Jardo ať se darí hlavne to zdravičko nech služí.........
Autor: Pavol Bachár
Jardo.Pripájam sa ku gratuláciám.Stretnutia v Šternberku,Tvoje licitačné schopnosti sú nezabudnuteľné!Taktiež ešte raz vďaka za Tvojho "Klaka", ktorého dcéra reprezentovala Slovensko na europskej výstave v Brne.Živio!
Jaro, prajem všetko najlepšie k narodeninám, veľa zdravíčka.
Prepáčte úvodné preklepy,ale však to poznáte klávesnica odošle,ale kompiuter si robí čo uzná za vhodné.😀
Jaroslav Strane, blahoželám,prajem zdravie,pokoj ,radosť v rodinnom kruhu a pri milovaných Holúbkovia.S Jadrom sme sa zoznámili na výstave v Kuroviciach asi pred 25 rokmi,zaujal ma svojim entuziazmom a nadšením pre holuby.Bol hneď bezprostredný,komunikatívny a nebol problém s ním debatovať o hoci čom.Neskor som ho viackrát navštívil i s kamarátmi u neho v Rohatci vždy sme si odniesli pekné zážitky i krásne holúbky.Potom nás navštívil v sídle OZ Stráža a na chate sme oslovili 60-tiny nášho vtedajšieho predsedu dnes žiaľ nebohého p.Mariana Kubala.Jardo nám urobil odbornú prednášku,oslávencovi venoval párik holubov a prežili sme krásne popoludnie.Jedoducho Jardo vie urobiť náladu i zaujať svojou odbornosťou a skúsenosťou pri chove holubov .Ešte raz Jardo v mene ZO Stráža Ti prajem Všetko najlepšie.
Všetko najlepšie prajem Jaroslav.
Vážení športoví priatelia , vážení kolegovia.
Dňa 11.11.2025 oslávil krásne životné jubileum 80 rokov pán Jaroslav Strnad , ktorý chová poštové holuby už 57 rokov.
Ako by som ho charakterizoval? Výborný človek, priateľ, kamarát, chovateľ a zabávač. Nezabudnuteľný Československý licitátor dražieb poštových holubov.
Navštívil veľa svetových aj menej známych chovateľov, aj svetoznámych bratov Janssenovcov. O svojich návštevách a zážitkoch nás ostatných chovateľov informoval
hovorovo, ale aj písmom v chovateľských časopisoch. Je autor knihy: "Křížem Krážem Belgií", kde v úvode napísal: Nejsem profesionálni spisovatel, jsem především chovatel.
Já osobně jsem pro chov poštovních holubu a poznání obětoval velkou část svého dosavadního života, za složitých podmínek a okolností. Ničeho však nelitují naopak.
Přejí Vám Všem vážení čtenaři, aby si každý kdo tyto řádky bude číst, vybral něco zajímavého co je zde psáno. Vše se ovšem těžko dá vypsat na papír. Musí se to prožít!
Keď som vojenčil na Ostravskom letisku, v roku 1981 mi Víťo Mácha povedal: "V nedeľu si vybav vychádzku, príde ku mne jeden chovateľ, takého len tak nestretneš, volá
sa Jaroslav Strnad, tam začalo naše priateľstvo.
Jarko, keď si ma dnes navštívil, ani ma nenapadlo, že budem písať tento "oznam", teraz mi ako film prebiehajú naše srdečné, nespočetné stretnutia.
Jarko, všetko najlepšie k Tvojim krásnym narodeninám, hlavne veľa ,veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, radosti z holúbkov a veľa stretnutí s priateľmi.
Praje rodina Bachárová