Zmeny v Golden klube

Peter Matalík (10.01.2011, 22:28)
Dnes zasadal výbor Golden klubu Slovakia.Zmeny na stránke Golden klubu !
Milan Blahovský (10.01.2011, 23:05)
Vážení priatelia, dovoľte mi aby som sa k vám touto cestou prihovoril. Po mnohých debatách s chovateľmi vo svojom okolí, ale aj mimo neho som sa rozhodol prijať post predsedu klubu, ktorý zrejme v takejto podobe ešte na Slovensku nebol vytvorený a ktorého cieľom je ponúknuť chovateľom ďalšie možnosti športového vyžitia sa. Keby som neveril, že urobíme pre jeho úspech a spokojnosť chovateľov maximum, asi by som tak neučinil. Skutočne, každá nová vec sa zo strany ľudí a obzvlášť chovateľov PH prijíma s obavami a nedôverou. Pestrá diskusia na tejto stránke, ale aj na iných stránkach k problémom spojených s takýmto klubom a jeho činnosťou mi vnukla myšlienku istého kompromisu pre chovateľov, pre ktorých bol pôvodný pretekový plán náročný počtom tratí a ich zladením so súťažiami v oblastných združeniach, kompromisu pre chovateľov, ktorí majú zlé skúseností z pôvodnými pretekmi z Gdyne či Kwidzynu, pre chovateľov ktorí musia každé euro vo vrecku párkrát otočiť. Dnes sme zvolili výkonný výbor Golden clubu Slovakia, ktorý si trúfa zvládnuť organizáciu a dôstojné vyhodnotenie nastávajúcej sezóny, ktorá bude určite zlomová pre ďalšie napredovanie. Je potrebné z tohoto miesta poďakovať tvorcom myšlienky a zakladateľom klubu Antonovi Valigovi a Petrovi Rochovi, že boli pri zrode subjektu, ktorý snáď raz bude prelomom v myslení chovateľov, v zmene ich vzájomnej úcty a tolerancie, ktorý povedie k väčšej profesionalite v ponímaní pretekov s poštovými holubami. Stoja pred nami ešte mnohé úskalia ako sú koordinácia časov zberu, preprava holubov do miest štartu, zabezpečenie štartérov, koordinácia vyhodnocovania jednotlivých pretekov od hlásenia holubov po ich prenos na webové stránky GCS. K jednotlivým bodom rozvinieme postupne diskusiu a budeme sa snažiť nájsť riešenie v prospech chovateľov. V súčasnosti je do klubu podaných takmer 80 prihlášok a my veríme, že našimi ústretovými krokmi dokážeme presvedčiť ešte ďalších a kvalitným obsadením jednotlivých pretekov povýšiť hodnotu každého víťaza preteku označením "národný víťaz" pretože tento klub je postavený na celonárodnej pôsobnosti a teda každý víťaz preteku bude mať právo nosiť tento prívlastok. viac teda na http://www.goldenclub.euweb.cz Letu zdar !
Milan Blahovský (11.01.2011, 10:17)
Zrejme mnohí váhajú resp. žijú v neistote ako to chceme zkoordinovať pri zbere a preprave holubov ? Naša úvaha vyzerá asi následovne : Prepravu holubov zabezpečíme vozidlom OZ Sabinov, ktoré kvalitne splnilo úlohy pri preprave holubov MDKS v minulých rokoch. Toto auto by uskutočnilo zber v smere Michalovce - Stropkov - Sabinov - Spišské Podhradie - L.Mikuláš - Zubrohlava a druhé vozidlo vykoná zber holubov v smere - Bratislava - Trnava - Trenčín - Žilina - Martin - Zubrohlava. Tieto smery resp. NS môžu byť ešte doplnené v prípade nahlášok chovateľských skupín z danej lokality. Každopádne sa holuby nebudú zvážať z východu na západ a naspäť do Poľska alebo opačne. Pre ešte presnejšie zosúladenie harmonogramu zberu holubov potrebujeme získať pretekové plány s približným časovým zberu jednotlivých OZ, ktorých členovia chcú byť členmi GCS. Zašlite ich teda mailom na uvedené adresy. Na celoštátnej výstave vám budeme môcť osobne odpovedať na vami položené otázky a snažiť sa vás presvedčiť, že vaše rozhodnutie pre vstup do klubu nebolo zlým.
Ing.Miroslav Vidhold (11.01.2011, 13:55)
Milan,kedže máš "vytvorené" zberné miesta GK,aké sú vypúšťacie miesta pretekov...?Vieš závodiť v OZ o body už naozaj ludí nebaví a hlavne tam,kde sa boja konkurencie a odchádzajú k slabším,aby vynikli.
Milan Blahovský (11.01.2011, 14:05)
Ty si sa Miro nedostal na web Golden klubu ??? Info ( termíny a miesta) nájdeš na pod linkom http://www.goldenclub.euweb.cz/plan.pdf
Som zvedavý ako baví teba závodenia doma o body a porovnanie sa s "konkurenciou", dvere do klubu máš otvorené, ideálne by bolo ešte nájsť 10 ďalších okolo Zvolena či BB a auto by mohlo ísť z východu cez Čertovicu smerom na BB a potom Martin - Kráľovany - Zubrohlava.
Milan Blahovský (21.01.2011, 18:55)
Mapa predbežného zberu holubov pre členov GCS zo západného Slovenska pod linkom http://www.goldenclub.euweb.cz/zber.html
Milan Blahovský (26.01.2011, 21:35)
Vzhľadom na blížiaci sa koniec uzávierky prijímania priebežných prihlášok za člena GCS a po konštatovaní niektorých chovateľov o slabšej informovanosti resp. dezinformovanosti od niektorých neprajníkov klubu prenášame časť diskusie zo stránky GCS na toto DF. Vzhľadom na to, že nie všetci chovatelia so záujmom o účasť v GCS nevlastnia internet a nediskutujú cez DF predkladám niekoľko ich otázok aj s našimi odpoveďami. Snáď to pomôže pri rozhodovaní o tom či sa stať členom alebo nie. O čo ide ? Otázka chovateľov : Môžu byť u chovateľa použité tie isté holuby v súťaži OZ aj GCS ? Odpoveď: Áno, chovateľ si môže pre majstrovstvá OZ aj majstrovstvá GCS použiť tie isté holuby ( samozrejme, že nie v rovnaký deň). Holubovi sa dosiahnutý výkon počíta pre súťaže SZ - koeficient pre výstavy ako aj nalietané km v 20 %. Otázka chovateľov: "Môžme sa pre majstrovstvo GCS spojiť dvojica chovateľov ?" Odpoveď: Pokiaľ dvojica chovateľov spĺňa podmienky platného PP SZ v Hlave II. bod 2 2. V prípade, že dvaja a viacerí chovatelia budú tvoriť jednu evidenciu a spoločne lietajú z dvoch a viacerých holubníkov, bude sa pre zostavenie výsledkov /výpočet/ všetkým holubom, ktoré nasadili na preteky, počítať kratšia vzdialenosť doletu na ich holubník. Chovatelia sa môžu spájať len za podmienky že súradnicová vzdialenosť holubníkov nepresiahne jeden kilometer. ( s platnosťou od 1.1.2006 ) Tu by som však upozornil na možné porušenie PP v bode 3.( Holub môže byť nasadený na pretek v tom istom roku len u jedného chovateľa) v prípade žeby v GCS letel holub na tím a v OZ iba na 1 chovateľa - v tomto prípade sa to považuje za iného chovateľa. Otázka chovateľa: "Musíme otvárať hodiny( tlačiť doletovú zostavu) v mieste spoločného nasadzovania ?" Odpoveď: Nie , tento úkon je možné urobiť v NS vlastnej ZO, spoločne s ďalším pretekom OZ samozrejme za splnenia PP teda 5 hodín a 7 chovateľov pričom 5 musia byť starší ako 18 rokov . Otázka chovateľov: "Pri nasadzovaní na pretek musia byť prítomní 10 členovia GCS ?" Odpoveď: Nie postačujú aj 7 členovia so svojimi družstvami. Otázka chovateľov: "Musíme na každý pretek nasadzovať 10 holubov ?" Odpoveď : Nie, počet nasadzovaných holubov je ľubovoľný, maximálne však 10 holubov od 1 chovateľa resp. 1 tím.
Milan Blahovský (26.01.2011, 21:45)
Ešte jedna dôležitá vec, ktorá rezonovala v otázkach chovateľov a to je čas zberu holubov ( deň a hodina), keď im mylne bolo uvádzané, že sa bude nasadzovať v piatok a štartovať v sobotu. Taktiež chovateľov metie systém zberu a prepravy holubov takže snáď ich to vyvedie z omylu. Pokiaľ by ostali NS podľa zverejnenej mapy, vychádza mi nasadzovanie holubov v BA o 8.00 hod., Vráble 9.30 hod. , Trenčín - 10.30 hod.,Žilina-12,00 hod. Martin - 13.00 hod. Zubrohlava - 14.00 hod. Pre východ - Michalovce????-6.30- Bardejov - 8.00 hod.,Torysa - 9.30 hod.,Sp.Podhradie - 10.30 hod.,Kežmarok ??? - 11,30 hod.,Ružomberok - 12.30 a Zubrohlava - 13.30 hod. Všetko v sobotu okrem nasadzovania holubov na Rostock kedy počítame so zberom v piatok popoludní. Je to iba odhad, ktorý sa upresní po uzavierke prihlášok, a snáď pomôže nerozhodným v rozhodovaní.
Milan Blahovský (27.01.2011, 11:48)
Autor: Vladimír Kostroš (---.91-127-104.t-com.sk) Dátum: 27.01.11 10:42 pán Blahovský nezabúdajte že v mnohých prípadoch "Peňaženka"Momentálne poznám prípad že s chovom končí! A verte že nie preto že by bol konzervatizta.
Milan Blahovský (27.01.2011, 11:49)
Autor: Ladislav Krela (---.95-103-89.t-com.sk) Dátum: 27.01.11 11:00 Pan, Kostros tu by som s Vami polemizoval. Golden Klub160€ Oblast pri prihlaseni 30ks na Cesku republiku a pri nahlaseni na Nemecka 10ks Podstatne drahšie. Takze uplny suhlas s panom Blahovskym. Laco Krela
Milan Blahovský (27.01.2011, 11:50)
Autor: Ľudovít Jančok (---.orange.sk) Dátum: 27.01.11 11:11 Zdravím Vás. Pán Krela bez pretekov v OZ si v GK ani nepinknete, lebo holuby musíte rozlietať. Treba počítať z nákladmy aj v OZ, aj v GK, to je už iná káva. Som ale presvedčený o tom že ako sa ťažko GK rozbieha, tak ľahko pobeží. Je to veľmi zaujímavá súťaž, len treba byť trpezliví, myslím organizátorov. Raz im za to budú chovateľia veľmi vďační. Ľudvik.
Milan Blahovský (27.01.2011, 11:50)
Autor: Vladimír Kostroš (---.91-127-104.t-com.sk) Dátum: 27.01.11 11:16 Pán,Krela to je na dlhú debatu,zabúdate na to že napr. neviem si predstaviť lietať vGKS bez toho aby som neletel aj OZ.Však treba tie holuby aj rozletieť!či?
Milan Blahovský (27.01.2011, 11:51)
Autor: Ľudovít Jančok (---.orange.sk) Dátum: 27.01.11 11:27 Zdravím Vás. Ešte musím napísať, je mi veľmi ľúto že sa teraz nemôžem do GK prihlásiť, lebo mám len I3 dvojročných holubov, lebo začínam chovať. Dúfam len že to vydrží kým budem na to mať, teším sa veľmi, je to úžastná motivácia, držím Vám palce. Ľudvik.
Milan Blahovský (27.01.2011, 12:01)
Ospravedlňujem sa za zásah do diskusie, ale je to vhodnejšie preberať v tejto téme ako TS Tenerife.
Milan Blahovský (27.01.2011, 12:04)
utor: Ladislav Krela (---.78-99-13.t-com.sk) Dátum: 27.01.11 11:59 Pan, Kostros nezabudam na nic , ked chcete konkretne ja som s velkym potesenim uvital GCS nakolko mam maly stav 30ks, tak samozrejme, ze budem zavodit len GCS,a holubky si rozletim s OZ a samostatne. Laco Krela
Vladimír Kostroš (27.01.2011, 12:40)
Ide o to že MB dáva za príčinu nerozhodnosti, cit.jeho:" čert kríža, konzervatyzmus" a to sa mi nepozdávalo.
Ľudovít Jančok (27.01.2011, 12:43)
Milanko nemusíš sa ospravedlňovať, reakcie sú spontánne, a neuvedomujeme si kde sa vlastne nachádzame. Určite sme Ti všetci vďační že to sleduješ, a dávaš po nás do poriadku. Mňa len mrzí že som nezačal o dva roky skôr chovať aby som mohol využiť šancu ktorú ponúkate v GK. Teraz len dúfam, že na mňa počkáte, teším sa. Čudujem sa chovateľom ktorí teoreticky vekom holubov na to majú, že to neskúsia. Možno toto je tá súťaž ktorá by im pasovala najviac, škoda. Časom sa určite osmelia, bedte prosím trpezliví. Ďakujem Ľudvik.
Milan Blahovský (27.01.2011, 12:45)
Sčasti ste to pekne vystihol pán Krela, tento klub chce umožniť chovateľom, ktorý nemajú priestor pre trojmesačné sa naháňanie z holubníka do NS a späť počas 13-tich víkendov. Nie každý má na to čas, chuť, peniaze a napokon aj holuby. Trate zaradené do programu GCS sú pre tých, ktorí nepotrebujú adrenalín a stres či mu holub chvíľu počká pred konštatovacou anténou a netrasie sa z toho či mu vietor neodfúkne jeho celotýždňovú prípravu ako to občas na krátkych tratiach býva. Nie je cieľom oslabiť pozície oblastných združení čo sa týka počtu ich členov alebo holubov nasadených na ich preteky čo je vyjadrené maximálnym počtom holubov nasadených jedným chovateľom. Je to klub, ktorý by mal priniesť možno iný pohľad na dolety holubov, na organizáciu pretekov a koniec koncov aj na konečný efekt a to je možnosť návratu investícii. Tí, ktorí sa sem zapoja si určite dajú záležať na príprave holubov, na ich zdravotnom stave, na kultúre košovania a vyhodnocovania pretekov. Je tu snaha aspoň v niečom sa sčasti podobať tým vašim vzorom v Belgicku či Holandsku, kde podobné kluby resp. organizácia pretekov je na bežnom poriadku. Ja keď som sa v prvom momente dozvedel o príprave tohoto projektu, potešil som sa ako dieťa z novej hračky. Uvedomil som si možnosť novej výzvy súťaže a už len to že počas nedele budem čakať návrat holubov z viacerých pretekov, z iných smerov a vzdialenosti, to vo mne vzbudilo novú chuť do holubárenia. Len si vezmite o čo hráte v OZ ??? O prestíž ?? Tu máte aj u nás. O body ? Tie získajú holuby aj tu . O koeficienty pre holuby nad 500 km, ktoré mnohí ťažko získajú vzhľadom na nízke počty nasadzovaných holubov a slabšej kooperácii pretekov susedných OZ. Tu to máte umožnené. A napokon keď sa vám nevydarí pretek v OZ prakticky strácate o čo hrať. Tu však každý pretek je pre chovateľa výzvou stať sa národným víťazom preteku, získať slušné finančné ohodnotenie za svoju drinu počas sezóny. Aj z týchto dôvodov prestávam chápať čo by som ešte chovateľom mohol ponúknuť, ako by som ich dokázal uspokojiť. No a v konečnom dôsledku slová uznania ani neočakávame, za tie roky som si na to Ludvík už zvykol.
Milan Blahovský (27.01.2011, 12:53)
Vlado K. , to prirovnanie " ako čert kríža" je na mieste, pretože pri diskusiách s chovateľmi sa mnohokrát to ukončí tým, že sa Poľska boja. Navrhujú preteky z Maďarska, avšak aj tie nie sú mnohokrát ľahké a vedeli by vám o tom rozprávať chovatelia z Fiľakova či Revúcej, ktorí si to pred pár rokmi skúsili. A neboli to trate nad 500 km, ale iba akési "300-vky". Ťažko dopredu hovoriť čo bude ľahké a čo katastrofálne, pokiaľ sa to neskúsi a čosi preto neurobí aby to fungovalo. My pre úspech robíme všetko, teraz sú na rade chovatelia, aby sa prejavili. Miesta sú ešte voľné a pokiaľ sa to tento rok nespustí v národnom merítku, pravdepodobne by sme museli zmeniť štatút a povýšiť tento klub na medzinárodný čo by ma mrzelo ak by sa následne nenašli miesta pre našich chovateľov skrz očakávania poľských chovateľov od hraníc so Slovenskom.
Vladimír Kostroš (27.01.2011, 13:11)
No že by tam mohli byť aj Poliaci je pre mňa novinka?
Miroslav Luhovy (27.01.2011, 13:40)
Vlado , poriadne si to prečítaj ten Milanov príspevok.
Vladimír Kostroš (27.01.2011, 14:06)
Miro ,čítal som poriadne aj pochopil,len o tom že ako krízové riešenie sú PL som nevedel.Dianie okolo GKS ma zaujíma nakoľko do budúcna sa rád pridám.
Miroslav Luhovy (27.01.2011, 14:36)
Pre tento rok to ale aktuálne nie je.Mňa taktiež veľmi zaujíma GCS,ktorého sa najbližšie 2 roky ale nezúčastním z rodinných dôvodov,ale veľmi tomuto projektu fandím a dúfam,že sa tento rok spustí.
Milan Blahovský (27.01.2011, 15:29)
PL chovatelia nie sú krízové riešenie, ale pokiaľ nenájdeme pochopenie tento rok na Slovensku prečo sedieť so založenými rukami za pecou doma a čakať kým sa niekto neprebudí ? My obavy nemáme ani z účasti poľských chovateľov z pohraničia SK. Prijateľnejšie by to však stále bolo rýdzo slovenské.
Eduard Buček (27.01.2011, 18:19)
Vlado Poľiaci sú súťaživí a ja som tiež dostal niekoľko ponúk od nich na CV v Polsku. No vysvetlil som im že je to GC Slovenska. Ale ako píše Milán keď nebude záujem od nás, prečo by mala byť takáto myšlienka pochovaná. Ak sa to teraz nespustí, budeme čakať dlhé roky ,kto niečo nové znova navrhne a to mnohí z nás už nebude chovať holuby. Tak chyťme šancu za pačesy a netaktizujme ,alebo sa nevyhovárajme na to ako sa to nedá ,ale skúsme ako sa to dá. A straty sú aj z Čiech ak sa holuby pustia do nepr. počasia. Ale toto je profi.Club tak usporiadatelia myslím že budu púšťať holuby na profi.úrovni. Podľa mňa sa tu nebudú púšťať holuby za každú cenu ako to býva často v oblastiach,lebo club bude chcieť pokračovať aj v ďalších rokoch. Tak robme tak ,aby sme nemuseli závidieť západniarom. S pozdravom rýchleho naplnenia GC ostáva EBU.
Vladimír Kostroš (27.01.2011, 19:25)
Edko, ja proti Poliakom nič nemám len som bol tým zaskočený preto že som sa to dozvedel iba dnes od MB.Inak si to dobre napísal,škoda že ešte nemám mančaft a nemôžem prispieť k dielu.A tých čo váhajú z dôvodu iného smeru rozletu povzbudiť nech sa toho neboja,osobne som rozletoval holubicu z Ružomberka čo je východný smer asi 80 km vzdš. a spravila prvú cenu z Kolína n/Rýnom. zo západu.
Igor Barbírik (27.01.2011, 22:13)
Edo chítme sa za tie pačesi zaplatme o30 evro viac v regionoch na DT a nepotrebujeme GKS a všeci budeme spokojny a vyhneme sa špekulaciam
Igor Barbírik (27.01.2011, 22:53)
Nigde vo svete nemajú žiadne taketo kluby majú len regyony
Eduard Buček (27.01.2011, 23:12)
Igor skús to aspoň jeden rok v GCS. Pozri ako Bratislavčani sa hlasia,tiež veria v úspech a to si cením že sa neboja a nešpekulujú. Skôr ma zaráža že sa hlási málo chovateľov z okolia hranic CA,KNM,a tiež viac som očakával od východniarov. Veď nemusíš dávať 10 holubov . Môžeš aj menej, ak máš z toho strach. Ver že sa chovatelia budú baviť a bude to pre nás niečo nové a ohromné spestrenie súťaženia. Ja verím že za pomocí schopných ľudi ,tento klub bude napredovať aj v ďalších rokov. Ešte jedná taka úvaha . Chovatelia ktorý nie sú členmi klubu by sa nemali zapájať do diskusie ohľadom klubu, alebo nejak znehodnocovať činnosť. Ak nie som členom tak má to nemá čo zaujímať ,aké sú podmienky a pod.veci. Je to profi klub ,tak by problémy mali riešiť ty čo sa ich to týka a to sú členovia. To je môj názor . S pozdravom EBU.
Igor Barbírik (27.01.2011, 23:57)
Edko sme priatelia aspom dufam mna nezaujima ziadny profi klub kým to nebude v prospech všetkých chovatelov SK.
Peter Matalík (28.01.2011, 06:56)
Igor!V prospech všetkých chovateľov nebude nikdy nič!Stále, či už v OZ regione,GCS....sa bude cítiť niekto poškodený!Tak to bolo ,je a bude.Treba to však skúsiť,uznať výhru resp.prehru pri nepriaznivom prúdení....Ja mám dojem,že chovatelia majú obavy zo zmeny smeru a hlavne radšej budem kráľovať v akej takej OZ,ako náhodou zažiť blamáž v GCS.Nikde nie je napísané,ža Východ bude profitovať.AK bude na Východe také prúdenie ,ako minulú sezónu/severovýchodné/,tak uvidíš,ako zaletia Bratislavčania!
Milan Blahovský (28.01.2011, 07:42)
a ja zase doplním trocha inak, keď si Jožko Mrkvička z Hornej Dolnej pripraví holuby tak dôkladne ako doteraz to v OZ neurobil, pretoiže necítil motiváciu, tak len potom uvidíš aké on chová holuby a ako ten pretek zaletí a z jeho výsledku sa aj patrične poteší.
Ľudovít Jančok (28.01.2011, 08:22)
Zdravím Vás. Je veľká škoda, že niektorí chovateľia zatracujú akúkoľvek súťaž ktorú ani nevyskúšali. Takáto myšlienka na oživenie a spestrenie holubárenia sa možno nezrodí tak ľahko, a preto to treba vyskúšať, a potom vynášať súdy. Je na veľkú škodu veci že tí čo na to vekom holubov na to majú, neskúsia takúto príležitosť využiť. Mne to pripadá tak, že večšina chvateľov ako keby tie holuby chovala nasilu bez cieľa, a sú zmierený zo stavom aký je. Uvedomujú si nedostatky a chyby ktoré robia, ale nie sú ochotný nič urobiť škoda. Ludvik.
Igor Barbírik (28.01.2011, 08:24)
Peter pozrime sa nato ináč ja to vidím tak že to je dalšie oslabovanie OZ o holuby na dlhé trare,alebo zvišovanie stavu holubov. Alebo mi chceš povedat že budete plnohodnotne nasádzat aj v OZ aby ste neohrozili je chod na DT Pozri sa na Oravu 50 % chovatelov v GCS a čo tých ostatných 50 % čo si to nemožu finančne dovolit sú radi že si zaplatia v OZ a nie ešte dalších 160 eur plus EKS . Bratislavčanom držím palce a na ten zazračny vietor si počkam na150 km večej vzdialenosti od prvích holubníkov.
Ľudovít Jančok (28.01.2011, 08:24)
Bože ochotnííííííííííí.
Milan Blahovský (28.01.2011, 08:27)
Igor, bol si v zahraničí, aspoň tak to tu prezentuješ a snažíš sa čo to odtiaľ k nám preniesť, možno iba to iné ponímanie preteku ako je u nás už 99 rokov či viac, a teraz keď sa o čosi možno iba podobné snažíme u nás tak to zneguješ a zatratíš ešte pred spustením. Peter, nech sa pýtajú aj nečlenovia resp. tí nerozhodní, pretože ten kto sa už rozhodol je mu jasné o čo ide a ako to bude keď sa to spustí.
Ľudovít Jančok (28.01.2011, 08:31)
Zdravím Vás pán Barbírik. GK je len pre tých chovateľov ktorí na to majú všetko.
Eduard Buček (28.01.2011, 08:56)
Milan vyučuj ,aby sa tvoji žiaci tmavej pleti nesťažovalí že majú voľnú hodinu. Čo vychováš novú vzdelanú generáciu Rómov veď to nám treba viac ako GCS. Dneska im pred Olympiádou porozdávaj jednotky, nech máju cez víkend dôvod na oslavy. .........( Oo
Zdeňek Adamík (28.01.2011, 09:01)
Autor: Igor Barbírik (---.mobilatak.net) Dátum: 27.01.11 22:53 Nigde vo svete nemajú žiadne taketo kluby majú len regyony K tomu jen toto: výše uvedené je naprostá lež!!!
Igor Barbírik (28.01.2011, 09:03)
Milan ja ten klub nezaracujem ale snažte sa to robyt na regionalej urovni tak jak v tom zahraničí .Aj v regionoch možete pretekat o peniaze a možno ešte večim počtom chovatelov a možete tam mat 10 pretekov za sezonu a mat možnost si holuby trenovat na KT,ST tratiach. A neviem gde ste nato prišli že v zahraničí sa nemože cvikat do drevených hodín ,aj tam niektorý chovatelia gumičkuju a cvikaju do drevených hodin ktore maju v klube.
Miroslav Luhovy (28.01.2011, 09:07)
Igor , ty si neustále melieš svoje.Dostaneš x argumentov ,ale ty vytiahnes znova nejaký blábol.Kiež by si bol radšej v robote.
Milan Blahovský (28.01.2011, 09:11)
Edo viem že ťa zmiatol čas príspevku, máme skrátené hodiny kvôli vysvedčeniam. Igor, pokiaľ by sme boli v Holandsku tak si píš, že to robíme provincionálne, z jednoduchého dôvodu - počet chovateľov. Slovensko až tak chovateľsky nie je zaľudnené. Napkon z regionu je iba regionálny víťaz, zo Slovenska je národný víťaz. Pochopené ???
Igor Barbírik (28.01.2011, 09:25)
Miro lepšie je niečo 100x vydiet na vlastne oči jak ked niegdo tára o tom čo nevydel a neskusil ! Na rozdie od teba to mám všetko nafotene a vyskušene UNION BRABANT 2000 NL ked ti to niečo hovorí
Igor Barbírik (28.01.2011, 09:34)
Milan o jakom národnom vítazovy to píšeš Slovensko má 4000 chovatelov
Miroslav Luhovy (28.01.2011, 09:36)
Pošli foto,rád sa podučím.
Igor Barbírik (28.01.2011, 10:43)
poslal som ti
Ľubomír Hovančík (28.01.2011, 19:55)
Vážený pán Barbírik, keď som niekoľko dni nevidel Vaše príspevky, už som sa tešil, že Ste si dali odobrať prístupové heslo. No vidím že sa tak nestalo. Tešil som sa že aj Ľ.Štúr si oddýchne v hrobe. Ale Vy Ste späť a chrlite super nápady, a názory prosím Vás pekne buď sa prihláste do GCS, alebo sa starajte o závody OZ, sledujte správy, internet......len sa nesnažte za každú cenu diskutovať. P.S. "je lepšie raz vidieť ako 100 krát počut". Ďakujem za pochopenie. S pozdravom Letu zdar
Igor Barbírik (29.01.2011, 08:28)
Dobré ráno pán Hovančík na takú nízku uroven urážania ako vy sa neznížim!! Ešte ste nepreskočily a neviete čo nám pánbožko nadelil a čo nás čaká !! A ešte jadna vec pán Hovančík moja snaha je vytvorit niečo aj pre tých 4000 zostávajúcich chovatelov a nielen pre 200 čo nato majú a chcu si hovorit Národny vítaz.!
Ľubomír Hovančík (29.01.2011, 09:56)
K snahe: Držím palce! Keď začnete stavať dom začínate tehlou po tehle, celý dom naraz nepostavíte. Ani snehuliaka. Uraziť Vás som nemal v úmysle. Nikdy som netvrdil že som niečo preskočil, že všetko viem a pod. A ak viem-čo ma naučili, tak Pán Boh nám /ľuďom / dal slobodnú vôľu, a vidíte ako to dopadlo. Vašej viery sa nechcem dotknúť ani Vášho presvedčenia, ale prosím Vás pozerajte reálne na chovateľskú verejnosť, na tých čo urobia prvý krok k nejakej zmene. Ja som len chcel , že ak trávite ten čas pri internete tak si aspoň dôkladne premyslite ako to napíšete, a či je to zapotreby napísať. Poznám toľkých CHPH ktorí majú aj heslo na DF, sú funkcionári, aj špičkoví chov. a len čítajú DF, svoj názor prezentujú niekde inde. pozrite ako dlho trvalo kým z zo ZO-čiek na OZ-tky a následne na SZ, dlho trvala úprava PP. A aj tak ešte všetkým nevyhovuje. Letu zdar. Idem ku PH.
Milan Blahovský (31.01.2011, 13:30)
Olympiáda v Poznani a diskusie s poľskými chovateľmi nám pomohli k zisteniu ďalšej vážnej skutočnosti ohľadom miesta štartu holubov - Toruň. O čo ide ? V okolí tohoto mesta si vystavali veľkú raketovú základňu USA a sú tam nasadené pomerne silné radiolokátory. Táto skutočnosť a snaha niečo nepokaziť nás primeli k ďalšiemu závažnému rozhodnutiu a to že štartovacie miesto Toruň sa vypúšťa z plánu GCS a nahrádza sa mestom Poznaň. Vzdialenostne je to zhruba o 15 km menej ale čo je podstatné je to, že sa snažíme brať každú skutočnosť, ktorá by mohla skomplikovať vývoj pretekov v rámci GCS, do pozornosti. Údaje o km sú zverejnené na web stránke GCS. Súčasný stav prihlásených členov už prekročil hranicu 100 a verím, že do 15.2. dosiahne požadovaný počet 140-150 členov, ktorý je potrebný aby sa nemuseli robiť ďalšie korektúry.
Milan Blahovský (04.02.2011, 10:27)
Vážení priatelia, máme 10 dní do uzávierky prijímania členov GCS a po prehodnotení štatistiky priebežne nahlásených členov je situácia ohľadom sústredenia chovateľov následovná : SNV - 7 + 1 z PO ( potrebných 2 členov) KK - 4 (pot- 6 členov) SB - 11 BJ - 16 + 2 MI Žilina + KNM + DP + CA - 14 MT - 12 + 2 LM LV - 6 + 3 NR ( pot-1 člen) BA - 17 + 1 PK + 1 SE ( potrebný 1 člen pre otvorenie NS v Bernolákove ) TN - 6 ( pot- 4 členovia ) TS - 15 Z uvedených čísel je zrejme, že sa musia zaktivizovať záujemcovia z OZ SNV,Kežmarok, Nitra a Trenčín, kde ich pár členov musí pre splnenie podmienky vytvorenia nasadzovacieho strediska splniť potrebný počet 10 členov. Bola by škoda, ak by ešte aj tí doteraz nahlasení mali problém s účasťou v GCS. Pomaly sa blížime k hranici 140 členov, ktorá je nutná pre zvládnutie naplánovaných tratí po ekonomickej stránke. Iba pre informáciu uvádzam, že sa počas 7 pretekov odjazdí takmer 16 000 km pri preprave holubov, takže nie je to vôbec jednoduché ako si niektorí nahovárajú. Ocenenie jednotlivých pretekov sa stanoví po uzavretí členstva 28.2.2011. V prípade účasti 140 chovateľov v projekte GCS bude v každom z pretekov vyhodnotených prvých 28 doletených holubov, v prípade účasti 150 chovateľov by to bolo 30 holubov, teda stále 2 % z maximálneho množstva nasadených holubov = počet členov x 10.Za prvých desať miest v celkovom poradí mi vychádza 200 € na chovateľa , za 21.-30.miesto to je 100 € na chovateľa. Takže pre tých, ktorí to vezmú vážne určite možnosť prijateľnejšieho ohodnotenia ako je diplom či pohár za 20 € v pralesnom majstrovstve OZ. A pamätajte - "Kto nehrá - nevyhrá !!!!"
Vladimír Kostroš (04.02.2011, 12:42)
Pán Blahovský nedá mi nereagovať na to ako stále podsúvate slovo pralesné majstrovstvo OZ,pripadá mi to jak keby ste ho tým podhodnocovali. Je také aké je,a budovalo sa niekoľko desaťročí a hlavne bolo prispôsobované väčšine!!!a pomerom v akých žijeme. Ja si myslím že vôbec nie je pralesné . Však je tu možnosť venovať sa a špecializovať na KT,ST,DT,nakoľko je vyhodnotená každá zvlášť. Je to len na chovateľovi či sa rozhodne letieť všetky. GCS je len jednou z týchto kat. A čo ostatné?jaj zabudol som, to sú pralesné!! ale miesta v košoch OZ na rozlety už pralesné asi nebudú! či? A pamätajte "-Kto chce hrať -musí na to mať!!!"
Milan Blahovský (04.02.2011, 13:28)
Je mi jasné, že vám to kole očí, vôbec som nestratil úctu k majstrom OZ, hoci mi kde tu alebo doma ktosi podhadzuje. Viem čo to znamená dosiahnuť titul, obhájiť ho a potvrdiť obhajobu v ďalšom roku. Neznamená to ani to, že v tejto sezóne ho nejako podcením. Spravím všetko preto aby holuby leteli ako sa patrí a presadili sa oproti konkurentom. Stále sa však čoraz viac pýtam sám seba a občas aj verejnosti, či je to jediná súťaž, ktorá nás kamsi ma smerovať. Nekrpatieme v chovateľskom napredovaní pokiaľ sa budeme uzatvárať v svojom pouličnom majstrovstve ??? Mnohokrát počujem, o akejsi spravodlivosti v majstrovstvách OZ, ste skutočne o tom tiež presvedčený ??? Zdá sa vám prijateľné, že sa ide porovnávať chovateľ so stavom 100 či 200 holubov na holubníku s chovateľmi, ktorí ich držia sotva 50 ? Zdá sa vám prijateľné, že sa na štart postavia holuby vychované zo zahraničných es oproti tým, ktorých nachovali so zaletených ? Zdá sa vám prijateľné, že profesionáli v OZ sa idú porovnávať s tými čo sa vracajú na víkend domov po týždňovkách a počas týždňa im kŕmia holuby rodinní príslušnici ? V tomto sa mi kdesi objavuje tá pointa pralesnosti, skostnatelosti, ktorú tlačíme pred sebou už desaťročia a keď sa objaví niečo nové tak pred tým odkláňame zrak. Určite je to ľahšia cesta za slávou a koeficientami ako je tá kde sa zíde skupina chovateľov, ktorej pre potešenie postačí 10 - 20 kvalitných holubov, EKS, a potrebný finančný obnos. Povedzme poloprofesionálny prístup k práci s poštovými holubami, ktorých odmena za škrabanie holubníka, vyvážanie holubov, kvalitné kŕmenie bude zúročená nie počmáraným kusom papiera s nápisom Diplom za 1.miesto v preteku Martin - 135 km, ktorý som získal iba preto, že súperovi to kamsi odfúklo stranou, že sa mu holub zdržal pár sekúnd pred anténou či jeho smädný holub namiesto toho aby sa ponáhľal do holubníka si hľadal vodu v odkape. Chápeme sa o čo mi resp. nám ide ??????
Pavel Ostrolucký (04.02.2011, 13:52)
Milan všetky tieto výhody resp. nevýhody čo si hore popísal môže mať hociktorý chovateľ či už v OZ alebo v tom Tvojom neoznačovanom neplralesnom majstrovstve nazývané ako GCS, ale pri letoch z Polska sa jedná o úpne niečo iné a úplne iné podmienky doletov - Ty vieš prečo to tak vehementne presadzuješ a ja sa ani nečudujem, Kostroš má celkom správny názor .
Milan Blahovský (04.02.2011, 13:58)
Tak tebe sa Paľa zdá fér, že súťažíš na KT s konkurenciou skoro 100 km od teba ????? Tak to máš super merítko na spravodlivý pretek. Však trocha zvaž niečo skôr ako to napíšeš. Nič vehementne nepresadzujem, ja to slušne ponúkam.
Pavel Ostrolucký (04.02.2011, 14:03)
Milan ja oblasť neskrátim a odrezať sa z nej nedá je taká dlhá ako je, merané súradnice sú presné - zabudol si, že na šírku máme len do 50 km.
Milan Blahovský (04.02.2011, 14:07)
Šírka je menej podstatná, ked letíte smer západ - východ a tam to tých 99 bude nie ?
Pavel Ostrolucký (04.02.2011, 14:09)
Noó Milan naozaj je podstatná aj šírka a aj dĺžka a to asi vo všetkom !!!
Milan Blahovský (04.02.2011, 14:11)
Odkláňame sa od témy...aby som to nemusel presúvať :o))))))
Zdeňek Adamík (04.02.2011, 14:14)
Oblastní mistrovství jedno kde jestli u nás či na Slovensku je naprosto demotivující, a tam kde je jen pár silných hráčů, je prakticky rozhodnuto už před začátkem sezony. O mistra hraje tak maximálně 5 %, a to jsem možná i přehnal chovatelů. Ostatní jsou tam pro srandu králíkům. Je to tedy zastaralé a demotivující.
Milan Blahovský (04.02.2011, 14:21)
Na doplnenie ešte dodám k priorite klubov podobných GCS, na rozdiel od psychiatrie spôsobenej naháňaním bodov do posledného preteku za cenu preskočenia suseda v súťaží, je tu každý nový pretek novou výzvou, pretože úspech v takomto preteku dokáže vynahradiť všetky nezdary, ktoré sa môžu prihodiť. Stačí vedieť počítať a čo je hlavna podstata GCS je , že sa nehráme na pretekoch s 2-3 hodinovým trvaním doby letu a 5 minútovou dlžkou trvania preteku.
Ľudovít Jančok (04.02.2011, 14:23)
Zdravím Vás priateľia. Nechcel som už na túto tému nič písať, lebo nie som účastník GCS, ale nedá mi reagovať na Vaše príspevky. Bol som dlhoročný funkcionár na všetkých úrovniach v našom športe. Aj keď niektorí budú tvrdiť že som ušiel z boja atd. Veľmi dobre ale viem ako ťažko sa tvori niečo nové nepoznané a viem aj to že dnes rozhodujú hlavne peniaze o kvalite života, a o všetkom čo život prináša. Cez toto všetko ale prosím všetkých ktorí majú na túto súťaž holuby a samozrejme euráče, pomôžte spustiť tento projekt ktorý do budúcnosti možno bude veľmi veľmi pre nás atraktívny, a bude to milé spestrenie popri zabehnutých súťažiach. Prosím Vás, zvážte túto šancu, bolo by škoda ju zahodiť. Zdravím Vás všetkých Ludvik.
Pavel Ostrolucký (04.02.2011, 14:28)
Milanko keď budem raz veľký a bohatý, tak si kúpim nejaké dokonalé EKS, čo majú prenos vysielačkou a nie tými sprostými káblami čo niekedy vypadávajú a zaberajú veľa miesta, potom sa prihlásim do GCS, inak aby si ma chápal ja nie som proti GCS ani nikoho neodhováram, len neviem či tohoto roku nazbieraš tých potrebných 140 chovateľov, lebo doteraz som narátal len 118 prihlásených. Asi ste mali zvoliť kompromis Polská + Nemecká, potom by sa určite prihlásilo viacej chovateľov. Tiež vstup by mal byť lacnejší a potom vyberať peniaze na trate podľa prihláseného počtu holubov a najazdených kilometrov. Vzorec /počet prihlásených holubov x KM = cena na kus/ + cena za prihlášku - tá by mala byť len na odmeny pre jednotlivých chovateľov a na ceny na umiestnené holuby, ktoré sa dopredu určia podľa percenta nasadenia.
Ľudovít Jančok (04.02.2011, 14:50)
Zdravím. Palko aj Hitlerovi radili a prehral vojnu...našťastie... Ludvik .
Pavel Ostrolucký (04.02.2011, 14:56)
Škoda, že si nevybral lepších radcov - nebolo by teraz asi toľko svinstiev, ale zdá sa mi Ľudko, že si prestrelil !
Milan Blahovský (04.02.2011, 15:00)
Pali, keď založíš nový klub, stvor štatút, nech sú trebárs 2 preteky z PL, 2 preteky z DV, 2 preteky z Hu a 2 preteky z UA, alebo nech si dajú pretek podľa počasia v daný víkend, nech si platia ľudia napr. pri nasadzovaní, nech sa členmi stanú napr. po doletení holubov Tu sú pravidlá jasné ako v slušnej spoločnosti a chovateľ má 2 možnosti - súhlasiť a stať sa členom alebo nesúhlasiť a ostať "veľkým malým" majstrom na svojom dvore. Členov už je 119 a verím že tých 140 do 15.2. bude, trocha ma mrzí že je v štatúte počet členov 200 a nie to, aby sa uzavrelo členstvo napr. počtom prítomných v prvom roku. Viem koľko je neprajníkov a takých čo si zgustnú pri prvom nezdare a skutočne čakajú na potknutie sa a to je pre mňa osobne výzvou.
Pavel Ostrolucký (04.02.2011, 15:05)
Milan veľmi Ti držím palce, aby sa Vás nazbieralo podľa propozícií a aby to vydržalo nielen teraz v začiatku, ale aby mal celý 1. - ročník zdarný priebeh.
Ľudovít Jančok (04.02.2011, 15:10)
Palko posledný príspevk nemá chybu Ludvik.
Vladimír Kostroš (04.02.2011, 15:27)
MB, tak sa mi zdá že skáčeš jak vrabec z konára na konár,najprv OZ súťaž nepriamo haníš potom zas že jak sa budeš snažiť vyniknúť aj tam ,a to nebude psychiatria ?????Neboj sa z dôsledku krízy sa budú OZ spájať do regiónov a potom nech sa niekto vyhovára na spravodlivosť.Tu už výhovorky platiť nebudú .Oči mi otvoril u nás reg.závod Slivenec 2. kde sa už nemohol nikto oháňať či ich fúklo tam alebo onam,pretože ako padol holub na juhu tak približne na tých istých kilometroch aj na severe.Veľkú rezervu OZ vidím v tom že sa boja spájať do reg. i keď nieje čoho sa báť však máme aj pásma.Taktiež veľký potenciál vidím aj v spoločných vypúšťacích miestach určených hoc aj zväzom aby sa predišlo špekuláciám.Podla mapy mi to vychádza tak na 4,5 regiónov ktoré by museli vypúšťať spoločne.Ver tomu že 5 minútoví závod by nebol ani len v pásme.No trocha som polemizoval ale jak sa vraví " bez vetra sa ani lístok nepohne"
Vladimír Kostroš (04.02.2011, 15:34)
Ľudovít, kedysi Hitler za spoločnú ríšu bojoval ,a dnes im chodíme lízať r..e do Štrazburgu sami.
Ľudovít Jančok (04.02.2011, 15:53)
Vladimír aj keď to sem nepatrí, Hitler nebojoval, len nahuckal nevinných ľudí aby to robili. A nebudem tu písať o tom aby ma nezabasli. Ahoj Ludvik.
Zdeňek Adamík (04.02.2011, 16:22)
Pane Kostroš, ano máte pravdu, takové možnosti jsou tu už x let. Jenže zatímco jedni konají (GCS a testovačky) ostatní VIDÍ....
Peter Matalík (04.02.2011, 17:06)
Tie regióny sú utópia!Teraz som už o tom presvedčený.Čo sa týka majstra OZ,ani M.Blahovský ani ja túto súťaž neznevažujem,ale ani nepreceňujem.Tento rok taktiež chceme obsadiť vOZ čelné pozície.Len obrovskou chybou v poniektorých OZ na Slovensku je nezmyselná séria napr. 99/7!?.Kokrétne napr. V OZ SNV KT+ST 50/7 DT nad 500km 30/7 a nad 700 km 20/4 !!!.Tu sa máme od naších Českých priateľov čo učiť!Teoreticky v plovičke sezóny pri dvojzávode 300+500 a následne 700 km musí mať chovateľ k dispozícii 100 pretekárov.Čiže musí začať sezónu cca 130-140 závod.Ďalej sú to špekulatívne prestupy chovateľov z OZ do OZ.Prečo niekto dokáže cestovať na košovanie 30-40km ak má ZO napr. 5 km od holubníka? Zrazu je z neho vychádzajúca hviezda.Aj to sa stáva!Z.Adamík napísal dva krátke príspevky a v obidvoch má absolútnu pravdu.Už teraz si vedia chovatelia v OZ určiť majstra.V 99% sa jedná o 5-7 chovateľov.Nie len preto,že sú fakt najlepší čo sa týka holubov ,systému....Rozhodujú tu aj iné veci/zamestnanie,rodina,financie,čas../Neustály "boj",kto je väčší prínos pre OZ,Tí slabší ,ktorí robia koef.resp.Tí ktorí nasadzujú kvanta holubov a prinesú do OZ financie.GCS nie je zárobková firma ani pre Blahovského,Matalíka či ostatných členov výború.Tých 140 členov je potrebných na vykritie nákladov tak ,aby sme skončili sezónu 0 k 0.Žiadné odmeny skôr doplácanie zo svojích/tel.schôdze../.Dnes som mal dva telefonáty ,kde ma chovatelia povbudzovali,aj za svojích priateľov,aby sme vydržali,nenechli sa odradiť.V tomto klube ak získa"rádový" chovateľ nejakú špičkovú cenu a porazí tkz.špičku,tak ho to bude ešte dlho motivovať.Tie peniaze až tak rozhodovať nebudú.Je to trocha na inéj bázi ako SEMK či MDKS.Tam už treba iné holuby.Trate nad 1000 km je už iná káva.Ani túto súťaž nezatracujeme po dvoch neúspešných rokoch pre Východ.Svedčí o tom aj 140 predaných krúžkov M-55 v sezóne 2010.Len tu na rozdiel od GCS si musíme rôčik dva počkať.
Vladimír Kostroš (04.02.2011, 17:18)
Pán Adamík ja len dúfam že GCS konečne rozhýbe aj kompetentných za OZ aby z tých x let sa pohlo aj v pred,a bude hnacím motorom do budúcna a nabudí nejaké zmeny.Ale musím vám povedať že som sklamaný chovaťeľmi z východu ktorý sa fakt nemôžu stažovať na podmienky a aj napriek tomu je ich účasť nízka,tak potom už sám neviem či niekto niekedy holubárom vyhovie! sp. VK
Vladimír Kostroš (04.02.2011, 17:30)
Peťo, spraviť komisiu zo š.ch. Tí by rozdelili regióny ,Vybrali závody,podali na schválenie,zväz schváli a je po utópii
Zdeňek Adamík (04.02.2011, 19:09)
V Německu jim před lety, kdy likvidovali jedn stupeň řízení dali na to dva roky, ti co se nedohodli byli "reorganizováni". A hádejte kdo nejvíce "řval"? Ti bývalí "hodní".
Milan Blahovský (04.02.2011, 19:49)
Vlado K. ty si skutočne taký snílek ? Pracoval si už v nejakej funkcii a riadil resp radil nejakej skupine chovateľov ? Vieš čo to je usmerniť myslenie ľudí rôzneho názoru ? To nie je obyčajné diskusné fórum kde si poviem urobme to tak a hotovo. Chovatelia a nielen oni dostali po r.1989 istú voľnosť a túto si vysvetľuje každý po svojom, nik sa nikomu nechce podriadiť nech má akýkoľvek správny názor, jednoducho povedané každý si chce presadiť svoje. Zmeniť myslenie chovateľov verím, že sčasti pomôže aj tento GCS a každá tomu podobná súťaž. Bitie sa po prsiach aký som ja kvalitný chovateľ vo svojom okolí je tak krátkozraké, že sám tomu možno neveríš. Tá skratka š.ch. môže byť preložená rôzne, najmä na prvé písmeno mám aj dosť nelichotivých prívlastkov a o druhom ani nehovorím radšej. K rajonizácii boli otvorené viaceré témy a boli ukončené tak rýchlo ako vznikli. Môj názor k tomu je - vytvoriť 7-10 regionov zložených z minimálne 3 OZ a je po problémoch, určite by pár mesiacov niektorí zúrili ako besní, ale snáď by ich to časom prešlo. A aj pre tento názor som pre časť Slovenska neprijateľný resp. nepopulárny. A o nich skutočne nestojím.
Tibor Balogh (05.02.2011, 09:50)
Plne súhlasím s Pánom Blahovským, tie regiony by bolo spravné riešenie a mal by to vyriešit SZ a nie nechat všetko na milionárov.......
Vladimír Kostroš (06.02.2011, 11:28)
MB.prepáč ale ten tvoj posledný príspevok mi unikol.Vec že nie som snílek ja veľmi dobre viem ako sa niektorý MO boja regiónov, teraz by bolo vhodné to tvoje slovo "čert kríža "Tiež poznám následky okolia za názor Regióny áno.Ohľadom tej skratky š.ch. myslel som tým "špičkových chovateľov" Čo sa týka riadenia holubiarov to by som nemohol ,pretože by som určite skončil v base.(prchká povaha( A v konečnom dôsledku na fóre píšem hlavne aby som tých 450 čo majú heslo a nič nenapíšu len ďalej nosia vodu! klikajú tu každý deň aby pozreli čo tí 6 ,7 tu za chu.....u napísali. "POBAVIL
Ján Bučo (06.02.2011, 19:42)
Dobrý večer priatelia, Debaty o regulérnosti, či osobné útoky tu nemajú čo robiť. GCS je dobrovoľná organizácia. Každý kto sa prihlasuje si snáď prečítal štatút a svoju účasť zváži či už z kapacitného alebo finančného hľadiska. Kto si myslí, že je to klub pre milionárov, neprihlási sa a má možnosť lietať si v OZ. Ale prečo útočiť na tých čo si to chcú vyskúšať? Keby som tento rok nezačínal stavať barák, sám by som sa súťaže zúčastnil už len preto, že rád skúšam všetko nové. Držím členom výboru palce a odkazujem im, nech sa nenechajú odradiť. Možno ešte majú čo vylepšiť, ale na všetko príde len čas. Letu Zdar! Jano Bučo, Stráňavy
Anton Morvay (06.02.2011, 21:55)
Páni, vie niekdo prečo nejde otvoriť srtánku GCS.?
Milan Blahovský (07.02.2011, 07:43)
Stránka Golden klubu je umiestnená na voľnom webovom priestore, ktorý tu a tam podlieha údržbe, podobne sú na tom stránky s označením wz.cz, unas.cz atd...
Milan Blahovský (07.02.2011, 13:22)
Do uzávierky termíny zasielania prihlášok chýba ešte týždeň a potrebný počet 140 prihlásených členov sa blíži. Naďalej je zložitá situácia okolo účasti členov z okolia Trenčína, kde akosi chovatelia, ktorých schopností a prirovnania k slovenskej špičke sú známe, akosi tieto prívlastky strácajú a váhajú. Je to škoda, že by auto prechádzalo popod hrad Matúša Čáka bez toho aby si ho vodič pozrel z bližšieho pohľadu ako je diaľničný obchvat mesta Trenčín a skupina doteraz prihlásených by musela svoje plány zmeniť. Škoda, pretože namiesto + 4 tu môže byť - 6 a to je horšie konštatovanie. Trenčín - bašta SEMK, teda klubu, ktorý vniesol do myslenia chovateľov na Slovensku nový faktor a to komerčný sa k svojimi kolegom stavia tak zdržanlivo. Bratislava bude mať 2 NS a to mesto a Bernolákovo, verím, že potrebný 1 člen sa objaví ešte v okolí Vrábľov, kde by bola tretia zástavka. V okolí Žiliny to bude ďalšia , Zázriva a následne Zubrohlava tiež. Východ štartuje Stropkov, následne Bardejov, Veľký Šariš, Torysa, Spišské Podhradie a pokiaľ sa prebudia v Kežmarku tak tiež tam. Víťazný holub z každého preteku bude nafotený a informácia o ňom spropagovaná na web stránke GCS rovnako ako aj o majiteľovi holuba a po ukončení ročníka urobená reportáž s najúspešnejšími členmi. Z každého ročníka pripravíme ročenku o celej činnosti GCS a pripravíme dôstojné vyhodnotenie ročníka. Verím, že k naplneniu týchto cieľov prispejete jednak kvalitnými fotografiami z NS ako aj ďalšou spoluprácou a informáciami.
Eduard Buček (07.02.2011, 18:41)
No z Trenčina sa mi podarilo dotiahnuť dneska ďalších dvoch statočných špičkových dlhotratiarov čo to skúsia. Z Bieroviec . Takže ich je už 8.
Milan Blahovský (11.02.2011, 13:11)
Vážení priatelia, s potešením konštatujem, že dnes sme naplnili min. potrebu počtu členov GCS -140. "Zaklincoval" to Anton Morvay z Pukanca. Gratulujem. Nevravím tým, že už nie je možný príchod ďalších záujemcov. 15.2. je až v utorok. Ďalšie naše kroky sú následovné : Potrebujeme aby sa kontaktovali chovatelia z daných lokalít s tým, že sa nám nahlási miesto košovania holubov, ktoré bude spĺňať základné podmienky pre prácu s EKS, uskladnením košov, príjazd vozidla a kontrolnú činnosť v zmysle PP SZ. Zároveň si tieto NS zvolia svojho koordinátora a jeho zástupcu, ktorých mená nám rovnako nahlásia a títo budú slúžiť ako predlžená ruka výboru GCS. Západ : NS Bratislava , NS Bernolákovo, NS Vráble alebo blízka lokalita, NS Trenčín ( verím že ešte 2 do 15.2. nájdu), Stred: NS Žilina alebo blízka lokalita, NS Zázrivá, NS Ružomberok ( po doplnení ),NS Zubrohlava či Trstená Východ : NS Stropkov, NS Veľký Šariš, NS Torysa, NS SP.Podhradie, NS Kežmarok ( ak doplnia potrebných členov) Koordinátori z týchto NS nech zašlú priebežné alebo ak majú tak definitívne pretekové plány na rok 2011 a ak majú aj časy nasadzovania ich holubov v materských OZ pre jednotlivých chovateľov. No a posledná požiadavka - do 28.2.2011 uskutočniť úhradu 80 € na účet GCS prípadne poštovou poukážkou na adresu štatutárov GCS.
Ladislav Krela (11.02.2011, 13:44)
Milan ,ja som optimista,do uzavierky 200 -ovka.
Milan Blahovský (21.02.2011, 16:06)
V prvom rade sa chcem ospravedlniť za nepredvídaný výpadok stránky http://goldenclub.euweb.cz, ktorá musela byť nahradená novou a to http://gcs.euweb.cz. Verím, že si na ňu rýchlo zvyknete aspoň do doby kým sa nepodarí spojazdniť pôvodný web, resp. prístup na neho. GCS 2011 vstupuje do ďalšej fázy a to je príjem členských poplatkov od priebežne nahlásených záujemcov. Údaje o situácii sú zverejňované pod linkom http://gcs.euweb.cz/zoznam.htm. Chovatelia, ktorý uhradili členský poplatok 80 € sú vyfarbení modrou farbou, tí ktorí majú uhradené aj štartovné sú zeleno podfarbení a v prípade nejasnosti platby je údaj červenou farbou zvýraznený. Postupne ako budem dostavať podklady o úhradach sa budú tieto aktualizovať. Sledujte prosím teda tieto úkony a v prípade problému ma kontaktujte. Pri platbách cez internet uvádzajte ako variabilný symbol svoje poradové číslo v zozname, pomôže nám pri identifikácii platcu. Zatiaľ mám problém identifikovať údaj odosielateľa Vladimír Hric ml., ktorý nie je členom GCS. Ozvite sa. O týždeň ukončí termín prijímania poplatkov a teda poprosím o dochvílnosť vzhľadom na to, že sú ešte záujemcovia o členstvo a tých budem uvádzať ako náhradníkov a v prípade, že do termínu 28.2.2011 nebude uhradený členský poplatok bude zo zoznamu vyškrtnutý a nahradený chovateľom spod čiary.
Milan Blahovský (01.03.2011, 14:20)
Vážení sympatizanti Golden clubu Slovakia, ale aj tí opačného názoru, s potešením vám môžem oznámiť, že sa naplnil potrebný počet členov GCS pre spustenie klubu v úvodnom roku 2011 a verím, že tí, ktorí si platbu nechali na poslednú chvíľu (28.2.2011) to aj potvrdia. Predpokladám počet 125 členov pre tento skúšobný ročník z čoho vyplýva že v celkovom vyhodnotení bude finančne ohodnotených prvých 25 chovateľov a v každom preteku prvých 25 doletených holubov. Je mi ľúto, že sa niektorí nechali odlákať svojimi "priateľmi" a podľahli názorom, že to bude zbytočné a nič neodhaľujúce testovanie kvalít svojich chovov, že naďalej ostávajú silnými a špičkovými v svojom úzkom kruhu priaznivcov oblastných majstrovstiev či majstrovstiev ulice v niektorých prípadoch. Verím, že tí, ktorí nám dôverovali a dôverujú si prídu na svoje počas sezóny a ich práca s holubami bude aj adekvátne ohodnotená. Informácie o poslednom zasadnutí výkonného výboru GCS si môžte prečítať na webovej stránke GCS : http://gcs.euweb.cz
Milan Blahovský (04.03.2011, 14:51)
Po prehodnotení reálnych počtov členov GCS a ekonomickom spracovaní príjmov a výdajov pre sezónu 2011 zverejňujeme tabuľky ocenení jednotlivých súťaží v rámci GCS. To všetko si môžte nájsť na web stránke GCS - http://gcs.euweb.cz
Milan Blahovský (17.03.2011, 10:42)
Vážení priatelia, dovoľte nám aby som vás informoval o pripravovanej akcii, ktorú podporili poprední chovatelia PH zo Slovenska,Čiech a Moravy za čo im z tejto pozície verejne ďakujem a je to zároveň dôkazom toho, že veria projektu Golden clubu Slovakia. V priebehu od 1.4.2011 ( 8:00) do 21.4.2011(20:00) sa uskutoční na 3 webových portáloch predaj mláďat, ktoré budú darované pre úspešného "dražiteľa". Predaj týchto mláďat je odlišný od systému klasických dražieb a je nastavený na formu internetového predaja. Záujemca nemusí odosielať platbu hoci pri jednotlivých krokoch nákupu sa k týmto položkám dostane, ale tieto platby sú iba fiktívne. Aktualizácia prípadných záujemcov bude realizovaná každý deň v čase od 20:00 do 21:00 hodín, a objaví sa v položke daného holuba. Po ukončení termínu predaja sa majiteľom zakúpeného holuba stáva chovateľ, ktorý ako posledný vyslovil o daného holuba záujem a teda ponúkol najvyššiu čiastku. Takýto chovateľ po zaplatení ceny za vydraženého holuba získa od nás certifikát, ktorý ho opravňuje k odberu mláďatka u chovateľa, ktorého holuba získal. Zisk z predaja bude využitý pre potreby Golden clubu Slovakia a budú slúžiť k zatraktívneniu ocenení niektorých pretekov, k pokrytiu výdajov spojených s činnosťou a prezentáciou GCS ako aj úspešných chovateľov v tomto ročníku v očiach verejnosti. A ešte to podstatné - link na dražbu GCS : http://www.gcs.euweb.cz/drazba.html
Milan Blahovský (18.05.2011, 10:14)
Harmonogram činností pri pretekoch GCS http://www.gcs.euweb.cz/harmonogramgcs.htm
Milan Blahovský (24.05.2011, 14:55)
Už tento víkend zaháji svoju oficiálnu pretekovú sezónu Golden club Slovakia pretekom Poznaň ( stredná vzdialenosť 440 km ). Zber holubov sa uskutoční podľa harmonogramu , ktorý je zverejnený na webovej stránke GCS. Organizačne je pretek pripravený, zvládnuť nasadzovanie holubov ostáva na jendotlivých nasadzovacích strediskách a ďalšie kroky sú už na organizátorovi preteku. Prajeme vám šťastnú ruku pr výbere tých vašich favoritov a veríme, že po kvalitnom úvode pretekovej sezóny vo vlastných OZ ste si holuby dobre rozleteli a nebudete mať obavu z účasti v pretekoch.
Milan Blahovský (28.05.2011, 17:30)
Na prvý pretek Golden clubu Slovakia Poznaň - nasadených 1174 holubov od 120 chovateľov. Holuby sú kŕmené a napájané v NS Zubrohlava za prítomnosti členov tejto organizácie za čo im patrí vďaka.Krmivo dostávajú Vanrobayes - Casaert depurative- od p.Pripka B., ktorý aj sponzoroval 2 vrecia za čo mu touto cestou ďakujeme. Štartérom v Poznani je p.Taduesz Nowak, ktorý je zástupcom firmy Unikon pre Poľsko. Miesto stretnutia je dohodnuté a vodiči majú jeho súradnice aj mapku. Predpoveď počasia pre ranný štart je oblačno, JZ až Z vietor, ktorý sa bude smerom na východ meniť na SZ až S, teda dúfam, že holuby nepreletia a stočia sa správnym smerom. Slovensko bude v severnom prúdení takže je predpoklad vyrovnanosti doletov. Prajem vám úspešný dolet.
Zdeňek Adamík (28.05.2011, 19:02)
Ať to letí a zítra prosím informujte průběžně jak se daří.
Eduard Buček (28.05.2011, 19:35)
Osobne som dohliadal a pomohol pri krmení a napájani,ktoré trvalo 80 minút Holuby sa dobre nažrali a napilí. Po malej inštrukcii ktoru som dal šoferom ohľadom cesty a fota zo štartu ,auto sa pohlo do Poľska o 18"00
Jozef Toporcer (28.05.2011, 22:37)
To že ste ich pred večerom napojili tak to si zasluži iba pochvalu, ale že ste ich aj nakrmili tak neviem ako budu niektori chovatelia nato reagovať možno ste im už dopredu pokazili ich pripravu na zavod -to nie je 700km.trať len to zas neprehanajte zdravim nech vam to zleti zajtra k vašej spokojnosti.
Milan Blahovský (29.05.2011, 05:59)
Pán Toporcer, keď ti nebudeš jesť doma 24 hodín tak si potom choď zabehať, možno ti tvoja týždňová príprava sadne...
Milan Blahovský (29.05.2011, 16:44)
Hlásenia prvých doletených holubov http://www.gcs.euweb.cz/poznan1.pdf
Zdeňek Adamík (29.05.2011, 22:28)
Dobrá práce, jen tak dál.
Milan Blahovský (01.06.2011, 21:47)
http://gcs.euweb.cz/vysledky/porhol30.htm - výsledky prvého preteku Golden clubu Slovakia ( neoficiálne)
Milan Blahovský (11.06.2011, 13:17)
http://www.gcs.euweb.cz/vysledky.html - výsledky druhého preteku GCS ( neoficiálne)
Milan Blahovský (19.06.2011, 23:23)
http://www.gcs.euweb.cz/vysledky/szczec1.pdf - hlásenia doletov holubov z tretieho preteku GCS
Milan Blahovský (23.06.2011, 21:27)
http://gcs.euweb.cz/vysledky/porhol33.htm Výsledky preteku Szczecinek 1 - 19.6.2011
Milan Blahovský (26.06.2011, 22:45)
http://www.gcs.euweb.cz/vysledky/wiecb2.pdf - hlásenia doletov zo štvrtého preteku GCS
Milan Blahovský (12.07.2011, 15:37)
http://www.gcs.euweb.cz/vysledky.html Výsledky piateho preteku GCS.
Milan Blahovský (21.07.2011, 11:11)
http://www.gcs.euweb.cz/szczecinek2.html Výsledky šiesteho preteku GCS.
Milan Blahovský (26.07.2011, 15:28)
Vážení sympatizanti GCS a samotní členovia GCS, blíži sa termín záverčného preteku úvodného ročníka a to Rostock, ktorý verím bude dôstojným vyvrcholením tejto súťaže chovateľov, ktorí našli v sebe dostatok odvahy a skúsili to v celonárodnom merítku v pretekoch z Poľska. Organizačne sme preteky zvládli jednak po stránke prepravy, ale aj výpočtov a včasného podávania informácii o vývoji preteku na webovej stránke klubu. Že sa to vyvíjalo tak ako sa vyvíjalo za to už my organizátori nemôžme, pretože vetru ani dažďu ( hoci sme sa mu vyhli počas pretekov) nerozkážeš.
Poradie chovateľov pred posledným pretekom je nasledujúce ( prvých 25 oceňovaných) :
1 MVDr.Bodnár Ľubomír 1458
2 Bednar Jozef st+ml 1412
3 Ing. Filarsky Peter 1400
4 Matalik Peter 1288
5 Klein Slavomír 1128
6 Mojzeš Milan+Jaro 1048
7 Dittrich Marian 1042
8 Gornal Tibor a Tom. 988
9 Sudimak Pavol 965
10 Bodnar Vladimir 942
11 Potoma Jan Ing. 935
12 Dorko + Mathe 910
13 Zdenko Žofaj 883
14 Lesnak Mikulas 876
15 Huňady Jozef+Pavol 839
16 Gonos Stefan 796
17 Blahovský Milan 795
18 Eduard Buček 743
19 Sinar Adrian 731
20 Genčúr František 725
21 Hovančík Ľubomír 721
22 Vojtek Jozef+Patrik 713
23 Valiga Anton 712
24 Fuchs Pavol+Marek 694
25 Vavrek Miroslav 645


Posledný pretek z najdlhšej trate ešte môže zamiešať poradím a tak verím, že poslednú šancu získať finančné ohodnotenie v preteku a celkovom poradí využijete čo najlepšie.
Informácia o odchodoch prepravného prostriedku je na webovej stránke GCS
http://www.gcs.euweb.cz/ na úvodnej stránke.
Milan Blahovský (09.08.2011, 14:29)
Neoficiálne poradie prvého ročníka Golden club Slovakia 1 Bednar Jozef st+ml Bardejov Komarov 19 1530 bodov 2 MVDr.Bodnár Ľubomír Torysa Sabinov Moyze 1456 3 Ing. Filarsky Peter Stropkov Stropkov,Ka 1417 4 Klein Slavomír Sabinov Sabinov Sado 1399 5 Matalik Peter Brezovica Brezovica 1388 6 Gornal Tibor a Tom. Stropkov Stropkov Ma 1193 7 Dittrich Marian V.Saris V.Saris,Hlav 1088 8 Sudimak Pavol Brezovica Brezovica 1073 9 Mojzeš Milan+Jaro Sabinov Sabinov Jese 1047 10 Potoma Jan Ing. Stropkov M Sandal 29 1034 11 Dorko + Mathe V.Saris V.Saris,Doli 1011 12 Blahovský Milan Sp.Podhr. Štúrova 2 1000 13 Zdenko Žofaj Klin Or.Jasenica 968 14 Bodnar Vladimir V.Saris Sabinov,Moyz 955 15 Hovančík Ľubomír Torysa Torysa 174 898 16 Huňady Jozef+Pavol Brezovica Brezovica 885 17 Lesnak Mikulas Stropkov Radoma Hrad 876 18 Gonos Stefan Stropkov Breznica 56 850 19 Vojtek Jozef+Patrik St.Ľubovňa S.Ľubovňa 814 20 Lesnický Jozef Sp.N.Ves Sp.Nová Ves 744 21 Eduard Buček Zubrohlava Tvrdošín 743 22 Sinar Adrian Svidnik Krajna Porub 728 23 Genčúr František Brezovica Brezovica 724 24 Jaroslav Papaj st Zubrohlava Zubrohlav 719 25 Valiga Anton Stropkov Nad Ciroch2 711 26 Fuchs Pavol+Marek St.Ľubovňa Ľubotin 3 694 27 Šterba Ján Stropkov V.Saris,Gar 652 28 Vavrek Miroslav Stropkov M Potoky 1 643 29 Ľudovít Čáni D.Kubín Dolný Kubín 599 30 Drusa Patrik Brezovica Brezovička 587
Milan Blahovský (21.11.2011, 18:21)
Zdravím vás priaznivci Goldenu clubu Slovakia. Touto cestou ( okrem oficiálnych pozvánok, ktoré boli zaslané vedúcim jednotlivých NS) vám oznamujem, že dňa 26.11.2011 - sobota - sa uskutoční vyhodnotenie úvodného ročníka GCS. Schôdza sa uskutoční v priestoroch penziónu Podzámok v Spišskom Podhradí so začiatkom o 11.00 hod. Predpokladáme, že za každé NS sa stretnutia zúčastnia okrem vedúceho NS ešte ďalší dvaja chovatelia za každé NS. Pre zdarný priebeh stretnutia je potrebné potvrdiť svoju účasť resp. neúčasť na stretnutí. Program stretnutia : 1. správa o činnosti GCS za sezónu 2011 2.správa pokladníka 3.správa revíznej komisie 4.ocenenie chovateľov 5.diskusia 6.rôzne 7.voľba výboru GCS 8.schválenie plánu pre sezónu 2012 9.záver Predpokladný koniec zasadnutia je plánovaný na 16.00 hod. Občerstvenie a príp. ubytovanie je zabezpečené.
Milan Blahovský (04.02.2012, 11:18)
Keďže termín zaslania zoznamov záujemcov o súťaž GCS uplynul a odozva takmer nulová ( ak teda neberiem úlety tzv. už nečlena v DF ...), neostáva nám nič iné ako zrealizovať ďalšiu variantu fungovania GCS pre sezónu 2012 ( ako už bolo asi kdesi spomínané, že je to zlomový ročník - buď alebo).
Záujmom GCS je združovať chovateľov s celoslovenskou pôsobnosťou, ale keďže odozva zo západu, ale aj severu Slovenska nebola, výkonný výbor po dohode navrhuje chovateľom túto variantu :

- poletí sa sedem pretekov do súťaže GCS 2012

- 3 preteky z programu KDTVR - Šariš a 3 preteky KDTVR - Spiš + pretek Rostock alebo Neubrandenburg podľa rozloženia členskej základne GCS alebo ďalšou dohodou, ktorá sa uskutoční pri zasadnutí výboru v mesiaci marec - apríl.

Pretekový plán by bol následovný :

27.5. - KWILCZ 1

3.6. - CHOMUTOV 1

10.6. - CHOMUTOV 2

17.6. - KWILCZ 2

24.6. - KWILCZ 3

22.7.-CHOMUTOV 3

29.7. - ROSTOCK resp.NEUBRANDENBURG

Štartovné ( členské) chovateľov GCS bude 40 € - pokrytie nákladov na zvoz holubov do záverečného NS a režijné náklady.

Cvičný poplatok ostáva vo výške 80 € - pokrytie výdajov na ocenenie podľa kľúča, ktorý je v štatúte GCS.

Všeobecné pravidlá :

1.člen GCS si v prípade, že bude nasadzovať holuba na pretek svojho OZ ( napr. Blahovský na pretek CHOMUTOV ) si do súťaže GCS označí prvých desať holubov ( maximálne) a tieto mu budú súťažiť v rámci GCS.

Pokiaľ bude nasadzovať na pretek mimo svojho OZ ( napr. Gornaľ na CHOMUTOV ) nasadí maximálne 10 kusov na tento pretek.

Nasadzovanie na pretek v rámci svojho musí byť v súlade s platným pretekovým poriadkom a za prítomnosti aspoň 7 členov GCS v prípade, keď sa nasadzuje na pretek mimo vlastného OZ ( napr. Bednár na CHOMUTOV ) resp. za prítomnosti 7 účastníkov preteku ak sa poletí pretek v rámci svojho OZ ( napr.Bednár KWILCZ).

Podmienka vlastníctva EKS u člena GCS ostáva platná.

Výsledky GCS sa vyhodnotia spoločne s výsledkami regiónu, ktorý bude účastníkom preteku ako aj samostatne.

GCS je vlastníkom prepravného vozíka a teda pri zvoze holubov sa počíta s jeho použitím a teda verím, že takto bude možné realizovať aj zvoz holubov od LM cez Poprad , Kežmarok, SNV, Brezovicu,Sabinov, Veľký Šariš až do Bardejova.

Ďalšie organizačné veci budú prediskutované na najbližšom zasadnutí výboru GCS a verím, že nájdu pochopenie v členskej základni.

Robíme všetko preto aby dobrá súťaž nezanikla a stojí to nemalé úsilie, ktoré degradujú niektorí jedinci a pod rúškom anonymity sa realizujú v svojich príspevkoch.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené