozčuluje keď mi chce niekto niečo nanútiť a keď to nesplním tak ma nezaradia do MS. Páni uvedomte si že 80% je malých chovateľov, organizovaných v malých MO, a keď budeme takto postupovať tak odradíme z nich polovicu. Cesta späť už ale nevedie.... O tak závažnej zmene by malo rozhodnúť Valné zhromaždenie!!! Pítam sa od koho má prezídium mandát na takéto rozhodnutie? Bol by som rád keby sa k tomu vyjadrili aj ostatní predsedovia OZ.
Miroslav Luhovy (07.12.2011, 10:35)
Prezídium SZ CHPH ..... 21. Schvaľuje, vyhodnocuje MS a udeľuje ocenenia. 22.Vyhlasuje podmienky VCS a iných súťaží. Toť citát zo Stanov.
Ing.Miroslav Gašpar (07.12.2011, 10:42)
p. Hlavatý. Vyjadrenie výboru OZ CHPH Trnava najdete na stranke OZ Trnava v kolonke " aktuality ". Je tam zápis zo zasadnutia výboru OZ k otázke regiónu ohľadom dobrovolnosti a nanucovania. [%sig%]
Pavel Ostrolucký (07.12.2011, 11:42)
Toto samovoľné rozhodnutie PREZÍDIA mi silno pripomína vládu jednej červenej strany, ktorá tu vládla ľudu - bez ľudu skoro 50 rokov, no teraz je hlboko pod bodom mrazu - mám taký dojem, že toho sa dožijú aj naši doteraz zvolení hore nemenovaní páni. Dololím si tvrdiť, že podmienky MS, ktoré schválili bez súhlasu OBLASTÍ, niekomu veľmi dobre pasujú, aby dopredu odpísali silnú konkurenciu z menších oblastí, ktoré klesajú so stavmi nasadzovaných holubov pod 1000 ks a na DT sú tiež na hraniciach svojich možností splnenia počtu chovateľov a H i keď sa pospájajú. Druhá vec je tiež nezmysleľná VCS - GOTHA, ktorá jednich zaraďuje do ST, a druhých do SDT - nad 700 - stačilo by schváliť SCHWERIN - Wismar a bolo by vymaľované. Celé Slovensko by to malo nad 700 km a to by bolo férové ! / Jedni šetria peniaze pri preprave na úkor celého SK a majú SDT ako VYŠITÚ na svoje pomery a druhí si to nemôžu zaradiť skoro do nijakej skupiny a vyhodia tie isté peniaze, tak aká je potom spravodlivosť ? /.
Ľudovít Jančok (07.12.2011, 18:22)
Zdravím Vás. Nechápem. Ludvik.
Igor Barbírik (07.12.2011, 18:55)
Pán Ing Gašpar nigdy som nebol komunysta ale tá strana dala vzdelanie zadarmo taký ako ste vy !!! a navyše aj zdravotnú starostlivost !!! tak ju konečne prestante osierat!!! A teraz g veci to nasilu sa da brat aj opačne že pár chovatelov chce byt hoci aj majstrom ulice tak dezinformuje slabších chovatelov o koridoroch a boh vie o akých hovadinách v prvom rade je to o dobrých holuboch a starostlivosti o ne Spýtam kolko zvás sa o holuby stará tak aby holuby mohli splnat letový program .......? Páni keby som vás postavil všetkých na jednu cielovu čiaru tak skončíte presne tam gde ste aj dnes Počasie robí len možno 10% výkonov v prospech holubov,ale starostlivost krmenie a dobré holuby 90%. Vela z vás bolo kedysi na špici peletonu v tých istých poziciaciach ktoré máte aj teraz čo sa asi stalo že teraz ste tam není ! Tie regyony vá dávaju ovela večie možnosti nielen lacnejšej prepravy ale výsledky si môžete spravyt aj z ulice ked si okrem MS dohodnete nejaké regulerne podmienky .Ale to vy nepotrebujete lebo by vás mohol niekto porazit aj slabší z malím počtom holubov len preto že sa one dokáže lepšie pstarat!! Ja osobne to vydim tak že pri dnešnom upadku chovatelov a riadení niektorých OZ na juhu SK zostane len OZ Trnava,Nitra ,a Južne Slovensko.
Peter Grék (07.12.2011, 19:01)
Zdravím, podmienky MS ako správne uviedol p.Luhový je schvaľované našim Prezídiom a nepotrebuje k tomu súhlas oblastí. Kto v takto vyhlásených MS chce obstáť, musí už teraz hladať cesty ako stanovené podmienky splniť. Stanovením nutných vyšších počtov zúčastnených holubov v hodnotených pretekoch je podľa mňa práve snaha o dobrovoľné spojenie oblastí do regiónov, nie o odstavenie "silnej konkurencie z menších oblastí"! V našom podtatranskom regióne sa už zástupcovia OZ Poprad, OZ SNV, OZ Sabinov a OZ Kežmarok dohodli na spoločnom pretekovom pláne ST a DT na rok 2012. A na KT letí OZ Kežmarok konečne po dlhom čase niektoré spoločné preteky v regióne s OZ Poprad. [%sig%]
Július Krško (07.12.2011, 20:38)
Pán Grék, a prečo to musíte Vy vysvetlovať a nie zväz? Všetci dobre vieme, že okolie Nitry, Žiliny, Prešova, bude 3000 ks holubov, a na ostatných sa môžu vykašlať.
Igor Barbírik (07.12.2011, 20:58)
Pán Krško myslím že pán Grék nemusí nič vysvetlovat. Tie regiony sa vytvárajú aj preto aby nebolo vykašlané na tých ostatných,ako ste to nazvaly,a aby neubudalo chovatelov aj z finančných dvôvodov a o veku ani netreba hovorit.
Ján Tisoň (07.12.2011, 21:06)
Konečne som sa dozvedel kto schvalil M.S ked sa rozdelovali velke OZ na menšie stupol počet členov na papieri teraz stupne počet PH na jednotlive zavody.Výbor SZCHPH núti klamat jednotlivé OZ aby bol ten počet nasadených PH splnený.Za koeficientom aj cez mŕtvoly.OZ RBK nefunguje, je tam len ZO RBK 10 členov-Ľubko!
Peter Grék (07.12.2011, 21:25)
Janči vidíš a toto ma nenapadlo! :-))) [%sig%]
Ing.Miroslav Gašpar (07.12.2011, 23:26)
p. Barbírik. O akej strane to tu píšete? Veď ja som žiadnu nespomenul. Zrejme Vám hnev zahmlieva zrak. Prečitajte si prosím ešte raz môj odkaz pre p. Hlavateho. Opakujem, môj odkaz pre p. Hlavateho. A nie pre Vas. [%sig%]
Igor Barbírik (08.12.2011, 09:20)
Pán Ing Gašpar tým že som si zmýlil meno ,aj tak nevydím dvôvod na ospravedlnenie pretže si ešte pametám vaše vyjadrenia na bývaly režim s dávnejších príspevkov. Týka sa to všetkých čo osierajú bývaly režim,včetne takzvaných disidentov,ktorý maju všetci vyské školy.A aj tých čo boly v štátných službach a dnes berú večie výsluhové dôchodky jak učitelia a doktory platy. Ten bývaly režim sa vedel o ludí postarat .Ludia maly robotu a školy a zdravotníctvo zadarmo! a predvšetkým ten štat-alebo bývaly režim nebol nigdy zadlžený na rozdiel od súčasneho režimu!! pretože všci boly dlžný nám!!!
Ing.Miroslav Gašpar (08.12.2011, 11:44)
p. Barbírik. Mne sa ospravedlňovať nemusite. Vy mňa uraziť nemôžete. Ja som Vás len chcel naviesť na správnu kolaj, keďže ste si ako sam píšete spletol výhybku a prešiel ste na vedlajšiou kolaj. A čo sa týka tej minulosti, tak to sa musí vysporiadať každý sám so sebou. A pamätať si ako niekto vravel " učiť sa, učiť sa, učiť sa". Alebo podľa Hamleta princa Dánskeho ? " slova, slova, slova". [%sig%]
Igor Barbírik (08.12.2011, 22:09)
Pán Ing.Gašpar je my vás úprimne lúto.......
Ján Melichárek (09.12.2011, 09:42)
,,,,,,,,,,,,,,,, Igor nerieš to......... napísali to jasne http://trnava.euweb.cz/flash.htm Oni sú za ,,vodou"stačí im doriešiť MS DT - dlhé trate a majú pravdu....... www.zahorak.sk

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené