KOMISIA

Peter Kovaľ (08.01.2011, 19:00)
Skuste sa nato pozriet aj vy.Mam dotaz ohladom Pretekoveho poriadku Hlava I.bod 7.Debatovali sme o tom aj zo Slov.predsedom vycvikovej komisie, ktory ma nato upozornil .Ale rad by som pocul Vas nazor .Pokial chceme dodrzat PP tak v pripade ,ze nasadujeme v OZ Kosice na pretek KTDVR kde prepravcom je trebarz OZ Bardejov a nakosovane holuby nesieme ako tohto roku do PP tak musi ist sedem ucastnikov az tam ? Moja uvaha ..nestacilo by upravit PP a doplnit podmienky takehoto prevozu k prepravnemu autu trebarz,, traja clenovia plus zablombovane kose a na mieste nakladania do prepravneho auta prekontrolovane a pisomne zdokumentovane tamojsim veducim nasadzovacieho strediska".Preco traja ? Stara mudrost ked to vedia traja tak uz to vie kazdy ked sa nieco stane. Pisem to hlavne koli tomu lebo si neviem predstavit a poviem to ako to je kde zozenieme sedem clenov ked vybor OZ ma 5 clenov a to musia este nasadit na pretek ostatny no neviem ako presvedcit ,ze musia cestovat 200 km do PP tak to sa mi nato vykaslu a jasne ze zly bude vybor OZ.No ked zase zachadzat z trasy do KE pre xx holubov .
Peter Matalík (08.01.2011, 19:25)
Peter! To si odkial vybral,že sedem chovateľov má doprevádzať "konvoj".Čo je to za hlúposť.Keď su koše zoplombované,sú poverení dajme tomu traja chovatelia.Nevidím problém.Však pri nakládke sa dá urobiť námatková kontrola,konroly po dolete....Posielať sedem ľudí v dvoch autách ,tak pri tých Vaších počtoch nasadených to by bol drahý luxus!
Ľubomír Hovančík (08.01.2011, 19:38)
Pán Kovaľ písmenka "PP"vo vete:.... "cestovat 200 km do PP tak to sa mi nato vykaslu.... " znamenajú Poprad ??? Dosť nejasne napísané preto prosím nepoužívajte skratku Pretekového poriadku s označením mesta Poprad v jednom texte. Díky
Peter Kovaľ (08.01.2011, 20:09)
Uslo mi to Poprad.Dik za upozornenie.
Peter Kovaľ (08.01.2011, 20:12)
Pockaj Peto este nevies pocty na rok 2011.......
Peter Matalík (08.01.2011, 21:24)
Nemyslel som to nijak ironicky.Aj keď nasadite 300 ks aj tak by to bola blbosť!
Oldrich Savara (09.01.2011, 11:49)
Pretekový poriadok hovorí jasne 7.chovateľov musí čakať až do odchodu zberného auta. Už samotná skutočnosť, že sa môžu nagumičkované resp. EKS-kami nasadené holuby prevážať na iné miesto nie je v dokumentoch povolená. Alebo je ? Pri manipulovaní - pri prevoze s holubámi s manším počtom chovateľov ide o porušenie pretekového poriadku. Ak to tak nie je, upriamte moju pozornosť na názor P. Matalíka kde a v akých dokumentoch sa jeho vysvetlenie nachádza i keď musím pripustiť, že je logický. V OZ - CHPH Pezinok sa nám osvedčilo v takýchto prípadoch košovať na jednom mieste spoločne kam všetky ZO - CHPH privezú nenagumičkované či ne-EKS-kované holuby. Je to i príležitosť stretnúť sa poradiť sa o problémoch a podobne. Riešením by možno bolo, ustanovenie viacerých nasadzovacích stredísk do ktorých príde zberné auto. Je otázne, či v takomto nasadzovacom mieste dokážete zabezpečiť všetky druhy konštatovacích systémov. Samozrejmosťou by mali byť aj adekvátne priestory. Ps. Poťo, chcel by som vidieť či sa dajú námatkou skontrolovať všetky privezené holuby napr. 500 ks. Osobne si myslím, že by to ani pre samotné holuby nebolo príjemné aby boli dva krát stresované.
Peter Matalík (09.01.2011, 12:37)
Takto.Ak košujeme v OZ na DT,tak v jednom nasadzovaciom stredisku všetky ZO.O tom písal aj P.Kovaľ.Nakošovalo OZ Košice v jednom košovaciom stredisku.Nakošované holuby previezli do ďalšieho OZ.Som zvedavý ,ak sa spoja štyri OZ na ST trať.Každá ZO košuje doma,potom sa robý zber do spoločného kamiona.Čiže hypotetický by z každej ZO malo minimálne sedem chovateľov sprevádzať auto,ktoré preváža holuby.Keď to tak spočítam tak pri kamione sa stretnú cca 210 chovateľov!!!Alebo sa zídeme všeci pri kamione dovezieme zhruba 5000 hol. a začneme košovať?
František Michalov (09.01.2011, 12:47)
Autor clanku Petrus. Vysvetlim situaciu.Kazda oblast si na dlhu trat pozbiera po svojej oz zo svojim prepravcom za ucasti sprievodcu holuby a odvezie ich nie na start ale do nasadzovacieho strediska kde je mozno aj 20 chovatelov ktori nalozia podotykam poblombovane kose do kamionu.Som autor nielen tohto clanku ale aj tohto zberu.LETU ZDAR P.S kludne krityzujte aspon uvidime ci to je OK. Pre holuby je to dobre a pre chovatelov ani nehovorim a porusenie p.p.? prosim kde.
Ľudovít Jančok (09.01.2011, 13:00)
Pri všetkej úcte pán Matalík, z nakošovanými holubamy je akákoľvek manipulácia neprípustná, teda zakázaná. Som prekvapený, že o tom vôbec diskutujete. Odniesť holuby do nasadzovacieho strediska môžu poverené osoby, ale v takom množstve aby ich dokázali včas nakošovať aj za cenu že sa vytvoria komisie za účasti chovateľov zúčastnených preteku, aj z iných OZtiek. Teda aj za cenu že budú v NS nie dve ale aj štyri alebo viac hodín pred odchodom auta. Ďakujem Ľudvik. Zdravím Zasa Všetkých.
Oldrich Savara (10.01.2011, 13:26)
Nechce sa mi veriť, že je možné aby päť OZ - CHPH vozilo svoje holuby na jedno nakladacie miesto. Prirodzené by bolo aby zberné auto prišlo zobrať do každeho zainteresovaneho OZ - CHPH v smere odchodu k štartovaciemu miesto. Voziť už nagumičkované koluby tam či onam je neštastím.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené