Výsledky SEV - Rumunsko (Brašov) 2023

Daniel Krajčík (29.01.2023, 12:27)
Katalóg virtuálnej výstavy:
https://www.postoveholuby.sk/storage/documents/BnjWVHgsNkH1xkUJ44NLdwFVAGAWbmnXcKtKKEDO.pdf

V kategórii šport - 1 medaila:
SPORT G: 2 Slovakia GAJDUSEK Michal SK-2021-0201-3318 M 1479.77 7.947

Blahoželáme víťazom ako aj všetkým ďalším úspešným chovateľom!
Daniel Krajčík (01.02.2023, 12:00)
Z dôvodu vypuknutia vtáčej chrípky v okrese Brašov, kde malo dôjsť k posúdeniu štandardných holubov, sa táto akcia ruší o čom boli zainteresovaní členovia včera večer, resp. niektorí dnes ráno informovaní.

O poradí v kategórii štandard sa teda už nikdy nedozvieme. Všetci nominovaní účastníci dostanú účastnícke diplomy, bohužiaľ bez uvedenia pozície.
Je to všetkým veľmi ľúto - aj voči samotným holubom aj voči ich chovateľom, ktorí ich zodpovedne pripravovali na túto akciu.
V kategórii štandard malo súťažiť 9 federácií s úplnými kolekciami.
Daniel Krajčík (01.02.2023, 12:52)
Čo sa týka športových holubov - tu sa fyzická účasť ani neplánovala, poradie sa zostavilo na základe dosiahnutých výsledkov, tak isto ako keby holuby boli prítomné na výstave.

Tu máme poradie, ktoré zostavili rumunskí organizátori (započítali len medailové umiestnenie) v kategórii šport:
EV_vyhodnotenie

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiež patrím k tým, ktorí so zdvihnutým obočím pozerali na "neuveriteľné rozdiely" ...

Preto v ďalšej tabuľke je poradie v kategórii šport zostavené podľa súčtu umiestnení (3 pozície vo výsledkoch každej kategórie) vo všetkých kategóriách. Samozrejme, v tomto prípade - čím nižší súčet bodov, tým lepšie.

EV-poradie-sport-new

Poradie federácií v kategórii šport zostáva aj prepočte nezmenené, rozdiely v bodovom hodnotení nemožno v tomto hodnotení už označiť ako priepastné, ale sú to predsa len rozdiely.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Všetci vieme akým spôsobom sa vypočítava koeficient holuba. Technokraticky vzaté, čitateľ vzorca máme v rukách čiastočne my ako chovatelia, čiastočne je to "politické" rozhodnutie, ktoré je občas spravodlivé či športovo férové a občas športovo neférové či nespravodlivé.
Menovateľ je často v rukách kompetentných funkcionárov, výročných schôdzí a konferencií OZ a regiónov ... a práve toto obdobie je najplodnejším obdobím kedy sa dá ten menovateľ (a čiastočne aj čitateľ) vzorca najviac ovplyvniť.

Keď si zo športu odskočíme opäť do kategórie štandard, tak na Európskej výstave v Trenčíne (2018) sme finálne poradie v tejto kategórii z dôvodu rovnosti súčtu bodov medzi federáciami spočítavali s presnosťou až na 11 desatinných miest a aj tak sme víťazi boli stále dvaja!

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené