Torrekens

Viktor Schwarz (22.11.2010, 14:45)
Prosím o info ak niekto vie akého pôvodu bol kmen Torreks...dakujem
Zdeňek Adamík (22.11.2010, 15:10)
Pane Schwarz, nevím k čemu by měla sloužit takováto informace. Informace o dnes už v podstatě neexistujícím "kmeni", který žádným zásadním způsobem neovlivnil utváření moderního poštovního holuba v posledních padesáti letech minulého století, natož pak počátku století 21.
Viktor Schwarz (22.11.2010, 18:09)
Super p. Adamik...ved ja som cakal na vasu odpoved pretoze nevedel vas e-mail.. ja som to napisal v ramci len mojej informacie...viem kmene dnes nie su ciste,ale ja som to len chcel vediet...slachtenie a prirodzena plemenbita mi nieco vravi...a je niaky prirodzeny kmen ?
Zdeňek Adamík (22.11.2010, 21:05)
Nechci si hrát na chytrého, ale podle mého názoru, také z toho co jsem si kde přečetl, či v diskuzích s chovateli vyposlechl: Výrazný vliv na formování moderního poštovního holuba v posledních padesáti letech měli bratři Janssen z Arendonku. Je jen velmi málo úspěšných chovů na Světě, které by nedokázali ať už přímo či nepřímo ovlivnit. Tzv. čistý kmen si můžete během několika let, třeba i pomocí liniového způsobu chovu, vytvořit i sám. Ovšem jaké budou sportovní výsledky?
Peter Matalík (22.11.2010, 21:31)
Asi tak Zdeňku.Chovatelia však chcú "vidieť" v rodokmeni známe mená a tkz."čisté" rasy,aj keď ako napr.Torrekens nemajú už v dnešnej dobe absolútny význam!Nové mená im nič nehovoria,aj keď u poniektorých zahraničných,ale aj našich/Česko-Slovenských/ chovateľov sa dá už rozprávať o ich vlastnom kmeni resp.línii,ktorú držia roky.Avšak o "čistom" kmeni sa nedá rozprávať./Vieme o čom hovorím.Ak chceme špičkovo závodiť,kríženie je nevyhnutné!/
Viktor Schwarz (23.11.2010, 12:47)
Vážený páni...Ja nechcem nič zakladat,spájat ani nič krížit nové holuby..mne sa jedná len o to či ste niekde nedočitali o pôvode kmenu Torrekens ...boli to velmi spolahlivé holuby hlavne dlhotratove...ktomu asi všetko..Pán Adamik,Vás považujem za kronikára ak máte niake poznatky tak mi napíšte...to je fakt len v rámci informácii a jasne čisté kmene sa už nedržia..
Zdeňek Adamík (23.11.2010, 14:36)
Pane Schwarzi, prošel jsem už několik svých zahraničních knih, ale vždy jen jedna dvě věty něco ve stylu: narodil se, žil - byl a už není. A to mám doma i když jsem už asi šest papírových pytlů holubářské literatury při malování vyhodil, ještě stále tisíce stránek o všech oblastech holubářského života. Pokud ještě něco najdu, tak Vám pošlu mail.
Vladimí­r Smieško (26.11.2010, 10:12)
http://www.canariasracingpigeon.com/news/noticias.php Na webe som natrafil na toto. VS
Zdeňek Adamík (26.11.2010, 14:27)
Snaha se cení. Dobré i to. Ale pokud mohu říct svůj názor u některých chovatelů příliš zjednodušené.
Vladimí­r Smieško (26.11.2010, 23:00)
Úprimne povedané, až tak som sa nesnažil. Bola to skôr zhoda okolností. Ale aj pre mňa to bolo dobré zistenie. Je to síce veľmi orientačné, neúplné a postráda to aj ďalších podstatných zvučných chovateľov, no napriek tomu si myslím, že aj pre tých, čo majú slušný všeobecný rozhľad, by to mohlo byť zaujímavé. Mimochodom, čo tak postupne niečo do toho dopĺňať pri zachovaní strohosti a heslovitosti pôvodného materiálu ako niečo rozpracované. Myslím, že je ešte dosť pamätníkov a chovateľov, ktorí sa pôvodmi zaoberali a zaoberajú a majú aj dostupné materiály. Napríklad niečo ako STROM ŽIVOTA - RODOKMEŇ POŠTOV0HO HOLUBA. VS
Zdeňek Adamík (27.11.2010, 08:42)
To už jsem zveřejnil v našem IZ Poštovní holub před pár lety. Snad to někde najdete. Ale je to také neúplné nicméně tvar podobný stromu to má a je to rozděleno na dvě poloviny: RYCHLÍKY a SLIMÁKY.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené