Výsledky CV

Peter Plavý (16.01.2011, 10:02)
Chcel by som sa spýtať .Kde sa dajú nájsť výsledky CV pre tých čo neboli na výstave a majú záujem o jej výsledky
Milan Blahovský (16.01.2011, 10:16)
Rado klikni na http://www.postoveholuby.sk/vystavy/katalogcv2011.htm Tí, čo boli na výstave 3 dni sa potrebovali aj trocha vyspať ....
Peter Plavý (16.01.2011, 10:18)
Ďakujem za všetkých ,ktorí sa to dozvedeli...Milan ja mám katálog ale veľa ľudí sa pýtalo tak ešte raz díky.
Pavel Ostrolucký (17.01.2011, 10:19)
Milan prečo je zle vyhodnotené poradie štandartných holubov - náš holub chovateľa Jána ŠUCHÁŇA mal hodnotenie skoro 93, bodov. mal to uvedené aj na výstavnej karte keď sme holuby preberali - nejde o chybu o jeden bodovaný bod, ale nebol zaradený ani do kolekcie víťazov - je tam zaradených aj pár ďalších holubov - buď je blbý počítač, alebo to urobil niekto vedome - ďakujem za vysvetlenie. Paľo !
Pavel Ostrolucký (17.01.2011, 10:38)
Ešte raz pre upresnenie - týka sa to holubov od 62. poradia vo vydanom katalógu z CV - náš holub mal v kategórii štandart - kde bol aj zaradený na výstavnej karte 92,92 bodu - ostatné neviem či ide o chybu, ale jedná sa o holuby Ing. Vajdu, Brtáňa, Štefánika, Haragu, Martinku - Csernoka a nášho čo vystavoval chovateľ JÁN ŠUCHÁŇ. Prosím Ťa pozri to čo sa tam vlastne stalo. Keby bolo na výstavnej karte 91,92 bodu a v katalógu 92.92 tak viem že ide o chybu ľudského faktoru, ale takto to vypadá že bol dáky chybný počítač keď to pustil v celkovom vyhodnotenom poradí !!!
Milan Blahovský (17.01.2011, 11:02)
Problém sa stal pri prepise bodov z tabuľky v tlačiarni. Všetky holuby čo boli označené ako 92,92 mali mať správne údaj 91,92. Chyba sa stala opäť pod časovým tlakom, ked do 16.00 sme nahadzovali jednotlivé partie do PC / ak chceš poznať koľko znakov to je tak počítaj - 73 holubov x 5 partií po 5 znakov x 5 posudzovateľov, to isté u holubíc...) Tabuľka sa poslala do tlačiarne kde mali problémy s jej spracovaním, pretože všetky body boli poprepájané cez vzorce a pri preklápaní sa v stlpci objavili nuly. Systém pracuje v MS Excel a kto s tým pracuje vie o čom hovorím. Bolo teda potrebné prázdne kolónky ručne prepisať no a pri prepise sa chybička "vloudila" namiesto 91,92 sa ťuklo 92,92, stačí pre vysvetlenie ??? Aj moje oči sú po 8 hodinách sledovania monitoru unavené. Napokon každý holub mal pod kartou vložené bodovacie lístky a bolo možné si pravdu pozrieť. G.Bargel to aj urobil u ich holuba. Som zase poučený a vidím, že sa musím ešte viac spoliehať na svoje softvérové vybavenie PC ako toho čo mi ponúkne niekto iný. Podklady k bodovému hodnoteniu holubov sú archívované a pre kontrolu cestou DR aj k dispozícii.
Pavel Ostrolucký (17.01.2011, 11:37)
Milan vďaka - no katalóg je katalóg tam to malo byť správne - vysvetlenie beriem, pri takejto práci sa to môže stať hocikomu vidíš statré Slovenské príslovie hovorí dôveruj, ale preveruj - tu zblbol počítač, KRK a KK - SZ-CHPH, Tvoja chyba to nie je! Toto keby sa stalo na Olympiáde tak by nás celé Slovensko asi zožrali a rozniesli v zuboch na všetkých strankach holubárskych časopisov. S pozdravom Letu zdar ostáva Paľo !
Milan Blahovský (17.01.2011, 11:51)
Pri olympiáde sa to verím nestane, no a s tým či by ma niekto zožral si starosť nerobím. Rád si to s každým vymením. Predpokladám, že podklady pre spracovanie katalógu nebudú tak ako máme u nás vo zvyku na poslednú chvíľu. Ťažko sa robí, keď ti niekto za chrbtom stojí a vyžaduje rýchle ukončenie bez dôslednej kontroly.
Pavel Ostrolucký (17.01.2011, 12:33)
No máš úplne pravdu prepáč, že som sa pýtal cez DF a Teba, ale viem že nikto iný by na to asi neodpovedal. Vypadá to teraz tak, že som Tvoj večný kritik, ale ja som to myslel len v dobrom - dobre že si to aj Ty takto pochopil. Keď stojí niekto za chrbátom a je časová tieseň naozaj sa robí strašne zle, ale keď to išlo vonku tak to mali skontrovovať dve nezávislé komisie SZ - CHPH a to KK a PK ako sa po novom volajú - inak bola výstava na veľmi slušnej úrovni, čo sa týka holubov - predajných stánkov a aj pohostenie bolo v poriadku - priestory na JEDNOTKU a som presvečený, že tu sa vydarí aj OLYMPIÁDA, ktorá nás čaká v roku 2013 bez akýchkoľvek chybičiek !
Richard Baško (17.01.2011, 13:33)
Nebol som na CV a preto som si nemohol pozrieť bodovacie lístky holubov, zaujíma ma však, prečo nie sú na internete k dispozícii bodové hodnoty holubov, ktoré skončili v celkovom poradí na 5. a 7. mieste. Vytvára to priestor pre rôzne podozrenia, preto by som poprosil, aby boli zverejnené kópie bodovacích lístkov od jednotlivých posudzovateľov. Verím, že to nie je problém naskenovať a uverejniť.
Milan Blahovský (17.01.2011, 13:50)
Samozrejme, že nie je, s tým sa počítalo predsa, že ktosi bude nespokojný.
Richard Baško (17.01.2011, 15:27)
Nie že som nespokojný a vôbec som to tu nemusel písať, keby boli údaje u všetkých holubov kompletné. Dúfam, že sa niekto nebude opäť vyhovárať na nejaké preklápanie údajov z..... do...... Zaujíma ma, prečo práve tieto údaje chýbajú. Zbytočne sa takto otvára priestor pre rôzne špekulácie. Už výsledky RV boli nazvem to prekvapivé. Kde skončili holuby, ktoré na RV boli na 2., 3. mieste? ... v priemere. Ale prečo zrazu tie holuby nedosahujú parametre, ktoré mali len nedávno? Alebo ich umiestnenie na RV bolo len náhodné, alebo bolo ovplyvnené niečím iným?.... To si môžu zainteresovaní domyslieť. Chceme robiť olympiádu, ale ešte na to, aspoň po informačnej stránke asi nemáme. Kompletné výsledky CV mali byť na nete už v piatok po ich skomplezovaní a to so všetkými hodnotenia od jednotlivých rozhodcov. Potom sa tu niekto po skončení výstavy nemusel pýtať, kde ich nájde.
Milan Blahovský (17.01.2011, 16:58)
Začni chovať športové holuby a nebudeš mať nočné mory. Bodovanie holubov je na webe. Holubice sú u P.Gréka v notebooku, ktorý ich tam nahadzoval. Požiadam ho aby mi poslal súbor a zavesím ho tam tiež. Môžeš si to so mnou vymeniť o rok, určite budeš mať času aj na tieto tvoje nezmyselné pochybnosti. Nič iné nedokážete iba šíriť podozrenia a provokovať.
Miroslav Luhovy (17.01.2011, 17:27)
p.Baško , takých ľudí ako vy zbožnujem.Len kritizovať.Z organizovaním CV je veľmi veľa roboty,ale to vy asi neuznáte.Organizácia bola zvládnutá veľmi dobre a myslím ,že aj na úrovni.To , že sú na nete zverejnené aj bodovania štandartov je veľké plus a Vám sa nepáči ani to.Nabudúce sa tam môžete vybrať s Vašou kolekciou na CV a môžete si pozrieť výsledky medzi prvými.Ale aj to by bolo pre Vás neskoro.
Richard Baško (17.01.2011, 20:23)
Milan, každý sa rozhoduje, aké holuby bude chovať, preto úvod tvojho predošlého príspevku budem brať iba ako nazáväzné doporučenie. Mimochodom ten plavý holub vyhral 1. cenu z 3 OZ z preteku Litovel, povedz, koľko máš ty takých holubov, aby boli aj rýchli a vynikli aj v štandarde. Nočné mory som z toho zatiaľ nemal, pretože to, že chýbajú body pri 5. a 7. holubovi som zistil až dnes poobede. Dúfam, že napriek tomu budem dobre spať... Ak budem mať záujem robiť v prezídiu, tak budem kandidovať, ale momentálne záujem nemám. A prečo mám podľa Teba nezmyselné pochybnosti? Veď som to naznačil v predošlom príspevku a snáď ešte aj preto, že moja holubica, ktorá bola 7x na CV o účasť na olympiáde v JAR prišla zákulisnými ťahmi. Tak asi preto... A nakoniec neviem, prečo moje príspevky berieš ako provokáciu, keď som sa najprv slušne opýtal. Stále som sa však nedozvedel odpoveď na otázku, prečo bodovanie 5. a 7. holuba chýba. S vami p. Luhový sa osobne nepoznám. Možno však poznáte Vy mňa, a asi preto ma zbožňujete. Neviem, odkiaľ beriete, že viem len kritizovať. Toto je kritika, keď niekto poukáže na nedostatky, ktoré sú preukázeteľné? Čo sa týka bodovania štandardov je to samozrejmosť, aby boli zverejnené posudky jednotlivých rozhodcov. Ja som sa pýtal, prečo niektoré chýbajú. A čo sa týka rýchlosti uverejňovania výsledkov, žijeme predsa v 21. storočí, a kto aspoň trochu ovláda počítač vie, že ak mám nejaké súbory spracované nedá veľkú námahu hodiť to na web. Preto som napísal, že mali byť už v piatok, keď bol hotový katalóg uvedené na stránke SZCHPH.
Milan Blahovský (17.01.2011, 20:46)
Richard ja ti nemôžem za to, že máš pocit krivdy, aj preto nechovám štandardy a spolieham sa na to čo dokážu holuby v pretekoch a za čo sú následne ohodnotené - koeficienty, ktoré mi nemôže nik ovplyvniť. Som podráždený z toho ak si ktosi myslí, že sa pri CV ale aj iných akciách flákam spolu so zvyškom prezídia a má predstavy o tom ako je všetko jednoduché a bude mi tu pripomínať, že sme v 21.storočí. Uvedom si, že časť chovateľov ešte žije vo svete spred r.2000 a ich predstavy sú občas ako keby boli z inej galaxie. Body sú tam u všetkých holubov. Pokiaľ si niekedy mal pustený excel a v ňom 40 stlpcov s hodnotami čísel asi ti je jasné že to nevojde na šírku strany a pri konvertovaní do pdf súboru to rozdeli na samostatné listy. Poradím ti teda aby si si vytlačil celú zostavu a poukladal listy vedľa seba, potom si možno svoje potreby upokojíš. Inak ti poradiť nedokážem. A ešte k tomu hodnoteniu zo strany rozhodcov - čo by si chcel teraz niekoho vešať za to že sa v danú chvíľu rozhodol tak ako sa rozhodol pri posudení partií ????? To by snáď už ani hodnotiť krasokorčuľovanie či gymnastiku nesmel človek ale nejaký stroj. Každý kto chová a vystavuje holuby v kategórii štandard musí si byť vedomý toho, že okrem chovateľa rozhoduje ešte o posúdení rozhodca a inak to ani nebude. Vyhrať môže iba jeden.
Milan Blahovský (17.01.2011, 21:04)
No a ešte môj postreh k tomu vášmu vysnívanému štandardu - z môjho pohľadu medzi kolekciu nepatril holub na druhom mieste. Pripadal mi ako iná rasa. Ale to čo si myslím, ja nemôže ovplyvniť to ako to posúdia ostatní a ja sa musím s tým vyrovnať aké padlo rozhodnutie, jednoducho to rešpektujem a chovateľovi k výsledku blahoželám.
Richard Baško (18.01.2011, 07:53)
Ja som si to takto, ako mi radíš, vytlačil už včera, mám to zoradené a údaje u 5. a 7. holuba tam neboli. A nie sú tam ani dnes. Tak buď tam neboli napísané vôbec, alebo boli po posúdení vymazané? Tak dúfam, že nebude problém uverejniť bodovacie lístky, ako si písal vyššie. Pokiaľ áno, tak ich môžeš poskytnúť aspoň mne. Ďakujem.
Milan Blahovský (18.01.2011, 08:18)
8,75 8,75 18,50 28,50 28,50 8,50 8,75 18,75 28,50 28,50 8,50 8,75 18,25 28,50 28,50 8,50 8,50 18,50 28,50 28,50 8,75 8,50 18,50 28,50 28,50 93,00 93,00 92,50 92,50 92,75 - body za holuba č.5 463,75 93,00 92,50 278,25 92,7500 377,50 142,50 142,50 92,50 - pomocné kritéria 8,75 8,50 18,50 28,25 28,50 8,50 8,50 18,75 28,75 28,50 8,50 8,75 18,50 28,50 28,50 8,75 8,75 18,50 28,25 28,25 8,75 8,50 18,75 28,50 28,50 92,50 93,00 92,75 92,50 93,00 - body za holuba č.7 463,75 93,00 92,50 278,25 92,7500 377,50 142,25 142,25 93,00 - pomocné kritéria z uvedeného mi vyplýva, že si prehral v partii č.5 - neviem , ktorá to je, snažím sa totiž chovať holuby, ktoré hodnotím podľa koef. resp. nalietaných km, ale to som už písal. Všetky tieto údaje sú zverejnené tak tu prosím ťa nevypisuj, že tam nie sú a pod. Ešte by som chcel vedieť, ktorý zväz na svete dáva takéto informácie na web. Pomaly, že by sme napísali kedy sa na to všetko vy-------
Ing.Zdeněk Horák (18.01.2011, 08:59)
Milan, musím se zde zastat pana Baška. Já jsem začínal se standardem, pak přes koeficienty a nakonec se k standardu zřejmě vrátím, protože u koeficientům ("regulérních" za požehnání obou prezidií), dnes již nevěří ani ten nejnaivnější chovatel na světě. Proto chci stejně jako pán Baško zviditelnit nominaci ve standardu. No bohužel od naší CV uplynulo 10 dní a já nevím jak mně moje holuby obodovali viz. opis z našich stránek. Autor: Horák (---.lanservis.cz) Datum: 09.01.2011 14:44 Včera na krátké zhodnocovací poradě posuzovatelů, jsem opětovně žádal našeho předsedu JUDr. Opatrného (a nebyl jsem sám), aby nás seznámil s výsledky jednotlivých posuzovatelů a bylo nám přislíbeno, že je zveřejní na internetu, popřípadě je případným zájemcům zašle. Proč je požaduji, no proto abych si doma a v klidu na svých, tam vystavených třech holubech mohl posudit a případně poučit jak má ta která partie vypadat. Rovněž si udělat obrázek o jednotlivých posuzovatelích a v neposlední řadě by se možná změnila tolik diskutovaná dvacítka nominace na CV. Zatím mám dojem, že ne všichni umí holuba po vyndání z klece v ruce uklidnit, srovnat a následně posoudit jednotlivé partie odděleně. Byli tam standardi s nalétanými km i přes 5.000 a na partii svalstvo dostávali průměrnou hodnotu. Já jsem tam ptal, jak pak takové výsledky a kolikrát ve špici mohli udělat bez toho správného a pružného svalstva? A to je to, co nám na školeních místo kádrování a škatulkování chybí. Jedině konfrontací názorů a pohledů a jednotlivé partie nás mohou posunout k sportovním standardním holubům tak, jak to vidím venku.
Peter Grék (18.01.2011, 09:15)
Tabuľka s obodovaním holubov č.5 a 7 po partiách tam určite bola už včera večer, pozeral som sa na ňu a je tam aj dnes. Treba stlačiť klávesu F5, načíta sa aktuálny údaj. [%sig%]
Milan Blahovský (18.01.2011, 09:24)
Pán Horák, ja nebojujem proti tomu aby chovatelia mali informácie, ja bojujem proti forme ako to požadujú a za akých časových podmienok. Mne nik nebude klásť nôž na krk aby som čosi rýchlo urobil a potom si za chyby niesol zodpovednosť. CV to nie je nejaký výber holubov v krčme. To že niekto si otvára súbor excel namiesto pdf ja nemôžem. Ja som v príspevku napísal, že sa to robilo v exceli, ale predsa nedám na web niečo čo sa dá stiahnuť, zmanipulovať a potom tvrdiť že to tam také bolo...až tak naivný zase nie som, hlavne po skúsenostiach s touto komunitou, ktorá sa nazýva chovatelia poštových holubov. Rozbor bodovania holubov sa u nás praktizoval aj v minulosti a D.Krajčík to pracne aj štatisticky vyhodnocoval a zverejňoval cez web či časopis. Takéto niečo v iných štátoch som vidieť nemal možnosť. Určite aj preto, že ich funkcionári by museli znášať slová kritiky za svoju prácu a radšej sa budú usmievať kdesi na piedestáloch tribún. Na Slovensku sme aspoň v tomto kdesi o pár rokov vpredu, nemáte ten pocit ????
Jozef Daníšek (18.01.2011, 11:00)
Pozdravujem.Pán Blahovsky existuje to v iných štátoch.Pošlem Vám časopis Die Brieftaube,v ktorom sú víťazi nemeckej výstavy a kolekcia na Olympiádu do Poznane s bodovým ohodnotením , koeficientom i odfotografované skoro by som povedal na farebnom kriedovom papieri. Akonáhle mi príde číslo v ktorom sú uverejnené pravidla pretekania pre tento rok v Nemecku,tak Vám obe tieto čísla pošlem.Rád by som sa s Vami stretol v Nitre,ale žiaľ nestihol som sa vrátiť včas z Poľska,kde som bol na služobnej ceste.
Milan Blahovský (18.01.2011, 11:16)
P.Daníšek, v časopise to vychádza z istým časovým odstupom a tu pomaly chcú niektorí priamy prenos z bodovania holubov, chápeme sa ????
Richard Baško (18.01.2011, 12:14)
Tak pokiaľ Milan nebojuješ proti tomu, aby chovatelia mali informácie, budem rád, ak uvidím kópie bodovacích lístkov, ako si sľúbil. Veď sa s tým počítalo, že niekto bude nespokojný. Vôbec k tomu nemuselo dôjsť, opakujem, keby boli údaje kompletné. Momentálne to vnímam tak, že údaje si síce doplnil, ale pre mňa nie sú vierohodné (toto mohol napísať ktokoľvek a od bodovania uplynul nejaký čas, takže nevylučujem ani pozmenenie údajov). Preto žiadam o zverejnenie bodovacích lístkov z CV. Postačí tých dvoch holubov, ktorých údaje zverejnené nie sú. Prepáčte, ak som sa niekoho dotkol, nemal som to v úmysle. Chcel som iba, aby "sme si naliali čistého vína".
Milan Blahovský (18.01.2011, 12:19)
Tak to potom zháňaj na inom mieste, bodovacie lístky skončili pod kartou holuba a pravdepodobne ich tam máš doteraz. Ja som ti predložil to čo som mal doma, viac ti už pomôcť neviem. K tejto téme som skončil, bodovanie holubov a práca s rozhodcami boli parketa V.Šišku, ak máš problém daj podnet na kontrolnú komisiu a pre mňa za mňa si napíš aj do Štrasburgu.
Richard Baško (18.01.2011, 12:41)
No keďže som sa nemohol zúčastniť CV, lístky som si nemal možnosť pozrieť. Na druhej strane by som asi ťažko v priebehu výstavy porovnávali údaje viacerých holubov. Ako písal Ing. Horák, lepšie si je to prejsť doma v kľude. Tak sa už asi pravdu nedozviem, lebo k lístkom sa nedostanem. Predpokladal som však, že budú archivované na zväze, čo sa asi nerobí... Takže sa to ako ďalšie, aj väčšie kauzy zahrá do stratena. Mrzí ma len jedno, že som sa nedozvedel, prečo tie údaje chýbajú. Ale možno skúsim ten podnet, ako si písal, aspoň uvidím, čo z toho bude.
Pavel Ostrolucký (19.01.2011, 14:10)
Richard robíš z toho frašku - ja Ťa osobne nepoznám, ale bodovacie lístky, keď sme preberali holuby boli pripojené v obale s holubom, tak sa opýtaj toho kto Vaše holuby preberal kde ich dal. A ako nekompetentný a nestarnný pozorovateľ a asi sa za dobu čo holuby chovám - vyznám aj do štandartných holubov a tá kolekcia čo bola v prvej paťke mala evidentný odskok od ostatných hodnotených holubov. No ako vyššie uvádza Milan, tak práve ja by som dal druhého holuba na prvé miesto a si to aj tak v Poľsku skončí, lebo ten druhý vyhodnotený holub vypadal ako naša stará rasa štandartných Chytitových, Kopálkových alebo Vojtěškových holubov na rozdiel od toho prvého - ktorý mal navyše chybnú prvú druhoradú letku a táto mu vyčnievala z krídla ako vymetená metla - neviem ako ho mohli posudzovatelia dať na prvé miesto - veď za chybu v krídle sa zráža 1 bod.
Jozef Daníšek (19.01.2011, 14:40)
Pán Blahovsky.Určite si rozumieme.Holuby boli bodované a vyhodnotené v piatok a v časopise ktorý vyšiel nasledujúci pondelok to bolo už uverejnené.Ale to nie je podstatné.Podstatné je to,že dokážete takto trpezlivo odpovedať na všetky otázky,v niektorých prípadoch až na invektívy za čo Vás úprimne obdivujem.Pretože ste jediným ohnivkom na tomto diskusnom fóre medzi chovateľskou verejnosťou a celým výborom Slov.zväzu.Tak sa Vám neprávom krivdí. Ale čo s tým narobíme,keď asi Vy jediný ste nabrali tu odvahu sa púšťať do otvorenej diskusie,ostatní z výboru sa hrajú na "bieloruských partizánov"
Pavel Ostrolucký (19.01.2011, 14:44)
Jožko - máš 100 bodov - daj si pozor, aby si nevyhral štandart !!!
Milan Blahovský (19.01.2011, 15:10)
P.Daníšek, reagujem lebo sa to týka mňa, keby som nebol súčasťou prezídia, zrejme by aj môj postoj bol tak ľahostajný, ako je postoj veľkej časti členov SZ. Kritika im ide, ale iba pri skupinkových stretnutiach na chovateľských akciách, ale keď sa majú voči niečomu verejne postaviť tak sa tvária ako svätí za dedinou. Určite by bolo vhodnejšie ak by sa k problémom či otázkam chovateľov postavili aj ďalší členovia VZ, DR či prezídia a verím, že by sme v mnohých veciach mali jasno skôr ako keď to Blahovský opakovane bude vypisovať a presviedčať. K tomu ale nikoho naše holubárske zákony nenútia a tak to vyzerá ako vyzerá.
Zdeňek Adamík (19.01.2011, 15:23)
Svatá pravda, stejné jako u nás.
Igor Barbírik (19.01.2011, 18:30)
Pan Adámek velmi si vážim vašej dokumentárnej práce dasa povedat že je na jednotku pretože na SK lepšiu nemáme.Ale jedna vec mi vadí ,všetko ste nafotili okrem štandardných holubov. Milan ten druhý holub bol najkrajší na celkový dojem ostatné neviem posúdit ale myslím si že v Polsku bude z SK holubov prvý.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené