Preloženie termínu konania NP GOTHA na 9.7.2011

Pavol Javorček (06.07.2011, 12:07)
Všetkým Oblastným združeniam CHPH Vec: Rozhodnutie Prezídia SZ CHPH Prezídium Slovenského zväzu chovateľov poštových holubov na základe telefonického hlasovania rozhodlo o preložení Národného preteku Gotha z nedele 10.7. na sobotu 9.7.2011. P SZ CHPH takto rozhodlo na základe dostupných informácií o vývoji počasia v ČR, telefonickým hlasovaním. OZ CHPH ktoré chcú letieť NP Gothu, musia sa prispôsobiť tomuto rozhodnutiu. Dopravu holubov si zabezpečujú jednotlivé OZ a preto musia urobiť opatrenia tak aby včas sa sústredili na vypúšťacej ploche v Gothe. Informácia, rozhodnutie P SZ bude zverejnená na web stránke SZ, ďalej telefonicky podá informáciu Ing. Javorček všetkým OZ. V Nitre, dňa 6.7.2011 Ing. Juraj Kurek Prezident SZ CHPH [%sig%]
MVDr.Tibor Gornaľ (06.07.2011, 12:44)
P.prezident,ďakujem Ti za moje predčasné ukončenie sezóny.Ako člena prezídia si sa ani neunúval si vypočuť môj názor a po oznamení a rozhodnutí som sa iba sám ja u Teba informoval ako je to s VC - Gotha.Mohol by si uverejniť mena členov prezidia,ktorí boli za a ktorí proti a zároveń mi prosím poraď,ako napr. ja mám nasadiť holuby na VC,keď som plánovane na cestách a vrátim sa zajtra cca o polnoci. Mám za to,že takéto rozhodnutie by malo padnúť minimálne 48 hodín pred nasadzovaním.Ešte raz Ti pekne ďakujem,člen prezídia,Gornaľ Tibor.
Pavel Ostrolucký (06.07.2011, 14:18)
No ja tohoto roku nejako moc nelietam, ale mám za to, že VC je v pi.............. Najprv preloženie pretekov z minulej nedele na utorok na 5.7. a teraz aj preloženie preteku VC Gotha o jeden deň skorej - to sú ale pánske huncútstva, hlavne, že vieme celé Slovensko dopredu, že kedy sa má v skutočnosti letieť. Čo tak holuby vyviezť a potom podľa počasia na štartovacej čiare rozhodnúť ?
Zdeňek Adamík (06.07.2011, 15:21)
Pavol, nic ve zlém, Ty bys je chtěl v neděli vyvézt a pak na startovní čáře rozhodnout že je pustíme v sobotu?
Ľudovít Dziak (06.07.2011, 15:37)
PAN ADAMIK A MNOHO DALSICH MUDRCOV NA DOCHODKU. MEDZI HOLUBARMI SU AJ LUDIA KTORI PRACUJU A KEDZE JE CAS PRAZDNIN TAK SI CHCU AJ ODPOCINUT A IST NA DOVOLENKU SO SVOJIMI DETMI TAKZE KAZDY PRELOZENY ZAVOD JE IM TAKPOVEDIAC NA TARCHU AKO SKOR NA UZITOK. A ESTE NIE TO VELKA CENA SLOVENSKA CO DATUM JE ZNAMY CELY ROK. TAK KED JE TO NARODNY PRETEK TAK NECH SA LETI TEDY KED SA MA A KED NIE TAK ASI NESKOR AKO SKOR. A URCITE BY SA NELETELA AKO VY PISETE V SOBOTU. STACI SI POZRIET POCASIE. A JE TO VELKA CENA SLOVENSKA A NIE CESKA KED SA NEMYLIM TAK LASKAVO SA DO VSETKEHO TU NESTARAJTE. LETU ZDAR TYM CO NASADIA. S POZDRAVOM LUDO [%sig%]
Tomáš Fiala (06.07.2011, 15:41)
Pán Javorček a čo ludia,ktorí pracujú ako nasadia svoje holuby na NP.Termín preteku sa vedel už dávno a každý si vybavoval voľno na 10.7.A nejde tu nahodou o vietor,ze v sobotu hlasia severovýchodný a v nedeľu južný.Počasie ma byť rovnake ako v sobotu len vietor sa meni.Keď vám nevyhovujú protivetre tak lietajte len keď sú dolevetre.
Tomáš Fiala (06.07.2011, 15:47)
Pán Javorček ospravedlňujem sa,malo tam byť prezidium a nie vaše meno.
Tibor Balogh (06.07.2011, 16:42)
Čo plačete,je to dobre rozhodnutie,nechcite ďalšie holuby postracat,na sobotu hlasia omnoho lepšie počasie ako na nedelu......
Robert Molnár (06.07.2011, 18:28)
pan Dziak tou prvou vetou ste to vystihli
Atilla Horváth (06.07.2011, 18:56)
"Předpověď na sobotu (00-24): Oblačno až polojasno, na většině území přeháňky nebo bouřky, ojediněle s kroupami. Nejnižší noční teploty 17 až 13 st.C, nejvyšší denní 26 až 30 st.C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Předpověď na neděli (00-24): Převážně oblačno, přeháňky nebo bouřky, ojediněle s kroupami. Nejnižší noční teploty 19 až 15 st.C, nejvyšší denní 25 až 29 st.C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí." No, moc veľký rozdiel nevidím! [%sig%]
František Šimko (06.07.2011, 19:39)
Ja verím že tu akčnosť a pohotovosť si všimnú aj v Belgii a nabudúci rok už Barcelonu bude organizovať SZCHPH , majú sa načo tešiť !
František Šimko (06.07.2011, 19:45)
...a ešte : rozhodlo prezídium ,plénum, politbyro ,konferencia, výbor, prijalo sa uznesenie . Čiže všetko konkrtní ľudia.
Zdeňek Adamík (06.07.2011, 20:40)
Pane Dziak, kdyby to bylo na mne, ale je mi to úplně jedno, tak bych vám ten pretek přeložil na pondelok. Já vám vůbec nevnucuji kdy máte letět. Jen jsem glosoval ten nápad, že někam dojedem, ono nějak bude a potom se nějak rozhodneme. Akorát je třeba si uvědomit, že se může stát, že se vůbec nebude dát startovat a potom vy, mudrci v práci, byste takový marný závod měl zaplatit ze svého. Nic víc nic míň.
Vladimír Cák (06.07.2011, 22:18)
Je to treložené kôli vychodniarom že to majú daleko a ked by im holuby nedoleteli v nedelu tak aby si nemuseli brat dovolenku na pondelok.jako k tomu dojdeme mi všetci že si musime zobrat dovolenku na piatok teda pokial ju dostaneme podaktorý.najlepšie to vyriešila Bratislava letia sami v nedelu kašlú celu VCS.Letu zdar
Ivan Duchoslav (06.07.2011, 22:26)
Plne súhlasím s p.Horváthom,žiadny velký rozdiel v počasí,pri súčasnej predpovedi nieje.Keby bola predpoveď,ako na minulú nedelu,tak by som z preložením preteku plne súhlasil. Ale takto tomu nerozumiem,o čo tu ide. Dochádza tu k dehonestácii Národného preteku,pretože množstvo chovatelov sa ho nezúčastní.Takto si veru silnejšiu členskú základňu nevybudujeme.Tieto bezpredmetné presuny pretekov, chovatelov iba znechucujú.
Tomáš Fiala (06.07.2011, 22:37)
Tak mali dať termín na sobotu,keď to teraz prekladajú kvôli vychodniarom.Takto iba odradzajú chovateľov od nasadenia na NP.Nabudúce dajte poznámku,že sa bude letieť len keď bude severný vietor fúkať.
Anton Chovan (06.07.2011, 22:37)
Unáhlené neprofesionálne ... Na obzore další Cheb V stredu viete ake bude počasie cez víkend !! Ovplyvníte všetky OZ ktoré chceli letieť v nedeľu [%sig%]
Štefan Janíček (07.07.2011, 05:31)
Všetci neprajníci, nehľadajte četra tam, kde nie je. Určite to počasie preskúmali poriadne.
Ľudovít Dziak (07.07.2011, 06:59)
PAN ADAMIK. A CO NA TO TAKTO. JA MAM HOLUBY VYPLATENE A NEMOZEM DAT. VRATI MI ZVAZ PENIAZE ZA TO ZE NEMOZEM NASADIT???? A URCITE TO NIE JE KOLI VYCHODNIAROM. TI SI MUSIA BRAT VOLNO Z PRACE AJ DNES NA NASADZOVANIE TAKZE BY SI HO VZALI AJ V PONDELOK. NO TEN KTO SI TO MOZE DOVOLIT SAMOZREJME [%sig%]
Pavel Ostrolucký (07.07.2011, 07:37)
Tieto prekladačky to je znechucovanie chovateľov do ďalšieho závodenia a diania na Slovensku do budúcnosti. Predpoveď počasia je jedno a termín ktorý bol určený rok dopredu je druhá vec. Predpovede počasia sú veľmi chúlostivé - dajme tomu na dnes bola prepoveď dážď miestne búrky a aké prekvapenie na oblohe zatiaľ nie je ani obláčika a ako bude v sobotu a nedeľu - no veľmi ťažká otázka a predpoveď - z tých predpovedí na meteorologických staniciach sa dá vybrať všeličo len nie úplne jasná odpoveď - skrátka ani ryba ani rak ! Týmto rozhodnutím SZ - CHPH sa odradilo veľa chovateľov a veľa ich ani nenasadí, lebo nemôže kvôli pracovným povinnostiam, skrátka v demokracii ak má niekto prácu, tak si ju aj trochu váži a nemôže si robiť v pracovnom čase z toho holubník . Pre Z. Adamíka, len toľko, že si vážim jeho strach o Slovenské holuby, skrátka ak by sme neuspeli na NP konkurencia je veľká a do predu by sa natlačilo mnoho ZÁPADNIAROV,..... možno aj zpoza hraníc našej bývalej republiky no a Olympiáda sa blíži, tak to chápem. Ináč držím palce všetkým čo nasadia, aby pretek dopadol dobre, ale môj predpoklad je taký že účasť na tomto preteku klesne asi o polovicu oproti minulému roku. Letu zdar !
Viliam Škvarka (07.07.2011, 08:43)
Vážený páni z prezídia. Velmi by ma zaujímalo kto rozhodol,že nedela bude horšia ako sobota.A keby to aj bola pravda,tak v nedelu sa bude dať letieť ,to znamená ,že dôvod na preloženie závodu nevidím.Podla mňa dôvody na preloženie závodu môžu byť len dva.Jeden dôvod je ,že manželka niektorého z funkcionárov zistila ,že v nedelu bude konečne teplo a chce ísť na kúpalisko s celou rodinou!A druhý možný dôvod je,že niektorý z funkcionárov má náskok v bodoch a jeho najväčí súper pracuje na týždňovky a nebude môcť v piatok nasadiť.Robíte z toho skutočne frašku.Navrhoval by som od budúcej sezony aby pretekový plán bol uvedený nasledovne. Preteky budeme letieť od konca apríla do začiatku augusta,podla toho ako sa to bude komu hodiť ,poprípade ako kto bude mať nahrané body. Načo potrebujeme deklarované pretekové plány,keď po prvých závodoch sa z pretekového plánu stáva trhací kalendár?To čo sa deje posledné dve sezony zo štartami je na zváženie.Funkcionári často zneužívajú svoje postavenie a doslova si robia čo potrebujú.Presne podla hesla: Člen zaplať a potom drž hubu a krok.A keď sa ti nepáči tak nenasaď. Je mi jasné,že nikto z prezídia mi neodpovie,ale napriek tomu som zvedavý komu poďakovať za chaos. Škvarka
Zdeňek Adamík (07.07.2011, 09:55)
Jen bych si dovolil vás doplnit: "A keď sa ti nepáči tak nenasaď". A Ty kdo si nevážíš poštovních holubů, tak je nechovej!
Viliam Škvarka (07.07.2011, 10:12)
Oslovil som nieko kto nesie zodpovednosť za to čudné rozhodnutie.Je mi jasné,že odpoveď nebude,napriek tomu celkom nerozumiem Vašej poznámke pán Adamík.Ako ste prišli na to,že si nevážim holuby?Pred týždňom,keď sa preložil závod tak nikto nič nepovedal,lebo bol dôvod.Teraz ten dôvod nevidím a preto sa pýtam?
Ľudovít Dziak (07.07.2011, 10:20)
PAN ADAMIK NAJPRV SI TREBA VAZIT LUDI AZ TAK HOLUBY. [%sig%]
Július Vida (07.07.2011, 10:34)
Je fakt, že kto pozeral počasie a trochu tomu rozumie zistil, že zmena preteku až taká nevyhnutná nie je. Lenže tiež si myslím, že tu ide o niečo a niekomu, čo si vrabce čvirikajú. Aby sprosté holuby nemali vietor do papule. Preto sa vždy lobuje a preto sa preteky menia. Veď ako by to bolo, keby tie draho nakúpené , ktoré sa dávajú do koša s trasúcimi rukami nedoleteli. Hlavne po tých stratách, ktoré niektorí "veľkí chovatelia" utrpeli.
Július Vida (07.07.2011, 10:45)
Chcel som ešte doplniť, že na zmeny pretekov môžeme na SK založiť stávkovú spoločnosť a na ďalšie výmysly súťaž - sprostý a sprostejší. My v OZ Nitra totiž košujeme už dnes /štvrtok/ večer. Tu sa plán musí dodržať, lebo na úkor našich holubov berieme aj iné OZ. Žiaľ, inteligencia zase raz zvíťazila nad sedliackym rozumom.
Zdeňek Adamík (07.07.2011, 15:28)
Lidé mají mnohem více možností jak se o sebe postarat než holubi, rozumíte? A také se dovedou lépe proti různým... bránit.
František Michalov (07.07.2011, 20:54)
Autor Petruš predseda OZ MICHALOVCE.Chcem len napisat že ja som bol proti preloženiu preteku tak isto Kosice Presov aj Bardejov aj naši delegati v prediziu Seliga a Gornal hlasovali proti.Takze nas stoho vynechajte.Inač počty nasadenych holubov=nula bodov
Ivan Oravec (07.07.2011, 21:04)
Je mi smutno OZ Trnava minimálne -3000 ks na Gothu máme 10.7. Kladno

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené