Centrálna evidencia čipov

Lubomír Jasovský (06.01.2011, 15:40)
Aký máte názor na zasielanie priradzovacích listín na SZ ? Bolo by to povinné pre všetky OZ , pokiaľ by sa neprešlo na čípové krúžky. Táto téma sa už pár krát na tomto fóre preberala ,ale nedotiahlo sa to dokonca.Blíži sa nová sezóna a ak by sa našlo ešte zopár funkcionárov ktorý by to podporili pri zmene PP možno by krádeže čipov stratili zmysel.Pomôcť tomu môže aj nový výpočtový program ,ale stihne sa to do začiatku pretekovej sezóny ??? Vopred ďakujem všetkým diskutujúcim za svoj názor na túto tému.
Jozef Čuboň (06.01.2011, 16:09)
Pokiaľ by to bolo reálne, určite by to prispelo k tomu, že by lovci čípov tieto prestali holubom odoberať. Neviem si to však dosť dobre predstaviť v praxi. Ak totiž počítame, že v "hre" by bolo najmenej 100.000 čípov v jednej sezóne, možno i viac, toto množstvo by bolo potrebné nahádzať do počítača, ktorý by pri priradení už priradeného čipu tento vyhodnotil ako už priradený. Pokiaľ by to bolo reálne, tým myslím administratívne zvládnuteľné, mala by byť uložená povinnosť každé i dodatočné priradenie zaslať na zväz, kde by sa viedla centrálna evidencia a počítač by to vyhodnotil. Čiže teoretický by som si to vedel predstaviť, neviem, ako by sa to zavádzalo v praxi.
Lubomír Jasovský (07.01.2011, 12:30)
Táto téma asi nikoho nezaujala čo ma troška prekvapilo , lebo u každého chovateľa sa zastaví za sezónu cca 25 holubov a tak 13 má čip tak možno by sme odradili pár " kleptomanov " ktorým sa tento čip páči a zberajú ich ako straky hoci sú im mnoho krát nanič....
Ľubomír Drgáň (22.01.2011, 00:27)
Skúsim uviesť veci ohľadom centrálnej evidencie, na správnu mieru. Môj názor na evidenciu čipov z mojej strany sprvoti bol. Ale dnešná doba je taká uponáhľaná. A z hadiska techniky nenastaviteľná, že nie je možné urobiť túto evidenciu .. urobiť sa to dá ,ale nepriniesla by žiadnu nápravu. Skôr by tu bolo veľa krivých obvinení a súdnych sporov. Ktoré by nikto nikdy nevyhral myslím navrhovateľ. Evidencia čipov nie je možná.
Ing.Zdeněk Horák (22.01.2011, 06:31)
Nesmysl! Já na obou DF jsem to již několikrát psal, ale bezúspěšně. 1. Při objednání svazem je cena o 1/3 nižší. 2. Svaz evidované čipy prodá OS (ZO). 3. Každá ZO u nás musí před sezonou vyjet čipovou evidenci chovatele. Tato se dá přenést zpět do centrální evidence svazu i se jménem chovatele. 4. Stačí nechat vyrobit program takovéto evidence. Naráží to ale na jeden problém a to že bychom chtěli nějakou práci navíc po našich zástupcích ve svazu a na to tam přece nejsou.
Zdeňek Adamík (22.01.2011, 07:24)
No asi by se stačilo podívat do Holandska nebo se zeptat ve vedení NPO, jak tam řeší problematiku čipů a EKS. A to už několik let.
Ľubomír Drgáň (22.01.2011, 08:55)
Pán Horák veľa sa tu popísalo o evidencii čipov a skutek útek. Lenivosť je ľudská vlastnosť,prevažne škodí, ale v tomto prípade bola dobrá. Ako som napísal v predchádzajúcom článku zaviesť evidenciu je nemožné. Nie z hľadiska vypisovania nekonečných zostav ,binárnej sústave. atď atď. Skúste to v čechach. A ak tu mravenčiu prácu budete mať hotovú. A netrpezlivo budete čakať na výsledky z vašej práce,tak sa príďte poradiť.
Vladimír Kostroš (23.01.2011, 12:24)
Na túto tému,ohľadom kontroly" áno",však zabráneniu odcudzenia čipov nezmysel.Pretože 80% z tých čo čip odcudzí tak nie kvôli tomu aby ho použili ale aby spôsobili škodu druhému,poväčšine na truc z dôvodu že EKS nemajú. Všetko je to o kultúre národa.Ohľadom ďalšieho použitia odc. čípu sa mi pozdáva spôsob kódovania čipu, je škoda že je to len u jedného EKS systému.
Vladimir Kotvan (23.01.2011, 15:51)
Počkajte 2-3 roky a táto téma bude zabudnutá
Ľubomír Drgáň (23.01.2011, 18:15)
Vlado a čo za dva alebo tri roky budeme toľko zarábať že nám to bude jedno či?Oko písal Vlado Koštroš zapíšte si svoje meno do čípu a máte pokoj. To tam bude svietiť na večne veky.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené