PÁŘENÍ

Zdeňek Adamík (19.01.2011, 19:27)
Když nové téma, tak co např. toto: Pokud se Vám vytrvale snaží o páření dva holubi - závodníci či závodnice stejného pohlaví, vytrvale je oddělujete nebo je zaregistrujete jako u lidí a normálně s nimi závodíte? Pokud ano, jaké s tím máte zkušennosti a co doporučujete pro jejich případnou motivaci?
Ľudovít Jančok (19.01.2011, 20:47)
Zdravím Vás. Tento stav ktorý popisujete je úplne ideálny, ale treba si ujasniť kedy takýto stav nastane, či na začiatku párenia, sezony, alebo po polovici pretekov. Moja dávna skúsenosť je, ak je to na začiatku, je lepšie takúto dvojicu nechať odchovať mláďatko, samozrejme z podloženého vajíčka. Potom v sezone podkladať pred nasadením 6dňové nakrmené mláďa, a motivácia je na svete. Pomáhajú aj iné hry, napríklad separovať oboch mimoi holubník, a následne ich pred nasadením pustiť do holubníka.Horšie je ak to urobia holubice počas vdovstva a nemajú príklad vo voliere kde nasadnúť, a vajíčka tratia kade tade. Ak sú v odelení, a niekde v kútiku nasadnú, hra sa môže opakovať. Je ešte veľa možností, napríklad podložiť viac ako dve vajíčka a pridávať atd.Chce to trpezlivosť, ale sa oplatí. Dám priestor aj iným a rád sa poučím. Ľudvik.
Zdeňek Adamík (20.01.2011, 08:13)
Ano variant je několik, ale já si sám sobě odpovídat pochopitelně nebudu. To jen abychom přešli od"politiky" k holubaření, neboť sezona začíná
Ľudovít Jančok (20.01.2011, 08:29)
Pán Adamík prosím Vás, Ľahšiu tému, lebo budeme diskutovať len dvaja, ostatní budú odpisovať. Ľudvik.
František Ištvánek (20.01.2011, 09:33)
1)A co tak Standard? Pářit "kulturistu" na "atleta" nebo na "kulturistu"? Standard - stále po staru (široká prsa a záda, krátký ocas - to snad ne) nebo standard nový - výkonný poštovní holub - ideální standard z vynikajícím svalstvem? Před asi 15 lety jsem měl v ruce nádherného chovného holuba z výkonných holubů od Herbotse. Ideální standard. Co je to ideální standard? Je to něco vysněné v hlavách chovatelů nebo šlechtění výkonného a přitom krásného holuba. Potřeba evoluce? 2)Jak likvidovat "konzervatismus"? Přílivem nové (nemusí to být vždy import) krve, pářit novou krev na své zdomácnělé holuby? Nebo je to dle vás, vše již překonáno a lítá se hned z přímými odchovy běžně?
Ľudovít Jančok (20.01.2011, 10:35)
Pán Ištvánek, téma ako remeň. Teraz keď napíšem tieto slová stratím polovicu priateľov s toho mála čo mám, ale aj tak ich dosť zostane. Môj názor je takýto. Štandardné holuby alebo nazvime ich fenotipicky najkrajšie, vždy vybrať po obodovaní všetkých vystavených výkonných holulubov, a brať túto kategoriu ako bonus. To znamená, že príklad poviem holub prvý v kategorii A, bude aj prvý v kategorii štandart alebo najkrajší ak chcete. Len toto by podľa mňa bolo reálne spravodlivé. No to je beh na dlhé trate, a možno len utopický sen.O nalietaní limitu štandardu sa nevyjadrujem, lebo...... Poslal mi pán Barbírik plagát Poľských výťazov,za čo mu krásne ďakujem, to je nádhera, a zdajú sa všetky tie holuby vo výkonných súťažiach štandarnejšie ako štandardi. Ľudvik.
Eduard Buček (20.01.2011, 11:21)
Pán Jančok v Poľsku sú všetky kategórie A,B,C,D,ročné ohodnotené aj v štandarde. A na kartách majú vyhodnotený aj štandard.
Milan Blahovský (20.01.2011, 18:20)
Je to správne , že sa holuby posúdia aj športové, pretože u nich si návštevník môže naštudovať, ktoré partie sú ako u takého športovca dobré vyvinuté. Teoreticky by to mohlo byť urobené aj u nás, len si neviem predstaviť čo by sa spustilo pokiaľ by sa našiel lepší jedinec medzi výkonými ako niektorý z poradia víťazov štandardu.
Zdeňek Adamík (20.01.2011, 18:23)
Určitě by se našel.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené