NP Gotha

Ing.Štefan Krescanko (27.07.2011, 09:51)
Ten kto vyvesil na stránku SZ CHPH poradie prvých 300 holubov z národného preteku Gotha v rámci Slovenska pod označením "TOP 300 - Gotha 2011" to snáď s tým "TOP" nemyslel vážne. Nepoznám síce kritéria "TOP", ale keď si zoberiem napríklad pretekové výsledky OZ Senica, kde bol prvý holub konštatovaný o 14:09 hod. na vzdialenosti 518 km, tak sa nemôže v "nejakom to TOP poradí" porovnávať s prvým doleteným holubov v OZ Michalovce, ktorý bol konštatovaný o 20:21 hod. na vzdialenosti 829 km, alebo napríklad s prvým konštatovaným holubom v ZO Stropkov, ktorý bol konštatovaný o 20:00 hod. na vzdialenosti 798 km. Výsledky z NP Gotha môžu byť správne, ale každá súťaž v rámci celého Slovenska z tohoto miesta je neregulárna. Dôvod - veľké vzdialenostné rozdiely v km. Neviem aký dôvod viedol vedenie SZ od upustenia vypúšťania PH zo Schwerinu alebo z Gdyni. V rokoch minulých a dlhé roky bol napríklad Schwerin vypúšťacim miestom pre národné preteky organizované SZ CHPH. Rozdiely v km na jednotlivé holubníky chovateľov na Slovensku zo Schwerina sú úplne iné a ďaleko prijateľnejšie ako z Gothy a nehovorím už o Gdyni, kde sú rozdiely minimálne. Viem, že rozdiely budú stále, ale snaha vedenia SZ by mala smerovať k vytvoreniu takých podmienok z národného preteku, aby tie vzdialenostné rozdiely boli čo najmenšie a tie podmienky čo najideálnejšie. Je to môj názor a nikomu ho nevnucujem. Prajem všetkým chovateľom úspešné dokončenie pretekovej sezóny 2011 a dostatočného oddychu na dovolenkách. S pozdravom Krescanko.
Milan Blahovský (27.07.2011, 10:33)
TOP = najlepšie, resp. prvé v poradí. Kto chce pochopí, kto neche bude vŕtať.
Ing.Štefan Krescanko (27.07.2011, 11:00)
Pán Blahovský, ja nemám dôvod vŕtať. Viem i to, že TOP je špička, že je to najlepšie umiestnenie v poradí, ale mám taký názor, že tá uverejnená špička 300 najlepších holubov z národného preteku Gotha nemá rovnaké podmienky, myslím na rozdiely km na jednotlivé holubníky v rámci Slovenska. Ako som už napísal v predchádzajúcom je to len môj názor a nikomu ho nechcem vnucovať. Presvedčený so aj o tom, že sú vhodnejšie vypúšťacie miesta (a staré a osvedčené) aj z DV a z PL z ktorých by podmienky doletov (a zase myslím na vzdialenosti a rozdiely) boli ďaleko výhodnejšie a ideálnejšie. S pozdravom Krescanko
Ľudovít Jančok (27.07.2011, 11:35)
Zdravím Vás. Pre Slovensko neekzistuje trať- vypúšťacie miesto bez komentárov, pripomienok a nespokojnosti. Dnes vadí rozdiel 3oo km, zajtra lOO km, pozajtra 2O km. Ozajstný chovateľ keď pozrie na TOP 3OO SK vie posúdiť kvalitu doletu, podľa doletového miesta. Pred všetkými doletenými klobúk dole. Pozdravulem Ludvik.
František Šimko (27.07.2011, 16:43)
Verím že pre VCS by sa dalo nájsť miesto štartu s menším rozdielom v km. Asi by sa muselo ísť viac na sever. A neviem p. Jančok koľko mate km z Gothy. A tiež neviem prečo dávať klobuk dole pred holubom ktorý preletí cca 510 km v normálnom počasí. V našej OZ bežne nasadzujeme ročné holuby na 550km.Milan k VCS snáď iba toľko že je úspechom dať dokopy toľko OZ veď niekedy v klube sa nevieme dohodnúť. Pri jednaní KDTVR pamätam že jeden zástupca chcel zmenu štartu o cca 20km , lebo inak z klubu ich OZ vystúpi! Darmo si mu vysvetľoval že ak sa štartuje z A tak holuby zakrúžia nad B a naopak. A tak sa všetko vyjednáva pod nátlakom , hľadiac na svoj prospech, čo ešte sa dá pochopiť ale niekedy je to bez argumentov, skrátka mi chceme tak a hotovo !
Zdeňek Adamík (27.07.2011, 18:50)
Pane Šimko, z Vašeho hodnocení předpokládám že srovnáváte srovnatelné a tedy že jste i ve Vašem OZ nasadili stejný počet holubů jako bylo nasazeno na VCS na celém západním Slovensku, jinak srovnáváte hrušky s jabkama.A o kvalitě konkurence ve Vašem OZ v porovnání se Západoslovenskou konkurencí (schválně do toho nepočítám střed a východ) si také určitě můžete jen nechat zdát.
František Šimko (27.07.2011, 22:09)
Pán Adamík píšte konkrétne, ja nie som Sorge aby som čítal medzi riadkami a dešifrovacie zariadenie nevlastním. A nezrovnávam kvality regionov ale km, to Vám asi ušlo...
Ľubomír Hovančík (28.07.2011, 08:37)
Pán Adamik ak by pre nás "východ" bola VCS 500-600 km tiež by sme nasadili podstatne viac PH /aj spomínané Šimkové ročaky/. Ale ak, aby sme celé Slovensko leteli min. 750-800 km a viac km chcel by som vedieť koľko PH by nasadili tí ostatní/"západ"/. Tak ako mnohí chovatelia sledujeme a čítame aj vaše príspevky, ale mám pocit že niekedy chcete byť za každú cenu pri diskusii. Vážim si Vaše názory, len ak to nepreháňate a pozrite sa niekedy na vec aj z druhej strany.
Milan Blahovský (28.07.2011, 10:01)
Ľubo, je zbytočné tu filozofovať koľko má km kto z daného preteku a koľko na daný pretek nasadil. Stačí si pozrieť na "spoločný" pretek východniarov 9.7. na strednej trati. Aký tam bol záujem niečo spoločné zorganizovať a vyhodnotiť. Koľké OZ sa ho nezúčastnili a ak sa zúčastnili ako to vypustili. Jednoducho tu uniká podstata a to je spoločné vyhodnotenie, následne porovnanie sa. Aj pri takomto preteku sa mnohí neradi vidia na strane porazených a robia preto všetko aby sa tomu vyhli. Začnú hovoriť o nevhodnej vypúčťacej stanici, ak to nezaberie príde na rad km rozpätie a ak ani to nesedí spustí sa kritika na dobu štartu. Jednoducho s ničím nikdy tieto typy spokojné nebudú. A tak skutočne ostáva sa zamyslieť či má zmysel niečo pre nich organizovať a míňať svoj drahocenný čas a energiu ( už nie sme najmladší ).
Július Vida (28.07.2011, 10:15)
Pán kolega Krescanko. To prečo sa neletí VCS zo severnejších miest sa musíte opýtať východniarov. VCS sa totiž zo severu musela "premiestniť", lebo niekomu vadili Tatry a tiež rozpätie, ktoré bolo okolo 150 km. Neviem prečo východniari toto riešite. Nikto z vás zatiaľ nenapísal čo by vám vyhovovalo.
Ján Fecko (28.07.2011, 23:29)
Pán Vida staci sa pozriet na vysletky Golden clubu , a porovnat vysletky vychodu a zapadu , a leti sa z PL. [%sig%]
Ján Melichárek (29.07.2011, 07:15)
Pekný príspevok p.Krescanko,p. Vida na tému minimálne rozpätie alebo ak by nasadila každá len ,,region"rovnaký počet holubov potom by sa dalo hovoriť o objektívnom výsledku a je tam veľa ďaľších faktororov.... pomerne mnohí ste si mohli všimnúť ,,Top" Goden-clubu kam sa ťahala väčšina holubov keď 70percent holubov nasadil východ 20percent stred resp. Orava a 10percent západ a veľa pravdy je aj v Adamíkovom príspevku no a preto ...inak porovnáváte hrušky s jablkami www.zahorak.sk
Július Vida (30.07.2011, 11:11)
No, medzi nami. Môj prvý postreh pri založení GCS bol to, že som si myslel, že to je alternatíva pre východ pre dt a sdt. Myslím, že na juhozápade to aj tak chovatelia pochopili.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené