Titulok Neopravnený zásah OZ k zavedeniu evidencie PH, vo vsťahu k súťažiam PP

Zdenko Žofaj (09.01.2011, 14:02)
Titulok: Neopravnený zásah OZ Tvrdošín k zavedeniu evidencie PH, vo vsťahu k súťažiam PP a do propozicii vykonostných súťaži v konkurencii o MS s ďaľšími OZ na Slovensku. Dátum 14.11.2010 Vložil Jožo Kováč Titulok Aby reč nestála Bolo by vhodné popracovať na stavoch nasadzovaných holubov/napr.kopírovať majstr.Slovenska-KT,ST - 30/7 atď./ zaviesť evidenciu - týmto zamedzíme obmenu závodného týmu a zabezpečíme väčšiu konkurencieschopnosť väčšiemu počtu chovateľov,nehovoriac o väčšej objektívnosti poradia v preteku či celkového poradia.Chrobák je nasadený - nech sa páči -vyjadrujte sa /slušne/,rokujte,dávajte námety. Autor: Zdeňek Adamík (---.avonet.cz) Dátum: 15.12.10 18:53 Nevím jak na Slovensku, ale v ČR si nemůže OS (OZ) dělat co chce ve vztahu k soutěžím tedy k ZŘ (PP) a toto je zcela jistě zásahem do PP a Propozicí výkonnostních soutěží. Podle mého názoru by to mělo projít hlasováním VZ. 09.01.2011 Zdenko Žofaj Môj názor na zavedenie evidencie PH je taký, že toto obmedzenie, zamedzi konkurenciu schopnosť OZ Tvrdošín, oproti ostatným OZ na Slovensku v rámci MS. Môžem to prirovnať ku KUBE, ktorá sa utiahla od ostatných štátov do ulity a Všetci dobre vieme, ako dopadla. Máme tu už jedno obmedzenie 30/7, 20/5, 10/3, ale aby niekto niekoho obmedzoval tým, že mu bude určovať, koľko PH bude chovať, s koľkými môže závodiť, tak to je jednoznačné zasahovanie dehonestovania výkonostných súťaži do MS a budúceho napredovania v tomto holubárskom športe !?
Peter Grék (09.01.2011, 14:40)
Pán Žofaj popíšte bližšie o aké obmedzenie počtu holubov v rámci evidencie ide. Už ste také niečo schválili? Na Vaše meno môžete mať aj viac evidencií? Pokiaľ áno, v Majstrovstve Slovenska podľa mňa potom nie ste nijako diskriminovaný -vyberiete si z holubov zo svojich evidencií závodné družstvo do MS. A pokiaľ nie, holuby z evidencie bojujú o majstra oblasti a holuby mimo evidencie pokiaľ sú zaradené na KL v družstve do MS bodujú do MS. [%sig%]
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 15:35)
Ešte sa nič neschválilo, ale podľa prieskumu a indícii sa evidencia má schváliť na cca 70 ks. Ja by som chcel vedieť od viacerých chovateľov názor, čo dobré nám to prinesie a aké výhody s toho budeme mať ? Čo sa týka viac evidencii na moje meno a mojich rodinných príslušníkov, to pre Mňa nepripadá do úvahy, lebo je to pre Mňa zbytočne vynaloženie finančných prostriedkov, času a otročiny práce okolo manipulácie dvoch, troch evidencii. Viem o čom tu píšem, lebo som to z mladými holubami prevádzal vo viacerých sezónach na viac evidencii, to je 4 - 5 pretekov a u starých holubov to je 18 - 20 pretekov v sezóne. Ale čo ma najviac mrzí, že ak Naše OZ bude mať zavedenú evidenciu, tak stráca konkurenciu schopnosť a neobjektívnosť s inými OZ, ktoré evidenciu nemajú zavedenú ...........
Ľudovít Jančok (09.01.2011, 16:20)
Apsolutne nepochopiteľné, pokiaľ je miesto v zoobuse. To ale asi má iný dôvod, keď to nepomôže, potom už ostáva len tým najlepším holubom primontovať niake adekvátne záťaže aby sa spomalili podľa potreby? Alebo som tomu nerozumel. Evidencia nič nerieši, to sú kroky speť. Ťahať OZtku do priemeru na základe takýchto rozhodnutí je veľká chyba, nuž ale to je vec tej ktorej OZtky. Zdravím Vás Ľudvik.
Jozef Toporcer (09.01.2011, 17:02)
Evidencia 70hol. to zase nie je až tak málo p. Zofaj ja by som si musel dochovať ešte 20ks. aby som tu podmienku splnil preto že sezonu začinam vždy z 50ks. Vašim chovateľom ide o rovnocenné podmienky pred zavodnou a počas pret. sezony aby veľko chovatelia nemohli dokladať holuby a získať tak vyhodu ktora im z toho plinie a potom sa už iba staraj aby si v tej suťaži obstal čo najlepšie ma to logiku je to spravodlive.
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 17:03)
Dobre ste to pchopil pán Jančok, len niektorý to nie že nechápu,ale to pchopiť nechcú. Sme jedná z najväčších OZ na Slovensku s cca 176 chovateľov, keď v roku 2009 sme na prvý závod mali nahlasených cez cca 5.000 ks a prirobil sa vlastný vlek, ktorý sme si nahlásenými holubami za sezónu 2009 aj zaplatili. V roku 2010 sa na prvé závody nahlásili cca 4.600 holubov a v roku 2011 po zavedení evidencie myslite, koľko bude nasadených ??? Odhadujem o 30 - 40% menej a kapacita auta z vlekom cca 6.000 ks. Som zvedavý, keď vyskočí holub o spomínaných % viac, koľkým zamrzne úsmev na tvári. Ale čo už, keď niekto chce z ho.na upliesť bič, tak nech ho pletie .......
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 17:14)
Pán Toporcer, tu ide o princip a ten ste nepochopil, keď obmedzenie je už 30/7, 20/5, 10/3 tak prečo obmedzováť 2 krát a kto mi zaručí, že keď bude taká krachová sezóna, ako v roku 2010, že sa dolieta sezóna a na ďalšie sezóny mi bude treba za dva tri roky vybudovať nový konkurencie schopný team.
Andrej Turek (09.01.2011, 17:54)
Pán Žofaj, pravidlá a podmienky súťaže v rámci OZ si schvaľujú zástupcovia ZO na konferencii. Ak príjmu podmienku evidencie, tak sa s tým musíte zmieriť. V rámci súťaženia MS, tak ako píše p. Grék vôbec nieste obmedzovaný. Nikto Vám nebráni ani chovať 300 ks PH a ani ich nasadzovať, aby ste ich preverili a na ďalší rok v prípade krachovej sezony ich mohli zaradiť znova do evidencie a bude aj vyťažený zoobus.
Zdeňek Adamík (09.01.2011, 18:07)
Asi bude lepší aby špičkoví chovatelé kteří mají pro sezonu více kvalitních holubů vytvořili více družstev a odsunuli tak navrhovatele o dalších dvacet míst zpět. Tak využijí celý potenciál, i když uznávám že to je při přípravě a chytání do vlastních košíků trochu složitější, ale tu chvíli než to sami navrhovatelé zruší, to jistě vydržíte.
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 18:35)
To ja o tom dobré viem, pán Turek, že to schvaľuje konferencia, ale nesúhlasím s Vami, že nie som obmedzovaný, ako píše pán Grék a pán Toporcer, vzhľadom na to, že ako hore uvádzam obmedzenie už je z 30/7, 20/5, 10/3, ale p. Toporcer píše, že by to boli rovnocené a spravodlivé podmienky, keď on má 50 ks oproti Mojim 100 kusom a evidencia je 70 ks, tak potom kto je obmedzovaný, keď na Mňa platí dupľované dvojité obmedzenie a na neho len jedno. To tu chcete povedať, že su to voči Mne spravodlivé a rovnocené podmienky ??? Ako uvádzate, ak to konferencia schváli, samozrejme sa stým musím zmieriť a viem sa prispôsobiť, ale mrzí ma to, že vykonostná a športová úroveň v Našej OZ klesne úplne na samé dno v rámci súťaženia OZ na Slovensku.
Tibor Balogh (09.01.2011, 18:45)
To by bolo najspravodlivejšie keby SZ nariadil evidenciu....nech ma každy rovnaký meter....
Zdeňek Adamík (09.01.2011, 18:55)
A na tu evidenciu ještě příděl krmiva a víc ani deko!
Andrej Turek (09.01.2011, 18:59)
Pán Žofaj, skúste sa pozrieť na to očami chovateľa, ktorý si môže dovoliť chovať maximálne tých 50 ks. Môže sa Vám vyrovnať v súťaži o majstra OZ. Asi ťažko, preto že v prípade dvojzávodu je možný počet nasadených holubov na závod 50 ks z ktorých môže zabodovať a pri krachovom preteku je pre neho sezona skoro pasé, kdešto Vy máte k dispozíci ďalších 50 ks. Tak že treba nájsť kompromis, aby sa vlk nažral a ovca zostala celá, čo je asi dnes medzi chovateľmi scifi, pretože tak, či onak stále bude sa niekto cítiť ukrivdený.
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 19:00)
Tak, tak p. Balogh, pre každého rovnaký meter a taktiež štartovanie/súradnice/ z jednej štartovnej čiary, samozrejme´že budem o to bojovať ...
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 19:10)
Ale pán Turek, súťaživosť v každom športe je pre každého za rovnakých podmienok a na pekné oči sa môžem pozerať na modelky na mole, ale v športových súťažiach sa musí vysporiadať každý sám so sebou o tom je šport, niekto musí byť prvý a niekto posledný, ale zdôrazňujem za rovnakých podmienok pre každého súťažiaceho ...
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 19:22)
Pán Adamík, mohol by som Vás poprosiť, aby ste napísal, kde a ako to mate zadefinované, že v ČR si nemôže OS (OZ), robiť čo chce vo vsťahu k súťažiam k ZŘ (PP) a v propozíciách výkonostných súťaži.
Ľubomír Hovančík (09.01.2011, 20:24)
Vážení páni dovolím si tvrdiť, že maratóny bežcov sa u nás nekonajú. Pre objasnenie štart- cieľ nie je ten istý, ani vzdialenosť nie je rovná pre všetkých. Nikdy sa nepodarí nikomu dosiahnuť rovnosti a spravodlivosti čo sa týka závodenia s PH. Mám na mysli, že nikdy nebudeme stáť všetci na jednej štartovnej čiare a nebudeme mať rovnaký cieľ. A poznatok s pred rokov v jednej teraz už našej ZO.: Dvojica chovateľov bola dlhé roky ako tým úspešná, až jedného krásneho dňa sa dvojica rozdelila na dve evidencie a v ZO-čke si mydlili ruky ako padnú po rozdelení. A čo sa stalo? Dvojica doteraz získala iba jedno miesto a teraz zrazu dve. Takže tak ako napísal p.Adamík o 18,07 hod. určite to tak dopadne. A ak mate bodovanie 30/7, 20/5, 10/3, veď, ak sa cítite ako "majstri". Dajte na pretek iba 7 ks, 5 ks alebo 3 ks PH veď, iba toľko boduje. P.S. poznám CHPH z Nitri, ktorý ma očaril, s akým malým množstvom PH lietal a predsa dokázal získať mnoho špičkových cien. Nech si nikto nemysli, že kvantita rozhoduje nad kvalitou. Ja osobne, ak mám čas, tak sa snažím s maximálnou dôslednosťou si tipnúť, ktorý PH príde, a v akom poradí. A niekedy sa sám čudujem ako tipujem. Záleži iba natom aké ciele si kladie chovateľ sám.
Zdeňek Adamík (09.01.2011, 20:44)
Přesně tak pane Hovančík. Také jeden příklad: když zemřel Adam Handerek tak synové rozdělili chov na dva chovy a podobně se těšila konkurence jak zeslábnou. výsledek: 1. a 2. GM!!!
Zdeňek Adamík (09.01.2011, 20:58)
Zkuste třeba toto "omezení": (50 ks je asi moc) PROPOZICE VÝKONNOSTNÍCH SOUTĚŽÍ ČMS CHPH 2011 2.4. Holubi pro mistrovské družstvo chovatele začínají vždy prvním řádkem první stránky zasazovacího listu. Chovatel může mít jen jedno soutěžní družstvo. Pořadatel závodu smí na jeden závod stanovit maximálně 30 mistrů, na jeden víkend (so, ne) 40. 4.1.2. Celostátní mistrovství krátkých tratí (MKT) a) Jednoroční soutěž chovatelů b) Započítávají se 3 nejlepších holubi chovatele v ½ olymp. kategorii A c) Při rovnosti počtu započítaných holubů rozhoduje nejnižší součet koeficientů Kf. 4.1.3. Celostátní mistrovství středních tratí (MST) a) Jednoroční soutěž chovatelů b) Započítávají se 3 nejlepších holubi chovatele v ½ olymp. kategorii B c) Při rovnosti počtu započítaných holubů rozhoduje nejnižší součet koeficientů Kf. 4.1.4. Celostátní mistrovství dlouhých tratí (MDT) a) Jednoroční soutěž chovatelů b) Započítávají se 2 nejlepší holubi chovatele v ½ olymp. kategorii C a 1 holub v ½ kat. E c) Při rovnosti počtu započítaných holubů rozhoduje nejnižší součet koeficientů Kf. 4.1.5. Generální mistrovství ČR (GM) a) Jednoroční soutěž chovatelů b) Započítávají se 2 nejlepší holubi chovatele z CM KT, ST a DT. c) Při rovnosti počtu započítaných holubů rozhoduje nejnižší součet koeficientů Kf. 4.1.6. Mistrovství ročních holubů (MRH) a) Jednoroční soutěž chovatelů. b) Započítává se součet koeficientů 3 nejlepších holubů olymp. kategorie G c) Při rovnosti počtu započítaných holubů rozhoduje nejnižší součet koeficientů Kf. 4.1.7. Mistrovství holoubat (MH) a) Jednoroční soutěž chovatelů. b) Výsledky z třídy holoubat. c) Započítává se součet koeficientů 3 nejlepších holoubat olymp. kategorie F d) Při rovnosti počtu započítaných holubů rozhoduje nejnižší součet koeficientů Kf. 4.1.13. Soutěž mladých chovatelů a) Samostatně závodící chovatel, který dosáhl v dané sezóně věk 7 - 18 let b) Soutěž holoubat c) výsledky ze třídy holoubat d) Započítává se součet koeficientů 3 nejlepších holoubat dle propozic ESO holoubat. e) vítězí chovatel s nejnižším součtem Kf ZÁVODNÍ ŘÁD CHPH. Závazný při pořádání oficiálních závodů poštovních holubů pro všechny chovatele a organizační složky Českomoravského svazu chovatelů poštovních holubů (dále jen ČMS CHPH). VII. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ. 1. K závodnímu řádu není dovoleno vydávat interní doplňky, platné pouze v jednotlivých oblastních sdruženích CHPH.
Vladimí­r Smieško (09.01.2011, 21:00)
Konečne tomu bolo nastavené to správne zrkadlo.
Vladimí­r Smieško (09.01.2011, 21:07)
O tom zrkadle to patrí k príspevku p. Hovančíka.
Peter Grék (09.01.2011, 21:12)
Ak som Vám dobre rozumel pán Žofaj, ide Vám hlavne o to, že Vaša OZ sa týmto obmedzením podľa Vás oslabí voči iným OZ na Slovensku, ktoré k tomuto kroku nepristúpili? Podľa mňa sa tak nestane, kto neuspeje s 70-timi závodníkmi v MS, neuspeje ani s 200 ks!!! Skôr si myslím že ľudia ktorí sa rozhodnú znížiť počet chovaných holubov si len pomôžu a kvalita ich chovu porastie. Spoliehať sa len na množstvo chovaných holubov je sebazničujúce. Ak píšete že ide o štartovanie z jednej čiary asi Vašim funkcionárom ide práve o to v rámci Vášho vlastného OZ! Chcú zabezpečiť rovnaké štartovacie podmienky pre každého súťažiaceho. V tomto prípade asi myslia na tých menších chovateľov, aby im vytvorili aspoň teoretickú šancu uspieť. Tiež som sa ale stretol s vyjadreniami že taký malý chovatelia už neexistujú, že každý už má aspoň 100 holubov... Majú ich preto, lebo aj oni sa snažia v tomto športovom zápolení uspieť a náš systém súťaží ich k tomu núti. Ale to bude tiež len do času, súčasná ekonomická situácia zrejme tento proces poriadne urýchli. Naši český bratia sú v tomto posudzovaní resp. určení pretekových podmienok pre radových"menších" členov podľa mňa pár rokov ak nie desaťročí popredu: - majú definovaný aj začiatok sezóny (od 1.mája...) - na jeden závod je určených maximálne 30 majstrov - na jeden víkend (dvoj-troj pretek) maximálne 40 majstrov - ich národné majstrovstvá v každej kategórii by mohol vyhrať skutočne aj chovateľ s veľmi nízkym počtom holubov. Pozrite si pretekové plány väčšiny českých a moravských oblastí a nájdete takmer všade obmedzenia majstrov cez dvojzávody - na Slovensku vec nevídaná :-). Pre rok 2011 Vám napríklad v národných majstrovstvách na KT a ST stačí vlastniť 3 holuby ktorých koeficienty rozhodujú o národnom majstrovi... na DT sú to 2 holuby!!! To sú u mňa primerané a nediskriminujúce podmienky pretekania pre všetkých členov. Skúste pozrieť: http://www.postovniholub.cz/zavrad/sout2011.htm [%sig%]
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 21:37)
Áno pán Grék s týmto fundovaným článkom s Vami súhlasím, samozrejme, že znížením kvalita chovu porastie, lebo chovateľ sa môže menšiemu počtu viac venovať a s jednotlivcami aj pohrať, ako ste si mohol všimnúť, že som urobil už aj Ja rázny krok ku zníženiu chovu, lebo Ja sa držím zásady, keď niečo robím, tak to robím poriadne, ako najlepšie viem, alebo to nerobím vôbec !!! ......... Viete na čo myslím ..........
Zdenko Žofaj (09.01.2011, 21:52)
Pán Adamík, veľmi pekne ďakujem za ochotu ........
Peter Grék (09.01.2011, 22:17)
Jasné, tiež som rovnakého názoru. Možno Vaše OZ bude prvé - vzorom pre ostatné :-) Lepšie by ale asi bolo neobmedzovať evidencie, ale obmedzovať majstrov a súťažné družstvá aby ani tí menší chovatelia, ktorých je určite väčšina nemohli povedať že nemajú ani teoretickú šancu. Ale toto musí začať od podmienok Majstrovstiev Slovenska, pretože drtivá väčšina slovenských OZ kopíruje viac menej toto majstrovstvo. Na KST má väčšina OZ 30 majstrov a 5-7 bodujúcich holubov na DT 10/3-5 ks. Výnimkou je OZ Bratislava, kde to boli 20/7 a 10/5 . V OZ KK a PP zase kvôli naplneniu auta mali ako jediný neobmedzených majstrov, ale nižšie počty bodovaných holubov. Pri voľbe majstrovstva OZ môže rozhodovať i kapacita auta, počet chovateľov a holubov v OZ, ale i zostava výboru OZ a ich vplyv na ostatných členov... [%sig%]
Oldrich Savara (10.01.2011, 15:48)
Vážení páni. Diskutovať o zavedení "EVIDENCIE" môžeme. No ani "ANO" a ani "NIE"nám nevyrieši nastolený problém. Ten vidím v tom, že najdôležitejšie je mať "GM" také, ktoré prijme väčšina. V roku 2010 sme v OZ CHPH Pezinok v GM súťažili zo 7. holubámi ktoré si chovateľ vybral po skončení pretekov a do "GM" sa prihlasoval dobrovolne sám, vyplnením prihľasovacej tabuľky, ktorú bolo treba vyplniť a zaslať ( obdobným spôsobom sa vyplňovali i výstavné karty) na stalo sa nám, že do majtrovstva "GM" sa prihlásilo iba sedem členov. Má teda GM opodstatnenie ? Keď ani ako dobrovolné nemá úctu ? Výsdledkom pre inú oponentnú skupinu bolo nepochopenie propozícií a ich neschopnosť vyplniť prihlasovacie tabuľky. Vraj išlo o manipuláciu ba dokonca o podvod. To, že sa našlo sedem dobrovolníkov, ktorí sa do "GM" zapojili, a majú byť podvodníkmi svedčí o charaktere odporcov a to z dôvodu, že sami nie sú schopní priznať porážku a že v dokumentácii pre "GM" boli nedôslední. A o tomto to je a vždy bude : nevraživosť, neúcta k tomu kto dokáže v našom koníčku viac alebo je lepší. Schopnosť obetovať a prinášať viac ako iní, je skor na škodu.Tak mi dovolte napísať - nie je to o "Evidencii". I napriek tejto negatívnej skúsenosti v r. 2011 sa v OZ - CHPH Pezinok poletí "GM" 2/2 a teraz sa uvidí kto ako na tom je. Ps. O nutnosti dobrovolného prihlasovania sa do výsledkových listín "GM"- MS a podobne sme sa v tomto roku presvedčili tým, že v časopise "Poštový holub " bola uvedená nesprávna tabuľka GM - OZ CHPH Pezinok, ktorá nebola nikým z OZ CHPH avizovaná. Tak načo také GM do ktorého sme boli nasilu poňatý bez nášho vedomia a ešte k tomu nesprávnou tabuľkou ? Ak by sme boli požiadaní určite by sme reagovali.
Vladimír Kostroš (10.01.2011, 16:29)
Zdenko ,jak tak sledujem debatu zdá sa mi že si v tom sám ,pretože ako píšeš je vás v OZ 170 cca. ale okrem teba tu nikto z Oz nereagoval.Prečo asi? Osobne si myslím že evidencia je krok späť, hlavne po stránke fin.Keby sa tu malo niečo zaviesť tak evidencia by som to nenazval,ale nahlásenie Majstrovského týmu .Niekto povie že máme s 30/7 ale čo tak tých 30 nahlásených pred sez.To by boli určite podmienky 1:1.Vtedy by bolo jedno kto kolko chová preto že na závod môžeš nasadiť kolko chutí,samozrejme vyvolený o body no a ostatný o koef a prvé ceny. Ale to len tak aby reč nestála!
Ľudovít Jančok (10.01.2011, 17:19)
Zdravím Vás. Treba si uvedomiť jednu veľmi dôležitú vec, čo sa týka súťaží. Sériu 7 bodovaných, tuzemské, a 3 bodované dlhé trate, to je jasná správa. Nezáleží na tom kto koľko nasadí, boduje len séria. Treba si položiť otázku prečo tým nazvime ich veľkým chovateľom doletí toľko holubov v špici závodného poľa. Jednoznačne ide o kvalitu. Nikto sa nezaoberá tým, prečo je to tak. Selekcia, je na prvom mieste v stupnici merania kvality. Chovateľia nakúpia holuby bez rozmýšlania, prečo vlastne tie holuby kúpili. Budovať kvalitu, to je to umenie, ktoré je cestou k úspechu, nie množstvo, ale kvalita. rozhoduje . Na taký mančaft sa musí chvíľu čakať, a byť trpezlivý. Nasadiť l5 kusov a umiestniť do lO% l2 to je umenie. Na taký stav má každý chovateľ. Netreba brzdiť chvateľov, ktorí chcú chovať viac holubov, veď tým že ich nasadzujú za ne aj platia, a tým pomáhajú aj tým menším, že znižujú sadzbu za holuba. Treba si položiť zásadnú otázku, prečo on má umiestnených 7O, a ja ani jedného? No preto, že tie moje sú asi na prt. Toto si ale nikto nechce priznať,a preto sú nešváry. Prosím zamyslite sa, či v tom nie je kus pravdy, a prosím Vás nenakupujte bezhlavo rôzne holuby, ale premyslene, a cielene. Určite budete mať menej sklamania. Ďakujem za trpezlivosť, Ľudvik.
Vladimír Kostroš (10.01.2011, 17:48)
Ľudo každá minca má dve strany.Bol som čakať na závod u Wiliho Gertsa kde chovatel mohol nasadiť určený počet holubov,no určite to nebolo pre nedostatok miesta v koši ale kvôli "fér plej aby mali na štarte všetci rovnaké podmienky ako trebárs sú teraz v GKS. každý 10 ks tomu hovorím 1.c fér!
Zdenko Žofaj (10.01.2011, 17:53)
Vlado , ale určite to nebolo o nejaký diplom a plechový pohár, ale komerčne ..........
Jozef Toporcer (10.01.2011, 17:54)
Pan Kostroš- hovorite že evidencia je krok späť aj po finančnej stranke, a pri nahlaseni 30ks. pred zavodnou sezonou je podľa vas krok v pred no mne sa zda že evid. 70hol. je viac ako ,30hol. hlasených pred pret. sezonou p. ZOFAJ ma strach že pri evid.70hol. sa bude nasadzovať malo holubov a vy mu navrhnete 30 tak teraz neviem z tou 30 to by šlo tak v pretekoch mladat
Vladimír Kostroš (10.01.2011, 17:58)
Zdeno hádam sa dožijeme aj mi toho že to nebude o plecháčiky ,či? ak áno ver tomu že to nebude určite 100 k 20.
Vladimír Kostroš (10.01.2011, 18:06)
Pán Toporcer tých 30 som uviedol ako príklad.Evidencia znamená stanovený počet a basta! Majstrovský team cca 60 určených na sezonu ktoré budú v hre o MS,ale neobmedzený počet nasádzania na každý závod.
Zdenko Žofaj (10.01.2011, 18:08)
Pán Toporcer Ja nemám strach, že pri zavedení evidencie 70 ks sa nasadí malo holubov, ale ako na to zareagujú chovatelia, keď vyskočí cena za holuba ....................... čítajte ďalej, ako uvádzam v horeuvedenom článku.........................V roku 2010 sa na prvé závody nahlásili cca 4.600 holubov a v roku 2011 po zavedení evidencie myslite, koľko bude nasadených ??? Odhadujem o 30 - 40% menej a kapacita auta z vlekom cca 6.000 ks. Som zvedavý, keď vyskočí holub o spomínaných % viac, koľkým zamrzne úsmev na tvári. Ale čo už, keď niekto chce z ho.na upliesť bič, tak nech ho pletie .......
Jozef Toporcer (10.01.2011, 19:08)
Zavedte platbu za koše a potom už nemusite rozmyšľať koľko vas bude stať holub, peniaze budu vybrane ešte pred sezonou a to už je potom jedno či auto je vyťažene alebo nie pri 170 člennej zakladni to nebudete mať ani drahe a tu evid. môžete kľudne zaviesť lebo sa na nu posklada každy rovnym fin. dielom, ale to vy musite vedieť najlepšie aky spôsob pladby vam vyhovuje pri tak veľkej členskej zakladni zdravim
Vladimí­r Smieško (10.01.2011, 19:29)
No tomuto už naozaj nerozumiem.
Ľubomír Drgáň (10.01.2011, 19:34)
Pani už sa tu napísalo veľa. Môj názor je,,,skusme to. A verím že chovatelia čo majú menej holubov budu povzbudený a začnú naplno súťažiť o toho slávneho majstra. Veď o nič iné tam nejde. V tomto bode to bude čestnejšie. A ostatné veci budu frčať tak ako frčia. Môj názor na počet je 50-60ks.Pozor to je len môj názor. Konečne sa vyčistia holubníky a bude iba kvalita .. No popísali sme,,,,,veď o nič nejde Konferencia rozhodne. Však..
Jozef Minárik (13.01.2011, 15:46)
Skúste to ako v OZ Trenčín. V OZ TN máme dve majstrovstva: 1) Klasická sútaz o majstra OZ 2) Supermajstrastvo - kde sa može zúčastniť aj chovateľ z menším počtom holubov zo šancov konkurovat velkochovateľom. Krátke a Stredné trate z 10/5 Dlhé trate zo 6/3 Super dlhé trate 4/2 Družstvo pre supermajstrovstvo sa píše na kontrolnom liste ako prvé, a potom ostatné holuby. Supermajstrovstvo u nás funguje už 2 roky,nemáme problém s naplnením auta a možu sa športovo vyžiť aj chovatelia s menším počtom holubov. Takto sa ukáže či veľkochovateľ dokaže víťaziť len silou veľkého množstva holubov alebo dokáže vybrať družstvo pre supermajstrovstvo.
Zdeňek Adamík (13.01.2011, 19:01)
Pane Minárik, protože neznám výše uvedené výsledky tak by mne zajímalo co tak světoborného jste objevili? Pokud by to totiž bylo u nás tak bych se skoro vsadil, že první desítka, možná až na jednoho nebo maximálně dva by byla úplně stejná. Protože kdo umí, ten umí. Nebo se pletu? Podobné to totiž u nás bylo, když ti méně úspěšní si prosadili závody ze dvou směrů. Nic jim to nepomohlo. Nic ve špici pralesního mistrovství se ani tak nezměnilo.
Eduard Buček (13.01.2011, 20:48)
Nakoľko sa toto týka mojej OZ tak , aby ste boli v obraze. Pre tých čo majú malo holubov ,aby sa mohli vyžiť som asi pred 15 rokmi vytvoril "malé majstrovstvo " To znamenalo že zúčastnil sa toho každý čo za sezónu nenasadil viac ako 20 holubov na KT,ST a na DT 5 . 20/5 - 5/2. To som vytvoril pre tých chovateľov čo majú málo holubov . No a vlastne bojovali o to tí čo už po 3 závode nemali šancu na majstrov,ale zápolili medzi sebou až do konca. Postupom rokov sa toto v OZ zlikvidovalo utvorilo sa nové male majstrovstvo ,myslím že boli ocenený chovatelia od 20 miesta ,ale sa mi to už nepáčilo ,lebo tam už není taká rivalita ,lebo chovatelia čo boli aj po 20 mieste malí aj 100 -150 závodnikov. Tak že idylka tých čo mali ozaj tak do 40 holubov sa s novím výborom zmenila. Ja by som najradšej prijal v OZ. Neobmedzovať chovateľov nech si chovajú aj 300 holubov , len zrušiť nezmyselné Generálne majstrovstvo,zrušiť body,lietať na coeficient . Napr. 30/7 a za každú načatú 10 +1koef. napr.31/8.,41/9.,51/10 atď. Za nesplnenie trebars 30/6 trestný coef. .300. Vyhodnotiť osobitné majstra KT,ST.DT.mladých ale žiadny nezmyselný G.Majster ,ktorý núti dávať holuby za každú cenu. Keď je chovateľ dobrý tak sa stane 4 násob. majstrom a každý si môže vybrať v ktorej kategórii bude bodovať. a týmto sa vypestujú rýchlejšie holuby a nie nejakými nezmyselnými bodmi ,ktoré neoddelia holuba prvého od 40. a mnoho krát ten 40 príde po prvom z veľkou stratou a niekedy aj z rozdielom niekoľkých hodín,tak ako môže byť ohodnotený ako ten prví. No ale u nás by to bolo veľké sústo, lebo tí slabší by nemalí vôbec šancu a to neprejde. V športe sa nepozerá kto je slabší ,ale kto je najlepší. A my sa stále hráme na malých chlapcov ,"ako cikajú do piesočkú a potom si to dávajú do formičiek a robia tortičky." Poliaci čo poznám sa mi smejú že to bodovanie máme ako na Cube.
Anton Morvay (13.01.2011, 21:15)
Pán Buček, skúste si pozrieť môj príspevok v titulku / Majstrovstvo OZ a ich hodnota / dna 5.1.2011 o 14:44 čo na to poviete ?
Eduard Buček (13.01.2011, 21:26)
Podobný názor. To je len záležitosť OZ ako doladia malé formality. Ja som prezentoval svoj názor a nikomu ho nevnucujem ,lebo si myslím že to u nás nemôže prejsť. A viete prečo ? Lebo slovíčko ,lebo má zase,lebo a to sa nedá...........
Miroslav Luhovy (13.01.2011, 21:30)
Edo , nechápem prečo píšeš , že GM ťa k niečomu núti.Veď nech si každý vyberie čo chce.Jednotlivé kategorie chces vyhodnocovať,tak prečo tým nútiš chovateľov zúčastňovať sa ich!Veď sa nemusí každý chovateľ zúčastniť každej suťaže,či nie?
Anton Morvay (13.01.2011, 21:30)
Ale to bude stále, to je tá hrana mince ako som tam spomínal na základe príspevku M.B. čo písal predtým.
Anton Morvay (13.01.2011, 21:40)
Tak zase , čo sa týka GM ja by som ho tiež ponechal ale na základe koef. nie bodov. Keď má nikdo špičku v každej kategórii tak je G.M. Je to obrovská drina držať taký mančaft ktorí obletí od A - E.
Eduard Buček (13.01.2011, 21:44)
Miro hlavne tam ide o to bodovanie. Ja som dal svoj názor a nemaj strach že by to prešlo a vieš prečo ,pre to slovíčko . A to je pravdivé, lebo to ,alebo to a už sa to nedá.
Ľudovít Jančok (13.01.2011, 21:46)
Zdravím Tonko ty chceš aby nás v OZ ostalo lO ?
Anton Morvay (13.01.2011, 21:51)
Prečo ? Skúste konkretizovať.
Miroslav Luhovy (13.01.2011, 21:52)
Ano na koeficienty by to bolo spravodlivejšie i keď poradie by bolo plus mínus rovnaké,ale neviem si predstaviť našich starších chovateľov ako by sa v nich zrientovali.U nás mal svojho času celkom dobrý nápad Pišta Majstrík,ale o tom môžeme podebatovať na výstave.
Eduard Buček (13.01.2011, 22:02)
Miro máš pravdu ,ale aj mi budeme starý a potom to zase neprejde pre nás že tomu nerozumieme ? Rád by som s Tebov to prekonzultoval no ale toho roku po dlhých rokoch nejdem na CV. /mám inú povinnosť / Tak ak niekedy inokedy. Nech sa vám na CV darí.
Ladislav Zubaj (13.01.2011, 22:05)
Edo má pravdu slovíčko lebo je čarovné.
Ľudovít Jančok (13.01.2011, 22:16)
Pán Buček, Máte v OZ súťaže aj na body aj na koeficienty? Ak áno, nuž si prosím vyberte a pretekajte. Koľko je v každej OZ tých prvoligových hráčov? Nezabúdajte ctení páni že na nich musí aj niekto robiť. Bez holubov nie sú ani body, ani koeficienty. V konečnom dôsledku si myslím že tí nosiči vody ako by povedal Milanko sú asi najdôležitejší. Ešte šťastie, že nádej je nevyčerpateľná.Večšina chovateľov závodí pre umiesnenie v súťaži o majstra OZ, aj keď o 35miesto. Táto súťaž ich núti nasádzať do konca závodov, a preto sa zamyslite, a odpovedzte mi na tento názor, čo je lepšie, keď začne pretekať lOO chovateľov a skončí ich 95, alebo keď v polovici 6O zo lOO skončí, lebo zistí že na koeficienty nemá? No čo už aj takýto názor musíte prežgrieť, lebo je to holá pravda, alebo nie? Zdravím zase všetkých.
Eduard Buček (13.01.2011, 22:26)
Dobrý názor ale pre tých čo sú trochu slabší sa dá na motiváciu urobiť trebars malé majstrovstvo, ako som písal v mojom prvom príspevku. Či nie ? Keď sa chce tak sa dá všetko ,len treba premýšľať ,ako upútať obidve skupiny.
Eduard Buček (13.01.2011, 22:28)
Dobrý názor ale pre tých čo sú trochu slabší sa dá na motiváciu urobiť trebars malé majstrovstvo, ako som písal v mojom prvom príspevku. Či nie ? Keď sa chce tak sa dá všetko ,len treba premýšľať ,ako upútať obidve skupiny. A patrične odmeniť aj jedných aj druhých a je po probléme.
Miroslav Luhovy (13.01.2011, 22:33)
Edo,ak chcete urobiť motiváciu tak dajte sériu 2/2 a šancu bude mať úplne každý a nemusíte vymýšlať rôzne majstrovstvá.
Eduard Buček (13.01.2011, 22:38)
Miro aj to sme mali keď som bol vo funkcii a nazval som to tipovaciá súťaž. ale aj to sa zrušilo.
Ľudovít Jančok (13.01.2011, 22:39)
Zdravím Vás, ako chcete vnútiť Váš názor chovateľom, ktorí idú príklad 3O, a viac rokov jednou cestou, a sú relatývne spokojní? Veď ale tých je večšina v každej OZ. Som na to zvedavý. Aby ste boli v obraze, robil som funkcie v každej zložke holubárskeho športu bez chválenia, ale rád sa poučím. Zdravím.
Anton Morvay (13.01.2011, 22:39)
Pán Jančok, uvediem príklad práve pre toho 35-teho: chovatel na 33 mieste bude mať 5 krát holuba na 120 mieste za 30 bodov a raz bude mať na 99 mieste za 40 . Chovateľ na 35 mieste bude mať 5 krát holuba na 115 mieste tiež za 30 bodov a raz bude mať holuba na 100 mieste za 38 bodov. Otázka kto je lepší ???
Eduard Buček (13.01.2011, 22:47)
Pán Jančok aj zo socializmom sme boli relatívne spokojný, tak načo sme chceli zmenu ?
Anton Morvay (13.01.2011, 22:53)
Možno na to aby sme mohli legálne nosiť holuby z BE , NL, DE, ale niekedy aj s chorobami. Aj keď máme lieky no zase niekedy aj prevencia nie je Zlá.
Ľudovít Jančok (13.01.2011, 23:02)
Tonko ten ktorý je prvý napísaný, a každý to tak berie. Nechcel som tieto slová napísať, ale musím. Holubárenie je kolektívny šport, a v tomto kolektíve súťažia hráči všetkých skupín, naraz, lebo nik si pred sezonou nepripustí, že je slabší ako vlaňajší majister. Tento názor nikomu nemožno vziať, lebo všetci platíme rovnako. Keby ale prvých príklad poviem 2O chovateľov v OZ platilo o 2OO eur viac ako ostatní, mohli by teoreticky mať aj iné názory, a nároky. O úrovni chovateľov sa ani neopovážim hovoriť, aby som nikoho neurazil. Moja skúsenosť je taká, keď niekomu povieš pravdu, už je o jedného menej. Bohužiaľ každý si musí nájsť svoju súťaž aby bol ako tak spokojný a aby ho to tešilo. Veď heslo znie, keď nie teraz , tak na rok určite. Zdravím.
Ľudovít Jančok (13.01.2011, 23:09)
Pán Buček Vy si vykáte?
Anton Morvay (13.01.2011, 23:15)
Pán Jančok mne nejde o nič iné len o spravodlivosť ako pre prvého tak aj pre posledného alebo aj pre toho uprostred. A čo sa týka toho že kto je slabší ? Nuž povedal by som to tak čo robí ten kdo je prvý ? Aké má holuby ? Skúsim hladať chyby a snáď aj ja budem o rok lepší.
Anton Morvay (13.01.2011, 23:23)
A ešte keď už som sa rozpísal, čo je to za kat. výkon za rok/dva . Príklad : Môj holub bude letieť 3krát Aš 505 km niekde v 10% a susedov tiež 3 krát Aš niekde v 18% len on býva o záhradu ďalej cca 50m a bude predo mnou. Pítam sa , je to tiež spravodlivé ???
Ľudovít Jančok (13.01.2011, 23:39)
Tonko ja nespochybňujem Tvoj názor na súťaž, ba dokonca sa s nim aj viem stotožniť, ale koľkí ešte? Tu je problém, ktorý sa vyrieši až chovatelia vyspejú, ak do vtedy niaky zostanú. Ja to vidím Anton že táto naša plodná debata bude plodnejšia keď prídem pre... veď vieš v čom je pravda. Zdravím .
Anton Morvay (13.01.2011, 23:45)
A dostal ste e-mail napísal som tam aj t.č. ?

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené