Športová komisia - oznamy

Milan Blahovský (06.02.2018, 08:17)
Vážení chovatelia PH a predovšetkým funkcionári OZ, v zmysle ujednotenia pohľadu na pretekové plány a údajov v nich, ktoré sú smerodatné pre plnenie pravidiel pre súťaže vo vašich OZ a MS 2018, na hlavnej stránke SZ CHPH v dolnej časti je uverejnený formulár pre vyplnenie pretekových plánov v tomto roku. Zároveň je uvedený aj vzor ( iba fiktívny) vyplnenia jednotlivých buniek v ňom - ide o excelovský súbor.Tento si stiahnite do svojho počítača a vyplnený ho v termíne stanovenom harmonogramom úloh zašlete na sekretariát SZ ako aj na moju mailovú adresu.
Dôvod prečo tak je pochopíte snáď všetci a tým, ktorým to jasné nie je ho môžem telefonicky prípadne mailom vysvetliť.
( Aj na CV sme podávali tlačivo zoznamu holubov jednotne vyplnené a prinieslo to minimum reklamácii...)
Po nastavení stránky https://www.mypigeons.live/slovakia/sk/results/ si môžte postupne nastavovať svoje pretekové plány, ako aj súťaže pre rok 2018, dolaďovať evidenciu svojich členov, nastavovať regióny.
Ďalšie informácie týkajúce sa koordinácie našich úloh, budem zverejňovať v tomto odkaze na DF a preto by som požiadal tých, ktorý radi komentujú čiarky či iné detaily, nech si otvoria vlastnú tému a nezatemňujú význam odkazov v tejto téme. Verím, že vzájomnou komunikáciou predídeme možným chybným výkladom v Základných dokumentoch SZ a následným ich porušeniam a dotiahneme sezónu 2018 k spokojnosti našich členov.
Ďakujem za pochopenie.
Dušan Konečný (06.02.2018, 17:17)
na MyPigeons je pre SZCHPH nastavená sezóna 2018, je možné vytvárať pretekové plány a interné súťaže. Z oficiálnych súťaží je možné pridať kategórie FCI a Intermajstrovstvo. Kategórie MS pribudnú v marci.

Údaje o chovateľoch zo sezóny 2017 boli archivované, je možné bezpečne robiť úpravy, meniť súradnice, presúvať členov medzi ZO.
Peter Záhorský (19.02.2018, 12:18)
Pri vypĺňaní tlačivá (Pretekový plán) som postrehol, že chýba v časti PP - deklarácie MS stĺpec pre MS MCH (MS mladých chov.).
Podľa schváleného MS je majstrovstiev 6:
Staré holuby - 5x
1. MS KST
2. MS DT
3. MS SDT
4. MS RH
5. MS MCH
Mladé holuby - 1x
1. MS MH
Vo vzorovom vyplnenom tlačive nie je ani zmienka o MS MCH.
Prosím o objasnenie, ako sa má správne vyplniť PP a deklarácie MS.

Ďakujem.

Záhorský
Milan Blahovský (19.02.2018, 13:13)
Pridávať stlpec, kde sa vyznačia všetky deklarované preteky pre ostatné kategorie, kedže MS mladých chovateľov je zo všetkých deklarovaných pretekov, je asi zbytočné, ale pokiaľ na tom trvá navrhovateľ, nie je problém to tam doplniť.

Keď už som "aktívny", tak doplním najnovšiu informáciu zo zasadnutia prezídia, ktoré sa zaoberalo aj výkladom jednotlivých kategórii MS.
Najviac problémov či otázok bolo s MS DT , takže znenie výkladu :
Vyhodnotenie tvorí súčet 9 koeficientov 3 holubov, z ktorých každý do vyhodnotenia použije 3 koeficienty získané na tratiach kategórii Šport C s 5 % toleranciou hraníc, teda nad 475 km vo vopred deklarovaných pretekoch, uvedených v pretekových plánoch OZ, pričom 2 koeficienty, použité pre konečný súčet, môžu byť dosiahnuté na pretekoch kategórie Šport E.
Výklad: Vo výslednej tabuľke je možné použiť maximálne 2 koeficienty z pretekov nad 665 km. Teda napr. 9 do 630, 8 do 630 a 1 nad 665 km alebo 7 do 630 a 2 nad 665 km.
Z pretekov nad 665 km je možné použiť koeficienty získané vo VS,OZ,REG a v rámci spoločných výsledkov pre SZ.

Výklad ostatných kategórii je jednoznačný z obsahu ich textu.
Milan Blahovský (20.02.2018, 15:13)
Keďže sú opakujúce sa otázky k potrebe uvádzania národných pretekov do pretekových plánov podávam nasledujúce stanovisko športovej komisie :
V prípade, že niektorý z národných pretekov máte zaradený do oblastných súťaží ( majstrovstvo OZ, MOZ SDT...) prípadne do majstrovstiev regionu, potom tieto preteky uveďte aj v pretekových plánoch. V prípade regionov musí byť deklarácia spoločných pretekov ( teda aj NP) vzájomná.
Pokiaľ národný pretek nemáte zaradený do súťaže OZ resp. do regiónu, to robiť nemusíte a vaši chovatelia ho môžu použiť pre plnenie podmienok MS NP aj bez uvedenia v pretekovom pláne vášho OZ.
To isté sa týka vyplňovania pretekových plánov na stránke mypigeons.live.
Národné preteky sú otvorené a momentálne sa pracuje na Smernici pre ich organizáciu.
Milan Blahovský (20.03.2018, 16:46)
Keďže sekretariát SZ je momentálne zaneprázdnený viac ako dosť, využijem tento priestor na oznam pre výcvikárov OZ. V minulom roku sa neuskutočnilo "školenie" výcvikárov a teda iste je medzi aktívnymi zopár nových tvári.
Stretneme sa teda dňa 7.4.2018 o 9:00 hod.v priestoroch Reštaurácie Pri kúpalisku v Stráňavach.
Predpokladám, že tieto diskusné informácie sa šíria medzi čitateľmi rýchlosťou blesku ( hlavne pokiaľ ide o nejaké klebety) a aj tento oznam bude jednotlivým funkcionárom včas predložený, tak aby svoju účasť potvrdili prostredníctvom zástupcov OZ vo VZ, ktoré bude túto sobotu v Nitre, kde si účasť vzájomne potvrdíme.
Milan Blahovský (22.03.2018, 17:33)
Termín uzatvárania pretekových plánov sa blíži a je možné, že niektoré OZ využijú sobotňajšie VZ na odovzdanie pretekových plánov resp. ich potvrdenie na sekretariáte SZ.
Dôležité je aby OZ, ktoré sa zapojí do MS a IM, vyznačilo tieto preteky v zmysle propozícii súťaží a keďže, propozície IM netvorí iba náš Zväz, posúvam informáciu, ktorá sa ku mne dostala v posledných hodinách. Ide o upresnenie termínov začiatku, resp. konca.
V podstate ide o súťaž v 11 pretekoch po sebe idúcich organizovaných v termínoch od 13.5. do 29.7.2018 ( v tomto roku ). Dôležité je , že v daný víkend môže byť do vyhodnotenia deklarovaný a teda použitý iba jeden pretek.
Do celkového vyhodnotenia sa počíta 18 koeficientov zo 6 pretekov ( 6 x 3 ) pri sérii 5/3 s tým, že 3 preteky sú v hranici do 500 km a 3 preteky nad 500 km, pričom v skupine nad 500 km musí byť použitý aspoň jeden pretek nad 700 km.


Milan Blahovský (25.03.2018, 14:14)
Na včerajšom zasadnutí VZ sa dohodlo, že termín pre tohoročné IM bude od víkend 12.-13.5. do 22.-23.7.2018. Pokiaľ ste už zaslali PP s iným termínom IM, opravte si a zašlite odznova.
Taktiež sa na tomto VZ pozastavilo rozhodnutie VZ zo dňa 25.11.2017 o zrušení ŠP ( bolo to v rozpore so Stanovami § 20 bod 13) . V prípade, že by sa ŠP vytvorili, štatútari OZ zašlú ich deklaráciu do 7.4. na sekretariát SZ, ako aj predsedovi ŠK.
Martin Urban (25.03.2018, 15:46)
No už sa dá tomu pochopiť
Milan Blahovský (27.03.2018, 21:23)
Blíži sa termín zasielania PP, niektoré zaslané sú v poriadku, niektoré majú chyby v deklarácii MS. Až budú všetky v danom regione, skontrolujeme vzájomnú deklaráciu. Verím, že ste pri tom sedeli v jednotlivých regionoch a vyhneme sa vráteniu k opravám.
Viac problémov zisťujem ale s pretekmi do MS. Podľa schválených propozícii je potrebé dodržať bod 1 Všeobecných podmienok.
Do pretekového plánu pre vyhodnotenie MS si môže usporiadateľ pretekov naplánovať maximálne 14 pretekov na tratiach nad    95 km  ‐  665km , pričom v limite 285 km do 665 kilometrov bude maximálne 11 pretekov. Preteky môžu byť konané v termíne od  posledného aprílového víkendu po prvý augustový víkend (vrátane). Za víkend sa počíta aj deň štátneho sviatku.  

Preložím to na drobné : - pre MS ročiakov je deklarovaných maximálne 14 pretekov, pre stredné trate 11 pretekov .
Neznamená to, že si v pláne označím 11 pretekov do 600 km napr. a ešte pridám pretek na 620 km, ktorý pridám do kategorie DT. Potom je do MS použitých 12 pretekov do 630 km, čo odporuje podmienke v bode 1.
Ako z toho "vykorčuľovať" ?
a) zruším pretek nad 600 km z kategorie ST aj DT, poletí sa iba na koef.pre výstavy.
b) zruším pretek do 500 km, ktorý je deklarovaný ako dvojpretek pri ňom, do MS, poletí sa iba na koef. pre výstavy.


Milan Blahovský (26.04.2018, 08:25)
Vážení páni, preteková sezóna je tu a víkend znamená pre niektorých ostrý štart. Funkcionári OZ sa iste činili a pracovali na spracovaní predpretekovej dokumentácie, ktorá slúži na koordináciu činnosti v každom OZ, dokonca sa našli aj takí, čo ju poslali už na SZ resp. mne...Tí, čo ste tak neučinili ešte , čas sa kráti.
Občas dostanem nejakú otázku k výkladu činnosti v NS a síce sme si na školení činnosť vysvetlili, môžem to zopakovať ešte raz. Viac hláv, viac rozumu...
Otázka : " Ako je to s umiestnením protokolu o hodinách po nasadení holubov ? "
Odpoveď: Sú dve možnosti :
1. Protokol ostáva v NS kde je po skončení nasadzovania uložený v zapečatenej skrini ( obálke, trezore ...) a po skončení preteku pri otváraní hodín sa odkontroluje a doplní. Následne je po otváraní zaslaný výcvikárovi OZ spoločne s vyhodnotenými KL v obálke s domčekom.
2. Protokol je po nasadení holubov pripnutý zvonku na obálku s autom a ide spoločne s dokumentáciou - KL + protokol o krúžkovaní, prípadne priradenie čípov ak bolo pred pretekom urobené - do autá. Obálka je zapečatená a otvoriť ju môže iba komisia, po návrate auta z preteku idú doklady k výcvikárovi a ten kedže má protokol o uzatvorení hodín pripnutý zvonku, nemá problém urobiť kontrolu správnosti či zhodnosti údajov na ňom. Protokol o otváraní hodín ide ako v bode 1 po vyhodnotení preteku spoločne s KL v obálke domček výcvikárovi OZ.
Osobne považujem tento spôsob za vhodnejší a v žiadnom prípade v takomto prípade nemá dosah na zmenu údajov v protokole. žiaden chovateľ v NS.
Milan Blahovský (26.04.2018, 18:11)
Otázka: "Kde nájdem Protokol o kontrole používaných EKS a MH v NS. Taktiež som nenašiel žiadny pokyn na jeho zaslanie na sekretariát či komu? Patrí protokol do predpretekovej dokumentácie, keď v jej popisnej časti na web stránke nie je spomenutý ?
Odpoveď: "Kontrola resp. zoznam používaných hodín v ZO sa robí každoročne pred sezónou. Protokol je identický s protokolom o uzatváraní a otváraní hodín. Chovatelia , ktorí používajú mechanické hodiny odovzdajú výcvikárovi OZ pásky z hodín, ktoré boli pred sezónou prekontrolované, nasimulované ich zatvorenie a otvorenie ako aj kontrolný odtlačok. Výcvikár OZ ich uschová počas sezóny u seba a v prípade potreby použije na kontrolu. Rovnako tak urobia majitelia hodín s tým rozdielom, že oni odovzdávajú zoznam holubov a priradenia elektronických krúžkov daným holubom. Opäť tieto sú odoslané výcvikárovi OZ ešte pred prvým pretekom spoločne s protokolom o hodinách - uvedené je - majiteľ - číslo hodín- číslo dutinky prvého konšt. resp. typ EKS.
Keďže nie je spomenutý protokol v predpretekovej dokumentácii, znamená to, že nie je nutné ho zasielať na SZ. Ostáva, ale ostáve v OZ pre potreby kontroly.
Nie všetky veci musia byť spomínané v predpretekovej dokumentácii a je na organizátorovi, aby si stanovil také podmienky pre organizáciu pretekovej sezóny aby nedochádzalo k porušeniu PP, teda to čo potrebujú za dôležité uplatniť, aby sa tomu vyhli.
Milan Blahovský (17.05.2018, 13:48)
Pozdravujem vás po dlhšej odmĺke. Máme za sebou pár ( 3-5 ) pretekov a pri prehliadke niektorých OZ a ich nastavenia ( ale aj nenastavenia) súťaží sa mi vynára v podvedomí otázka načo nám je moderný výpočtový program, keď ho nenastavíme tak aby ponúkal chovateľom informácie, ktoré k nemu patria ? Prečo naopak nastavíme niektoré súťaže tak, že to odporuje propozíciam danej súťaže ? Odkedy je napr. Intermajstrovstvo nastavené pre všetky preteky OZ v danej sezóne ??? ( viď OZ Michalovce)
Máte platených výpočtárov ( niekde aj slušne) a teda je ich psou povinnosťou nastaviť súťaže podľa požiadaviek či OZ, regionu alebo SZ. Nedivme sa potom, že nám nejde spojiť do regionálnych výsledkov pretek, ktorý sme už odštartovali a po dolete či pri nahadzovaní údajov zistíme, že sa to spätne nedá nastaviť.
Chovatelia, ktorí menili miesto (OZ) svojich ambícii a súťažia v inom OZ sa objavujú vo výsledkoch súťaží dvoch OZ . Ako je to možné, že ich výpočtári ( napr.LM) nezablokovali ako neaktívnych vo svojom OZ , ak tam už nesúťažia ? Podobných prešľapov by sa dalo ešte naspomínať pomerne dosť. Dajte si to teda výpočtári a ich riadiaci funkcionári doporiadku nech "neupratujeme" po sezóne.
Milan Blahovský (23.05.2018, 13:21)
Upozorňujeme funkcionárov OZ, ktorí majú v plánoch štartovacie miesto Brno, že toto už nie je oficiálne vypúšťacie miesto a je potrebné ho ešte pred štartom zmeniť ( najbližšie napr. OZ Brezno ). Ako náhradu doporučujeme Šlapanice.
Záhadou ešte ostáva prečo nie je vo výsledkoch OZ Kys.Nové Mesto tento pretek odletený 5.5. 2018 nahradený skutočným miestom, ktoré bolo potvrdené v protokole o štarte. Informujte teda výpočtára o potrebe tejto opravy, čoskoro sa prvé preteky uzamknú ....
Milan Blahovský (24.08.2018, 09:59)
Preteková sezóna mladých holubov je tu a niektoré OZ využili možnosť úprav pretekových plánov v stanovenom termíne, ale sú aj OZ, ktoré skúšajú možnosť ďalších úprav, preto dávam výklad jedného z bodov PP. Doplňte teda preteky v časti www.mypigeons.live.

HLAVA I.
ORGANIZAČNÉ USTANOVENIA
4. A/ Výcvikové stredisko (VS) je združenie najmenej dvoch a viacerých ZO CHPH jedného OZ CHPH. Konferencia OZ CHPH ma právomoc rozdeliť chovateľov do VS podľa súradníc holubníkov alebo podľa príslušnosti k ZO.

C/ ZO CHPH alebo chovateľ môže byť zaradený len do jedného VS. Ak OZ CHPH vytvára VS - výcvikové strediská, tak do VS - výcvikových stredísk musia byť zaradené všetky ZO CHPH alebo všetci chovatelia. Deklarácia VS musí byť uvedená v pretekových plánoch, ktoré
je potrebné zaslať na sekretariát Zväzu do 31. marca bežného roka.

11. Miesta štartov holubov a súradnice miesta štartu musia byť schválené národným zväzom chovateľov poštových holubov krajiny, z ktorej sa koná štart holubov.

Hlava II.
VŠEOBECNÉ USTANOVENIA

4. Usporiadateľ preteku môže z dopravnej súpravy vypúšťať holuby na dvoch miestach. V rôznom čase iba za predpokladu, že sú nakošované zvlášť v aute a zvlášť v prívese. Z jedného miesta musí z jedného auta vypúšťať naraz v rovnakom čase.
......
Niektorí funkcionári resp. chovatelia majú totiž dojem , že preteková sezóna mladých holubov je niečím, čo nemá nič spoločné s týmito bodmi a je iba akousi samostatnou časťou organizácie pretekovej sezóny, kde platí iba časť PP, ktorá im vyhovuje.

Nevymýšľajte nič, čo by vás mohlo vyradiť z výsledkových listín. Prajem úspešnú sezónu mláďat.
Milan Blahovský (24.08.2018, 10:03)
Keďže sa množia maili či telefonáty ohľadom stavu spracovania MS či riešenia ďalších nedostatkov v súťažiach holubov , odpoviem iba stručne, nemám to v rukách a napriek snahe o komunikáciu s D.Konečným je tento stav na mŕtvom bode.
Čím to je neviem a v tomto smere som bezradný.
Milan Blahovský (31.08.2018, 17:53)
Preteky mláďat sa ešte v niektorých OZ ani nerozbehli a už sú otázky spojené s MS mladých holubov.
Príklad
1. Máme záujem preložiť pretek mladých kvôli počasiu na iný víkend, mali sme končiť 23.9. a končili by sme 30.9., bude tento pretek možné použiť pre MS ?
Odpoveď : Áno, pokiaľ tento preložený pretek bude v poradí napr. piaty organiyovaný vašim OZ.
Do vyhodnotenia MS sa použije 5 po sebe zorganizovaných pretekov, pričom posledný možný víkend je prvá októbrová nedeľa ( piatok -pondelok).
2. Tvoríme pretekový plán pre mladé holuby vo dvoch VS samostatne. Bude platné použitie pretekov týchto plánov do MS pre obe VS ?
Odpoveď : Nie, pre MS je možné použiť iba plán jedného VS, toho, ktoré deklaroval výbor OZ ako pretekový plán OZ pre MS a je zaslaný na sekretariát SZ pred organizovaním prvého preteku mláďat.
3.Chceme si deklarovať nové VS pre mladé holuby. Je to možné ?
Odpoveď : Nie, VS sú deklarované v pretekových plánoch do 31.3. a platia pre celú sezónu, teda aj pre mladé holuby.
4. Je organizačným celkom - OZ - aj možnosť , že sa spojí na preteky jeden či niekoľko chovateľov jedného VS a chovatelia iného VS ?
Odpoveď: Áno, ale iba v prípade, že chovatelia VS, ktorí sa chcú pričleniť do iného VS , sa nezúčastnia pretekov súbežne organizovaných daným VS. V opačnom prípade je to jednak porušenie tvorby VS a v jednom OZ môžu byť iba jedny preteky cez víkend zaradené do MS.
S ďalšími otázkami a odpoveďami sa vyjadrím podľa potreby.
Letu zdar !
Milan Blahovský (01.09.2018, 13:08)
Neviem prečo ešte niektoré OZ stále uvádzajú štartovacie miesto v plánoch mladých holubov Brno ??? To už dopredu vedia, že to nebude mať kto odštartovať a vezmú si potvrdenie z čerpacej stanice ?
Doporučujem ešte pred štartom zmeniť na Šlapanice.

http://www.postovniholub.cz/files/contaodemo/media/dokumenty/startovni_mista/starty_cr_2018.pdf
Milan Blahovský (04.09.2018, 13:30)
Po včerajšom zasadnutí prezídia SZ som s hrôzou skonštatoval, že niečo ako je predpreteková dokumentácia pre preteky mláďat neexistuje u väčšiny OZ.
Podľa niektorých teda kontrolná činnosť nadriadených orgánov je v pretekoch mláďat asi zbytočná, alebo sa mýlim ???
Vyzývam teda všetkých zodpovedných nech si dajú námahu a zašlú harmonogram činnosti organizácie pretekov mladých holubov - teda časy odchodov aut z NS, rozdelenie košov v aute a pod.
V opačnom prípade sa nedivte konaniu UKK či prezídia po sezóne mláďat. Nech niekto nenarieka, ak sa náhodou nedostane na CV či vyššie s holubom.
Ďakujem tým, ktorý si túto povinnosť splnili.
Ivan Nemec (04.09.2018, 18:57)
Dobre by bolo, aby sa do obeznika pred pretekovou sezonou uviedla aj povinnost poslat PP dokumentaciu starych aj mladych PH. Mal by to byt komplexny dokument a bolo by po probleme.
Milan Blahovský (04.09.2018, 20:19)
Ďakujem, že DF čítajú v OZ Dubeň, Bytča, Terchová, Ružomberok.
Miroslav Vidhold (05.09.2018, 10:58)
Neviem,či máme byť len úradníkmi,lebo u mláďat sa jedná v podstate len o rozdelenie boxov k PP starých holubov..No napriek tomu,že toto urobíme,nefunguje tu v podstate žiadna kontrola resp. minimálna,čomu nasvedčujú dolety na "poslednú chvílu"a nikto s tým nič nerobí,alebo neurobil...Myslíme si,že vyhrať prvé ceny na "objednávku" je úplne košér?..Olympiáda je velmi motivačný prvok...
Milan,ty si teda len "za papier ",ten zdrží všetko a prax/ blombovanie košov,kontrola doletov/ ,to je len okrajová záležitosť...
Načo je PP dokumentácia,ked´nám utekajú podstatné veci...Založíme šanon a všetko je Ok !
Milan Blahovský (05.09.2018, 11:10)
Miro, ja iba rešpektujem resp. pripomínam to čo si aj ty v rámci zasadnutí VZ schválil. Pokiaľ máš pocit, že je to zbytočná byrokracia, ktorá k ničomu nevedie, urob preto čosi aby sa to odbúralo a pokiaľ to bude mať hlavu aj pätu a sprehľadni nám činnosť a legalitu dosiahnutých výsledkov holubov máš moju podporu. Dnes sa ľudia neohradzajú ničím iným ako sú súdy či nejaké paragrafy, začali poukazovať jeden na druhého a hľadať chyby u druhých a pohľad na seba im uniká. Pokiaľ chceš k tejto téme niečo napísať či ju rozviesť dajme to do nového príspevku nech nedezorientujeme ľudí v oznamoch ŠK SZ CHPH.
Milan Blahovský (05.09.2018, 14:27)
Výpočet MS 2018 je funkčný, výpočtári OZ musia však nastaviť pre jednotlivé kategórie deklarované preteky a použité výsledky ( VS,OZ, REG,NP ) v regionoch kde sa nasadilo viac ako 5000 ks sa musia vytvoriť a prepočítať nové typy výsledkov a tieto pripojiť k deklarovaným. Taktiež je potrebné vylúčiť použitie výsledkov ŠP či ZO. Následne dať všetko prepočítať v časti oficiálne súťaže.
Kategória DT sa ešte dolaďuje vzhľadom na komplikovanejší algoritmus výberu vhodných koeficientov.
Milan Blahovský (24.09.2018, 13:08)
Kategória MS dlhé trate je doladená, takže výpočtári si ju definitívne spustite vo svojich OZ a v piatok sa robí kontrola pretekovej dokumentácie okrem iného aj prvých 4 chovateľov v poradí tejto kategórie. Dúfam, že to nebude nastavované dlhšie ako sa to dolaďovalo.
Milan Blahovský (11.10.2018, 09:43)
Počas víkendu sa uskutočnila kontrola dokumentácie chovateľov na popredných miestach v kategóriach MS a IM . Prítomní skonštatovali vzorne spracovanú pretekovú dokumentáciu a nevzniesli vážnejšie pripomienky k zaslaným podkladom.
Poradie súťaží je možné nájsť tu :
https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/results/2018/o-6-01-slovensky-zvaz-chovatelov-postovych-holubov/

Milan Blahovský (09.11.2018, 08:27)
Vážení páni, blíži sa obdobie výstav a eufóriu z pretekov vystriedajú eufórie z osláv víťazov jednotlivých kategórii. Bolo teda dosť času a priestoru pre kontrolu svojich holubov v jednotlivých pretekoch a je potrebné definitívne uzavrieť "manipuláciu" s údajmi o pohlaviach či údajoch na rodových krúžkov, ktoré bývajú tu a tam popletené a chovatelia na to prídu až pri skladaní výstavných kariet. Zrazu sú prekvapení, že holub nemá limit za rok lebo namiesto čísla klubu 02801 má 02807 či namiesto H je Ha v niektorom preteku a pod.
Máme síce pred sebou náročný víkend ( komunálne voľby, stretnutie v Hluku... ), ale určite si nájdete chvíľu aj pre poslednú kontrolu svojich údajov a posledné odomknutie pretekov pre opravu si dajme do budúceho piatka.
Po tomto termíne si povedzme - máme smolu...
Milan Blahovský (26.03.2019, 09:22)
Vážení funkcionári OZ, blíži sa koniec marca a tým aj termín odoslania pretekových plánov a deklarácii pretekov pre nastavajúcu sezóne. Je preto dobre si oživiť niektoré veci z minulého roka a tak podsúvam tému k týmto úloham.
Vzhľadom na zmenu výkladu kategórie E o toleranciu 5 % sa upravil výklad propozícii MS NP a VCS ( memoriálu J.Kureka) a teda dajte si pozor pre použitie hlavne preteku Gotha ak ste v hranici pod 700 km. Ak ste v hranici nad 630 km tento pretek je možné použiť iba do kategórie MS DT , ak ste v limite do 630 km potom súčet pretekov zaradených do MKST môže byť max.11.
Odkontrolujte si deklaráciu pretekov v IM - jeden pretek cez víkend v termínoch 12.5.-21.7. ( + - piatok či pondelok) a tiež v IM pozor na ostré km bez tolerancie 5 % - teda do 500 km, nad 500 km či nad 700 km.
V prípade deklarácie regiónov dbajte na nabaľovací systém v danom preteku. Pre rôzne preteky môžu byť iné regiony použité.
Pozor na deklaráciu VS a ŠP v nich , v zmysle PP SZ a pre celý rok...
Milan Blahovský (02.05.2019, 08:08)
Touto cestou oznamujem funkcionárom, ktorí by chceli so mnou komunikovať počas víkendu, resp. počas prebiehajúcich pretekov nášho OZ, že tel.číslo 0905/207742 bude dočasne nedostupné a je možné mi volať na 0903/421839, prípadne zaslať správu.
Mimo pretekov je tel.číslo 0905 20 77 42 dostupné.
Milan Blahovský (11.05.2019, 12:24)
Vážení administrátori ( spracovatelia výsledkov OZ, štartéri pretekov) skôr ako urobite štart holubov na stránke mypigeons.live, spravte pri prekladní preteku najprv úpravu dátumu preteku, prípadne aj miesta štartu. Zdôrazňoval som to na jarnom školení výcvikárov...
Dnes na to zabudlo OZ Kežmarok .
Milan Blahovský (11.05.2019, 12:31)
Páči sa mi precíznosť niektorých funkcionárov či štartérov na mieste štartu a žasnem nad údajmi o štarte typu 6:12 hod. či 6:05 hodín...
To skutočne nešlo pustiť o 6:15 hod. či 6:00 ????
Milan Blahovský (22.05.2019, 11:45)
Brusel 27.7.2019 – Národný pretek /NP/

Zo zasadnutia Prezídia SZ CHPH zo dňa 20.05.2019 vyplynula pre športovú komisiu úloha organizačne zabezpečiť uskutočnenie NP Brusel s termínom štartu 27.7.2019.
K tomuto účelu je potrebné prvorado vedieť počet nasadených holubov. Z uvedeného dôvodu sa športová komisia týmto obracia a vyzýva zodpovedných funkcionárov jednotlivých Oblastných združení, ktoré si ho pre záujemcov o tento pretek vydeklarovali vo svojich pretekových plánoch na rok 2019, aby v termíne do 30.05.2019 sumár nahlásených počtov holubov vo svojich organizačných celkoch nahlásili určenému koordinátorovi za športovú komisiu Milanovi Pazúrovi na email milan.pazur@gmail.com alebo na t.č. 0911 282 570. Predpokladané cena za 1ks nasadeného holuba bude 2€, čo je samozrejme závislé na celkovom počte prihlásených holubov. Presná cena bude určená po zhromaždení nahlášok, do 5.6.2019 a následne bude spracovaný harmonogram zberu ako aj organizačná smernica /štatút/ v zmysle už zverejnenej organizačnej smernice pre NP /2019 – 2021/.
Neskoršie nahlášky budú akceptované iba v prípade ešte voľnej kapacity v prepravnom prostriedku
Preteku sa môžu zúčastniť všetci chovatelia organizovaní v SZ CHPH teda aj jednotlivci pri dodržaní PP a ostatných platných predpisov SZ CHPH.

Spracoval:
Milan Pazúr
Predseda športovej komisie SZ CHPH
Mgr. Milan Blahovský
Milan Pazúr (28.05.2019, 23:27)
Priebežná informácia o nahláškach k NP BRUSEL 2019.

01 Bratislava 255 ks
04 Terchová 90 ks
05 Trnava 234 ks
06 Trenčín 230 ks
17 Martin 35 ks
18 Levice 25 ks
20 Pezinok 197 ks
29 Orava 2 ks
34 Dubeň 89 ks
Spolu : 1157 ks

02 Senica 0
03 Ružomberok 0
07 Komárno 0
09 Šurany 0
10 Nitra 0
11 Topoľčany 0
12 Prievidza 0
13 Pov. Bystrica 0
14 Žilina 0
15 KNM 0
33 Bytča 0

Tým zástupcom OZ, ktorí už nahlásili počty ďakujem. Pre zvyšok zostávajú ešte 2 dni.

Milan Pazúr
Milan Blahovský (03.06.2019, 11:49)
Sú medzi name aj také OZ, ktoré zaznamenávajú pre svojich členov priebeh štartu holubov či ich ošetrovanie počas prepravy. Časť členov týchto OZ ( ale asi aj tých, ktoré túto možnosť nepoznajú) sa nevie dopracovať k otvoreniu videozáznamu na stránke mypigeons.live. Problém je zrejme v aktualizáciach prehliadača web stránok Google Chrome, (prípadne to súvisí s nastaveniami v YOUTUBE, kde sa video záznam ukladá) v ktorom to zatiaľ nefunguje. V prehliadači Mozilla Firefox to nerobí žiaden problém. Doporučujem si teda nainštalovať spomínaný prehliadač , na hľadaní príčiny kolízie s Chromom sa pracuje, aspoň tak to bolo podané p.Konečným.
Inak povedané, je to ako sťažovať si, že sa nemôžem odviezť z mesta A do mesta B z dôvodu, že nemám k dispozícii nový model SUPERB napr. a je k dispozícii iba FABIA či OCTAVIA.
Snáď aj ten SUPERB sa podarí raz naštartovať...
Matej Gergelčík (03.06.2019, 15:14)
S otcom sme taktiez velmi radi pozerali vysledky pretekov na TV. Bohuzial smart telky od samsungu maju vlastny vstavany prehliadac, na ktorom to nechce poslednu dobu zobrazovat. Zaujimave, ze minulu sezonu to islo vpohode. Snad ked sa opravi a zacne to ist na chrome, tak to bude slapat aj na telke. Potesujuce pre mna je to, ze sa tento problem riesi, tak snad...
Milan Blahovský (04.06.2019, 21:52)
Pri pohľade na niektoré priebežné výsledky sa u holubov objavuje ako pohlavie "mix", teda neurčené pohlavie, z môjho pohľadu je to prenos z pretekov mláďat, kedy chovatelia neuvedú pohlavie a výpočtár ich zadá ako neurčené. Vidím to najmä u online prenose, prípadne ak výpočtár namiesto A, či HA uvedie inú kombináciu znakov. Podstata je v tom, že program mypigeons.live pracuje tak, že pokiaľ raz niekto uviedol u mláďatka pohlavie napr.H, tak ak ho v sezóne starých holubov aj pri zápise výpočtárom ako HA, program ho zmení na prvý zápis teda H, platí to aj opačne. Ak sa mýlim tak nech ma Dušan Konečný opraví.
Objavujú sa reklamácie aj pri mojej práci a to sa snažím byť sústredený pri nahadzovaní údajov. Snáď som podstatu problému vysvetlil.
Ako sa z problému teda dostať ? Zvládne to aj majiteľ holubov, pokiaľ si otvorí položku moje holuby, kde má umiestnené všetky umiestnené holuby v pretekoch a po kliknutí na chybného holuba si dá upraviť pohlavie.
Prípadne to môžte požiadať cez výpočtárov, že im uvediete správne pohlavie holuba a ten to nastaví za vás. Snáď mu časom pri osobnom stretnutí kúpite aspoň malé pivo....
Milan Blahovský (11.06.2019, 13:05)
Máme za sebou takmer polovicu pretekovej sezóny a pomaly sa rysujú poradia v národnom majstrovstve. Požiadal by som touto cestou všetkých výpočtárov nech si nastavia použitie takých typov použitých výsledkov pre súťaže, ako sú v súlade s propozíciami MS, teda nie ŠP či ZO.
Niektorí z vás ste to neurobili a dá sa povedať, že napĺňate nepriamo §2 odst.g Disciplinárného poriadku :
§ 2 Disciplinárneho priestupku sa dopúšťa člen SZ CHPH, ktorý úmyselne alebo z nedbanlivosti:
g/ akýmkoľvek administratívnym spôsobom vylepší pretekové výsledky poštových holubov

Je možné , že výpočtár OZ nie je členom SZ a tak sa ho to netýka, v tomto prípade by ale bolo na mieste , aby ho na to upozornil štatútar OZ, ktorý nesie svojím spôsobom zodpovednosť za konanie takejto osoby, kedže predpokladám, že sa ním urobil u zmluvu o vykonanej práci...

Milan Blahovský (11.06.2019, 14:31)
Aby ste videli aká je hodnovernosť doteraz zverejnených poradí MS, tak v poriadku majú nastavenia urobené OZ Bratislava, Senica,Ružomberok, Terchová,Šurany, Prievidza, Martin, Zvolen,Pezinok, Rim.Sobota,Poprad,SNV, Košice,Tvrdošín,LM,Bytča,Dubeň,Gemer. Teda cca 50 % OZ . To som si myslel, že sa to týka iba chovateľa v prvej desiatke poradia, ale po kontrole nastavení je to žiaľ tak.
Skúsme to napraviť nech zajtra nemusím písať, kto je výpočtárom či štatútarom toho či oného OZ...Ďakujem za pochopenie.
Milan Blahovský (12.06.2019, 08:49)
Ďakujem funkcionárom a výpočtárom, ktorí sa nenašli vo včerajšom zozname, a urobili nastavenie ( vylúčenie výsledkov ŠP, či ZO z MS ).
Stále tento odkaz nedošiel ( prípadne bol ignorovaný ) u OZ Trenčín, Michalovce, Bardejov, Prešov, Levice,Pov.Bystrica .
KNM a SB to síce neurobili, ale ani nemajú deklarovené ŠP v PP pre tento rok.
Nedivte sa týmto pripomienkam, ale keď budete dvíhať telefonáty a riešiť tieto nedostatky a odpovedať na to prečo to jeden musí a druhý nie , prečo sa uverejňujú nepravdivé údaje na stránke výsledkov a pod., tak to možno pochopíte...
Milan Blahovský (12.06.2019, 11:30)
Pri kontrole poradia holubov sa zistilo, že sú majiteľmi holubov chovatelia, ktorí aktuálne nesúťažia. Táto situácia nastane, keď letí napr. v jednom roku holub na syna a o rok na otca napr. Prípadne ak ste holuba priučili na svoj holubník a pred rokom letel u vášho priateľa a pod... Odstrániť ( resp. opraviť) sa to dá tak, že si aktuálny chovateľ otvorí svoje konto klikne na daného holuba a urobí zmenu majiteľa holuba. Potom sa holub prenesie z jeho databázy do databázy nového majiteľa. Je to podobný prípad ako s opravou resp. nastavením pohlaví u holubov. Vo výsledkových listinách stále figurujú holuby bez určeného pohlavia - teda ako mláďata. Dúfajme, že to si majitelia takýchto holubov nenastavia až po sezóne, keď budú chcieť dominovať napr. v kategorii výkon holubica s holubom a pod...
Milan Blahovský (13.06.2019, 08:46)
Po dnešnej kontrole nastavení použitých výsledkov pre súťaže MS konštatujem, že okrem OZ Prešov a Bardejov, je to v poriadku.
Podľa údajov o práci funkcionárov v týchto OZ sú "nedostatky" v činnosti radových členov tvrdo riešené. Dvojitý meter teda ?
Peter VAVREK (13.06.2019, 12:14)
p. Blahovský v programe mypigeons pre výpočet MS ani jeden chovateľ z OZ CHPH PREŠOV nemá použité výsledky z ŠP, ZO, iba od VS OZ a vyššie región národné zbytočné nás tu vypisujete že to máme zle nastavené nastavene to už bolo dávno za predošlého vypočtara mne osobne to pripadá ako buzeracia z Vašej strany a ak by bolo aj niečo zlé tak to môžte opraviť a uviesť na správnu mieru aj Vy sám nik Vám neuškodí iba poďakuje, asi iba toľko k tomu, a poslednej vete vo vašom predošlom príspevku celkom dobre nerozumiem mate nejaké poznatky k práci našich funkcianorov v OZ CHPH PREŠOV že robia niečo zlé nie som si toho vedomý sám som členom výboru a neviem o tom aby sme niekomu alebo niečím našim radovým členom ublížili, ale takéto poznámky už na túto diskusiu nemajú patriť posledné uznesenie prezídia čo patrí a nepatrí na diskusné fórum s pozdravom Vavrek Peter člen výboru OZ CHPH PREŠOV
Milan Blahovský (13.06.2019, 12:41)
Pre niekoho možno buzeracia, pre niekoho záujem o poriadok. Nikde nie je napísané, že pokiaľ sa letí v rámci ŠP, tak automaticky sa presunie koef. do súťaže MS, ale ak sa takýto koef. objaví ( o bol v mnohých prípadoch u iných OZ , napr. aj Bardejov) tak ho tam program vloží. Nikde som neuviedol, že vaši funkcionári pracujú zle, napísal som že pri porušovaní dohodnutých pravidiel sú "nekompromisní", preto som sa opýtal, či to neplatí aj na nich, možno že to nie je vo vašom prípade, resp. vášho OZ.
Nemienim zasahovať do vašich výsledkov pokiaľ nie som o to slušne požiadaný. Poďakovanie nečakám, na to som si v holubárskom svete odvykol.
Pokiaľ beriete snahu o zosúladenie údajov, ktoré sú verejne propagované s propozíciami súťaží ako buzeráciu resp. ublížovanie vám, tak to má mrzí....
Ľady sa pohli aj v OZ BJ, takže od zajtra by mali byť poradia súťaží MS v súlade s propozíciami MS - pre tých, ktorí ma "buzerovali" za neriešenie bývalého stavu v oficiálnych súťažiach.
Peter VAVREK (13.06.2019, 13:05)
Tak Vás slušne prosím uveďte to na správnu mieru za naše OZ CHPH aby bolo všetko ok
Milan Blahovský (13.06.2019, 13:34)
U vás, kedže ste ako OZ v pretekovom pláne nemali deklarované ŠP ( Malý Šariš+Veľký Šariš) stačí jednoducho zmazať týchto 8 už prepočítaných pretekov. Tým pádom už nebude treba vylúčiť žiadne ŠP z MS, kedže neexistuje. To určite zvládnete aj sám. Hypotetická otázka: Keby sa to nezistilo pri kontrole MS, boli by v tichosti výsledky neplatného ŠP pre výstavy použité napr. vo výstavach ?

Venujte preto výpočtári a funkcionári zvýšenú pozornosť či všetky spracované výsledky sú naozaj platné v súlade s pretekovými plánmi či deklaráciami výsledkov. Pokiaľ by som to mal robiť sám, tak si to neviem predstaviť. Alebo si niekto myslí, že dýcham iba pre neho ???? Je dobré, že je verejná kontrola výsledkov v rôznych súťažiach a v prípade zistenia nedostatku ma kľudne
( najlepšie mailom ) informujte. Ďalšie kroky nechajte na mňa...
Milan Blahovský (28.06.2019, 12:26)
Vzhľadom na vývoj počasia počas víkendových dní vydáva Športová komisia následovné vyhlásenie:
Preteky nad 400 km , organizované v dňoch nedeľa a pondelok, ktoré zasahujú do územnej rozlohy časti Slovenska, kde je vydaná výstraha SHMU ohľadom teplôt v zmysle PP bod3 Hlava I. sa rušia. Týka sa to aktuálne pre všetky OZ južného a juhozápadného Slovenska, ale keďže chovatelia týchto OZ sú zapojení do NP Grünberg, tak sa nepovoľuje ani organizácia tohoto preteku.
Uvedený pretek je možné realizovať po vzájomnej dohode v náhradnom termíne.
Šimko František (28.06.2019, 15:53)
Milan ako postupovať ak : napr. OZ MI : rozloha sever Stropkov - juh Trebišov a pár holubníkov ešte južnejšie.
Milan Blahovský (28.06.2019, 16:20)
Aktuálna výstraha v súlade s PP SZ sa netýka južnej časti vých.Slovenska, Letíte pretek z Poľska, kde nie sú hlásené predpoludňajšie teploty atakujúce 35 st.C, takže pri štarte holubov okolo 5,00 ako to tradične tam býva sú holuby okolo 13,00 hod. v Trebišove. Ide iba o to ako budú pripravené a prepravené...
27.06.2019 | Stanoviská, tlačové správy
Dočasné pozastavenie vývozu živých zvierat do tretích krajín
Z poverenia prof. MVDr. Jozefa Bíreša, DrSc., hlavného veterinárneho lekára Slovenskej republiky, s ohľadom na vývoj teplôt v SR a v okolitých štátoch a s odkazom na požiadavky odseku 3.1, kapitoly VI prílohy I nariadenia Rady (ES) č. 1/2005 o ochrane zvierat počas prepravy Štátna veterinárna a potravinová správa SR dočasne pozastavuje vývoz živých zvierat do tretích krajín.

Ak to rozšíria aj na Česko či Poľsko, potom je táto naša diskusia nepodstatná.
Milan Blahovský (21.08.2019, 18:53)
Po Slovensku sa šíria informácie, že za rôznymi vyradeniami , niekedy možno aj necitlivými a bez dôkazov, ktoré si zosnovali niektorí funkcionári vo vlastných OZ , je jediná osoba a to moja. Je to úbohe tvrdenie až chrapúnstvo skrývať sa pri svojich rozhodnutiach ,často v túžbe zbaviť sa konkurencie, za osobu predsedu či člena Športovej komisie alebo UKK .
Pokiaľ bol porušený Pretekový poriadok počas sezóny a dnes na to prichádzate, je to na zamyslenie, kde ste boli počas roka ( napr. výcvikári OZ či KK OZ) a prečo ste nekonali hneď ? Teraz keď sa blížia kontroly na úrovni ŠK či prezídia alibisticky doma tvrdíte svojím chovateľom, že je za tým Blahovský, že vy ste svätí čo ? Kto má čisté ruky nemusí sa skrývať za iných a ten kto ich nemá a nemá odvahu, ten bude šíriť klamstvá a intrigy. ( však tento prostý holubársky národ vám to zožerie aj s navijákom )
Pravidlá súťaží sú dané pred sezónou a tak sa aj treba zariadiť a rešpektovať ich platnosť. Tieto pravidlá si neschválil ani Blahovský ani ďalší člen prezídia či VZ sám, bolo to väčšinové rozhodnutie, tak ho rešpektujme a ak nie potom nemáme čo hľadať v týchto kruhoch.
Ospravedlňujem sa za možno tvrdšie slová tým ktorých sa to netýka, ale to čo počúvam v telefonátoch už prekročilo všetky medze.
Milan Blahovský (03.09.2019, 13:57)
Preteky mláďat sa nám rozbehli ( niekde nie príliš šťastne ) a keďže sú opäť otázky či pokusy nasadzovať mladé holuby so starými rodovými obrúčkami na pretek, dôrazne upozorňujem organizátorov pretekov MLADÝCH holubov, že v prepravnom aute nemajú čo robiť iné holuby ako tie , ktoré majú rodovú obrúčku žltej farby ročníka 2019 !!!
Taktiež upozorňujeme všetkých organizátorov pretekov, ktorí ešte nedodali predpretekovú dokumentáciu k mláďatam, aby tak urobili do stredy. Po strede menujem konkrétne. Pretekový poriadok platí aj po 1.auguste.
Milan Blahovský (04.09.2019, 10:29)
Niektorí z funkcionárov OZ reagovali na posledný príspevok komentárom - "predpreteková dokumentácia mláďat ( pret.plán ) bola zaslaná na jar s dokumentáciou starých holubov..."
Ja iba všeobecne odpoviem otázkou : Ako ste na jar vedeli odchody áut z NS, ako ste na jar vedeli rozpisy košov v autách pre jednotlivé ZO podľa objednávok , nezmenili sa náhodou NS( adresy) u pretekov mláďat ?"
Takže z dôvodov možných kontrol zo strany SZ je nutné byť informovaný o týchto skutočnostiach a preto je potrebné zaslať tieto veci na sekretariát SZ ako aj mne.
Ďakujem za pochopenie.
Milan Blahovský (04.09.2019, 14:24)
Výber z uznesenia z mimoriadneho zasadnutia prezídia SZ dňa 1.8.2019:

10. Uzatvoriť všetky opravy v pretekových výsledkoch starých holubov do konca augusta. Po tomto termíne nebude dovolené odomykanie pretekov, jedine v prípadoch zistených pri kontrole pretekovej dokumentácie Športovou komisiou.
Termín : 31.8.2019 Zodpovední: štatutári a výpočtári OZ

Mám dojem , že niektorí chovatelia sa asi vrátili včera z dovoleniek a všímajú si až teraz chybné údaje u svojich holuboch uvedené v pretekových výsledkoch napr. v júni a požadujú opravu.
Niektoré opravy majú vplyv na umiestnenie holubov a tým pádom aj na koeficienty holubov v poradiach súťaží MS a mohlo by dôjsť k situácii, že ešte v decembri nebude jasný konečný údaj pri holuboch v poradiach MS či výstavných kategóriach.
Ďakujem za pochopenie.
Jaroslav Benka (07.09.2019, 08:23)
Chcem upozorniť čo bolo schválené na prezídiu SZ - Nitra 21.x.2017 a dané do pretekového poriadku - doplniť hlavu III o bod 16 - preteky mlade krúžkovanie holubov a doposiaľ do nebolo žiadnym zasadnutím SZ zrušené a jeden člen z výboru to nemôže zrušiť. Ja si myslím ,že to bolo robené pre chovateľov na podnet OZ.
Na preteky mladých holubov je možné nasadiť aj holuby s rodovou obrúčkou,ktorá nie je v súlade s daným ročníkom mláďat ,avšak takéto holuby nemôžu biť započítané do počtu nasadených holubov ani konštatované.Holuby musia biť extra evidované a označené gumičkou.
Neviem prečo sa ide proti OZ. S toho mi vychádza ,že výbor SZ nevie čo vlastne chce.
Milan Blahovský (07.09.2019, 09:18)
Bol to môj návrh aby sa mohli mláďata so starými krúžkami nasadzovať, ale nezapočítavať do počtov nasadených holubov na pretek ( je to predsa pretek mladých a o veku rozhoduje rok na rod.obrúčke nie vzhľad holuba ) ale bolo to zamietnuté, s výkladom, že ako u pretekov starých holubov nesmie byť nasadený mladý holub na pretek tak isto u preteku mláďat nesmie byť nasadený holub so starým krúžkom.
Inak SZ objednáva dostatočný počet aj rezervných krúžkov aby sa nestalo, že sa niekomu na jar neujde. To , že niekto nachová ešte v auguste a natiahne im staré obrúčky, neznamená, že sa ich potrebuje zbaviť prostredníctvom pretekov a týmto sa budú všetci ešte klaňať....
Milan Blahovský (12.05.2020, 09:01)
Preteková sezóna bola napokon odštartovaná a v tomto "krízovom" období, kedy sú v platnosti rôzne obmedzenia schválené UKŠ SR a tie komplikujú činnosť ako chovateľom tak hlavne funkcionárom OZ. Jedným z nich je postavanie v dlhých radoch a rozostupoch pred poštovými úradmi s cieľom odoslať včas protokol o štarte PH na sekretariát SZ. Už počas CV mi navrhol p.Ďurana M. možnosť riešiť túto situáciu ( určite ešte netušil, že bude potrebná) úpravou bodu PP v časti odoslania tohoto protokolu elektronickou formou.
Žiaľ situácia neumožnila zasadnutie VZ a ďalšie kroky potrebné s úpravou programu mypigeons v rozbehnutej fáze spracovania výsledkov sú riskantné. Po oslovení členov prezídia s požiadavkou možného odoslania týchto protokolov emailom na adresu SZ CHPH a ich následným vytlačením sekretárom p.Javorčekom a následným zaevidovaním do pošty každého OZ, je pochopenie pre dané riešenie.
Teda týmto oznamujem všetkým funkcionárom - poväčšine to boli výcvikári OZ - že je možné protokol o štartoch doma nascenovať - buď to scannerom, alebo mobilným aparátom nafotiť a zaslať v čitateľnej forme na email SZ - szchph@postoveholuby.sk , ako aj na romulus2777@gmail.com , ako prílohu s oznamom pre sekretára vo forme - Protokol o štarte OZ CHPH Spiš - pretek č.1-dňa 8.5.2020....
Protokol zaslať v termíne do piatku resp. deň pred nasadzovaním na najbližší pretek OZ ( výnimku tvorí dvojpretek, resp.2 preteky počas víkendových dní !!!!!

Samozrejmosťou obsahu týchto protokolov je ich kompletné vyplnenie. Niektoré OZ v minulosti neuvádzali mená vodičov, či sprievodcov, neboli uvedené súradnice štartov, prípadne chýbal údaj o počasí na mieste štartu či meno štartéra ( čitateľné)
Verím, že to aj ako vďaku za tento ústretový krok budete mať v tomto roku v 100 % stave, prípadne nedostatky budem okamžite verejne riešiť.
Originál protokoly sa zašlú hromadne poštou do 7 dní po pretekovej sezóne starých holubov, prípadne v prípade riešenia problémov na vyžiadanie.

Odscanované protokoly nech sú vo formátoch pdf ( uzamknutý text), resp. jpg či bmp ( obrázok) , nie ako dokument s príponou doc,či rtf....

V prípade doriešenia úpravy programu mypigeons.benzing.live bude možné ukladať tieto scany ( fotografie) priamo tam.
Milan Blahovský (13.05.2020, 16:36)
Síce je obdobie poznačené "krízou" COVID 19, ale to neznamená, že začneme prekrúcať dokumenty SZ ako je PP napr.
Upozorňujem výpočtárov na dodržanie pravidiel na tvorbu VS, prípadne na tvorbu ŠP, či kombinácie regionálnych výsledkov. ŠP je spojenie 2 a viac ZO v danom VS, ak je tvorené VS podľa súradníc tvorba ŠP nie je možná v danom VS v prípade, že nejaký chovateľ dotknutých ZO je v inom VS ako ostatní. Momentálne je také OZ, ktoré porušilo tieto body, tak výpočtára dôrazne žiadam o nápravu.
Všetky OZ, ktoré tvoria VS podľa súradníc sú povinné zaslať zoznam chovateľov tvoriacich dané VS ako súčasť predpretekovej dokumentácie ešte pred prvým pretekom. Tak isto zloženie VS musí byť uvedené v pláne OZ. Rozhýbte sa teda, ak niečo takéto existuje vo vašom OZ.
Dúfam, že nešlo o zámer či skúšanie pozornosti , ale skôr o nevedomosť....
Milan Blahovský (14.05.2020, 13:30)
Predpokladám, že všetci používatelia EKS majú aktualizované firmwary vo svojich ovládačoch a používajú tie, ktoré sú platné pre SZ CHPH. ( hlavne asi TOPIGEON , kde bola realizovaná prestavba firmwaru hodín v zimných mesiacoch a skupina okolo p.Horra update hodín realizovala na CV )....Použiteľná je od tohoto roku iba verzia 8.84 ( bez vyhodnotenia z domu) či 8.85 ( s možnosťou vyhodnotenia z domu- aktuálne ešte nepoužiteľné). Ak to nemáte , do víkendových štartov pretekov vám ostáva ešte pár hodín ....
Milan Blahovský (11.06.2020, 11:43)
V rámci priebežnej kontroly protokolov o štarte holubov bolo zistené, že niektoré OZ používajú iný typ protokolu , ako je uvedený na stránke SZ. Je možné, že používajú kópie starších verzií a neuvádzajú mená vodičov. Kedže v novej verzii je údaj ako "Holuby boli na miesto štartu prepravené dopravcom" je potrebné aby boli v tejto časti uvedené mená členov posádky.
Ak máte staršiu verziu, nájdite si teda na nej priestor a vypisujte tieto mená.

PP - HLAVA II.
6.Usporiadateľ preteku musí mať ku každému preteku vystavený protokol na predpísanom tlačive o štarte holubov, ktorý musí byť potvrdený v mieste štartu delegovaným štartérom.
Protokol musí obsahovať tieto údaje :
- miesto vypustenia holubov, dátum a čas štartu, súradnice miesta štartu, kontakt na štartéra (meno a tel. číslo), počasie v mieste štartu, počet nasadených holubov, počet chovateľov - účastníkov preteku, meno vodiča a sprievodcu (**),prípadne iné údaje -závažné pre pretek, meno a podpis potvrdzujúceho za organizáciu a pečiatku s podpisom delegovaného štartéra.
Protokol o štarte musí byť odoslaný najneskôr do piatich dní po štarte na sekretariát SZ CHPH. Toto ustanovenie platí i pre zahraničné preteky.
Milan Blahovský (19.08.2020, 20:07)
Už niekoľko sezón platí, že výsledky ŠP - pre tých menej chápavých - športových pásiem - nie je možné použiť do zaradenia koeficientov do MS. To naozaj je potrebné neustále striehnuť, kto to poruší ???? Obratom nech sú teda zablokované tieto výsledky pre použitie v MS 2020 pre všetky kategórie. O 48 hodín budem menovať výpočtárov resp. štatútarov tých OZ, ktorí to nerešpektovali.
Milan Blahovský (19.08.2020, 20:11)
Doplním teda ešte aj prípad použitia výsledkov ZO pre MS nie je dovolené použitie koeficientov !!! Aj toto majú niektoré OZ nastavené.
Je jedno či je chovateľ v prvej desiatke alebo v druhej stovke, rešpektujte propozície MS !
Dusan Smarik (19.08.2020, 23:37)
Niektre OZ to nemaju ešte ani vypočitane napriek urgenciam.
Milan Blahovský (20.08.2020, 06:52)
Za čo platíte teda svojich výpočtárov ???
Javorček Pavol (20.08.2020, 14:25)
Vyzývame funkcionárov OZ, aby rešpektovali posledný možný termín na zmenu údajov (oprava čísla holuba, doplnenie či vyradenie holuba a pod.) v pretekových výsledkoch (reklamácie) do termínu 31.8.2020. Po tomto termíne bude možné odomknutie pretekov starých holubov iba vo výnimočných prípadoch na základe žiadosti prerokovanej prezídiom SZ.
Milan Blahovský (21.08.2020, 10:33)
§ 2
Disciplinárny priestupok
Disciplinárneho priestupku sa dopúšťa člen SZ CHPH, ktorý úmyselne alebo z nedbanlivosti:
....
f/ zverejní a propaguje nepravdivé údaje o dosiahnutých výsledkoch poštových holubov
g/ akýmkoľvek administratívnym spôsobom vylepší pretekové výsledky poštových holubov

Výpočtári OZ Žilina,Čadca a Orava, resp. štatútari týchto OZ, myslíte si že vaše doterajšie konanie v súvislosti z MS nie je v súlade s týmito bodmi ????
V nastaveniach súťaží nie je dostačujúce iba nastavenie použitých výsledkov pre súťaže, ale je potrebné aj vylúčiť typy výsledkov ( ŠP,ZO) pre dané súťaže....Túto skutočnosť musia urobiť všetky OZ, ktoré počas sezóny mali použité vo svojich výpočtoch športové pásma či ZO ( oficiálne výsledky).

Čo sa týka OZ Dubeň, vy nemáte nastavené žiadne preteky pre danú kategóriu súťaží MS...
Milan Blahovský (23.08.2020, 13:48)
Vidím, že verejná kritika je niekedy viac ako dobré slovo, len na Oravu ešte nič z toho nedorazilo... Mrzí ma to.
To oravci čítajú po DF iba holubárske klebety ???
Milan Blahovský (23.08.2020, 13:55)
Výpočtár OZ Trnava tieto príspevky nečíta ? Či viac ho trápi účel kontroly dokumentácie ? To, že som vás nemenoval pred pár dňami neznamená, že sa vás to netýka. Oči všade zase mať nemôžem, ale vy snáď aspoň vo svojich OZ áno.
Ľubomír Jasovský (23.08.2020, 21:23)
Ahoj Milan,

čítam túto tému a som výpočtár prvý polrok . Snažil som sa nastaviť všetko podľa toho ,ako bolo deklarované . Ak si našiel nejakú chybu ,tak prosím ťa pošli mi ju do emailu ,alebo naznač kde je chyba.

Ďakujem Jasovský
Milan Blahovský (24.08.2020, 06:38)
Ak ideš do nejakej práce, tak čakaj aj to, že od teba budú vyžadovať plnenie povinností či nariadení. Keby si čítal veci, ktoré boli naznačené vyššie tak by si problém pochopil. Ja to chápem, že máš toho v posledných rokoch dosť a je zaujímavé, že pri študovaní dokumentov SZ ti unikli podmienky MS. Nechce sa mi veriť, že nik okolo teba ich nepozná a že mu to celý rok nevadilo, že sa pri výkonoch holubov v MS objavujú aj ŠP. Okamžite na to ste mali reagovať a zablokovať to.
Ľubomír Jasovský (24.08.2020, 07:20)
Prácu sa snažím robiť poctivo a správne. Podmienky MS mám naštudované , a jedine kde som nemal vylúčené výsledky SP bolo v MS RH . Jasné že si to ešte prekontrolujem. Ako začiatočník mi nedá podotknúť ,prečo sa nedá nastaviť MS pre všetky OZ centrálne ,ale musí to každá OZ - výpočtár nastavovať samostatne. Keď to ide pri FCI kategóriách prečo nie v MS .
Milan Blahovský (24.08.2020, 07:21)
Ľady sa pohli, vďaka za "kooperáciu" a pochopenie . Stále však nerozumiem prečo si účastníci pretekov HILLE 1 -3 nechávajú pripojené preteky do MS SDT z NP, keď nesplnili podmienku 2000 holubov nasadených na pretek ??? Vari len čakajú na iný meter ako bol použitý u chovateľov z východu Slovenska v minulom roku ? Ja som si myslel, že si to všetci organizátori týchto pretekov uvedomujú svoje kroky pred tým ako si schválili ( resp. nerešpektovali termín NP určený prezídiom SZ ), do akého rizika idú pri týchto pretekoch.

Podmienku MS SDT z NP splnili v tomto roku iba tí čo leteli preteky Grünberg či MJK Gotha !!!
Milan Blahovský (30.08.2020, 10:34)
Preteky starých holubov a "problémy" či starosti s nimi spojené máme ako tak za sebou a je tu sezóna pretekov mladých holubov. Vzhľadom na rôzne opatrenia a komplikácie, ktoré sú pred nami a sčasti sme nimi aj prešli ohľadom zdravotného stavu či nevysvetliteľných doletov a strát mláďat. Jednoducho je to každým rokom náročnejšie, preto dávam do povedomia skutočnosť ohľadom organizácie pretekov mláďat. Funkcionári sú často pod tlakom či preteku bude zaradený do MS alebo nie a idú do občas do rizikového vývoja počasia. Keďže u mláďat nie je priestor na prekladanie či posun pretekovej sezóny , prezídium už v minulom roku nastavilo podmienky MS u mláďat tak, že do MS sa započíta 5 pretekov po sebe odletených. Podmienka či zúženie priestoru pre ich organizáciu na dni piatok až pondelok tak bola odbúraná.
Pýtali sa ma niektorí funkcionári práve na túto skutočnosť a tak ju opätovne v tomto priestore opakujem. Ak teda OZ si dalo do plánu napr.6 pretekov a do MS mali zaradené prvé 5 a náhodou im tretí pretek zlyhá preprava či ho neodletia , môžu si do MS zaradiť aj nedeklarovaný pretek ( č.6). Majú ale možnosť pokiaľ by víkendové počasie ( resp. v štátny sviatok ) neumožnilo odletieť plánovaný pretek je možné tento pretek odletieť aj napr. v stredu a ďalší napr. v nedeľu daný týždeň.
Do MS sú teda zaradené preteky 5 za sebou odletené a vyhodnotené. Prajem úspešnú sezónu mláďat a čo najmenej stresov z ich organizácie.
Milan Blahovský (22.10.2020, 14:41)
Kedže máme za sebou zasadnutie Športovej komisie v dňoch 9-10.10.2020 a je pred nami poriadne dlhá "uhorková" sezóna, kedže tá výstavnícka dostane poriadne ZAUCHO od nášho "cteného" pána premiéra jeho odborníkov, tak by bolo asi vhodné vás informovať o jej záveroch. Žijeme v dobe, kedy z každého rohu na nás pôsobia rôzne konšpirácie či "zaručené" správy , tak by som sa divil, že nás chovateľov obchádzajú a po poslednej honbe na "Veľkú rybu" či ako to bolo počas sezóny, sme si našli ešte ďalšiu a teraz neviem správne napísať či sardinku alebo kosatku...a jedným z bodov tohoto zasadnutia bolo pozretie sa na zúbky tejto kosatke , kam ju teda zaradiť ? Medzi ryby , obojživelníky či medzi cicavce ??? Predpokladám, že 99 % z vás by mi odpovedalo nesprávne a tvrdili by, že medzi ryby ( v našom ponímaní medzi podvodníkov), správnu odpoveď sa dozviete na záver...Aby sme si naliali čistého vína a nešírili ste konšpirácie ďalej predkladám správu na túto stránku SZ.
Hlavné body kontroly boli teda tieto : -
2.Problém rozchodov EKS p.Čániho – OZ Ružomberok
3.Kontrola dokumentácie chovateľov na prvých 3.miestach v poradí MS
4.Kontrola dokumentácie prvých 3 pretekov v sezóne
Počas pretekovej sezóny 2020 sa u p.Čániho stalo, že jeho EKS TIPES PROFESIONAL počas víkendu 19.7.2020 vykazoval poruchu a pri nasadzovaní holubov na pretek zistil meškanie cca 21 minút. Pripojením na nasadzovaciu jednotku sa stále údaj v hodinách zosúladí s frankfurtským časom nasadzovacej jednotky a ak je to v poriadku pustí vás do nasadzovania holubov. To sa aj stalo. Pri tlačení nasadzovacieho listu tieto časy boli zaznamenané na KL. Pri večernom nasadzovaní na druhý pretek ( KT) boli tieto údaje o meškaní hodín pri pripojení k matke opäť uvedené . Nasledujúci pretek boli holuby konštatované a pri večernom vyhodnotení bolo po pripojení na na matku a zosúladení časov zistené, že EKS nadbieha + 24 minút a 24 sekúnd. Podľa PP SZ je to v poriadku a každý holub bol poškodený už pri konštatovaní o nadbiehajúci čas hodín ( aj preto možno sú v pretek.výsledkoch na konci).
V ďalších pretekoch sezóny to už bolo v poriadku - malé meškanie či nadbiehanie pri uzatváraní hodín...
V pretekoch mladých dňa 20.9. a 24.9. sa situácia zopakovala , len s tým rozdielom, že pri nasadzovaní boli časy zhodné avšak pri otváraní bol rozdiel v jednom preteku vyše troch hodín a v ďalšom - 27 minút a 35 sekúnd. Problém však nastal, keď si chovateľ vytlačil ešte pre výpočtára cez počítač zostavu vo formáte pdf a v preteku zrazu bol pri otváraní zhodný čas. Jeden pretek vyradený, ďalší každému holubovi prirátaný čas rozchodu. Začal hon na čarodejnice, ako je to možné, chovateľ manipuloval s hodinami a pod. reakcie dodnes na jeho adresu sa šíria väčšou rýchlosťou po Regione Sever a okolí, ako COVID 19 na Orave .... Pri tlačení zostavy do počítača sa nezosúlaďuje čas ovládača s časom frankfurtským a je to možné urobiť aj bez ich pripojenia. Táto zostava však nemá hodnotu čo sa týka vyhodnocovacej listiny a pre spracovanie musí byť použitá zostava z tlačiarne. Doteraz som sa nestretol s podobným prípadom a všetky výtlačky či cez počítač alebo cez matku do tlačiarne boli identické. Zrejme všetky EKS boli v 100 % stave. Tu je zjavné, že EKS vykazuje poruchu vnútorného energetického zdroja na čo už doplatil v minulosti nejeden z nás. Taktiež v hodinách je použitá zastaralá verzia firmwaru 1.12.TCH namiesto 5.04 čo môže spôsobiť nedostatky pri tlačení zostáv ( časy otvárania či zatvárania ) . To by som už ponechal na väčších odborníkov a organizátor preteku nech sa s tým vysporiada. Kontrolu hodín pred sezónou a priraďovanie čípov u p.Čániho vykonal p.Moravčík Ľ., ktorý konštatoval , že hodiny sú v poriadku a čípy sú správne priradené.
Záver: Komisia nariaďuje EKS TIPES PROFESIONAL ser. Č.3016921 vyradiť z používania pre ďalšie sezóny až do doby pokiaľ nebude v nich urobená kontrola u autorizovaného výrobcu a odstránená technická chyba, ktorú počas sezóny vytvárali. Zároveň nariaďuje zvýšiť kontrolu pri porovnávaní časov na vyhodnocovacích listoch zasielaných pre výpočtárov prostredníctvom elektronickej pošty.
Teda odpoveď pre tých, ktorí čakali veľkú rybu ...Kosatka je cicavec....
bod 3. Členovia pretekovej komisie uskutočnili taktiež kontrolu dokumentácie chovateľov umiestených na prvých troch miestach v MS jednotlivých kategórii. Pozornosť zamerali na dodržiavanie časov medzi nasadzovanými holubami v NS , na podpisy nasadzovacej ako aj vyhodnocovacej komisie ako aj správnosti vyplnenia protokolov o uzatváraní a otváraní hodín. Protokoly o štarte holubov boli kontrolované priebežne počas sezóny a nedostatky v nich neboli žiadne.
Drobné chyby ako nevyznačené číslo tuby u 1.konšt.holuba v protokole o hodinách, či prepisy kodov v týchto protokolov neovplyvnili dokumentáciu chovateľov, v niekoľkých prípadoch bolo zistené "zrýchlené" nasadzovanie holubov na hranici tolerancie 4 sekúnd a preto žiadame organizácie košovania tak aby bol potrebný čas pre kontrolu nasadzovaných holubov. Často si ani neuvedomíme ako ten čas v tomto prípade sa vlečie pomaly....Doporučujeme prezídiu udeliť napomenutie nasadzovacej komisii ZO Kaplná za svoju činnosť pri nasadzovaní.
Chovateľská dvojica Mičinec + Marvec z OZ Dubeň, mali pri kontrole predložené iba nasadz. a doletové listiny z pretekov, funkcionár OZ mu nezaslal zvyšnú pretek.dokumentáciu. Bol vyzvaný na zaslanie tejto dokumentácie do zasadnutia prezídia, v opačnom prípade bude z MS SDT z NP vyradený - dodané dodatočne , v poriadku.
bod 4.Nasadzovanie holubov sa začne podľa vypracovaného časového harmonogramu. Na začiatku musia byť prítomní piati chovatelia. V NS môže pracovať iba jedna nasadzovacia komisia.
Preteková komisia sa teda zamerala na organizáciu nasadzovanie holubov na prvé 3 preteky v OZ
Pri kontrole zistila porušenie tohto nariadenia v OZ Orava – NS Tvrdošín+Trstená, NS – Zubrohlava, v OZ Spišská Nová Ves – NS Sp.N.Ves, Sp.Štvrtok, Sp.Podhradie.
Záver : Preteková komisia doporučuje prezídiu SZ napomenutie štatútarom jednotlivých ZO resp. OZ , v ktorých sa zistilo porušenia nariadenia prezidenta SZ .

Takže ako sami vidíte, v dnešnej hektickej dobe sa stáva nám všetkým, že pochybíme, zabudneme podpis či pečiatku v zhone, keď už auto čaká s holubami na odchod, ak vás ktosi vyruší pri vašej práci, ak namiesto toho aby sme si zadovážili nový a moderný EKS, spoliehame na ten už overený, ale dosluhujúci starý. Neznevažujme rozhodnutia nadriadených orgánov a rešpektujme sa navzájom. Nemám dôvod zakrývať nedostatky našej práce, pretože iba verejná kontrola nás môže posunúť do sféry vzájomnej dôvery. Kto sa cíti byť dotknutý, nech sa chvíľu nad sebou zamyslí, možno ho to prejde.
To, že má ktosi výborné podmienky na prácu s holubami a dosiahne v sezóne výborné výsledky a iba za cenu toho, že mu v komisii, ktosi neumyselne zlyhá, nerobme z neho hneď podvodníka a neznevažujme jeho prácu na holubníku. Ak budeme všetci profesionáli, tak potom vyžadujme od každého z nás 100 % výkon.
Rozlišujme podvod od technického nedostatku, nešírme medzi sebou zlo a intrigy. O to ľahšie sa nám bude holubáriť, vzájomne diskutovať a rozvíjať náš šport.
S pozdravom Športová komisia SZ v zložení M.Blahovský, P.Chytil,A.Barbírik, L.Moravčík, E.Buček
Ján Palguta (10.11.2020, 18:37)
Zaujímalo by ma v ktorej časti pretekového poriadku je uvedená táto veta? - Ja ju neviem nájsť : V NS môže pracovať iba jedna nasadzovacia komisia.
Dušan Jánošík (10.11.2020, 19:28)
Nech sa páči Janko môžeš čítať:https://www.postoveholuby.sk/storage/documents/iGBL6MN3b7EQdZQiyMj7RYWlzeVXiX2TUj7v39UX.pdf
Ján Palguta (10.11.2020, 21:16)
Ďakujem
Milan Blahovský (08.03.2021, 17:21)
Zrejme sa už k členom VZ dostala pošta s návrhom zmien v PP (sú minimálne ) ako aj Vykonávacie predpisy EKS, ktoré sú súčasťou PP. Napriek pomerne dlhej príprave v kooperácii s ostatnými členmi ŠK ako aj zástupcami týchto EKS na Slovensku sa našiel menší "zádrheľ" vo výklade jedného bodu a síce:
BOD 9. V prípade zistenia nezhody čipu a rodového krúžku pri nasadzovaní holubov, nasadzovacia komisia nesmie holuba s pôvodným čipom pripustiť na pretek. Môže mu dodatočne prideliť iný čip, alebo po súhlase majiteľa môže byť holub nasadený na pretek s pretekovou gumičkou, zapísaný v kontrolnom liste a môže byť konštatovaný v mechanických hodinách. Táto skutočnosť musí byť uvedená v protokole o nasadzovaní holubov. V prípade výmeny čipu v priebehu nasadzovania napr. v poradí 10. je v nesúlade s požiadavkou vytlačenia zostavy o priradení čipov pred pretekom. Musí teda najprv nastať vymazanie preteku a celé nasadzovanie vykonať odznova po vytlačení zostavy o priradení čipov – bod 4.
Tu nastal spomínaný problém najmä v prípade, že sú holuby rozložené vo viacerých košoch medzi inými holubami a skomplikovalo by to opätovné nasadzovanie holubov chovateľa .
Navrhujeme preto pre bezproblémové naplnenie možnosti výmeny chybného čipu holuba doplniť následovné:
"V prípade výmeny chybného elektronického krúžku pri nasadzovaní holubiv na pretek, je možné vytlačiť nový protokol o priradení elektronických krúžkov aj po ukončení nasadzovania holubov na preteky. Túto skutočnosť je povinná komisia uviesť do protokolu o uzatváraní hodín a v novom protokole vyznačiť zmenený údaj."
Pokiaľ by mal byť tento "zádrheľ" dôvodom negatívneho postoja k schváleniu nového dokumentu, doporučil by som členom VZ doplniť tento môj doplnok ako svoj návrh na doplnenie bodu 9 a jeho schválenie. Ide o ojedinelý prípad počas sezóny, ale predsa sa občas využíva. Na poruchu čipu najčastejšie príde chovateľ pri nasadzovaní v NS.
Ďakujem za pochopenie.
Michal Majdák (09.03.2021, 14:37)
Za EKS Bricon navrhujem komisionálne vymeniť vadný čip , čo ide v priebehu košovania. Zmenu uviesť v protokole. Po uvoľnení preteku vytlačiť evidenciu a zaslať na OZ. Priebežne vytlačiť evidenciu nie je možne a musel by sa rušiť závod.
Matej Gergelčík (09.03.2021, 19:24)
Pan Majdak nemate pravdu... Pri kosovani ked je vadny cip, priradi sa novy a aj po vytlaceni nasadzovacieho listu sa da uplne vpohode vytlacit zostava s uz nanovo nacipovanym holubom... Este otazka na p. Blahovsk
Matej Gergelčík (09.03.2021, 19:27)
Este otazka na p. Blahovskeho... Preco nie je respektovana zostava vytlacena uz po nasadeni holubov na pretek??? Jednoduche riesenie problemu, len neviem preco a kde je problem... Kvoli comu je to nepripustne??
Milan Blahovský (09.03.2021, 19:41)
Pretože je platný bod 4. Priradenie čipov holubov môže vykonávať len osoba na to vyškolená a registrovaná na sekretariáte SZ CHPH, ktorá po pridelení čipov môže vytlačiť a podpísať priraďovací protokol o priradení čipov jednotlivým holubom. Ak sa tak nestane, priraďovací protokol sa vytlačí bezprostredne pred prvým nasadzovaním holubov na pretek a podpíšu ho traja členovia nasadzovacej komisie a chovateľ. ....

Pre niekoho je prvé nasadzovanie 1.pretek, pre iného je to napr.5-ty pretek... Teda v skratke povedané musí byť zostava vytlačená pred nasadením na pretek.
Aby sme vyšli z toho bludného kruhu, tak navrhujem ešte doplniť možnosť vytlačenia zostavy aj po nasadení holubov ( kde je zmena čípu či chybného čísla holuba).
Milan Blahovský (30.03.2021, 14:43)
Máme 30.3.2021, teda deň pred ukončením zasielania PP v zmysle Obežníka SZ. Časť funkcionárov to už dodržala, časť ešte zrejme plán dolaďuje, prípadne spojazdňuje internet, keďže je potreba ho zaslať aj v elektronickej podobe...Čo je ale potrebné ešte doladiť aj v tých už odoslaných, je že preteky do Intermajstrovstva sú pre rok 2021 schválené od 285 km ( podobne ako to máme pre MS KT a ST). Zo zdesením konštatujem, že je teda potrebné si už v termíne 16.5. nastaviť v plánoch pretek nad 285 km, alebo použiť do IM iba 10 pretekov, keďže víkendov do 25.7.2021 je iba 10. Osobne som nebol z karanténnych dôvodov prítomný na zasadnutí komisie pre IM, ktorá schválila takýto limit km a poškodila tým tvorbu PP pre naše podmienky, ktoré sú podstatne rozdielne od tých poľských, kde v plánoch majú max. 2 preteky do 300 km pre OZ...
Tí, ktorí ste už plán zaslali a v ňom ste túto podmienku nedodržali, môžete zaslať ešte raz opravený plán pretekov pre IM, prípadne si ich v nastaveniach "mypigeons" nedávajte ( vyhodím vám pretek pre IM v opačnom prípade)
IM podmienky sú teda tieto :

- 3 preteky od 285 do 475 km,
- 2 preteky od 475 do 700 km,
- 1 pretek nad 700 km,

z 11 vopred deklarovaných v termíne od 16.5. do 25.7.2021.( poľský zväz to dal od 8.5. do 18.7., český zväz to dal od 22.5. do 1.8.)
Milan Blahovský (19.04.2021, 09:03)
Takže dnešný deň by mohol patriť medzi tie "slávnostnejšie", keďže sa z médii dozvedáme pozitívnejšie informácie ohľadom náznakov istej slobody v našich životoch. Počasie akoby bolo dohodnuté s "Covidom" a pribrzdilo naše aktivity, čo sa týka trénovania ( vyvážania ) holubov na cvičné lety. Navyše sa k tomu pridružili veterinárne opatrenia v ČR z dôvodu lokalizácie ohnísk vtáčej chrípky na ich území.
Prezídium ako aj orgány OZ či ZO sú obmedzené na priame kontakty a tak sme využívali tzv.dištančnú resp. korešpondenčnú formu zasadnutí a prijímaní rozhodnutí. Verme, že sa situácia ohľadom koronavírusu postupne stabilizuje a počasie pôjde už iba k lepšiemu ( tu je väčšia pravdepodobnosť ) a preteková sezóna 2021 bude odštartovaná a aj zdarne ukončená. Predsa len, čo je v živote človeka dôležitejšie ako získanie titulu majstra OZ , nie ????........
Ale teraz už vážne. Opatrenia týkajúce sa stretnutí osôb sú dnešným dňom upravené do formy, ktorá umožňuje naplnenie PP Hlava I.bod 9. To ale neznamená, že sa budú s úsmevom možno aj schovaným pod rúškom či hygienickym postrekom rúk, porušovať epidemiologické opatrenia UKŠ či KO naďalej platné. Každá organizačná zložka SZ si teda pripraví manuál organizácie nasadzovania na preteky , zahrnie ho do predpretetekovej dokumentácie a tento zašle na sekretariát SZ a na moju mailovú adresu. Napokon je to súčasťou pretekovej dokumentácie https://www.postoveholuby.sk/storage/documents/pretekova-dokumentacia.pdf, ktorú je potrebné počas sezóny viesť a ktorá je aj vec kontroly nadriadených orgánov.
Nácviky je možné realizovať tzv. bezkontaktným stykom, kedy chovatelia dovezú svoje holuby v košoch, ktoré sa už iba naložia do prepravného auta, prípadne ich nakladajú postupne ( max.6 osôb v NS) . Vodič auta je okrem oprávnenia na jazdu vybavený aj negatívnym testom a prechod do iného okresu ( nie čierneho ) by nemal byť problémom.
Preteky, kde je potrebné vytvorenie nasadzovacej komisie - trojčlenná + majiteľ holubov sa budú organizovať pri činnosti 1 komisie v nasadzovacom stredisku do doby zvýšenia počtu stretávania sa osôb na viac ako 6. Preto výbory OZ ako organizátori činnosti , nech si v prípade vysokého počtu účastníkov preteku, vytvoria dočasne dve NS pre danú ZO a tým pádom môže pracovať ďalšia komisia pre nasadzovanie. V takomto prípade musí takéto NS uložiť svoju dokumentáciu z preteku do obálky (auto) a na obálku uviesť mená členov tohoto NS ( koho dokumentácia je v obálke) .
Teda uvediem príklad : ZO má napr. 18 chovateľov, ktorí sa zúčastnia nasadzovania na preteky. Výbor OZ im schválil 2 NS ( nasadzovanie sa realizuje napr. na futbalovom štadione ) a tie rozdelia na 2 skupiny napr. po 8 a 10 chovateľov. Títo vo svojich NS nasadia holuby na preteky v súčinnosti s prácou jednej nasadzovacej komisie daného NS. Pre každé NS umiestnia do auta samostatnú obálku. Označenie ZO SP.KAPITULA - NS1, ZO SP.KAPITULA-NS2. V nej budú nasadzovacie listy , protokol o krúžkovaní holubov, prípadne priraďovacie listiny, ak sa dodatočne dočipovali holuby. Vyhodnotenie pretekov môže byť realizované v klubovni ZO s tým, že opäť bude pracovať dve trojčlenné komisie, ktorej budú predložené EKS, prípadne jedna komisia, ak majú mechanické hodiny. Teda v klubovni ZO bude max. 6 ľudí. Protokoly o otváraní hodín , o konštatovaní holubov či vyhodnocovacie KL budú vložené do spoločnej obálky pre ZO ( dom) a výpočtára ( PC). Je pravdepodobné, že práca v NS bude komplikovanejšia ako v čase mimo epidemiologických opatrení a je potrebné sa obrniť istou dávkou tolerancie a trpezlivosti, ale bohužiaľ sme v situácii, kedy sa chovatelia cítia byť ohrození a nedávajme teda podnety rôznym sporom na disciplinárne alebo dokonca aj trestné oznámenia voči organizátorom pretekov.

KAŽDÉ OZ TEDA POVINNE ZAŠLE V ZMYSLE TÝCHTO POKYNOV PREDPRETEKOVÚ DOKUMENTÁCIU S PODROBNÝM POPISOM ČINNOSTI SVOJICH NS NA SEKRETARIÁT SZ, AKO AJ NA MOJU MAILOVÚ ADRESU EŠTE PRED PRVÝM PRETEKOM !!!!!


Vzhľadom na nepriaznivé počasie v posledných dňoch prezídium prijalo opatrenia, ktoré umožňujú organizátorom pretekov realizovať aj preteky počas pracovného týždňa s tým, že budú zaradené do súťaží MS. V tejto súvislostí je potrebné zaslať inovovaný pretekový plán za dané OZ - stačí v elektronickej podobe na sekretariát SZ a na moju mailovú adresu. Počet pretekov nesmie byť navýšený oproti pôvodnému plánu.
Preložil sa termín pretekov zaradených do IM na víkendy od 23.5. do 1.8.2021 a preto v nových PP vyznačte túto skutočnosť a majte na pamäti, že do IM je možné použiť iba preteky nad 285 km a jeden cez víkend ( to boli chyby , ktoré som niektorým reklamoval).
Protokoly o štarte bude možné ukladať na stránke pretekových výsledkov v zmysle inovovaného Pretekového poriadku. Originály zaslať po sezóne na sekretariát SZ.
Je možné, že budú k činnosti v NS komentáre, tak to dajme do témy Preteková sezona 2021, ktorá je vytvorená na tomto DF.
Milan Blahovský (19.04.2021, 09:29)
Ešte jedná dôležitá vec a síce, že vzhľadom na doterajšie pandemické opatrenia Prezídium SZ CHPH odporúča začať organizovať preteky poštových holubov od 7. mája 2021. Zároveň nebráni organizačným zložkám, ktoré majú vhodné podmienky začať s organizáciou pretekov v skoršom termíne.
Vzhľadom k doterajšiemu vývoju pandémie a v niektorých regiónoch aj extrémnemu počasiu organizátori pretekov si môžu preteky naplánované do 7. mája preložiť aj mimo víkendov v termíne od 11. 05. do 27. 05. 2021. Táto výnimka platí striktne pre preteky, ktoré boli zaradené v pretekových plánoch na rok 2021.Ak mal organizátor do 7. 05. 2021 plánovaný jeden pretek, tak môže preložiť iba jeden pretek .
Milan Blahovský (27.04.2021, 16:55)
Športová komisia dôrazne upozorňuje organizátorov pretekov, aby dodržali PP SZ CHPH pri tvorbe nižších organizačných celkov, ako sú VS - výcvikové strediská a ŠP - športové pásma .
Pri tvorbe VS - HLAVA I. bod 4c) ZO CHPH alebo chovateľ môže byť zaradený len do jedného VS. Ak OZ CHPH vytvára VS - výcvikové strediská, tak do VS - výcvikových stredísk musia byť zaradené všetky ZO CHPH alebo všetci chovatelia OZ CHPH.

POZOR NA VYNECHANIE NIEKTOREJ ZO ZO ZLOŽENIA VS !!!

4d) ŠP - športové pásmo je dobrovoľné združenie dvoch alebo viacerých ZO v rámci jedného VS, alebo v OZ – ale len vtedy ak v OZ nie sú vytvorené VS. Vznik ŠP berie na vedomie výbor OZ.

POZOR NA TVORBU ŠP V RÁMCI VS, KTORÉ JE TVORENÉ CHOVATEĽMI PODĽA SÚRADNÍC !!!!

Pri deklarácii regionov dodržať nabaľovací spôsob v danom preteku.

Úmyselné porušenie týchto bodov bude mať za následok vyradenie týchto organizačných celkov zo súťaži SZ !!!

A že sú také OZ , kde to už vopred pri deklarácii PP a ich kontrole na stránke https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/results/ bolo zistené, to si píšte...Radšej to, ale preventívne napíšem , ako by sme mali potrestať účastníkov pretekov resp. ich organizátorov.
Je ešte niekoľko dní do ostrého štartu pretekovej sezóny, tak si to dajte do poriadku.


Milan Blahovský (28.04.2021, 11:07)
Kedže sa stáva, že v OZ sú vytvorené celky ako VS a tie majú odlišné plány podávam výklad k deklarácii preteku do MS v rámci VS :
1. - deklarácia výsledkov VS do MS v rámci OZ je možná ak je v súlade s plánom OZ zaslanom na sekretariát v požadovanom termíne.
2. - do MS je možné zadeklarovať iba také pretekové výsledky, ktoré sú v súlade s plánom OZ - sú identické.
3. - nemôže sa stať, že VS podá pretekový plán pod označením OZ a ten bude rozdielny od plánu OZ a tieto preteky si chce zaradiť do súťaží MS. Akonáhle je to plán odlišný od plánu OZ , je to iba plán VS a nie OZ.
4. - výsledky VS , ktorá má rozdielny plán ako OZ, sú platné iba pre súťaže FCI ( výstavy ).
5. - do IM nie je možné použiť výsledky VS, ktoré nemá plán v súlade s OZ

Inak povedané a zosumarizované, nedá sa sedieť na dvoch stoličkách súčasne. Mať plán VS odlišný od OZ a nárokovať si na právomoci VS, ktorá má plán v súlade s plánom OZ.
Milan Blahovský (07.05.2021, 09:12)
Vo vyššie uvedonom príspevku bolo napísané o spôsobe uverejňovania protokolov o štartoch, resp. ich zasielanie na sekretariát poštou.
D.Konečný pripravil priestor na uverejňovanie týchto dokumentov ( aj ďalších napr. foto z máp počasia a pod.) a niektoré OZ to aj využili hneď v prvom preteku. Žiaľ je aj také OZ ( 21 ), ktoré podľa modelu minulého roka, poslalo foto protokolu mne, zrejme s predstavou, že to budem za nich uverejňovať. Od toho je tu páni človek, ktorý má prístup na spracovanie vašich výsledkov, prípadne ten kto štartuje pretek. Zašlite mu teda podklady pre uverejnenie údajov ( ak to teda nechodíte zasielať do 5 dní na poštu ) a ten nech to doplní. Vyhneme sa tak hneď na začiatku porušovaniu Pretekového poriadku. Je mi jasné, že je doba neistoty a mnohých zmien v našom či holubárskom, ale aj spoločenskom dianí a preto vás radšej dopredu upozorním na možné problémy, ktoré môžu nastať.
Upozorňoval som na potrebu zaslania predpretekovej dokumentácie k sezone, doteraz to splnilo cca 50 % OZ. Po vzájomnej kontrole so sekretárom SZ budem dlžníkov tu menovať.
Ďakujem za pochopenie a prajem úspešný štart aj záver sezóny 2021.
Milan Blahovský (10.05.2021, 12:09)
Preteková sezóna úspešne odštartovaná takmer vo všetkých OZ, ( veter.problémy akurát BA, snáď to doženú ešte...) predsa ešte pár upozornení na riadenie štartov. Oznam o zmene miesta štartu, či dátumu preteku na "mypigeons" urobiť v predstihu ešte pred štartom holubov. Zmenu ohlásiť v zmysle PP. Štart zverejniť do jednej hodiny po odštartovaní holubov na stránke výsledkov. ( jedna OZ to naposledy omeškala...)
Počas pretekov našej OZ mám SIM kartu z mobilu vloženú do EKS na prenos dát a tak sa mi nedovoláte , píšte teda mail, prípadne využite moje druhé číslo 0903 42 18 39.
Letu Zdar !
Milan Blahovský (17.05.2021, 13:07)
Vzhľadom na pozitívne správy z parlamentu - zrušenie opatrení "Núdzového" stavu upresňujem koordináciu činnosti v NS pri organizácii pretekov. Počas nej sa riadiť "COVID" mapou a COVID automatom - opatrenia sú regionálne podľa okresov.

Ružový okres (50 ) - Hromadné podujatia – povolené do 25 osôb v interiéri alebo do 50 v exteriéri. Povinný zoznam účastníkov. ( pre nás je to protokol o krúžkovaní holubov )
Červený okres ( 23 ) - Hromadné podujatia – povolené do 10 osôb - pre nás to je práca 2 komisií . Povinný zoznam účastníkov ( protokol )
Bordový okres - (Sobrance a N.Mesto)
Hromadné podujatia – povolené podujatia do 6 osôb. ( 1 komisia v NS). Povinný zoznam účastníkov.

Oranžové okresy ( 4 )
Hromadné podujatia – povolené. Povinný zoznam účastníkov.

Zrejme ďalšie hygienické opatrenia v spojitosti s rizikom COVID tu netreba popisovať...

Verme, že to najhoršie je už za nami a ako počasie tak aj viróza sa zlepší.

LETU ZDAR !
Peter Psotný (17.05.2021, 15:21)
Poopravil by som v bordovom sú okresy Sobrance a Myjava.
Milan Blahovský (17.05.2021, 17:27)
Tak asi to lepšie poznaš z tej mapy, čert aby to správne identifikoval...
Ale dostalo sa ku mne info o divnom vyplňovaní protokolu o kružkovaní holubov ( zrejme by to bolo asi treba aj premenovať už).
Vkladám sem časť z takéhoto protokolu. Predsa v prvom stlpci sú počty holubov nasadených na EKS či na gumičky a ich súčet v druhom je to správne - počet chovateľov na EKS sa mech.hodiny a ich súčet. Snáď k tomuto protokolu netreba zvolávať školenie výcvikárov ZO či OZ, alebo žeby predsa len áno ???
Milan Blahovský (17.05.2021, 17:31)
Kto chce vidieť aj "vadný" protokol, nech si otvorí DF v prehliadači IE ( explorer) ...
Ivan Oravec (17.05.2021, 18:22)
Milan Blahovský (18.05.2021, 12:11)
Síce sme chvíľu blúdili v opatreniach "konzília odborníkov", ale priestor pre dohody a spoločných pretekoch ( tzv. deklarácii ) bol do termínu odosielania pretekových plánov. Je pekné a chvályhodné, že sa na štarte stretnú autá viacerých OZ a spoločne odštartujú holuby, ale takémuto aktu predchádza spoločná dohoda pred sezónou a nie situácia, "že to dnes môže pasovať mne či Ferovi" ...Takže touto cestou upozorňujeme na svojvoľné tvorenie regionálnych výsledkov, ktoré neboli dohodnuté pred sezónou. Nezavádzajte do riadenia anarchiu a svojvôľu, ak vám to vyhovuje, tak si to dajte schváliť do nových Stanov či Pretekového poriadku a je vymaľované. Ušetrite nás zbytočných konfrontácii. Dúfam, že tí čo to vyskúšali, to aj pochopia. Inak by to opäť "smrdelo" porušením bodu DP SZ:
§2. Disciplinárneho priestupku sa dopúšťa člen SZ CHPH, ktorý úmyselne alebo z nedbanlivosti:
g/ akýmkoľvek administratívnym spôsobom vylepší pretekové výsledky poštových holubov
Peter VAVREK (18.05.2021, 14:24)
Viem a vieme dobre komu to je vytknute
......hm trvalo to 2 dní .... a odozva je na svete ako vyhrážka čo kto porušil ? deklarovať spoločné preteky v covidovej dobe bolo sám dobré viete aké komplikované zákaz schadzania a iné opatrenia celkovo aj začiatok pretekovej sezóny bol taktiež ohrozený a chaotický. Posúvala sa sezóna o týždeň neskôr podľa usmernenia prezídia prispôsobili sme sa každý tak ,ako bolo možné a zhoda ,že sa stretli autá na rovnakom vypušťacom mieste bola náhodná , že sa dohodli spoločné na vypustení oba OZ je chvályhodné a pre holuby prospešné z viacerých strán, ten čo to nechce pochopiť nikdy nepochopí samozrejme kritici a nespokojný chovateľia sa nájdu vždy ......a závistlivých detto .Neviem si predstaviť ,čo by robili tie holuby v druhom aute vedľa seba ,ak by boli vypustené neskôr .... pozitívum minimálne straty .a dolety na porovnanie rýchlosti .Výsledky sú nepoužiteľné do žiadnej kategórie neoficiálne a interné bez koeficientov a km ako vypočtar a vycvikár to sám dobre viete ,ten čo tomu rozumie vie o tom veľmi dobre nepoužije ich nikde lebo ho program mypigeons nepustí. p.vycvikár SZ CHPH poprosím aj Vás zbytočne nerozvyrujte hladinu tam kde nie je potrebná nemá to význam ,ale ak potrebujete byť v očiach ten naj.....tak splnilo to .... Ďakujem potom mi napíšete že mám námietky na Vaše príspevky a som kritický hm takto sa budujú vzťahy a spolupráca v sz CHPH ?pod hrozbami disciplinárneho konania radšej hľadajte cestu cesty ,ako sa spájať pre náš šport aby nezanikol a nie podpichnut čo sme porušili v DP pripadá mi to také Slovenské ...... s pozdravom Vavrek Peter
Peter VAVREK (18.05.2021, 15:06)
A poprosím Vás ešte p.vycvikar aby ste vložil naspäť interné spoločné vysledky ktoré bolí vymazané Oboch OZ ďakujem
Milan Blahovský (18.05.2021, 16:00)
Pán Vavrek, v prvom rade si uvedomte kým niečo napíšete, že ste ako člen SZ povinný rešpektovať Základné dokumenty SZ. Obhajovať svoje kroky a dobré úmysly Covid dobou si ponechajte pre svojich fanúšikov. Takýchto "náhodných" stretnutí na mieste štartu bolo už aj v minulosti dosť a riešenie sa našlo. Ja som vždy bol za spoločné štarty, ale tie sa vždy dohodli na zasadnutí funkcionárov pred sezonou. Deklarácia spoločných pretekov sa robí pred pretekmi a nie po nich. Ak si chcete so mnou vymeniť pozíciu nech sa páči, o rok kandidujte do prezídia a určite vás budú voliť.
Ono na Slovensku platí, že trafená hus zagága, pretože som vás konkrétne nemenoval a platí to všeobecne a je to jedno či to bude Prešov Spiš alebo Orava. Tu nejde o nejakú závisť , ale o dodržiavanie pravidiel, inak to zabaľme a robme si ako kedy komu a čo pasuje.
Výsledky môžte mať ako interné.
Peter VAVREK (18.05.2021, 16:35)
Ďakujem za pochopenie a k tej kandidatúre no budem musieť zvážiť ,Letu zdar a úspešnú sezónu prajem
Július Marton (19.05.2021, 12:03)
Pekný deň prajem páni. Musel som reagovať na toto téma . Prečítal som si to podrobne od vrchu až na koniec a zistil som ,že predseda športovej komisie sa riadi len v zmysle dokumentov zväzu. Je tom správne jeho rozhodnutie ,že Vás podrobne informuje ,aby ste dodržiavali dokumenty SZCHPH v plnom rozsahu.Poznám ľudí kt. nedoržiavajú zväzové dokumenty ,len preto lebo ich neovládajú a nemajú záujem si ich naštudovať. Porušujú všetko čo sa len dá. Čiže nemajú právne povedomie a mali by zvážiť ďalšie zotrvanie vo funkciach. Tak ako predseda športovej komisie informuje podobne aj prezident SZCHPH . Neviem čo by ste ďalej požadovali. Niektorým členom by sa zišli školenia, aby si uvedomili ,že dokumenty SZCHPH sú podriadené zákonom SR a tí čo porušujú dokumenty SZ porušujú v prvom rade zákony SR podľa ktorých legislatívna rada MV schválila stanovy SZCHPH. Vychádzam z jedného striktne treba dodržiavať nariadenia vyšších orgánov SZCHPH a preto správne predseda športovej komisie SZ usmerňuje a zatiaľ len upozorňuje. Podľa môjho názoru ,keď nastáva anarchia je nutné použiť interný disciplinárny poriadok SZCHPH. V opačnom zmysle vo zväze budú neustále špekulanti a manipulátory ktorým je na čase klepnúť po prstoch. Súhlasím a je to môj osobný názor že predseda športovej komisie je kompetentná osoba na svojom mieste kt. má aj patričné vzdelanie a ovláda PC. Dokumenty SZCHPH si nemožno vykladať podla svojho myslenia ,ale len v zmysle tak ako sú napísané a schválené legislatívnou radou MV SR. V opačnom prípade je porušený zákon 83/ 1990 zbierky podľa ktorého boli vypracované stanovy SZCHPH. Predseda športovej komisie má moju podporu a dvôverihodnosť jeho osoby je nespochybniteľná pokiaľ cituje a usmerňuje podľa dokumentov zväzu. V ďalšej neľachkej úlohe mu prajem veľa zdaru aby bol rešpektovaný ako vrcholový manažér SZCHPH.
Ostávam s pozdravom: Marton Julo
Milan Blahovský (29.07.2021, 17:02)
Vyňaté z PP SZ CHPH ....."Protokol o štarte musí byť odoslaný na sekretariát SZ CHPH, prípadne umiestnený na webstránke https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/results/ v elektronickej forme, najneskôr do piatich dní po štarte pretekov. Toto ustanovenie platí i pre zahraničné preteky.
Organizátor pretekov v prípade umiestňovania protokolov o štarte na webovú stránku pretekových výsledkov, je povinný zaslať do 14 dní od ukončenia pretekovej sezóny starých resp. mladých holubov tieto protokoly v papierovej forme na sekretariát Slovenského zväzu chovateľov poštových holubov."

Vážení štatútari OZ, dovoľujem si vám vzhľadom na blížiaci sa záver sezóny starých holubov pripomenúť povinnosť zaslať protokoly o štartoch , pokiaľ ste ich teda nezasielali v priebehu sezóny a umiestňovali ste ich ( ako napr. aj ja) na stránke svojho OZ, na sekretariát SZ.
V prípade, že protokol nemáte lebo ste leteli napr. v rámci regionu a ostal u prepravcu, napíšte túto skutočnosť v nejakom prípise. Ľahšie sa bude identifikovať problém, ak teda nejaký nastane ohľadom nedodaného protokolu pri kontrole.
Za pochopenie ďakujem a prajem vám, ktorí ešte bojujete , nech sa vám záver vydarí.
Milan Blahovský (10.08.2021, 13:34)
Sezóna starých holubov je za nami a pomaly sa uzamknú posledné preteky. Predpokladáme, že chovatelia si riadne odkontrolovali správnosť údajov svojich holubov ( najmä čísla či pohlavie, hoci u niektorých stále svieti obojpohlavnosť...zrejme idú v trende gender ideológie) a nezobudia sa po pretekoch mláďat či niekedy v období výstav ako to už býva u niektorých zvykom. Vtedy budú požadovať opravy a s tým spojené odomknutie pretekov.
Výpočtári predpokladáme, že nastavili použitie výsledkov tak aby bolo v súlade s MS a hlavne nezabudli vylúčiť výsledky Športových pásiem pre použite do MS - čo som u niektorých ešte objavil a musel zablokovať...
Ku kontrole pretekovej dokumentácie budú vyzvaní úspešní chovatelia v jednotlivých kategóriach MS ako aj Športových kategóriach a tak si pomaly v kooperácii so štatútarmi pripravujte podklady - oznam o potrebných veciach bude zaslaný prostredníctvom sekretára SZ.
Blížia sa preteky mláďat a nezabudnite teda na predpretekovú dokumentáciu týchto pretekov a prípadne aj plány pokiaľ ste ich upravovali či tvorili.
Milan Blahovský (04.09.2021, 07:05)
Ako každý rok, nie je tomu inak ani v tomto...a síce, že kontrolná činnosť v niektorých OZ v pretekoch starých holubov pokračuje ( zrejme po nejakých udaniach kajúcníkov ??? ) aj po termíne jej ukončenia - 31.8. daného roku.
Všetky zmeny vo výsledkových zostavách sú možné iba na základe žiadosti zaslanej cez portál mypigeons v danom preteku a navyše teraz už aj písomnou cestou smerovanou na prezídium SZ, ktoré o podnete rozhodne na svojom zasadnutí.
Takže nejaké písomné či ústne žiadosti na moju adresu neakceptujem.
Dúfam, že ste nezabudli na predpretekové dokumentácie mladých holubov, keďže sezóna sa rozbehla...
Milan Blahovský (23.09.2021, 13:40)
Pri kontrole kategórie MS DT som si všimol, že sú OZ , ktoré si nedeklarovali použite výsledkov MS z počtu nad 5000 holubovi pre túto kategóriu a vlastne týmto poškodili chovateľov, ktorí mali holuby v popredí. Je predsa rozdiel či má holub koeficient vypočítaný z 5000 ks a 13159 ks, ako tomu je v preteku Gotha - Memoriál J.Kureka. Tieto výsledky boli upravené o chýbajúce nasadené holuby OZ LM a KK, ktoré boli vyradené z daného preteku. V zmysle PP sa ale pri vyradení chovateľa neznižuje počet o ním nasadené holuby, čo bolo dodatočne realizované.
Požiadajte teda ešte svojich oblastných výpočtárov, nech vám dodeklarujú použitie výsledkov MS v NP kde bolo nasadených viac ako 5000 holubov. Vo večerných hodinách sa uskutoční prepočet údajov a je možné, že bude poradie v danej kategórii ešte poopravené ( koef.vylepšený)

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené