Čo tak zablahoželať k víťaztvu z VC - Slovenska Gotha

Pavel Ostrolucký (21.07.2009, 15:58)
Čo sa týka preteku VC - Gotha, tak sa mi vôbec nepáči, že bol znemený terním preteku, ktorý bol dohodnutý skoro pol roka dopredu. Táto zmena nastala po návrhu Peťa Matalíka a po schválení prezídiom SZ - CHPH. Neviem, prečo tá zmena, keď je teraz také vrtkavé počasie a ani komu to všetko vlasne prospelo. Týmto sa pred VC spustil neskutočný chaos a to, že sa všetko muselo meniť na poslednú chvíľu. Začalo to košovaním, prevozom holubov, zrušenými dovolenkami a pod. , no nakoniec sa pretek uskutočnil a možno sa aj vydaril, ale si myslím, keby bol pôvodný termín dodržaný bolo by bývalo nasadené ešte viacej holubov ako bolo celkovo, no možno sa to vydarí o rok a že sa podarí urobiť pretek s najmenšou vzdialennosťou nad 700 km pre najbližšieho chovateľa na Slovensku, aby sa pretek dal zaradiť aj do MS - Super dlhých tratí ! / Povinne celé SK /.! Po prezretí výsledkov jednotlivých OZ som zistil neoficiálnych víťazov VC Gotha a to chovateľskej dvojice SUPICA - VRBICKÝ z OZ Terchová, ktorí konštatovali prílet holuba 1.deň o 14,28,33 na vzdialennosti 619,953 km v OZ Terchová a ich holub 05.SK.0405.920 dosiahol rýchlosť 1429,836 m/min. čo je veľmi pekné. Ostatné OZ na Slovensku majú rýchlosti pod 1400. Ak sa potvrdí, že chovatelia majú všetky náležitosti - čo sa týka VC v poriadku a dodržali všetky ustanovania tohoto preteku, tak im asi ako prvý na Slovensku blahoželám k tomuto super úspechu, dúfam že sa pripoja aj ostatní chovatelia Slovenska ! Ostrolucký Pavel Horná Mičiná 60
Milan Blahovský (21.07.2009, 21:15)
Pavel, mal som už jeden príspevok, v ktorom som ti chcel zaoponovať, ale žiaľ mi vypadlo spojenie a tak som ho neodoslal. Nevadí niekedy je asi lepšie nechať kašu vychladnuť. S tou gratuláciou by som sa až tak neponáhľal lebo nie sú všetky záležitosti dotiahnuté do konca - kontroly doletov, hlásenia a pod. Viem o holubovi čo má vyššiu rýchlosť.... Vôbec si nemyslím, že sa posunutím VCS o 24 hodín spustil nejaký chaos. Konečne sa ukázalo, že sa dá zvládnuť odloženie preteku v rámci celého Slovenska hoci mnohí majú s tým problémy vo vlastných OZ. Tam riadia výbory mnohokrát horlivci, ktorí sú schopní vycestovať s holubami stoj čo stoj, predsa len ich osobný čas je im prednejší ako utrpenie holubov, ktoré postihuje holuby pri dažďových pretekoch. Jednoznačne sa podľa predpovede v stredu očakávali zrážky nad ČR a Slovenskom v deň závodu s peknou vyhliadkou na nedeľu. Logické teda bolo z tvojho pohľadu nestresovať "neprispôsobivých" chovateľov, ktorí sú večne s niečím nespokojní, a tam čakať na zlepšenie počasia ? Ani v sobotu , ani v nedeľu skoro ráno neboli vhodné pomienky na štart holubov. Našťastie sa v pravú chvíľu v nedeľu zlepšili a napokon bol výborný pretek pre celé Slovensko. Tŕpol som do poslednej chvíle ako skončí VCS keďže som bol takj trocha tvorcom tohoto pretek skrz návrhu vo VZ. Teraz sa mi ale ľahšie dýcha. Ešte som nepočul chovateľa, ktorý by bol namietal pri otváraní hodín. Bez ohľadu na to kto zvíťazil. Rovnomerne rozložené dolety holubov po celom Slovensku , to sa stane asi raz za desať rokov a tým aj určite ochota a chuť zopakovať niečo podobné aj v ďalších rokoch. Ale ako poznám mentalitu chovateľov pri prvom nezdare znegujú všetko pozitívne čo sa udialo. Čo sa týka účasti, ktorá bola veľmi pekná a mohla byť aj krajšia nebyť postoja časti OZ, ktoré si tento pretek nezaradili do svojich majstrovstiev a ako poznáme našich chovateľov, pokiaľ sa neletí o body , neletí sa o nič a tak sa "nezaujímavého preteku v rozpätí 600 - 700 km nezúčastnili. Predsa oni majú záujem plniť olympijské podmienky a nie VCS ... To je holá pravda, ktorá možno bude bolieť ale je to tak. Určite by sa dal letieť aj iný pretek v rámci podobného charakteru ( povedzme nad 600 km pre najnižšiu vzdialenosť na Slovensku ) ale opäť narazíme na fakty, ktoré som pred chvíľou. V takých prípadoch je potrebné sa odosobniť a to sa ťažko robí. Magdeburg by to možno aj spĺňal. Nepredbiehajme ešte, ale myšlienka to nie je zlá.
Miroslav Ďurana (21.07.2009, 22:10)
Chcel by som podať vyjadrenie k holubovi p.Šupicu, ako oblastný výcvikar OZ Terchová. Holub bol na čas nahlásený p. Valíčkovi a bola prevedená kontrola doleteného holuba asi cca do 30 minut.Kontroly sa zúčastnil aj tajomník OZ Terchova. Tlačivo o zápise som od mailoval na Slovenský zväz a pre istotu ešte včera poslal prvou triedou a jedno sa ešte nachádza u mňa, pre prípad potreby. S doleteným holubom OZ Terhová boli myslím s plnené všetky povinosti a preto si netreba robiť zbytočné starosti. Milan dúfam, že výsledky sa TI podaria spracovať čo najrýchlejšie a uspokojíš všetkých. S pozdravom Miro.
Milan Blahovský (21.07.2009, 22:51)
Robí sa na tom, ešte trocha viazne západ, ale je to na dobrej ceste.
Pavel Ostrolucký (22.07.2009, 08:21)
Milan ja som nepoukazoval že bolo všetko zle, klobúk dole, že všetko prebehlo ako malo a dolety sú naozaj vyrovnané po celom Slovensku to je dobrá vyhliadka do budúcna. Ale keď sa už taký pretek organizuje celoslocvensky tak by bolo výhodou, aby sa mohol počítať bez nejakých zábran aj do MS /myslím tým, že tento jedným pasuje od 500 km do 700 a iným chovateľom sa ráta nad 700 km a to nie je férové /. Najlepšie by bolo potom konať pod záštitou SZ - CHPH dva preteky a to jeden napr. z Polska čo by splnilo rozpätie od 500 do 700 km pre všetkých chovateľov ktorí sú na Slovensku a druhý trebárs Schwerin - Wismar, čo by teraz po úprave pretekov nad 700 km vyhovovalo tiež asi všetkým.To či je ešte rýchlejší holub na Slovensku neviem, aspoň taký doteraz uvedený vo výsledkoch nie je - ja som takého nenašiel! Čo sa týka pána Ďuranu som rád , že je všetko v poriadku a asi sa ten víťaz potvrdí, no ak by to bol druhý holub na Slovensku, tak to tým chlapcom v Terchovej asi vadiť nebude! Budem rád keď budú hotové celkové výsledky potom budeme všetci múdrejší !!!

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené