SZCHPH
SZCHPH
Kritika

Autor: Barbirik Igor

Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Barbirik Igor
Barbirik Igor
16.11.2025, 07:49

A chcem ešte dodať pre niektorých chovateľov važte si že máme takého človeka chovateĺa ako je Dušan ktorý robí pre chovateľov maximum a z veľmi veľkej časti nezištne

Barbirik Igor
Barbirik Igor
16.11.2025, 07:42

Zdravím Vás už som sa vrátil domov a pozrel som si stránku na počítači a je to dobré

Bohužiaľ na mobile sú menšie písmenká a potom sa to horšie číta a z toho hľadiska som usúdil že kontrast modrej farby k bielemu podkladu mal byť tmavší

Vladislav Havel
Vladislav Havel
13.11.2025, 20:12

Dušan Konečný, ďakujem, má to hlavu i pätu.

Peter Grék
Peter Grék
13.11.2025, 07:34

Duško tak ako vždy vnášaš do toho nášho holubárstva nový vietor, tak ako vždy z tvojej dielne je to len zmena k lepšiemu. Velká vďaka, že ťa máme :-).

Anton Púchovský
Anton Púchovský
12.11.2025, 20:40

p.Konecny Ďakujem za vysvetlenie prečo a zaco ale to sa malo napísať pred prevedením webovej zmeny aby sme v tom všetci mali jasno

Miloš Boron
Miloš Boron
12.11.2025, 20:38

Z môjho pohľadu dizajn je super. Chceto , len čas aby sme si zvykli. Použijem slová mojich detí - ocino musíš ísť z dobou a prispôsob sa dobe inak sa stratíš. Keď človek pochopí, že minulosť síce nejde zmeniť, ale moc nad prítomnosťou a budúcnosťou sa dá zlomiť jediným rozhodnutím prestať byť obetou vlastných v spomienok a začať byt architektom vlastného šťastia. To je život.

Dušan Konečný
Dušan Konečný
Admin
12.11.2025, 20:29

Ďakujem za reakciu a rozumiem, že nová verzia nie je pre každého hneď prirodzená.

Chcem len doplniť, že chovateľov táto modernizácia nestála ani cent (rovnako ako posledných 10 rokov údržby webu) – išlo o dobrovoľnú prácu, ktorú som robil popri svojej práci, aby stránka mohla ďalej fungovať bezpečne a spoľahlivo.

Po viac ako desiatich rokoch už starý systém nebol technicky udržateľný ani bezpečný, preto bolo potrebné ho posunúť na novšiu technológiu.

Nový dizajn nie je o “móde”, ale o tom, aby bol web prístupný aj na mobiloch, lepšie chránený a zároveň atraktívnejší aj pre mladších ľudí, ktorých sa snažíme k chovateľstvu prilákať a žiaľ zatiaľ sa nám nedarí.

Rozumiem, že zmeny si vyžadujú čas, ale verím, že keď si na novú verziu trochu zvyknete, oceníte aj jej výhody.

Čo hovorí odborná literatúra:

Averzia voči zmene

V psychológii ide o prirodzenú reakciu, keď sa ľudia bránia novým veciam, aj keď objektívne môžu byť lepšie. Táto averzia má niekoľko dôvodov:

• Zvyk a komfort: Ľudia sa cítia bezpečne v prostredí, ktoré poznajú. Zmena narúša rutinu a vyžaduje nové učenie.

• Strata kontroly: Nové rozhranie alebo spôsob práce môže vyvolať pocit, že človek „už nevie, ako to funguje“.

• Emocionálne puto: Pri dlhodobom používaní si používatelia vytvoria k systému vzťah – starý dizajn sa stane „domovom“.

• Kognitívne úsilie: Každá zmena znamená, že treba znovu premýšľať nad tým, kde čo je – a mozog má prirodzenú tendenciu šetriť energiu.

Preto aj úplne normálni a racionálni ľudia môžu reagovať podráždene na novinky, hoci majú objektívne výhody.

Dobrou správou je, že averzia voči zmene časom slabne – po pár týždňoch až mesiacoch, keď si ľudia zvyknú, väčšina z nich začne nové prostredie vnímať ako „normálne“.

Upravené 12.11.2025, 21:12 • Dušan Konečný
Anton Púchovský
Anton Púchovský
12.11.2025, 19:49

Ja by som sa tiež vyjadril tak bol som zvyknutý na starý dizajn bol super a zatiaľ k novému dizajnu neviem prísť na koreň a som zdatný v PC.Tak ja si zvyknem ale čo ostatný?Asi SZCHPH našiel nejaké peniaze na zmenu dizajnu.A prečo sa to vlastne zmenilo veď to bolo dobré.A dajme hlasovať na OZ komu sa to páči a komu nie a víťaz berie všetko.

Rudolf Komár
Rudolf Komár
12.11.2025, 18:31

Zdravím páni.Mne sa nezdá že by ste pomohli starším chovatelom.Skorej naopak.Bude to pre mladšie ročníky a počítačovo zdatných chovatelov.Ale tých štarších je podstatne viac a tým ste to skomplikovali.

Filip Kurek
Filip Kurek
11.11.2025, 19:31

Super odvedená práca! Treba poďakovať za super kvalitnú prácu!! Palec hore

Milan Blahovský
Milan Blahovský
11.11.2025, 19:18

Nová konštrukcia stránky spĺňa všetky kritéria a požiadavky nového návštevníka. Nám čo sme boli zvyknutí na staršie prevedenie chvíľu potrvá na orientáciu sa v nej, ale kto hľadá, ten svoje nájde a treba byť trocha trpezlivý, čo v dnešnej uponáhľanej dobe mnohým chýba. Rovnako moderne spracované diskusné fórum a pridaná možnosť vkladania príloh k príspevku. Ďalší kus dobre odvedenej práce Dušan. Vďaka.

Dušan Konečný
Dušan Konečný
Admin
11.11.2025, 14:22

Upravil som predvolené zoradenie - po kliknutí na názov témy sa zobrazia posledné príspevky. V zozname tém je aj sekundárny odkaz - počet odpovedí - ten otvorí tému v pôvodnom režime - od najstaršieho príspevku. Zoradenie sa dá meniť aj priamo v téme.

Prílohy:

Obrázky:

Richard Baško
Richard Baško
11.11.2025, 13:47

Pozdravujem čitateľov,

mne sa naopak nová podoba diskusného fóra zdá lepšia a hlavne oceňujem jej vylepšenia, keď už môžem vkladať odkazy a dokonca aj prílohy. Len by som ešte privítal, ako to už tu bolo skôr spomenuté, aby sa nové príspevky zoraďovali na začiatku. Je potrebné sa s tým zžiť a naučiť ovládať vylepšené funkcie. Za mňa +.

Ďakujem

Dušan Konečný
Dušan Konečný
Admin
11.11.2025, 11:38

Zdravím Vás,

po viac ako desiatich rokoch som stránku konečne prekopal do modernejšej podoby. Rozumiem, že zmeny nie sú pre každého jednoduché – po toľkých rokoch si človek zvykne na starý vzhľad aj spôsob, akým veci fungovali.

Nová verzia ale prináša viacero zlepšení: stránka sa lepšie prispôsobuje mobilom, má tmavý režim, rýchlejšie načítavanie a jednoduchšie vkladanie obrázkov, videí a odkazov do príspevkov. Snažil som sa ju vytvoriť modernejšiu, ale stále prehľadnú.

Ohľadom pripomienky k slabšiemu kontrastu odkazov v svetlom režime – zvolená tyrkysová farba bola na hrane odporúčaných hodnôt, upravil som ju na čitateľnejšiu a výraznejšiu modrú farebnú schému. Verím, že sa vám bude teraz stránka používať pohodlnejšie. Ak by ten kontrast bol stále slabý, skúste zobrazenie prepnúť do tmavého režimu.

Ak vám aj tak niečo chýba alebo sa dá niečo zlepšiť, budem rád, ak sem napíšete – rád sa na to pozriem.

Ďakujem, že stránky používate a že dávate spätnú väzbu. Veľmi si to vážim.

Prílohy:

Obrázky:

František Kreml
František Kreml
11.11.2025, 10:48

Presne tak, co bolo dobre sa sa zrušilo a ta farba je o ničom.

Barbirik Igor
Barbirik Igor
11.11.2025, 07:46

Zaujímalo by ma kto navrhol túto zmenu na DF azmenil farbu na veľmi zle čitateľný kontrast bledo modrej na bieli podklad

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.