ZA JOŽKOM SABOM

Vlastimír Pomajdík (02.11.2014, 12:11)
S bolom v srdci som prijal spravu, ze nas navzdy opustil moj dlhorocny priatel,charizmaticky clovek,vynikajuci odbornik a chovatel postovych holubov. Vela sme o jeho vynimocnosti a prinose pisali,starsia generacia chovatelov sa casto s nim stretavala a radila. Pre mladsiu generaciu nech ostane spomienka,ze to bol chovatel,ktory prispel v rozvoji chovu postovych holubov v Ceskoslovensku,stal sa priekopnikom pri rozsirovani genofondu,rasovosti a predovsetkym sportovej cinnosti. Skutocne priatelstvo nepotrebuje sladke slova,ale cinorode skutky.
Ako funkcionar v nasich ustrednych organoch,na urovni Vychodoslovenskeho kraja a samotnych Michalovciach presadzoval nase zaujmy a ma velky podiel na nasom rozvoji a reprezentacii. Casto som sa zamyslal kde sa v nom berie hlboka znalost,organizatorske schopnosti,ludskost a pochopenie tych druhych.
Odisiel nam vzacny clovek,priatel a priekopnik chovu postovych holubov.
Sklanam sa pred jeho uctyhodnym zivotom a vyslovujem s mojou rodinou hlboku sustrast jeho najblizsim.
Nech mu je Zemplinska rodna hrud lahka!!!
Peter Matalík (02.11.2014, 22:56)
Vlasto.Stretne sa v tom pomyslenom holubiarskom nebíčku s ďalšími veličinami-Hanák,Uhlík,Novotny........Jeho holuby sú vysoko vážene a cenené na mnohých holubníkoch Slovenska aj Česka .Česť jeho pamiatke !
Marián Bašista (03.11.2014, 11:39)
Vážená smútiaca rodina, priatelia a známi

Dovoľte mi, aby som v mene OZ a ZO Michalovce vyjadril čo najúprimnejšiu sústrasť. S veľkým zármutkom sme prijali správu o úmrtí nášho priateľa, kamaráta, učiteľa a veľkého chovateľa PH, ktorý dlhoročnou prácou v tejto záľube stál na čele nášho chovateľstva. Svojou charizmou bol známy v celom Československu a verím, že zostane v chovateľskej spoločnosti dlhodobo zapísaný ako skutočne veľký odborník, radca a priateľ. Po dlhé roky sa snažil kontaktovať so zahraničnými chovateľmi, s chovateľmi z Čiech, Belgicka, Francúzska a tým prispel aj k importu známych svetových rás PH, čím sa zvýšila aj úroveň nášho slovenského chovateľstva. Ako funkcionár v našich ústredných orgánoch PH prejavoval svoje veľké organizátorské znalosti a ľudskosť čim prispel k lepšiemu rozvoju a reprezentácií tohto nášho športu. Chovu PH zasvätil celý svoj život a bol známy v širokom okolí ako neskutočný priekopník PH. Svoje holúbky mal tak rád, že sa s nimi stretával do poslednej chvíle svojho života a boli mu korením a oporou až do posledného dychu. Chovateľ takéhoto rangu sa nerodí každý deň a preto aj spomienka na neho zostane hlboko vrytá v našich mysliach.
Lúčime sa s Tebou, priateľ Jozef, ďakujeme Ti za všetku námahu ktorú si vynaložil pri uskutočňovaní našich spoločenských cieľov a rozvoju chovateľstva PH na Slovensku. Tvoja svedomitá práca nám bude vždy príkladom a povzbudením nielen v chovateľstve, ale aj v osobnom živote.
Naposledy mu svojimi krídlami zamávali a posledné zbohom dali jeho operení miláčikovia. Nech ti je zem Zemlínska ľahká.

Dudáš G.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené