95 výročie ZO CHPH Vrbica

Buček Eduard (17.04.2018, 07:44)
Bol som pozvaný na oslavu 95 výročia najstaršieho spolku CHPH na Slovensku .
Táto akcia bola veľmi vydarená a priniesla mi mnoho nových poznatkov o histórií chovu pošt. holubov . Až po vypočutí precízne vypracovaných správ ,ktoré predniesol ing. Peter Tomko a Ján Včela som pochopil že mám veľkú medzeru o histórií začiatkoch chovu holubov na Slovenskú .
Tejto akcie ktorá bola pod záštitou primátora Lip. Mikuláša Ing.Blcháča PhD.,sa zúčastnilo zo Slovenská cca 30 pozvaných hosti.

Posedenie viedol Ján Včela ktorý na začiatok privítal hostí medzi ktorými bolUž spomenutý primátor L.M. ďalej Štátny Tajomník ministerstvá vnútra Ing. Rudolf Urbanovíč,riaditeľka školy Kvačany,Mgr.Mária Rypáková,starosta Kvačan p. Grúň,
Prezident CHPH Slovenska Daniel Dúdzik a Vladimír Vernarsky člen prezídia. No a celkom milý hostia chovatelia.
Ďalší pekný a poučný príhovor dal náš prezident Daniel Dudzík.
Potom sa ujal rečníckeho pultu štátny tajomník ministerstvá vnútra p. Urbanovíč, S jeho prejavu som vycítil že už o našich holubov vie trochu veď spomenul vdovstvo,prirodzenú metódu . Bolo vidno že ho zaúča do tajov nášho koníčka J.Včela a D.Dudzik.P.Tomko.
Po ňom sa podujal slova primátor L.M. p Blcháč z ktorého prejavu som vycítil že robí veľa pre chovateľov nielen z oklia L.Mikuláša ale aj Sk. Veď veľkou mierou sa podieľa na založení prvého Slov. Múzea pošt. holubov, ktoré bude otvorené na Jeseň v LM.
Pekný príhovor dala aj pani riaditeĺkap.Rypáková ,ktorá odovzdalá ocenenie J.Včelovi za prínos a obohatenie jej školy založením holubníka a vedením krúžku .
Ocenenie dostal od SZCHPH primátor LM, Peter Tomko dostal ocenenie od štat. Tajomníka min. vnútra.
Taktiež ocenenie dostal od primátora a mesta L. Mikuláš Daniel Dúdzik ktorý dostal aj krásnu kyticu k 70 narodeninám od usporiadateľov.
Veľmi pekná bola prezentácia školského holubníka na film. plátne ,ktorú viedli žiačky Zak. školy.
Po ukončení oficiálnej časti sme sa presunuli do reštaurácie, kde bolo chutné jedlo,výborná káva a hlavne plodná debata medzi chovateľmi.
Ak všetci budeme takto vykonávať propagáciu nášho koníčka ,ako to robia chovatelia ZO-Vrbica pod vedením P.Tomku a J. Včelu určite sa dostaneme do povedomia verejnosti.
Záznam robila Slov. Televízia.
Všetko tu nemôžem uviesť ,aby som to nepoplietol,preto by bolo dobre keby z histórie tu napísal J. Včela a P.Tomko ktorý to majú super zmapované. Určite to bude zaujímať veľa chovateľov.
Touto cestou Vám ďakujem za príjemne prežitie sobotného popoludnia.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené