Oznam pre MDKS

Stefan Nochta (05.11.2018, 05:20)
Oznamujem chovateľom a priaznivcom MDKS, že po dlhom zvažovaní s prihliadnutím na môj zdravotný stav som sa rozhodol odstúpiť z postu predsedu MDKS a ukončiť členstvo v tomto klube. Klub povedie do nastavájucich volieb (zač.roka 2019) druhý štatutár klubu p. PAZÚR Milan, ktorému poštou zašlem všetky dostupné materiály ako i razítko predsedu.
Zodpovedne prehlasujem, že žiadne pozdlžnosti voči klubu nemám.
Taktiež oznamujem koordinátorom jednotlivých NS, aby mená svojich kandidátov do Výboru a KRK zasieľali p. Pazúrovi.
S pozdravom
ŠN.
Ján Bučo (06.11.2018, 07:19)
Pozdravujem priatelia,
Myslím, že treba priateľovi Nochtovi poďakovať za jeho činnosť v MDKS, najmä pre jeho jazykové znalosti, ktoré búrali bariéru medzi MMK a MDKS. Prajem Ti Štefan pevné zdravie a nech sa Ti aj v ďalšom živote darí.

Myslím, že vzhľadom na uznesenie VZ, ktoré bolo uverejnené 2.11.2018, nakoľko výsledky MDKS nie sú použiteľné v žiadnej inej súťaži okrem interných v MDKS by bolo vhodné dať pretekové výsledky prepočítať so zohľadnením mŕtvej doby tak ako bývalo doteraz zvykom. Tým by sa odstránili nezmyselné umiestnenia, napríklad z pretekov Aachen kde prvý doletený holub je 11., šiesty doletený je 1. a proste celé je to nezmysel.

Letu Zdar!
J Bučo
Ľubomír Janda (06.11.2018, 18:38)
Zo zápisnice Prezídia SZCHPH konaného dňa 19. októbra 2018, cit.:

„Z dôvodu nezaslania protokolov o štarte holubov na sekretariát SZ CHPH ako aj nedodanej predpretekovej dokumentácie, prezídium ruší výsledky holubov v pretekoch organizovaných MDKS pre všetky súťaže SZ CHPH (MS, výstavy atď.).“

Preto poďakovanie patrí aj všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na vzniku uvedenej situácie a prispeli tak k zmareniu výsledkov všetkých úspešných holubov MDKS a súčasne aj úsilia ich chovateľov vynaloženého v sezóne 2018.

ĎAKUJEME!
Ľubomír Janda (06.11.2018, 22:57)
Vzniknutá situácia opätovnej, a len administratívnej neplatnosti výsledkov MDKS, ktorá ma skutočne celkom oprávnene zasiahla, ponúka zamyslenie nad efektivitou dlhoročnej spolupráce MDKS a MMK.

V jej začiatkoch spoločné preteky pozostávali zo zavedených vypúšťacích miest Aachen, Liege, Brusel príp. Kiel, pričom posledné dva, či tri uvedené preteky boli zo strany MMK v ostatnom období nahradené pretekmi z regiónu Kiel-u, teda miesta vypustenia Kiel, Rendsburg a Alpen.

Uvedeným opatrením došlo k skráteniu tratí podstatnej časti chovateľov MDKS (NS Veľké Bierovce a NS Žilina) na cca. 800 km, čo nezodpovedá podmienkam požadovaným na zachovanie genofondu skutočného maratónskeho holuba. Súčasne došlo k znevýhodneniu chovateľov z NS Sereď a Čalovec, resp. Kolárovo predĺžením doletového pásma.

S prihliadnutím na to, že MDKS, aj cez vynaložené úsilie (pozn.: prosby smerom k prepravcovi, teda MMK + produkty zn. Spiš pravidelne zasielané okrem odmeny vopred zabezpečenému štartérovi) nebol schopný predložiť SZCHPH kompletnú dokumentáciu, nevidím inú cestu, ako spomínanú „spoluprácu“ vedúcu snáď len k priaznivejšej prepravnej bilancii MMK ukončiť a hľadať obojstranne výhodné formy spolupráce.

A určite po skúsenosti so sezónou 2018, kedy bezpochyby zahynulo počas nočných letov veľa kvalitných pretekárov, je potrebné aj prehodnotiť ortodoxný a zároveň kontroverzný pohľad niektorých funkcionárov MDKS na popoludňajšie štarty a nahradiť ich v prospech našich zverencov štartmi rannými, pretože skutočný MARATÓN sa nebeží 1. deň popoludní a na 2. deň ráno, ale v jednom samostatnom dni!!!
Ján Bučo (07.11.2018, 08:11)
Pozdravujem priatelia,
Plne súhlasím s poslednými dvoma odstavcami Tvojho príspevku Ľubo. Myslím, že vo všeobecnosti odrážajú a tlmočia názory podstatnej časti aktuálnej členskej základne či prípadných záujemcov o maratónske preteky. Mnoho chovateľov nakupuje dlhotraťové holuby v Holandsku, Belgicku či v Nemecku kde sa lieta model 850 km + s ranným štartom v protivetre alebo v bočnom vetre. Preto ak by bola možná kooperácia s chovateľmi z Moravy a ak by sme sa naďalej zúčastňovali inter Bruselu, máme minimálne dva preteky pokryté (Knokke totiž moraváci obvykle letia v čase Bruselu). Tým pádom by stačili ešte jedny preteky, ktoré by sme zorganizovali my. Myslím, že by stálo za to skúsiť rokovať so SZCHPH (aj keď vydali stanovisko proti pretekom 800+ do E-čka) a popri Bruseli zorganizovať ešte jedny preteky nad 800 km.
Reálne vidím možnosť takýchto pretekov z Liége alebo z Flensburgu, už podľa toho aký by bol záujem.
Onedlho sa uskutoční výstava MDKS. Tam by mali koordinátori prísť s návrhmi pretekov a kooperácií na rok 2019 a následne by ich konferencia na začiatku roka mala len schváliť.
Letu Zdar!
Jano

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené