Testovacia stanica na Orave.

Ľubomír Drgáň (27.10.2011, 21:01)
Už dlhší čas sa pohrávam z myšlienkou vytvoriť na Orave testovaciu stanicu,pre poštové holuby. Ktorá by bola na výšej úrovni. Vidím že latka testovacích staníc na okolí je vysoká.Za vzor by som si zobral testovaciu stanicu SZCHPH ktorá ma veľmi dobrú úroveň a tradíciu. Mám svoj pohlaď na testovaciu stanicu a rad by som chovateľom a holubom poskytol takú úroveň, ktorá by zodpovedala tomuto storočiu. Určite budem sa smažiť prebrať všetko to dobré, aj od ostatných testovacích staníc,ktoré robia svoju prácu na dobrej úrovni. Kapacita testovacej stanice od 500 ks do 1000. Testovacia stanica by bola umietnená v meste Trstená. Záštitu pre tuto testovaciu stanicu by robila fa:Trix.Ktorá je predajcom konštatovacieho systému firmy Benzing a výrobcom prepravných kontajnerov pre PH. Informovanosť pre verejnosť by bola spracovaná prostredníctvom internetu,či formou textovou ,alebo formou online kamier ,kde by celá testovacia stanica bola pripojená na web kamery. Rád by som vedel Váš názor na testovacie stanice čo by daná TS mala mať a čoho by sa mala vyvarovať. Poprosím každá rada je nad zlato. TS bude spustená za predpokladu min.PH 500ks.
Ľubomír Drgáň (28.10.2011, 20:12)
Presné súradnice TS-TRIX S 49 21 51 32 V 19 37 24 76. V 615m. V priebehu 30 dní budu spracované propozície TS (budeme čakať na Vaše reakcie). Záštitu nad zdravotným dohľadom,bude zabezpečovať MVDr. Ľubomír Lukáč, veterinárny lekár. Bežne vyšetrenia ako je trichomoniáza a kokcidióza sa budu vyšetrovať priamo na TS z hľadiska toho že všetko potrebné zariadenie firma Trix vlastní. Plocha TS bude zhruba 200m,plus voliéry. Pri prepočítaní je predpoklad max. kapacity 1500 ks. Je to vysoké číslo a to samé hovorí o tom že tam musia byť ľudia pracovitý. Pomôžte,poraďte ak bude treba tak aj kritizujte.
Ľubomír Janda (28.10.2011, 23:58)
Pán Drgáň! Vaše nadšenie je mi veľmi sympatické, od uverejnenia témy uvažujem ako prispieť a verím, že nie som sám! Ono je vôbec problém tohto DF ísť s „kožou na trh“ často už len v podobe názoru alebo postoja! Náhle sa v téme tej či onej zjaví niekoľko cenzorov a prax dokazuje, že útočia vo svorkách! Ale o tom som nechcel! Túto úvahu som si dovolil, len z toho dôvodu, že aj keď sa Vám momentálne nedostáva oného žiadaného “každá ráda nad zlato“ neznamená to že chovateľská verejnosť nemá záujem!!! Nasledujúce nepokladajte prosím za rady, bude sa jednať skôr o postrehy a názory, pretože skutočne plnohodnotné rady v tejto oblasti Vám môže poskytnúť len ten, kto má s budovaním a prevádzkou testovacej stanice (ďalej len „TS“) vlastné skúsenosti a bol aj úspešný!!! Zaregistroval som, že takmer všetky TS vo svojich propozíciach si kladú s prihliadnutím na výšku „vkladu“ často neopodstatnené podmienky (napr.: očkovanie, rodokmeň 2, 3 či 4 generačný, chovateľ sa odovzdaním mláďaťa v TS vzdáva vlastníckych práv, po tom až sa holub nepredá v žiadnom z mnohých pokusov o predaj, potom si môže „pôvodný majiteľ“ holuba odkúpiť za sumu takmer rovnajúcu sa vkladu) z ktorých nadobúda pricipiálne uvažujúci jedinec dojem, že už od prvopočiatku svojej skúsenosti s TS ťahá za kratší koniec! Pán Drgáň, aj toto môže byť priestor pre Vás, pokiaľ myslíte spomínanú „vyššiu úroveň“ úprimne!!! Naopak protikladom sú práva na strane TS, ktorá si vyhradzuje právo na zmenu vypúšťacích miest, vyhradzuje si právo na krátenie ocenení v prípade nedodania stanovených počtov, ale súčasne si neukladá povinnosť zvýšiť ocenenia pri ich prekročení! Stáva sa aj to, že čipovanie mláďat sa vykoná až na „poslednú chvíľu“, oveľa neskôr ako bolo v propozíciach deklarované! A prečo podielu chovateľa na výnose z dražby len pri prvých 30 či 50 doletených? Atď.! V záujme „vyššej úrovne“ opäť priestor pre Vás!!! Aby som sa nepoukazoval len na to ako asi „nie“, mám aj zopár návrhov ako možno „áno“, ale aby som nenudil príliš dlho o tom nabudúce!!! Letu zdar! Ľ.J.
Ľubomír Drgáň (29.10.2011, 00:43)
Veľmi pekne ďakujem za rady.Vážim si každý názor čo prinesie pre TS to najlepšie,aj keď viem že to bude tŕnistá cesta. Ja osobne si myslím že čipovanie holubov musí prebehnúť hneď na začiatku z hľadiska rýchlej a presnej informovanosti verejnosti.Pri kapacite TS čo može byť až 2000ks,je nemožné bez čipovaných holubov presne informovať chovateľov. Technickej stránky sa ani tak nebojím.TS bude mať konštatovací systém Benzing M1 ktorí komunikuje priamo PC. TS, bude online na internete,len teraz zvážime koľko kamier pôjde online. min počet kamier bude 2ks,max6ks.uvidíme ako to bude server stíhať. Chovatelia na kamerách, budu vidieť starostlivosť o svojich zverencov. Na závody cvičné, by sme radi dávali holubom systém GPS dataloger. Pre kontrolu letu výšky , rýchlosti a smeru holubov pre info.Datalogerov máme k dispozícii 3 ks myslím že ich nestratia. Zdravotný stav to bude moja nožná mora,ale treba isť ďalej a treba sa trošku popasovať. Ak by som potreboval poradiť mohol by som sa aj po tel. spojiť .? Veď niekedy 5min tel. pomôže viac ako tu písať pol dňa. Ešte raz ďakujem Drgáň.
Ľubomír Janda (29.10.2011, 10:31)
Pán Drgáň, pokiaľ sa Vám podarí zaviesť len spomínané progresívne prvky (čipovanie už pri nástupe, on-line web-kamera, GPS dataloger) do prevádzky TS pri zachovaní bežného štartovného (30.-€/kus), prinášate za rovnakú cenu vyššiu „pridanú hodnotu“ a to je v trhovom prostredí základom úspechu! V predchádzajúcom príspevku som poukazoval na nerovnováhu práv a povinností vo vzťahu účastník/TS. Prehodnotenie tohto stavu a mierne naklonenie pomyselných misiek váh na stranu účastníka oproti zažítým praktikám Vám určite prinesie ďalšiu výhodu. Jednoducho výsledok rovnice: „povinnosti účastníka + práva TS = 2 x práva TS“ je pre mnohých chovateľov neprijateľný. Ale z Vašich príspevok je zrejmé, že ste proces spomínanej zmeny už mentálne nastúpili!!! Aj hviezdy sú Vám naklonené tým, že v roku 2012 nebude pravdepodobne pre „domácich“ v MTC Nitra veľa miesta z dôvodu konania MS pri príležitosti 33. Olympiády. Naviac, ako sa vie situácia v bežnom roku „vyvŕbiť“ dokumentuje aj téma „Ako ďalej v MTC Nitra“ – posledný príspevok dňa 28.02.2011 o 14:33 hod.! Dávam do pozornosti, ale deštruktívne ladené príspevky berte prosím s rezervou! Pre potreby tel. kontaktu uvádzam mob.:0903539168. K návrhom „ako možno áno“ spomínaným v mojom predchádzajúcom príspevku zašlem e-mail, pretože ak môžu priniesť vo Vašom snažení ďalšiu výhodu, musí sa istým spôsobom jednať o „know-how“!!! Letu zdar! Ľ.J.
Peter Matalík (30.10.2011, 07:57)
Ľubo! Založenie takejto TS nie je jednoduchá vec.Je to nie len náročné,ale aj zodpovedné voči chov.verejnosti.Tak ako v OZ tak aj TS majú svojích priaznivcov aj kritikov.Jeden rok môže byť pre TS úspešný,iný krachový.Ale k vceci.Ak si sa už pevne rozhodol,tak začni od dvoch zák. vecí a to postavenie "správneho holubíka" a hlavne výber ošetrovateľa,resp dvoch ošetrovateľov.To je veľmi dôležité,pre zdárny chod TS. Predsa nemôže majiteľ,ktorý je zavalený podnikaním a starosťou o vlastné holuby zvládnuť ďalších 600-800 ks. Viem čo to obnáša z vlastnej skúsenosti.Zdravotný stav mladých sa môže v dnešnej dobe zmeniť behom 12 hodín!.Aj preto je ten správny ošetrovateľ veľmi dôležitý.Podať vodu a kŕmenie dokáže hocikto,ale pozorovací talent,cit pre chov má málo kto.Veľa zdaru.
Ľubomír Drgáň (30.10.2011, 19:05)
Peťo viem že to nebude prechádzka ružovou záhradou,ale viem čo chcem a budem sa snažiť urobiť pre to všetko. Na stránku som už zavesil pár veci-pozor nie je to konečná verzia budem sa snažiť prispôsobiť sa väčšine.Ale moja predstava je zhruba taká. http://trix-ts.webnode.sk/ Píšte,diskutujte a ak má niekto záujem môžte zasielať prihlášky.
Lukáš Ilavský (30.10.2011, 20:35)
Zdravim p. Drgaň. Keby som Vám mohol poradit aspon co ja si myslim tak je velky nepomer v oceneni finaloveho zavodu a ESO holuba....... Ja osobne si myslim ze ESO holub res. jeho majtel si zasluzi viac nez 100e a pohar..... Finalovy zavod moze vyhrat aj holub co v predchadzajucich zavodoch len dolietaval..... Samozrjeme vitaz je vitaz a moze byt len jeden ale Eso si zasluzi urcite viac nez tych 100e. To je moj osobny nazar...... Ved kolko krat sa stane kopu z nas ze priteli na holubnik prvy holub ktoreho vobec v spici necakame a o dost viac si vazime holuba ktory chodi na holubnik pravidelne v spici pola...... Prajem pekny vecer a drzim palce TS.
Ľubomír Drgáň (30.10.2011, 20:50)
Super. Ďakujem za info. presne na to to som otvoril tuto diskusiu. Počkáme na viac názorov a potom hneď upravíme propozície. Takzvane učešeme. Len skúsme čim skôr, lebo čas letí. A my chceme osloviť už záujemcov keď pôjdeme do Kasselu.
Štefan Nochta (31.10.2011, 08:34)
Ahoj, Ľubo, stránku máš peknú, no s propozíciami by som celkom nesúhlasil a to v dvoch bodoch: - diskriminuješ ostatné holuby od bielych (inde by som to bral.......) - v dražbe "ostatných" holubov by som navrhol účasť chovateľov s 30% - tiež zastávam názor, že ESO holub je cennejší.......
Štefan Nochta (31.10.2011, 09:08)
Ešte k preberaniu holubov by som navrhol, že by mohlo byť v tom termíne každý deň po dobu dvoch hodín..........podobne, ako to má naplánované Hnilička v jeho TS. Môj názor............
Ľubomír Drgáň (31.10.2011, 10:41)
Štefan ok súhlasím.Treba napísať čo najviac názorov a hneď potom sa to úpravy.
Ota Waldhauser (31.10.2011, 11:06)
Z vlastní zkušenosti TS né klasické jen klubové,kde musí letět v konkurenci celé OS si myslím, že chovatel za a/-dává své holoubata k ověření svého chovu,za b/- zjískat finanční prostředky posledního závodu. Co je pro chovatele důležitější, prověřit holoubata a mít je v Esu,nebo vyhrát nahodile poslední závod tím ,že se konstatuje jako první z ostatních stejně dolétlých. Nevnucuji ale můj názor, Eso je holoubě zatím všude vTS jen neoceněné.Uvedu vlastní zkušenost letošní sezóny- holoubě které vyhrálo u mne v TS poslední závod,stalo se Eso v OS s kf. 78,29, 5/4cena ale bylo lepší holoubě 5/5cena s kf.6,71 letos 3 Eso ČR. Můj osobní názor, zlepšit ohodnocení Esa holoubat.
Július Marton (31.10.2011, 11:40)
Príjemný deň a pevné zdravie p. Drgáň.Som rád,že ste sa pustil do tej TS. Tie biele holuby,super myšlienka.Skúste porozmýšlať či by sa nedalo upraviť cenu za holuba pri dodaní ,hlavne pre chovateľov v dôchodkovom veku.Samozrejme len pre tých menej solventných.Uvediem príklad:chovateľ v dôchodkovom veku ,kt. má mizerný dôchodok by si rád dal otestovať holuby,ale mu to nevychádza má dosť problémov s krmivom s liekmi atď.Porozmýšlajte dať im nejakú zlavu napr. 30%.Zaiste sa testovačka naplní.Ja som to zaviedol v 90 roku v mojej firme zlavu na služby pre zákazníkov v dôchodkovom veku 30% s faktúry.Nič som nestratil ,jedine som získal a trochu som znepríjemnil život konkurencií.Bude rok 2012 a firma šlape ako Švajčiarske hodinky ,kríza nekríza.Ja osobne si u Vás prihlásim 10-20 ks. podla vašich možností,aby som umožnil testovať aj druhým.Pre mňa je cena samozrejme bez zlavy ,to by sa malo týkať len tých chovateľov v dôchodkovom veku ,kt. sú na tom dosť mizerne.Nech sa to podarí.Prejem veľa úspechov a ostávam s pozdravom.Marton Julo.
Ľubomír Drgáň (31.10.2011, 18:33)
Pán Martoň .Budeme sa snažiť účastníkom max. vyhovieť .Verím že propozície sa určite zmenia.Je veľa kladných ohlasov a veľa návrhov.Prekopeme to tak aby to bola pre Vás zábava a testovacia stanica si urobila dobré meno. Prečo sme sa rozhodli teraz spustiť TS,asi viete TS Nitra v roku 2012 bude plne obsadená zahraničnými chovateľmi.A my sme videli priestor pre realizáciu našej TS. Píšte
Milan Blahovský (31.10.2011, 19:08)
Možno trocha zo sci-fi v našich kruhoch : Poplatok za dodaného holuba rozdeliť do 2 časti : 50 % zo sumy uhradiť pri dodaní holuba a druhých 50 % doplatí chovateľ v prípade, že bude holub nasadený na prvý pretek - komisionálne. Dôvod ? Možno takouto cestou to majiteľ TS vezme úplne vážne čo sa týka aklimatizácie holubov, udržania ich zdravotného stavu a pod. Jednoducho bude motivovaný pracovať s materiálom, ktorý mu bude zverený na viac ako 100 %. Ocenenie ESO súťaže je skutočne podhodnotené. Z postrehov v iných TS a skúseností viem, že holub, ktorý býva ESO je preto ESO lebo zvláda aj finálový pretek na výbornej pozícii. Akože si zástupca firmy Benzing predpokladám technické zabezpečenie vyhodnocovania doletov holubov a hodnotenie jednotlivých holubov ako samozrejmnosť s tým, že to bude automaticky prenášané aj na webové stránky. Dnes je možné cez web sledovať viaceré TS a informovanosť o výkonoch holubov v priebehu testovania je na veľmi dobrej úrovni ( chýba mi to napr. v našej TS Nitra) - grafické zobrazenie ako má napr. TS Derby Atlantic, prezentácia dodaných holubov - foto. Zvážiť systém vkladu na holuby ako je v Sun City či v Balkanic fair play - dodáš tím 5 ks za napr. 100 € pričom právo výhry má iba holub tzv.žolík, ktorý je pri dodaní označený. Pred pretekmi je možné si aktivovať doplatkom napr.20 € ďalšie holuby, ktoré majú právo na ocenenie. Možno bude namietka, že je to iba pre solventnejších avšak niektorí si chcú iba holuby otestovať a ich výhra ani veľmi nezaujíma ( čomu určite ani sami neveria). Napokon vyhrá iba 1 holub a teda postačí dať toho správneho. TS je zaujímavá, ak je v nej vyhlásené viacero súťaží v každom preteku a teda čo tak zaviesť tipovaciu súťaž na jednotlivé holuby v daných pretekoch - systém Sun City, chovatelia sa musia pri TS "hrať". Niektorí dodajú do TS holuby do 300 km, iní to skúšajú z DT holubami a teda zvážiť vyhodnotiť tím, ktorý najlepšie letel tieto trate ( séria 5/3) a následne vyhodnotiť tím najúspešnejší nad 300 km (3/2 ) atď. TS musí nájsť dostatok sponzorov a tých je potrebné aj náležite propagovať. Zvážil by som tiež variantu podieľania sa chovateľa-bývalého majiteľa holuba na účasti zo zisku z vydraženého holuba do istého umiestnenia vo finálovom preteku - napr. 30 % z ceny holuba. Pri pohľade na termíny pretekov sa mi zdá dosť rizikové smerovanie finále na 22.9. kedy môže na severe Slovenska počasie urobiť škrt v plánoch a to, že táto jeseň bola výnimočne prijateľná súťažiam mladých holubov o rok to platiť nemusí a je potrebné mať nejaký týždeň v rezerve. Uvedomme si, že sa dĺžka dňa rýchlo skracuje a tým sa stráca šanca holubov na dolet z 530 km preteku v deň štartu ( ak by sa letel Cheb ). Je toho určite dosť čo by sa dalo vziať do úvahy a sú asi aj veci u nás nerealizovateľné, ale ako píšeš Ľubo spoločná diskusia nás môže kamsi posunúť. A to nie iba v tejto téme.
Ľubomír Drgáň (31.10.2011, 19:37)
Treba počúvať hlas chovateľov,popremýšľať a potom konať. Ano súhlasím.My sa budeme snažiť urobiť všetko preto aby sme kopírovali tie dobré TS.Všetko musíme prispôsobiť finančnej situácii. Ale musí to mať úroveň a prijateľnú cenu.
Ľubomír Janda (01.11.2011, 09:19)
Z viacerých príspevkov je evidentná „společenská objednávka“ na prehodnotenie oceňovania „ESO“ holubov v testovacích staniciach. Na podporu tohto tvrdenia ponúkam résumé súvisiacich myšlienok: - „Ja osobne si myslim ze ESO holub res. jeho majtel si zasluzi viac nez 100e a pohar.“, - „tiež zastávam názor, že ESO holub je cennejší...“, - „Eso je holoubě zatím všude vTS jen neoceněné.“, - „Ocenenie ESO súťaže je skutočne podhodnotené.“ Tiež zastávam názor, že prevádzkovatelia testovacích staníc, sú tejto kategórii veľa dlžní. Situáciu je možné riešiť napr. aj rozdelením sumy určenej na ocenenie holubov vo finálom preteku na 2 rovnaké čiasky a rovnakými cenami oceniť poradie programu „Eso TS“ a poradie „Finálový pretek“. Pochopiteľne v každej kategórii by došlo ku kráteniu výšky ocenenia o polovicu, príp. ceny po 20. či 30. mieste môžu byť zrušené a v záujme atraktivity presunuté na navýšenie predchádzajúcich cien. Letu zdar! Ľ.J.
Ľubomír Drgáň (11.11.2011, 14:38)
Poďakujem za postrehy a námety. Propozície sú na svete. Môžete si ich prečítať a buď pokarhajte, alebo pochváľte. Propozície sú na 99% hotové a jedno percento dávam na malú úpravu. http://trix-ts.webnode.sk/
Štefan Nochta (11.11.2011, 16:57)
Ľubo,prečo sú biele holuby zvýhodnené pred ostatnými? To by mohli byť zvýhodnené potom aj plavé pred kapratými, červené pred modrými, sali pred strakatými a pod... . nemyslíš?
Ľubomír Drgáň (11.11.2011, 18:42)
Štefan neviem vysvetliť . Odpustíš mi?
Štefan Nochta (12.11.2011, 05:56)
Ľubo, rozhodne s nejakými zvýhodneniami nesúhlasím a som zásadne proti!!!!! Ak chceš dokázať, že biele holuby sú rovnako dobré ako ostatné farby, tak im daj možnosť súťažiť za rovnakých podmienok. Tu sa potom natíska podozrenie, že aj pri kŕmení a podávaní liečiv a vitamínov budú zvýhodňované a to je potom celá Tvoja snaha v p...!!
Ľubomír Drgáň (12.11.2011, 07:32)
Štefan ak sa jedna o tie biele. Nevidím problém ich od tiel vyradiť. A ja im osobne zaplatím štartovné, keď ich donesú. Tá posledná veta ma zarazila.Odpoveď je jednoduchá. Ak by mal niekto také podozrenie a neveril by našej TS,nech svoje holuby tu nedá. Náš cieľ a myšlienka TS do budúcna smeruje niekde inde.
Martin Jurásek (12.11.2011, 10:03)
Pane Nochta, na jednu stranu trošku chápu Váš názor, že jakoby není správné určitou "skupinu" zvýhodňovat, to není správné obecně a přesto se to dnes a denně děje. Ale jinak je to jednoznačně v moci majitele TS. On něco založil (TS), zhotovil nějaké propozice, kde jsou jasně určené podmínky a na těch se potencionálním účastníkům třeba i něco nemusí líbit. Pokud je to tak, tak se buď TS nezúčastní, jelikož s propozicemi nesouhlasí nebo se zúčastní a i když s něčím nesouhlasí, nezbývá nic jiného, než podmínky jako účastník respektovat. A mě osobně se tento způsob líbí. Vždy bude co připomínkovat nebo třeba i kritizovat, ale toto je čistě soukromá "akce" jednotlivce s jeho týmem, kde se pojede podle jím (jimi) určených "not".
Zdeňek Adamík (12.11.2011, 10:21)
A já zase pane Jurásek nerozumím Vám: "není správné určitou "skupinu" zvýhodňovat, to není správné obecně" ..."A mě osobně se tento způsob líbí." Psychologický rozbor zde dělat nebudu, ten ať si každý udělá sám. Pravdu však máte v tom, že kdo s něčím nesouhlasí ... A protože část chovatelů (nevím zda většina či menšina) s preferováním menšiny druhové patrně souhlasit nebude, tak se nezúčastní. A to bude i můj případ.
Martin Jurásek (12.11.2011, 12:20)
Pro p. Adamíka: "A mě se osobně tento způsob líbí" - touto větou bylo myšleno to, že majitel TS vydal nějaká pravidla (svá pravidla) a ty buď bude muset účastník respektovat nebo se prostě asi nezúčastní. Pravděpodobně (tak si to aspoň myslím) nebude majitel TS na základě každé připomínky pravidla měnit. Vámi vypsané citace na sebe přímo nenavazují, ale jestli to tak vyznívá, tak jsem se pravděpodobně špatně slohově vyjádřil. Psychologii bych sem asi netahal...
Ľubomír Drgáň (12.11.2011, 13:01)
Pre pokoj a rovnoprávnosť biele holuby nebudú zvýhodnené voči inej farbe.
Platiť budú pre ne rovnaké podmienky ako pre ostatné holuby.
Pre informáciu chovateľov holubník sa bude nachádzať v budove firmy TRIX
na druhom poschodí. Viď foto na hlavnéj stránke TS Trix Derby.
Okná z ľavej strany 6 Ks vletové .Okna pravá strana 2 ks Ofis TS. Vzadu sociálne a vybavenie pre holuby. Rozmer zhruba 360m2.Orientácia vletov je smer Juh.
Prvé poschodie je určené návštevníkom TS na Odpočinok či prespanie.
Určite privítame pri nasadzovaní kontrolu od záujemcov,ktorí si po tom môžu odpočať,v daných zariadeniach.
Za pochopenie ďakujeme. 99%,sa stala konečná úprava.Ktorá je nemenná.
Drgáň
Peter Fiľarský (12.11.2011, 13:22)
p. Ľubo D., pekná vec, čo sa týka vnesenia progresívnych prvkov, športového prínosu a hlavne správneho načasovania. Práve preto ma pravdu povediac prekvapila myšlienka s bielymi. Pokiaľ by ste túto výnimku odôvodnene vysvetlili, tak OK, ale odpoveď „neviem“? Dovolím si vysloviť presvedčenie, že nepatríte medzi tých, ktorí nevedia čo robia. Tak prečo??? Nie som proti chovaniu bielych holubov, ale predmetná výnimka môže vyvolávať dúfam, že nie odôvodnené pochybnosti iného rázu. Neostáva len súhlasiť so Š. N. a Z. A., aj keď výnimka môže potvrdzovať pravidlo (napr. u klusákov, aby kone mali teoretický porovnateľnú šancu na rovnaké umiestnenie, nie sú štartované z jednej štartovacej čiary, čím lepšie predchádzajúce výsledky, tým dlhšia vzdialenosť, pochopiteľne to nie je realizovateľne v našom prípade). V konečnom dôsledku a nemyslím tým len na finančnú stránku, ale aj športovú, bude to stáť za to? Verím, že nie. Prajem úspešný priebeh prvého ročníka.
Peter Fiľarský (12.11.2011, 13:26)
Pre Ľubomíra D. - klobúk dole. Pochopiteľne môj predchádzajúci príspevok nemal byť po Vašej reakcii odoslaný.
Ľubomír Drgáň (12.11.2011, 13:35)
Suhlasím Všetko je vec jednania a uloženia myslienok,čím viac hlav tak viac nápadov.To bola len moja myšlienka,ktorá sa tu vyvrátila ako nevhodná.Súhlasím,nech všetky holuby majú stejne podmienky. Netreba to brať v zlom bol to len návrh. Prajem veľa chovateľských úspechov. Drgáň
Igor Barbírik (12.11.2011, 21:36)
Páni chovatelia,rozhodnutie pána Drgáňa,či zaplatí bielym holubom štartovné,je jeho srdcovou záležitosťou a ja s jeho rozhodnutím plne súhlasím , pretože biele holuby budú umiestnené medzi ostatné holuby a konečne by ste mohli prestať s vašimi špekulátívnymi podozreniami. Miesto toho by ste mali podporiť všetko pozitívne a nie iba podozrievať. Držím palce pán Drgáň. S pozdravom Igor Barbirik.
Zdeňek Adamík (12.11.2011, 21:41)
Ach jo....
Ľubomír Drgáň (12.11.2011, 21:46)
Ďakujem za podporu ale už je rozhodnuté. Ta nás čaká len naplnenie a pekná sezóna na rok 2012.
Július Marton (15.11.2011, 14:52)
Zdravím p. Drgáň.Pozorne sledujem diskusu o Vašej TS-Trix Orava.Myšlienka s bielymi holubami bola veľmi dobrá.Nemali ste sa dať ovplyvniť určitými ľudmi.Mudrujú len tí kt. nevedia aký je problém s bielym holubom,dochovať ho,ustrážiť pred dravcami atď .To vedia len tí kt. majú pár kúskov bielych holubov a vydia aká je veľká strata pri tejto farbe.Ja osobne pri normálnom chove podotýkam nie volierovom som na tom 50/50.Mal som úmysel tiež dať 4-6 bielych holúbkov do TS.Nerobí mi problém si ich zaplatiť,ale som zásadový.Radšej nech sa stratia doma.P.Drgáň k tej Vašej vete viac hláv viac rozmu ,by so, len dodal akých hláv kapustných?Nebudem sa čudovať ,keď po nejakom čase sa nájdu kecálkovia ,kt. sa budú zaujímať aj o Vašu účtovnú knihu a koľko na tom ten Drgáň môže zarobiť?P. Drgáň dúfam ,že tú účtovnú knihu im nedáte k nahliadnutiu a nebudete sa spovedať ako je na tom Vaša TS,lebo si myslím,že za chod TS ste zodpovedný Vy a nie dopisovatelia.Nebudte taký mäkký.Vaša TS - vaša zodpovednosť a prípdné následky keď to nezvládnete ,potom nebudú mudrci,ale ohovárači.(falošní kamaráti)Som zvädavý kt. s kritikov tam nahlási svoje poštové holuby,kedy a koľko.Kto má vážny záujem dať do vašej TS-Trix Orava po prečítaní propozicií vyplní prihlášku ,zaplatí a nemudruje.Pre mňa je to šport a nie zárobková činnosť ,keď chcem dám ,keď chcem nedám.S pozdravom.Marton Július
Ľubomír Drgáň (15.11.2011, 17:03)
Uvidíme ako dopadne prvý ročník.Aj na dôvažok že biele budu rovnocenne dosť chovateľov príslubilo ich účasť. Už teraz je okolo toho veľa práce . Stolári makajú a všetko pripravujú nech na jar bude čo najmenej. Testovačka bude mať ešte jednú pozitívnu vec,pre svojích účastníkov. Všetky rodokmene budu počas súťaži v trezore a po ukončení ročníka,po finálovom závode sa zverejnia.Rodokmene čo zostali po holuboch čo sa stratili,počas nácvikov a závodov budú vrátené chovateľom.
Ľubomír Drgáň (17.11.2011, 17:30)
Zhruba tak by mal vypadať program na výsledky v TS TRIX DERBY. http://one-loft-race.net/running_races.aspx troška sa prepracuje ,ale je tam vidieť úplne všetko,zakolísanie holubov a ich forma . Riešime ešte cenu z dodávateľom.Aj keď TRIX je výhradný zástupca fa: Benzing.Podľa nás cena je privysoká 12 500 euro.
Ľubomír Drgáň (24.11.2011, 18:10)
Zvoz holubov v rámci slovenska bude asi v dvoch etapách presný smer a čas sa určí v marci.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené