NP Gotha

František Šimko (26.07.2011, 16:56)
Predstavme si : kynologický zväz vyhlási pretek o najrýchlejšieho psa.Vzdialenosti však budú tak rôzne že jedny túto trať môžu obsadiť chrtom , ale iní vedia že túto vzdialenosť zvládne iba sibírsky haski.Kto bude asi rýchlejší? No my holubari s kľudom vyhodnotíme od cca 500 km do 850kma povieme tomu národný pretek. A či azda západné Slovensko nevie nájsť na mape napr. Oostende ? Veď existujú GPS navigácie...
Milan Blahovský (27.07.2011, 08:22)
Feri, NP nie je iba o tom kto koho porazí resp. kto bude rýchlejší. Je to niečo viac a je asi potrebné sa dlho zamýšľať aby to viacerí pochopili.
Tá vaša posadnutosť víťazstvami a porážkami devastuje tento šport. Samozrejme nepopieram radosť z víťazstva či sklamanie z prehry, ale extrémizmus v pohľadoch na tieto dva faktory je tragédiou. Víťaz môže byť iba jeden a porazených je teda mnoho a zároveň aj nespokojných.
NP je rozdelený aj do pásiem, ktoré sa čoskoro spracujú ( čakám na posledné reklamácie nech to neprerábam ) a to rozpätie je už podstatne menšie. Samozrejme, že sa opäť po ich zverejnení objaví nespokojnosť, pretože porovnať výkona holuba na 742 km a na 830 km bude opäť asi predmetom sporu v názoroch na zmysel spoločného preteku. Následne máme v takomto preteku tzv.regionálne výsledky KDTVR napr. kde bude region rozdelený do pásiem s hranicami 700-770 km a nad 770 km. Opäť je iba jeden víťaz a množstvo porazených. Potom tu máme výsledky OZ, VS, a klubové výsledky. Víťazov opäť pribúda a stále sa nám to nepáči, leb nie sme medzi nimi a tak bude negovať všetko to pozitívne čo daný pretek priniesol a to je napr. spoločné vypustenie holubov "všetkých" chovateľov Slovenska, isté potešenie sa z návratu holubov z takéhoto preteku a vzdanie pocty víťazovi, nech to už bol či v rámci SZ,pásiem,regionov,OZ ,VS alebo ZO. No a práve tieto skutočnosti unikajú chovateľom a budeme písať o nejakých chrtoch a huskie v spoločnom preteku.
Zaujímavé aký húževnatý a "rýchly" huskie lieta na holubníku J.+ P. Huňadyho,J.Krišandu či J.Lesnického oproti chrtom zo západu Slovenska.
Ľubomír Hovančík (27.07.2011, 10:55)
Výnimka potvrdzuje pravidlo. Podľa mňa Národná by mala byť min. 800 km až...., s popoludňajším štartom, bez možnosti stiahnutia PH na kratšiu vzdialenosť. Darmo ale, ako môže jeden zo západu, jeden zo stredu a jeden z východu postaviť na štart rovnakých Schellensov. A či sa to niekomu páči či nie, jedna časť chovateľov postaví "rychlíkov" a druhá musí "štrekarov". Pravdou je nikdy všetkým nevyhovieš, ale kto čo urobil, preto, aby sa to aspoň trochu zrovnalo. Máme my na Slovensku "Barcelonu"- VCS ? Po tejto náročnej sezóne si dovolím tvrdiť, aj čo sa týka Majstrovstva Slovenska následne majstrovstvo OZ, ZO, už tu je to riešené tak že núti chovateľov dávať holuby, ak sa chce udržať v súťaži o tzv. majstra. Každopádne by nemalo byť vyhodnocované generálne majstrovstvo, malo by sa vyhodnocovať majster KT, majster ST, majster DT, s rovnakým nemenným počtom tratí tým dosiahneme, avšak nie za rok ani za dva, že chovatelia sa budú venovať iba tým tratiam o ktoré majú záujem, nebudú musieť stoj čo stoj nasadzovať holuby aj na posledný pretek ktorý môže byť "posledným". A tak budeme chovať aj "chrtov, aj holuby a aj slimáky"....
Viliam Škvarka (27.07.2011, 11:35)
Ahoj Milan. V prvom rade,som rád,že aspoň niekto z vedenia komunikuje s obyčajnými chovatelmi.Takže prosím Ťa neber to osobne,ale mám v tom chaos.Píšeš,že VCS je niečo viac ako len poradie a píšeš,že sa nad tým treba dlhšie zamyslieť.Možno som nechápavý ,tak mi prosím skús vysvetliť,ako sa mám nad tým zamyslieť ,aby som to pochopil?Zatial súhlasím z názorom pána Šimka a v podobnom duchu sa vyjadril aj pán Krescanko.Keď píšeš,že poradie nie je dôležité,tak ho potom neuvádzajme.Urobme tabulku kto sa zúčastnil a majme radosť,že sme nasadili velké množstvo holubov.Nesedí mi ale ani táto skutočnosť,lebo z posledných troch ročníkov sa dvakrát bezdôvodne menil dátum štartu na poslednú chvýlu,čo do značnej miery znížilo počet zúčastnených.Tieto rozhodnutia tiež poškodili kredit národného preteku.Takže stále nevidím dôvod prečo by som sa mal ako chovatel zúčastniť VCS.Jediný dôvod je ,že ma OZ donúti na účasť tým,že uvedený pretek zaradí do plánu OZ.Pekne to vidieť na druhom preteku VCS Ostende,kde účasť je velmi slabá. S pozdravom Škvarka.
Ľubomír Hovančík (28.07.2011, 08:57)
Pán Škvarka tie posledné riadky sú veľmi výstižne, len kto si to všimne a pochopí to. Jednoznačne sme sa dostali k tomu že ak VCS bude zaradená do Majstrovstva OZ, tak chovatelia budú na tento pretek nasadzovať. Ak je majstrovstvo OZ postavené a vyzdvihované nad ostatné kategórie a aj tak ocenené účasť bude podstatne väčšia, ako keď nie je pretek deklarovaný. Krutá realita je aj v tom, že to vyplýva aj z podmienok MS. Plány OZ sa deklarujú v ich náväznosti, tak sa niet čomu čudovať. A vo vedení nikto nič meniť nechce, lebo hlas ľudu je hlasom zopár funkcionárov, a nikdy sa problémom nezaoberáme s časovým predstihom a na poslednú chvíľu sa nič nemení.
Ján Chreno (29.07.2011, 21:36)
Vc Slovenska sa nemala vobec menit nadruhi den bolo lepšie počasie ako v sobotu .

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené