Je toto vôbec možné???

Milan Paták (02.10.2019, 22:02)
Kedysi boli chovatelia poštových holubov zámožní ľudia - mäsiari, mlynári, lekári a pod. Potom sa dostali k holubárčeniu aj obyčajní ľudia. A teraz to vyzerá tak, že opäť bude taká istá situácia, ako pred 100 rokmi. Tak ako sa mení naša spoločnosť, tak sa začali meniť aj vzťahy u holubárov. Novodobí zbohatlíci si chcú presadiť za každú cenu svoje ego. To čo prežívam od roku 2015, čo všetko som si vypočul na moju adresu odkedy som bol majster Slovenska s mláďatami - že dopujem, podvádzam a milión ďalších nezmyslov. Používam bežne dostupné preparáty od dvoch lekárov, jedného z Nemecka a jedného zo Slovenska. Obaja výrobcovia sú pre všetkých holubárov dostatočne známi. Možno by bolo na zamyslenie, dať urobiť testy na prípravky, ktoré holubom podávame, lebo ja ako laik, vidím zloženie výrobku, ale neviem, čo všetko tam môže byť. Áno, som aj za dopingové skúšky, nemám strach, lebo vedome som nikdy holubom nič zakázané nepodal. Holuby mám zatemňované, tým pádom sú prepadané, a pri normálnych tréningoch a dodržiavaní dobrého kŕmneho režimu nemajú problém porážať rozperené holuby súperov. Začal som novým systémom lietania a nie sám, a ostatní len kritizujú a osočujú, ale nikdy to neskúsili. Boli u mňa na návšteve kamaráti, ukázal som im čo všetko holubom podávam, ako trénujem a napriek tomu ma stále ohovárajú a myslia si, že je to nejakým dopingom. Oni ale nerobia pre svoje holuby ani tretinu z toho čo robím ja. Teraz sa rozpútalo v Nitre úplné peklo. Iné, ako neprimerané dolety ani nepočujem. Začínam to vnímať tak, že tí, ktorí majú peniazu, musia aj vyhrávať. Holubárčenie nie je o tom, kto má peniaze a vyššie vzdelanie, že musí byť aj víťazom. Odsúhlasili robiť dopingové skúšky pred pretekom, chcú odoberať holubom krv. Pýtam sa, čo sa stane, keď mi holub uhynie, kto mi ho nahradí, aká cena sa určí. Môže to byť aj budúce eso a oni mi ho zabijú. Už ozaj musíme trpieť a znášať vrtochy tých, ktorý sa nevedia inak presadiť. Zaujímavé je, že títo ľudia, aj funkcionári toto vymýšľajú, ale napríklad prehliadajú úplne evidentné prehrešky voči pretekovému poriadku. Verím, že tí, ktorých sa to týka sa v tomto mojom príspevku poznajú. Právnik mi poradil nepísať mená, lebo ľudia, ktorí majú na to peniaze ma môžu za to zruinovať. Som len obyčajný dôchodca, ktorý sa holubárčeniu venuje od 9 rokov. Je to moje hobby, môj relax. Ale už piaty rok z toho veľký pôžitok nemám. Nesúťažíme o nič a takto si vieme znepríjemňovať život závisťou a nenávisťou. Prajem všetkým holubárom všetko dobré a nech máte z tohto nášho koníčka hlavne radosť. S pozdravom Paták
Milan Blahovský (03.10.2019, 11:10)
Pán Paták, prečítal som si to pred spaním a dlho som zaspať nemohol. Plne s vami súhlasím a to, že sa k vášmu príspevku zatiaľ nik nevyjadril, iba potvrdzuje vaše slová. Väčšina je hluchá či slepá a je pre ňu jednoduchšie špiniť, kydať, ohovárať , ako niečo dokázať . Nepovažujem sa za vrchol chovateľstva, ale po niekoľkých desaťročiach pôsobenia medzi chovateľmi a dosiahnutiu solídnych výsledkov , či to holubov alebo družstva v súťažiach OZ či regionu alebo Slovenska, som sa ocitol na prahu rozhodovania čo je pre rodinu a mňa lepšie. Nie tak dávno som bol verejne označený za podvodníka či mafiána, za funkcionára, ktorý spreneveril majetok chovateľom a čuduj sa svete, mnohí tomu aj dodnes veria a iba preto, lebo im to tak vyhovuje a tešia sa z podobných útokov vami popísaných osôb. Závisť a neprajnosť je ich hlavným krédom a nie odborná práca na vlastných holubníkoch. To čo sa deje aj v našom OZ to som ešte nezažil a napriek tomu, že nie som z tých čo nič nerobia, iba po telefóne kydajú a prekrúcajú skutočnosť, tak sa dozvedám také veci, že mi je tých úbožiakov doslova ľúto. Samozrejme, že to je podobne aj u ďalších úspešných chovateľov v každom OZ a vedie sa proti ním "studená" vojna, bohužiaľ aktéri týchto podlostí si neuvedomujú, že kopú hrob všetkým, nie iba tým, ktorí sú im tŕňom v oku.
Július Marton (03.10.2019, 14:00)
Pekný deň prajem kolegovia, Pripojím sa aj aj k hore uvedenému názoru p. Patáka s tým sa dá súhlasiť, má naprostú pravdu.
Aj s Vami p. predseda športovej komisie a člen prezídia SZCHPH sa dá súhlasiť. Máte naprostú pravdu. Ste si na vine aj sám,že kydajú na Vás ako na traktorovú vlečku aj bez dôkazov. Ja by som tiež mohol napísať priebeh letovej sezony 2018 v našom OZ .Pre mňa to nie je primárna vec a nemienim sa k tomu vracať . Na Vás pán predseda mám jednu otázku ? Čo potrebujete k tomu aby ste mohli konať .
Máte funkciu ,máte aj právomoc. Bolo by na čase aby sa používal jeden meter na každého člena SZCHPH.
Nech sa Vám darí páni.
Milan Blahovský (03.10.2019, 14:18)
Pre Vás p.Marton mám jednu odpoveď. Na to aby ste mohli konať musíte mať podporu ľudí, ktorí vám budú rozumieť a ktorí budú za vami stáť v dobrom aj zlom. Boj s veternými mlynmi ( a zákernými či falošnými ľuďmi ) nemá zmysel , maximálne si tak nalomíte zdravie.
Július Marton (03.10.2019, 14:50)
Pán Blahovský ,keď nie je niekomu rady ,treba aj represia a tvrdý postup v rámci dokumentov SZCHPH. Kamarátstva musia ísť na bok.
Každému podľa zásluh. Keď nebudú tvrdé postihy aj tých čo si myslia ,že sú nepostihnuteľný naďalej bude pretrvávať falošné kamarátstvo
atď. Prajem pekný deň: Marton Julo
Jozef Daníšek (03.10.2019, 16:50)
Pozdravujem! Na začiatok by som chcel podotknúť,že pán Paták i pán Blahovský majú pravdu.Ako ja hovorím ľudí máme normálnych a iných.Teraz nemyslím pan Patáka a pána Blahovského.Žiaľ musím tiež skonštatovať,že bohatstvo a moc ešte charakterného človeka nerobia.Tam musia byť iné danosti.Žiaľ "Títo"ľudia si to neuvedomujú.Ich jediným cieľom je mamon,túžba po zisku a k tomu je podriadené celé ich konanie.Nejaká skromnosť,či súcit je pre nich neznámym pojmom.Všetko podriaďujú jednému cieľu a to vyniknúť za každú cenu.Ale.ako moji starí rodičia hovorili, komu není z hora dané v obchode nekúpi.Ak si niekto bude myslieť,že tituly a postavenie niekomu vylepšia IQ je na veľkom omyle.To sa stačí pozrieť na náš parlament a obraz je ako vymaľovaný.Ja som toho pri holuboch preskákal strašne veľa.Není nás veľa,kto sa pre holuby i súdil.A čom dosiahol?Iba poznanie,že keď máte peniaze môžete pomaly všetko.A žiaľ i zásluhou funkcionárov nášho zväzu.Veď ,ako je možné,že chovateľ prichytený pri podvode dostane doživotný trest pre pretekanie s holubami a nakoniec ho ten istý zväz zrazu omilosti .To by sa v normálnej spoločnosti predsa nemohlo stať.To ,keď niekto dostane takýto trest v Nemecku,či v Belgicku,tak mu nepomôže ani svätená voda.Celé je to u nás pomýlené.Za malé chyby sa chovatelia vyraďujú a veľké prešľapy sa im odpúšťajú a pomaly bagatelizujú.Ja som už raz napísal článok pod názvom "Mafia a letu zdar". Bol uverejnený v Roľníckych novinách a i v našom časopise" Letu zdar "vydavaného pánom Matuškom.Zmenilo sa od tej doby niečo? Nič!. Povedal by som,že to ešte narástlo.A ako sa hovorí ryba smrdí od hlavy.Tak teda spraviť poriadny poriadok od hora dolu,lebo sa z miesta nepohneme.Mne to už až tak nevadí,Mám iné priority,hlavne rodinu. Ja bez holubov nebudem.Začínal so s mojim otcom keď som mal šesť rokov.Teraz mám 74. Mám radosť,keď prídu.Žiadne naháňanie za bodmi a slávou.Je mi však ľúto tých poctivých a čestných chovateľov s ktorými sa zaobchádza ako s handrami.A to nás rozhodne necti.
Štefan Janíček (04.10.2019, 22:18)
Takto nejak vypadá mediálna bomba.
V skutočnosti odvolala aj p. Premiera.!!!!!!
A ČO MYYYYY?

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené