Zrušený NP Demmin

Dalibor Duľa (17.06.2022, 11:53)
Ako predseda OZ SPIŠ podávam informáciu k zrušenenému NP Demmin.
Nakoľko sa šíria reči že prepravca OZ SPIŠ nemá k dispozícií šoferov a pod.nezmysly,tak informujem dotknuté OZ v Regione KTDVR ŠARIŠ :
1)hlasovanie za odletenie NP Demmin preteku-OZ SPIŠ,OZ KK,OZ SB a OZ MI
2)hlasovanie za zrušenie NP Demmin preteku - OZ BJ,OZ KE a OZ PO.
3)hlasovanie dopadlo 4/3 takže pretek sa mal letieť
4)Dnes som dostal informaciu od predsedu OZ Sabinov, že mu telefonoval prezident a pretek je zrušený.
5)Po potvrdení tejto informácie som odvolal šoferov a informoval členskú základňu,že pretek je zrušený.
6)Pred polhodinou som dostal od člena Prezídia informáciu, že prezídium pretek nezrušilo,takže mám z toho riadný guláš....

Píšem to preto, aby táto informácia sa dostala aj k bežnému chovateľovi,nakoľko bohužiaľ často je nesprávne informovaný od svojich členov výboru.
Prehlasujem, že OZ SPIŠ bolo pripravené prepraviť a ošetriť PH ako v minulosti na 120%,auto bolo vyčistené a vydenzifikované (môj zamestnanec sa mu venoval od 7 00hod do 12 00hod)
Milan Blahovský (17.06.2022, 13:07)
Akurát som sa vrátil z nemocničného zákroku a vzhľadom na to, že som v stave napísať pár riadkov, doplním Dalibora. Je snáď väčšine členov KDTVR Šariš a snáď aj v OZ KK jasná predpoveď počasia na nedeľu. Sobota sa nedá riešiť deň pred plánovaným zberom. Komunikácia štatútarov OZ je podchytená na messengeri a teda nik nemôže poprieť to čo sa povedalo či navrhovalo.
Je to ako uvádza predseda OZ Spiš. Dopoludnia , zrejme pod tlakom tých čo boli šokovaní ( sklamaní ? ) rozhodnutím pustiť sa do organizácie masakru podľa vzoru ESBJERG 2021 zasiahol prezident SZ a prekonzultovali sa riešenia organizácie pretekov v iných federáciach ( PL,BE, DV...) a tie boli jasné - zákaz organizovania pretekov v týchto podmienkach, obzvlášť v nedeľu a na trati nad 500 km. Teda v týchto federáciach asi sú vo vedení či členovia ľudia, ktorí majú cit pre živého tvora a nemusia v zimných mesiacoch reagovať na témy typu - "likvidácia dlhotraťových holubov " ako to robíme u nás. Dokazovať si koho holub je odolnejším teplotám nad 36 st. v protivetre na trati 700-900 km snáď hraničí so zdravým rozumom. Skutočne p.Genčúr ako štatútar OZ, ktoré nahlásilo na tento pretek najviac holubov prekonzultoval ešte raz pohľad na tento pretek a priklonil sa k trom ďalším OZ za zmenu. Ďakujem mu za to v mene tých, ktorí si svoje holuby ešte vážia.
Tu sú vyjadrenia Zväzov, kde štartujeme preteky:
a) - V Nemecku je v nedeľu zákaz pretekov poštových holubov. V sobotu sú povolené preteky do 300 km.
b) - V Poľsku v nedeľu povolili preteky do 200 km.
Boli ešte názory, že ako predseda Športovej komisie mám vydať stanovisko, ktoré zastaví tento hazard. Ja som ho štatútarom OZ KDTVR tlmočil, ale bol prehlasovaný aj s dodatkom, že nekonám v súlade s členmi OZ Spiš. Chvalabohu, že mám ešte svojprávnosť... Pokiaľ sa im moje rozhodnutia či názory nepáčia, nech sa postavia a dokážu to riadiť lepšie. Teoretikov tento zväz má požehnane...
Pretek Demmin 1 sa nezrušil - pretek sa preložil s požehnaním členov prezídia na deň - 31.7.2022...
Milan Blahovský (17.06.2022, 13:26)
Pre tých čo na internete vedia akurát toto DF nájsť


Miloš Boron (17.06.2022, 17:49)
Chvála bohu že federácie PL,BE, DV aj OZ BJ, OZ KE , OZ PO, ako aj prezident SZ zasiahol v mene tých, ktorí si svoje holuby ešte vážia . Veľká vďaka.
Miroslav Gemery (18.06.2022, 10:20)
Pekny den prajeme.Touto cestou sa chceme podakovat p.Dulovi za informacie ktore poskytol k tomuto preteku nakolko sa k mnohym z nas dostavaju informacie ZAVADZAJUCE,SKRESLUJUCE a dovolime si povedat ze aj KLAMLIVE!!!Vam ktory mate k organizovaniu takychto pretekov co povedat doporucujem pred sezonou navstivit lekara specialistu v tomto pripade urologa nakolko sa domnievam ze poniektory z vas mate medzi usami to iste co medzi nohamy.V buducnosti uz nerozhodujte o NAS-BEZ NAS!!!Uz minulu sobotu sa zacali sirit informacie o menej vhodnom pocasi a nasledne to pokracovalo aj v nedelu.Je velmi podozrive ze cely tyzden bol klud (nikoho netrapilo pocasie) a v piatok na obed sa vsetko rychlo zmenilo a par jednotlivcov dosiahlo to po com volali este pred zostavenim pretekovych planov.Dovolim si predpovedat ze tento pretek sa neuskutocni ani v nahradnom termine 31.7.2022 nakolko v tom case bude" nevhodna predpoved pocasia, rozperene holuby, tazka ekonomicka situacia,vysoke ceny paliv,kratke dni a mozno VY si najdete aj ine dovody preco sa to neda.Je KLAMSTVO ze preteky v BE,NL su zrusene.Pozastavene su len treningove preteky TOHTOROCNYCH holubov rocnika 2022.Overit si to mozte na strankach tychto zvazov ale aj na stranke PIPA.Dnes su na programe preteky ARGENTON-500km-(kosovane stvrtok 16.7.) a VALENCE-600km s kosovanim podla planu a to v stredu 15.7. cize ako si mozte vsimnut holuby travia tri noci mimo dosahu chovatala a toto je bezna prax v Belgicku Holandsku ale aj Rumunsku.A s tohto maju chovatelia ktory svojim holubom velmi radi dopraju rozne preparaty s CHEMICKYCH ZAVODOV JURAJA DIMITROVA obrovsky strach.Tu si dovolim dodat ze holuby prepravovane p.Dulom boli aj v minulosti adekvatne osetrene cize napojene , nakrmene a na miesto startu dopravene uz den pred pretekom.S pozdravom Gemery Peter 0905 107 686.
Peter VAVREK (18.06.2022, 11:17)
p.Gemery je Vás škoda, že nie ste na funkcií SZ prial by som Vám to od srdca......k Vášmu príspevku holuby sú len tiež živý tvor tak, ako aj iné vtáctvo, ktoré v extrémnom horúcom počasí pravdepodobne taktiež nelieta nemigruje nepresuva sa čaká na vhodné podmienky prírody podľa Vašich názorov si ich pravdepodobne nevážite tie Vaše holuby,ak chcete experimentovať máte možnosť na preteku San Sebastian, ktorý prezentujete a nik ho Vám nezazlieva práveže Vám fandím ,verte, ak by to bolo posledné Nemecko v PP pláne uvažovali by sme v regióne inak ,pretek sa nezrušil pretek sa preložil na iný termín nehľadajte za týmto žiadny zlý úmysel
Ďakujem za pochopenie s pozdravom Vavrek Peter člen Výboru OZ Prešov a jeden stých ktorí taktiež rozhodoval za OZ Prešov o preložení alebo zrušení preteku
Patrik Drusa (18.06.2022, 11:23)
Pozdravujem .súhlasím s tebou Peter Gemery. O Tom že je pretek zrušený som sa dozvedel náhodne v piatok po 13tej hodine v práci keďže som sa počas obedu prihlásil na internet.Otec bol tiež v práci do 17:00.takze keby som si nevšimol a nezavolal mu tak by sa to dozvedel asi po príchode z holubmi do NS Torysa o 18tej hodine .tak ako to bolo na diskusii vo štvrtok večer ešte ..áno bol by to veľmi ťažký pretek ale sú chovatelia ktorí ešte pretekajú z holubmi práve kôli tratiam nad 700km.len taktiež som sám zvedaví či sa ten pretek Demmin ešte uskutoční .s pozdravom Patrik Drusa.
Miroslav Gemery (18.06.2022, 11:42)
Pan Vavrek ak by som bol vo funkcii SZ tak by som problemy chovatelov riesil spolocne so vsetkymi a nie BEZ NICH.A raz a navzdy problemi VYRIESIL aby uz nastal medzi chovatelmi pokoj a pohoda tak ako je tomu v BE alebo NL.Co sa tyka preteku San Sebastian nikdy som nikoho nenutil ani nenutim. Nase holuby(Peter a Miro)budu dopravene na tento pretek mnou osobne spolocne s tymi ktory budu mat o tento EXTREM MARATON zaujem.A k preteku Demmin len tolko ze taketo problemy treba riesit s dostatocnym predstihom aby si n iektory z nas nevybavovali dovolenky zbytocne na piatok aj pondelok nakolko sa dalo cakat ze tento pretek nebude lahky.Gemery Peter 0905 107 686
Peter Matalík (18.06.2022, 14:19)
Vážme si svoje holuby-napísané na stránke OZ Sabinov.Kto si však váži nás chovateľov,ktorí sme dali do prípravy holubov na tento pretek enormné úsilie a aj nemalé finnančné prostrietky v tejto p......... dobe?Ak si urobím pomyselnú rovnicu,tak holuby a ukrajinci jednoducho 100%.
Peter VAVREK (20.06.2022, 19:51)
Zástupcovia OZ v Regióne KDTVR Šariš schválili náhradných termín preteku Demmin 1 na 31.7. nahlášky PH platia pôvodne ktoré boli , zároveň žiadame členov Prezídia SZ o potvrdenie zmeny k MS SDT

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené