VCS Gotha

Peter Matalík (21.07.2009, 21:09)
Keďže som inicioval preloženie štartu VCS,tak by som sa vyjadril aj k doletom.Tak spravodlivý pretek už sa pravdepodobne nikdy nezopakuje.Holuby dolietavali rovnomerne po celom Slovensku.To čo som považoval za utópiu,aby bol na Východe nejaký holub v špici sa stalo skutočnosťou.Počkajme si na oficialne výsledky.Straty su takmer nulové.To sú všetko pozitíva .Myslím si ,že preloženie štartu malo svoje opodstatnenie.Zoberme si štart s Kielu-niet k nemu čo dodať!
Milan Blahovský (22.07.2009, 17:36)
Rozhovor s víťazom Barcelony : http://www.youtube.com/watch?v=K4VeTvi87_s&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Epipa%2Ebe%2Fen%2Fnewsandarticles%2Fvideos%2Finternational%2Dwinner%2Dbarcelona%2D2009&feature=player_embedded Urobíme aj my niečo podobné ?
Marián Bašista (23.07.2009, 09:26)
Verím, že áno pán Blahovský. Len otázka je, že kto to urobí. SZCHPH by mal mať človeka čo sa bude zaoberať stretnutiami s výhercami (veľkých) pretekov.
Milan Blahovský (23.07.2009, 10:26)
SZ CHPH má vyše 4000 členov...
Marián Bašista (23.07.2009, 10:39)
Touto odpoveďou myslím, že bolo všetko povedané. Nič sa neurobí.
Milan Blahovský (23.07.2009, 11:03)
Prečo nie ? Marián ja som iba naznačil, že sa stále nemusí čakať iba na človeka z prezídia, predsa SZ CHPH ako si to napísal určite má kdesi človeka, ktorý takú reportáž zvládne ľavou zadnou. Napokon o niekoľko hodín bude známy neoficiálny víťaz VCS ako aj jednotlivých pásiem tak sa pomaly pripravujte a dobíjajte batérie na kamerách.
Richard Baško (23.07.2009, 11:27)
Nebolo by namieste preložiť Gothu 3, ktorú má letieť východ v sobotu na nedeľu? Podľa predpovedí by malo byť v nedľu podstatne lepšie počasie ako v sobotu. Hádam zodpovedným záleží aj na tomto preteku...
Milan Blahovský (23.07.2009, 23:42)
Určite všetci čakáte na poradie VCS, žiaľ trochu to potrvá až doladím nedostatky v niektorých OZ. Uvediem príklad : Nechápem ako je možné, že sú chovatelia s rovnakým číslom ? Jeden má vzdialenosť pod 600 km a druhý nad ( Bindics vs. Schulze ). Ako asi zareaguje program ak má rozhodnúť do ktorého pásma ho zaradiť resp. komu má priradiť holuby ? Ďalej je ten istý chovateľ v OZ uvedený dvakrát ( v 2 rôznych ZO ...) To je iba jeden z problémov, na ktorý som prišiel zatiaľ, ani nechcem pomyslieť čo bude ďalej.
Štefan Mák (24.07.2009, 07:32)
Ahoj Milan! Musím zareagovať na tvoj príspevok. Ja som obdržal zoznam členov z každej ZO, s číslom chovateľa. Nemôžem kontrolovať každého člena a jeho číslo, pretože nemám nato čas. Aj keď majú rovnaké čísla, mne počíta program v pohode, pretože sú zaradení v rôznych ZO. Kilometre musia byť rôzne, pretože jeden je z Povody a druhý z Moče. Ja som ti poslal podklady včas, mohol si ma upozorniť, určite by som opravil a poslal znovu. Nie je potrebné všetko hádzať do éteru a drbať ĺudí, ktorí ešte chcú niečo robiť pre tento šport. Berieme im chuť. S pozdravom Štefan M.
Richard Baško (24.07.2009, 07:35)
Ako vidím, ani ťuk. Dúfam, že keď už na tú Gothu 3 východ pozbiera holuby v piatok, že niekto zase nezbabre štart ako to bolo s Gothou 1 a počká na lepšie počasie. Opäť sa potvrdila stará pravda, že každý kto má funkciu si prihrieva svoju polievočku. Pýtam sa preto p. Matalíka a Mgr. Blahovského, prečo nemohol byť zmenený dátum štartu preteku Gotha 3, keď sa situácia s počasím črtá identicky ako pred dvoma týždňami a na nedeľu je predpoveď počasia omnoho lepšia ako na sobotu? Vidím, že zmena sa dá urobiť, ale iba ak to niekomu vyhovuje...a podobne je tomu aj v OZ. Reči o tom, že každému záleží na holuboch sú iba prázdne slová.
Milan Blahovský (24.07.2009, 09:33)
Štefan, neber to na seba, takýchto prípadov je viacero a to čo fungovalo dobre pre OZ ( vzhľadom na rozdielne čísla ZO ) nefunguje dobre ak sa urobí prečíslovanie chovateľov pre celú OZ ( vo vašom prípade je to č.7). Zatiaľ som spracoval pásmo do 600 km a práve tam mi priradilo chovateľa so vzdialenosťou nad 600 km kvôli spomínanej zrade. Kvôli takýmto zádrheľom sa urobilo v minulosti jednoznačné očíslovanie chovateľov. postupne to doladím, len pri tomto systéme sa môže stať, že sa spoja holuby takýchto chovateľov ( s rovnakým číslom v OZ ) a už sa bude kritizovať. V žiadnom prípade nechcem "drbať" ľudí čo pracujú a majú chuť pracovať. Tí si zaslúžia úctu a uznanie a ty medzi nich určite patríš.
Milan Blahovský (24.07.2009, 09:46)
Richard, otázka na teba : Akú funkciu máš vo výbore OZ Bardejov ? Inými slovami , akú zodpovednosť nesieš za organizáciu preteku ? Koľkokrát si túto sezónu či munulé od piatej rána každý pretek na webe a pri telefonickom spojení so zvyškom funkcionárov a vodičmi ? Je skutočne podobný vývoj predpovede ako pred 2 týždňami ( nedeľa ideálnejšia ako sobota) Ale je skutočne tá sobota tak katastrofálna ? Prúdenie je západné, v mieste štartu silné juhozápadné, počas trate lokálne prehánky, teplota ideálna. V ka ždom prípade je situácia rozdielná od tej na prvej Gothe. Nerád polemizujem o vývoji preteku pred štartom k čomu si ma donútil a radšej si počkám na otváranie hodín a potom po spracovaní doletovej listiny som múdrejší. Možno máš pravdu ty, že sa mohlo 24 hodín počkať, ale pohovorme si o tom po preteku. Strednú trať zo soboty si prekladáte tiež na nedeľu ?
Richard Baško (24.07.2009, 10:14)
Milan po boji už bude neskoro hrať sa na generálov, len som chcel dať podnet, aby holuby aj tentoraz mali lepšie šance na návrat. A myslím, že by bolo možné zmenu štartu zorganizovať jednoduchšie, ako keď sa letela VCS. Neber to osobne, ale ak má niekto funkciu má aj zodpovednosť a povinnosť niečo pre to urobiť, keď už tú funkciu prijal. Nebrať iba smotanu a pozerať iba na to, aby mal výhody pre seba. Ja v súčasnostu v OZ nezastávam nijakú funkciu a ani o ňu po skúsenostiach z minulých rokov nestojím. A momentálne ani na jej vykonávanie nemám čas. Som rád, že mám trochu času vôbec pretekať. Tým nechcem povedať, že nie som ochotný pre vec niečo urobiť, ale za súčasných podmienok určite nie. My v OZ by sme mali letieť v sobotu, čo je podľa mňa škoda, lebo v nedeľu by bol pretek pravdepodobne menej komplikovaný.
Milan Blahovský (24.07.2009, 10:16)
A ešte jedna poznámka pre Richarda, vodiči sú zabezpečení krmivom a pripravení počkať v prípade katastrofického scenára aj na posunutie štartu o 24 hodín, ale nemaľujme radšej čerta na stenu. Osobne mám v aute 23 holubov z čoho je 19 vdovcov takže si polievku určite neprihrievam a mám záujem na úspešnom preteku oveľa viac ako si niekto namýšľa.
Richard Baško (24.07.2009, 10:47)
No to dúfam, že to bude OK. Som si vedomý toho, že je to určité špekulovanie pre štartom, ale nebolo to tiež špekulovanie pred 2 týždňami? Myslím, že VCS bola určitým precedensom. V podobnej situácii sme dnes a nezachovali sme sa podobne. Verím tomu, že v prípade nepriaznivého počasia sa počká. Ale nedopadne to tak ako pri Gothe 1 (Erfurte)? Aký zmysel mal vtedy štart o 8.45? Ja si myslím, čo sa tým sledovalo. Dnes sa dá povedať, že to aj vyšlo, ale s akými obeťami. U nás na krajnom východe sa zlikvidovalo cca 70-80% dlhotraťových holubov. Nebolo rozumnejšie počkať vtedy so štartom do popoludnia, povedzme do 14. hod, aby mali všetky holuby rovnaké šance?, resp. do druhého dňa? Možno Milan povieš, že ten rozdiel vo vzdialenosti nie je taký veľký, že sme možno mali horšie pripravené holuby. Ale vezmi v úvahu, kedy nasadzujeme holuby my a kedy západ regiónu. Ale to je už na inú debatu.
Milan Blahovský (24.07.2009, 11:27)
Na Gothu 1 by najradšej určite každý zabudol ( ak sa to vôbec dá ) Ja osobne som tam "pochoval" špičkové holuby ( 1.eso OZ SDT, najvýk.Ha za rok 2008 OZ, 3 špičkové klinkammer x verheye holuby ...), to čo došlo je ešte dodnes poznačené. S týmto som ani vo sne nepočítal a verili sme, že holuby aj pri rýchlosti 1000 m/min. doletia prvý deň aj k vám. A po tých rýchlych SDT z minulých rokov si pomaly takúto rýchlosť ani nik nepripúšťal vtedy, ale čo ak náhodou. Napokon to bol krvák aj pre nás, Počítam, že v OZ máme tak 50-60 % holubov z tohoto preteku. Nastúpili nové holuby a preto tá opatrnosť možno pri VCS s neistým počasím. Musím ale povedať, že to však nebola myšlienka východniarov o preložení, ale napokon sme ju privítali a myslím, že nebola naškodu nikomu. Opakujem sa asi a kdesi v kútiku duše verím, že to nebude takýto krvák ako Erfurt. Prajem všetkým úspešné dolety a pozitívne myslenie pred a počas preteku.
Peter Matalík (24.07.2009, 12:43)
Richard. Ako už Milan písal sme pripravení so štartom aj na nedeľu,ak treba aj v pondelok. Vodiči sú zabezpečení poučení,taktiež krmivo pre holuby.Podľa mnohých chovateľov sa na stratách z Gothy 1 podielal aj prepravný vozík,ktorý sa nemôže rovnať nášmu autu./Krmenie a napájanie ,stredná chodba,ventilácia a v nepodstatnej miere krmenie za tmy pri osvetlení./Nie je pravda,že sa nekonzultuje o štarte /aj s vašimi funkcionármi/,len sme tým nechceli zaťažovať celé Slovensko.Potom by si fakt niektorí mysleli,že si Matalík a Blahovský prihrievajú polievočku.počkajme si na vývoj počasia,veď štart máme v svojich rukách nie ako pri závode Kiel.Čo sa týka strát z Gothy1 vykrvácali sme tam všetci bez rozdielu v km.
Stanislav Ježo (24.07.2009, 18:21)
Kolko bolo vlastne vypustenych holubou na preteku VCS Gota ,, sloveskych ,,
Milan Blahovský (24.07.2009, 19:34)
Ak si zrátaš jednotlivé pásma tak ti vyjde 20122 ks, pôvodne to bolo 20123 , neviem kam sa stratil ten jeden...
Stanislav Ježo (24.07.2009, 19:37)
Aha Ďakujem to je po pasmach ,,:DDDd,,
Milan Blahovský (25.07.2009, 06:45)
Štart preteku KDTVR - GOTHA - 25.7. preložený na nedeľu 26.7.
Miroslav Ďurana (25.07.2009, 13:52)
Milan iba krátku odpoveď bol ten holub p. Holeca hlásený ,alebo sme zasa robili výsledky rovný a rovnejší.Ďakujem.
Milan Blahovský (25.07.2009, 20:25)
Miro, sú dve možnosti, počkať až sa potvrdia či vyvrátia dohady o hlásení či nehlásení prvých holubov, či sa u nich uskutočnila kontrola alebo spracovať podklady ako prišli a potom doladiť poradie. Tá prvá zrejme bude trvať ešte nejaký týždeň a tá druhá je si myslím vcelku solídne spracovaná ako doteraz ešte nebola ( časovo). Môj počítač nepozná ľudí, ktorí nesplnili propozície VCS a ťažko mu je takto ako naznačuješ rozhodnúť. Výsledky sú urobené asi takto - všetci sme si rovní. Po zasadnutí prezídia verím, že budú dotiahnuté veci do takého záveru, že budeme naozaj všetci rovní.
Miroslav Ďurana (25.07.2009, 20:53)
Milan za odpoveď ďakujem a to či bol hlásený,alebo nie ,to Ty určite neovplyvníš. To,že si ich spracoval na základe podaných informácii Ti určite nemôže nikto vyčítať,len poďakovať,ale je čo aj riešiť.
Milan Blahovský (26.07.2009, 08:20)
Aktualizované celkové poradie holubov VCS - 20 % spolu 4002 ks
Miroslav Luhovy (26.07.2009, 20:09)
Milan,a kde sa dá nájsť to celkové poradie?
Ivan Oravec (26.07.2009, 21:24)
http://www.taps2006.wz.cz/zostavy/poradie.pdf
Milan Blahovský (26.07.2009, 22:11)
Tento odkaz je urobený: ak si klikneš na www.postoveholuby.sk/majstrovstva/vcs2009/gotha.htm
Marek Hnilicka (23.08.2009, 13:38)
V Čechách se letěl 2.7.2009 NZ Oostende, asi je trochu brzy, ale u nás stále ještě nejsou zmámé výsledky.....
Milan Blahovský (23.08.2009, 18:30)
Asi vám to letelo pomaly :o)))))))))))))))))))))))
Peter Velič (24.08.2009, 20:03)
mám otázku či je už vypracovane celkové poradie VCS pod linkom sa nič nezobrazí.
Milan Blahovský (24.08.2009, 20:36)
http://www.taps2006.wz.cz/zostavy/poradie.pdf Omylom bol súbor zmazaný z web stránky. Celkové poradie je ale stále neoficiálne. Po zasadnutí prezídia SZ dňa 15.9. sa rozhodne o definitíve.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené