Zistit majitela

Ondrej Brzula (20.11.2018, 12:36)
Vedel by mi niekto poradit,poprípade zistit majitela holuba Hung 2018-12-58117MP,neviem madarsky!Musel by som ho utratit!Vopred dakujem!
Jozef Daníšek (20.11.2018, 16:44)
Pozdravujem p.Brzula!
Skúste na stránke slov.zväzu si ťuknúť hlásenie zaletených holubov a otvorte si Maďarských. Potom je to tam už jednoduché, ako pri nahlasovaní našich holubov,pretože celá tabuľka je v slovenskom jazyku.Ja som tak hlásil tento rok maďarské holuby,jeden bol zo Sombately a druhy od Gyoru.Tam mi dokonca vyskočili i konkretní chovatelia.No a potom je to už o šťastí,či zareagujú a v akom jazyku.Ja som mal to šťastie,že som sa dokázal s oboma po nemecky dohovoriť.A dokonca chovateľ zo Sombately ma pozval i na návštevu.Takže veľa šťastia.Jozef
Ondrej Brzula (21.11.2018, 06:08)
Pan Daníšek,dakujem za rady.Nestačil som to tu napísat a jeden pán sa mi ozval,že mi s tým pomože a už zistil chovatela z mad.Komárna.Som mu za to zaviazaný a uvidíme ako to dopadne.Nemecky sa v pohode dohovorím tiež,bohužial madarsky nie,takže som odkázaný na ochotu kolegu.Ešte raz obom Vám Dakujem!!
Peter Turek (21.11.2018, 12:38)
Výborná rada pán Daníšek.Tak by malo fungovať poradenstvo medzi chovateľmi.Pozitívna správa aj od ing,Krajčíka o možnosti testu DNA,v inom príspevku.Takže už len zdravie,elán a pozitívny svetový vývoj,čo je v dnešnej dobe veľmi ožehavá otázka.Ukazuje sa,že demokracia je dobrá,ak poslúchaš.Avšak pozitívne-V Západných Flandrách pribudlo mladých chovateľov-zdroj uvádza okolo 30 v klube-závodiacich v sezóne,potešujúce,že aj mladých žien.V tomto smere vysoko kvitujem príspevok v spravodaji Poštový holub o priateľke mladého Fialu,ktorá sa stala holubárkou.To je presne to,čo potrebuje naša spoločnosť.Ženy,ktoré nie sú iba sexuálnym objektom,ale na základe zoznámenia sa s vhodným partnerom,sa im rozšíri obzor poznania a zistia,že život to nie je iba splácanie úverov,ale to je aj Hluk,Trenčín,Poznaň...Tu je obrovský a nedocenený prínos poštového holubárstva,kde samotní politici vo svojej obmedzenosti habkajú a snažia sa objaviť dávno fungujúce,žiaľ v posledných desaťročiach potlačované.Je to vzťah k zvieratám,vedomosti,pracovitosť,pravidelnosť,cieľ,spoznávanie nových ľudí,nových miest,pohyb.manuálna zručnosť-to sa nám odrazu vytratilo z mládeže.Kto je za to zodpovedný?Takže nebáť sa a upozorňovať na svoj šport v tom pozitívnom.Niektoré veci sa ľahšie napíšu a ťažšie vykonávajú,niekedy sú obdobia,kedy sám nemám čas na holubárenie,kvôli samotnému životu.S veľkým potešením však konštatujem,že v mnohých prípadoch sa vracia vrelý vzťah ku psom.koňom,holubom atď.Je dobre,že nastupuje generácia,ktorej už nestačia iba lacné reklamy a dlhoročné oblbovanie,ale majú svoj názor a chcú sa venovať tomu,čo si vyberú a nie tomu,čo je im nanútené...
Július Krško (21.11.2018, 21:21)
Touto cestou chcem poprosiť o t.č. na pána Pavla Horečného z Kameničian, ktorý má zaleteného holuba v Maďarsku. Mk ha 2017 0611 110. Ďakujem.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené