Na zvaženie OZ CHPH.

Michal Kopas (10.02.2011, 13:24)
SLOVENSKO CUP. 1.Zucastnit sa može každy chovatel SZ-CHPH. 2.Budu dodržane Stanovy a PP- SZ-CHPH. 3.V každom OZ bude jedno nasadzovacie stredisko,kde za priebech preteku budu zodpovedny, predseda,vycvikar,pokladnik OZ. 4.Uskutočnia sa tri komerčne preteky z juhu z jedneho miesta,kde sa dohodne vypuštacie miesto, ktore bude podla suradnic najviac vyhovovat všetkym chovatelom/stred/.napr.Novi Sad- JUHOSLAVIA,kde najmenšia vzdialenost chovatela nesmie byť pod 500km. 5.Každy chovatel može nasadiť len jedno družstvo dva holuby.Poplatok za družstvo by bol 10eur.Vítaz sa stane chovatel , ktory sučet koeficientov dvoch jeho holubov bude najnižší.Ocenenia by dostali prvych 50 družstiev. Preteky by sa začali konat vždy, druhu sobotu v mesiaci jun, v dvoj tyždnovych intrvalov po sebe. V pripade zleho počasia by sa počkalo na vhodny štart. O tom by rozhodla určena štartovacia komisia. Pretek by bol rentabilny a zaujimavy pri počte 500 zučastnenych chovatelov. Každy chovatel by sa mohol nahlasit na pretek svojmu vycvikarovi OZ dva tyždne pred pretekom,stym že by zaroven vyplatil pokladnikovi OZ 10eur za
Štefan Nochta (10.02.2011, 13:38)
vcelku dobrý nápad, škoda, že myšlienka nie je dokončená.......kto by robil, zber, ako by sa robil zber, aké by boli ocenenia - b oli by motivačné? Koľko by bolo pretekov a pod......
Michal Kopas (10.02.2011, 13:57)
holuby.Na zaklade toho by sa vedelo či by bol pretek uskutočneny. Minimalne 500 chovatelov musi byt zučastnenych.Vybrane fin.prostriedky by sa použili na režiu preteku /prepravne,krmivo atd/ ostatne by sa rozdelilo na vyhri. Bola by určena fin.komisia,ktorej by všetci pokladnici OZ zaslali vybrane fin.prostriedky a ta by bola zodpovedna za fin.preteku. Po dohode s každym vedenim OZ, ktore by sa do sutaže zapojili by sa urobilo vyberove konanie na prepravcu a vypočtara pretekov.Ďalej by sa dohodlo na komisii, ktora by bola zodpovedna za štart pretekov a na finančnej komisii. Zber by sa uskutočnil štvrtok až piatok do 12 hod v ramci celeho Slovenska po OZ. Zber by sa začal z vychod- zapad, alebo opačne. V pripade ,že by sa v preteku umietnili menej družstva ako 50, v tomto pripade by sa fin. prostriedky rozdelili medzi vitazne družstva / napr.30 družstva/. Vyhri by sa vyplatili po zverejneni vysledkov do dvoch tyždnov na učet chovatela, alebo by fin. komisia určila pravidla vyplacania. Čakam na Vaše nazori a doplnenia k članku.
Peter Matalík (10.02.2011, 16:22)
Michal! Je to iba nápad,alebo sa chceš s kolektívom túto akciiu uskutočniť.
Peter Tokoš (10.02.2011, 17:16)
Pán Michal, ak by sa niečo takéto dokázalo na Slovensku spraviť pre všetkých chovateľov ktorí by mali záujem, tak by to bolo niečo nové a možno i zaujímavé. Letu zdar!
Milan Blahovský (10.02.2011, 17:34)
Držím palce, nech to neostane iba ako pár diskusných príspevkov na tému spoločných pretekov z juhu.
Miroslav Ščibravý (10.02.2011, 18:18)
p.Kopas,moj nazor.Ako sen dobre,ako provokacia tiez dobre,ale chyba mi tam doraz,ze sa bude pretekat aj na hodiny.
Michal Kopas (10.02.2011, 20:42)
p.Ščibravý,PP-SZCHPH hodiny nezakazuje,takže ano aj na hodiny. Milan aj ja držím palce tebe v GK,ale ako vidiš nikomu sa nechce. V našej OZ su nahlaseny 5 a kde budu dochadzat košovat ? Moj navrh je jednoduchi , bez zavazkou a lacny, kde sa može realizovat, každy chovatel, len treba chciet. Pri 4000 členskej zakladni SZCHPH, možno sa 500 najde.
Jozef Toporcer (11.02.2011, 09:43)
Realne by to bolo iba v tedy, ak by sa všetky OZ-KY na SK. otočili smer JV a prispôsobili svoje pret, plány tymto navrhnutým tratiam -tak ako to urobyl GKS či ako chcete trenovať na zapad a pretekať z JV? TAK že je to nerealne ešte na dlhu dobu zdravim
Milan Blahovský (11.02.2011, 09:53)
Každá činnosť chovateľa PH je reálna vtedy ak je záujem. Dokedy ešte bude v tých holubárskych hlavách zakódované, že holub je cvičená opica, ktorá príde iba zo smeru, na ktorú ho nastavím počas tréningov ??? Dobrý holub a opätovne podotýkam dobrý holub sa dokáže vysporiadať so zmenou smeru, ide len o to nájsť tie dobré holuby a opakujem chcieť v sebe nájsť odvahu pre vyhľadanie takýchto holubov. Snáď mi nechcete nahovoriť, že pokiaľ holuba otočím na opačný smer resp o 90 stupňov o 100 km tak ho nikdy neuvidím ???? Nik nekáže chovateľom robiť takýto experiment hneď na 500 km.
Milan Blahovský (11.02.2011, 12:54)
Ešte jedna otázka na Michala Kopasa. Mišo tých chovateľov z OZ si myslel aj Dr.Rocha, A.Valigu, L.Gajdoša a J.Kalanina ? Títo budú zatiaľ košovať v rámci GCS v Stropkove, ale pokiaľ by vás bolo ešte ďalších 6 v OZ, sme pripravení vám ponúknuť nasadzovanie v Michalovciach. Je to určite prijateľný návrh.
Michal Kopas (11.02.2011, 13:09)
Milan, ja som s nimi v kontakte Jožkom K, Petom R, ale je nas malo a do Stropkova mam daleko. To by som už tu pohodu nemal. Neviem ako to zvladnu,ale Jožkovi sa to tiež nepozdava. Plan bol ,že pokial by nas bolo dost, tak by sa nasadzovalo v Hencovciach.
Milan Blahovský (11.02.2011, 13:13)
Michal, pokiaľ sa dohodnete môže byť aj v Ruskove. Je to všetko vec vašej dohody. Do toho nebudem hovoriť, ja osobne nemám predstavu odkiaľ to má kto ako ďaleko.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené