Navrh pre OZ-BJ,PO,KE,MI.

Michal Kopas (27.10.2009, 11:01)
Po vsetkych udalostiach,co sa udiali v poslednom case v nasom holubarskom sporte na Slovensku a co vsetko sa popisalo na DF, by som chcel navrhnut pre OZ- Bardejov,Presov,Kosice,Michalovce,aby dali hlavy dokopi a urobili spolocny pretekovy plan pre rok 2010 aj do buducnosti,aby sa predislo vsetkym podozreniam a spekulaciam. Navrhujem aby vypustacie miesta / starty holubov/ boli na 49 rovnobezke, zhruba v strede medzi Bardejovom a Kosicami. Tymto by sa minimanizovali kilometrove rozpetia.Napriklad: z Ruzomberka do BJ,PO,KE, by boli minimalne kilometrove rozdieli. Tymto mam na mysli,ze by sa dali letiet spolocne preteky KT,ST,DT,SDT. Co sa tyka vysledkov,by sa urobili spolocne ako Region, OZ, a pasmove. Pasma by som navrhoval ,aby sa urobili podla suradnic chovatelov najblizsich k sebe. Napriklad: v pasme by mohli byt chovatelia z Geče,Čane,atd z OZ-KE a Michalian,Plechotic,Trebisov,atd z OZ-MI. Pasma treba vytvorit take, aby kazdy chovatel mal sancu holubka umiestnit aj pri nevyhodnych poveternostnych podmienkach v danom preteku v ramci regionu ci OZ. Pokial nenajdeme k sebe spolocnu cestu,tak nas spolocny konicek nema buducnost. Mladych nejako nepribuda a starsich len ubuda. Osobne si myslim,ze v takomto zlozeni / zoskupeni / by kredit vitazov a vsetkych nas len stupol. Sportu zdar a pretekaniu PH zvlast.
Milan Blahovský (27.10.2009, 11:17)
Michal ja asi snívam, ked čítam tvoj príspevok. Ak by ti to prešlo, zaslúžiš titul chovateľ roka, držím palce, ale to je tá cesta, ktorá môže ešte navrátiť poblúdené chovateľstvo PH na normálnu cestu.
Zdeňek Adamík (27.10.2009, 18:46)
Přeji Vám hodně štěstí. Já se to snažím vysvětlovat a prosazovat na Moravě už šestý rok - leč marně!
Eduard Buček (27.10.2009, 20:18)
A čo tak spolupráca Tvrdošín ,Liptov,Martin?
Zdenko Žofaj (27.10.2009, 20:27)
Edo nebolo by zle riešenie, ale asi ťažko by sa Martin odtrhol od Žiliny.
Milan Klačan (27.10.2009, 20:44)
Takejto spolupráci sa budú brániť hlavne tí jednotlivci čo sa radi hrajú na vlastnom piesočku a chcú sami rozhodovať o všetkom ... Spájanie sa niekoľkých oblastí , spoločné pretekové plány, poprípade aj spoločná preprava by "odstavila" podvodníkov, ktorí manipulujú s vypúšťacími časmi poprípade súradnicami.Spoločná preprava by aj znížila náklady chovateľov.
Milan Lenárth (27.10.2009, 21:38)
Spoločná preprava nahráva , vždy tomu kto má prepravu pre jedného je lacnejšia a pre druhých drahšia a to preto aby tí čo vlastnia prepravu mali holuba čo najlacnejšie a to, že viem o čom píšem potvrdí veľa chovateľov z Martina ako sme platili a koľko sme platili, čo sa týka spoločného jednania ohľadne Martin, LM a Tvrdošín muselo by dôjsť k určitým finančným vyrovnaniam z LM a garáž Dolný Kubín voči rozdelenej oblasti Ružomberok a stávajúcej Martin.Preto je priechodnejšie lietať so Žilinou, Prievidzou, Topolčanmi a pod.Už som písal vyššie , že ak budú silné ZO s dvadsiatimi súradnicami a viac , budú si robiť sami výsledky , potom sa môže vypustiť na jedných súradniciach aj pol Slovenska.
Ján Majerčík (27.10.2009, 21:47)
Pán Buček tú latku dávate vysoko.
Eduard Buček (28.10.2009, 10:14)
Pre Milana Lenhártha. Ja som Vám neponukal spoločnu prepravu,mi ako oblasť si stačíme sami ,popripade je tu vlek a cena sa dá vždy dohodnuť ak na obidvoch stranách rokovacieho stola sedia rozumný ľudia a nie chamtivci. A ak niekto povie že nám fúka vietor ,tak nech si pozrie dolety na juhu v D.Kubíne Ľ.Čániho a to hovorí o starostlivosti a o holuboch. OZ zostanú zachované.A to vieš že spolu na štarte može byť 8000 a viac holubov a to je už niečo. Pozrém vaše výsledky v reg.Sever a urobím si obraz ako lieta vaša OZ keď vám to vyhovuje, lebo som to zatial nepozeral. Teraz som bol na schôdzi TKDT a rozoberali sme túto otázku ,ale na moje počudovanie som počul od chovateľov TKDT že to podporuju ,no ale boli tam aj iný a je to stale stará pesnička. Ja som bol dlho funkcionárom ešte keď sme boli spolu a o probleme delenia sme hodne rozprávali. Jednoducho to nové výbory zahodili za chrbát a to bolo zle. Už je to dosť dlhá doba tak si myslím že túto kapitolu je škoda otvárať. Lepšie je sa zaoberať aktuálnymi vecami ,ako sa spájať a nie trhať.Veď v starej oblasti nás bolo 400 a teras je nás na Orave cca 150. U vás je to poctatné horšie no a tie nové oblasti je to poľutovania hodné že budu musieť nahlasovať aj staré mamy. Pozrite koľko nasadzujú od pol sezóny a to hovorí za všetko. Konečne by sa mali riešiť takéto problemi a spoločne vypušťanie a problem s podvadzaním pri štarte by bol zažehnaný. Pre p.Majerčíka len toľko že ak sú spravny ľudia na správnom mieste každý problem sa dá prekonať. A treba hľadáť ako sa dá a nie ako sa nedá. To je môj názor,ak nesúhlasite tak okolo toho je škoda rozprávať a hrajme sa naďalej na veľkých majstrov /..ulíc../
Igor Barbírik (28.10.2009, 19:47)
Edko to čo si napisal plati pre všetki oblasti takže podpora
Ján Majerčík (28.10.2009, 21:13)
Pán Buček zle ste ma pochopil ja svami súhlasím.Ja dúfam že sa tý správny ludia na správnom mieste stretnú .
Eduard Buček (28.10.2009, 21:57)
Pán Majerčik ja som to pochopil dobre a viem že ste za to ,aby to fungovalo .Ta ďalšia veta samozrejme nepatrilá Vám ,ale tým čo večne breptajú o neregulernosti spoločného závodenia. s pozdravom Edo.
Ladislav Zubaj (29.10.2009, 10:22)
Edo, nikto sa nevyhovára na prúdenie vetrov a rôzne somariny. Na buduci týždeň je schôdza regiónu sever a vy ste členmi regiónu tak sa zúčastnite a môžme opäť letieť všetky závody spolu. 12 oblastí 20 000 a viac holubov a splní sa ti túžba. Neviem prečo ste z regiónu odišli, keď vám nevadia doletové podmienky a vetry.
Eduard Buček (29.10.2009, 15:48)
Laco ale dobre vieš že majstr.Slov. je ohraničene v každej kat. a rozdiel našeho posledneho chovateľa a trebars v ZA je cca 80 km. a to nehovorím o tých vzdialenejšich OZ. No a Liptov je trochu ďalej a vieš že kat.A , B, splníme v pohode aj s vami, bez obmedzenia. V kat . C neni problem zo severom. A veď vlastne Zazriva je na Orave a km máte take zhruba ako D.Kubín. A Liptov,Martin a Orava patrili k sebe. A k regionu sever by mali isť OZ čo v pohode splňaju km A,B to jest. Terchova,PB,D.Pole K.N.M .CA to dufam vieš. Prečo nechcu to ja neviem. A nemôžem najsť vaše výsledky v reg. sev. kat.A a kat. B. Kde to máte daj mi vedieť nech sa pozrem ako vám to letí. Laco ja nie som vo výbore tak neviem či sa zučastnia schôdze. S pozdravom Edo
Eduard Buček (29.10.2009, 16:28)
Laco ešte taká mala analiza v jednom zavode sezony 12.7 . Martin nas. 66 chov. 1070 holubov Tesne na MS L.Mikul. 60 chov. 968 holubov nespl.MS Tvrdošín 98 chov. 2113 holubov Spolu ........224..........4151 holubov A to som otvoril v trištvrtine sezóny, tak načo sa lepšie pozerá?
Petr Blahušiak (29.10.2009, 17:37)
jednanie OZ MT a OZ LM už boli a kilometrické rozpetie je 85 km tak mi prosím Vás vysvetlite prečo zavadzate ludí tvrdenim že tam nie a tu sa to dá?????????
Eduard Buček (29.10.2009, 18:36)
Pan Blahušiak ja nezavadzám nikoho ,veď každy čo vie čítať a počítať si vie prerátať Km. To je celkove 85 km. A pozrite LM a najkratšia vzdialenosť v RS. No ale chápem vašu reakciu a nič Vám nechcem vnucovať to bol len pokus o opätovne spojenie,ale na to musia byť dve strany ako som uviedol hore. Len mi dajte vedieť keď nasadíte spomin.20000 a potom sa pozrem či ste mali pravdu a ako vám to šlo. Toho roku ste prečo nemali spolu A , B OZ Martin s RS ? Len jeden zavod so ZA a Ter. ale aj tak nič moc vaša OZ. Neberte to ako urážku ,lebo je to holá realita ktorá nepusti ovšem ak ostatne závody nemate niekde v sejfe a nedate do ních nahliadnuť. Prajem aby sa Vám v RS darilo lepšie ako doposial,no a na spájanie zabudníme ,lebo to je zbytočna strata času . Buďme malo veľky majstry. Podiskutujeme na výstave RS tam to bude všetko čierne na bielom. Teším sa na stretnutie s Vami pri vašej kolekcii.
Milan Lenárth (29.10.2009, 19:47)
Naše OZ nemá záujem o spoluprácu na KT a ST, ani so Žilinou ani s nikým iným, môžeme diskutovať o DT aSDT , keby sme s vami lietali KT a ST dopadli by sme asi tak ako ZO Sučany, keď lietali v ZO Klin, ktoré sa jeden rok odtrhli od OZ Martin a keď zistili, že nič nelietajú hneď boli späť. My by sme Vám robili iba koeficienty asi tak, ako teraz robíme iným, geografické podmienky nedovoľujú , lepšie výsledky iba občas jeden , dva preteky v roku a to je málo a preto väčšina súhlasí s tým aby po ďalšie roky sme nemenili trate a smery vypúšťania. Preto ešte raz opakujem ak nebude prijatá nejaká zmena, novela treba sa držať svojho je nás 116 členov a myslím si , že po kúpe auta si už nedáme vnucovať nejaké KT a ST od nikoho.
Eduard Buček (29.10.2009, 20:08)
Ďakujem za odpoveď ,ale si pozrite sedmičky ako robili chovatelia zo Sučian vtedy 1 a 7 holub. A teraz si pozrite vaších majstrov OZ. Je to o niečom inom. Myslim že by sa v tomto regione nestratili. To iste si pozrite D.Kubín kde boli a dostali šťuku do rybnika v podobe Čániho a ako tam začali super letieť. Pochopili že je to o niečom inom.
Ladislav Zubaj (29.10.2009, 20:35)
Edo ešte raz. Kategoria A je od 100 do 400, kategória B je od 300 do 600 olympijske podmienky ak nevieš tak sa to opäť upravilo. Najkratší z Bytče z preteku Aš 464Km, ja 503Km, Zdenko Žofaj 522, Drgáň 535, Jan Rak 542 v tomto smere sa hravo všetci vojdete do uvedeného rozpätia. Je to 78km z Bytče po LM ..Rak Ján". Keď máte také perfektné holuby tak to hravo zvládnu aj v Regióne sever a vždy vyhrá ten najlepší. Keď píšeš, že smer vetra sú táraniny a dobré holuby sa vždy presadia tak nevidím dôvod aby sme sa nedohodli a budeš mať krásny región. Majster bude ako sa patrí a ako si to želáš. Zúčastnené oblasti Za,By,KnM,Ca,Te,Mt,LM,Tv,Pd,To, všetci títo plnia podmienky.
Eduard Buček (29.10.2009, 21:32)
Laco ja som navrhoval niečo iné . V RS nikdy nebudete lietať celu sezonu všetci spolu akurát DT a tu sa to dalo. Nehaj to tak ja za výbor nemôžem rozhodovať,ja som sa pýtal na niečo ak si to hore postrehnul. Moje posledne slovo k tomu je že to aj tak postupom času príde,lebo vaša špička nebude chcieť robiť len štatistov. Už sa nejdem vôbec o tom rozprávať cez Net. jedine na živo pri stole. Vďaka za odpovede aspon trochu je v tom jasno. Edo
Miroslav Ďurana (29.10.2009, 22:20)
Laci hádam nechceš porovnávať OZ a OZ a dufam ,že mi rozumieš a nechceš mi tu splietať,že neni rozdiel 50 chovatelov a 85 chovatelov a potom s toho vypočítame MS. Na to si už dosť velký, či nie?

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené