Mačka vo vreci

Martin Urban (28.12.2017, 21:40)
Dám 5 €za mačky vo vreci alebo 400€ za mačky bez vreca
Jančok Ľudovít (29.12.2017, 06:13)
Zdravím Vás. Ja som užasnutý čo všetko sú ľudia schopní kúpiť. Kladiem si otázku, kupujú dôchodci, alebo narastá členská základňa a za nákupom sú začínajúci chovatelia? Veď to sú stovky holubov. Len tak ďalej priatelia. S pozdravom Ludvik.
Ján Bučo (29.12.2017, 10:58)
Chlapi, prečo to tu stále riešite. Ako som už raz povedal, dražby sú teraz fenoménom doby a holuby sú dobrý obchod. Oplatí sa nalietať dobré výsledky lebo potom predáte aj dvere z holubníka. Poznám takých čo sa chvália, že za predané mladé si môžu dovoliť každý rok kúpiť nové auto. A nech ho majú. Ruku na srdce, kupujeme v obchodoch aj väčšie braky (hovorím o tovare) a za väčšie peniaze. Takto má človek aspoň akú, takú nádej, že vystrelí do výsledkovej listiny a zaradí sa medzi predajcov a aj on časom čosi zarobí. Alebo nakupuje holuby preto, lebo ich chová pre radosť a tak snáď aj z toho vydraženého má radosť keď ho dostane.
Ak Vás dražby rozčuľujú, nepozerajte ich. A hlavne sa nad tým nerozčuľujte. Prípadne ak sa niečoho potrebujete zbaviť a neviete to predať "z domu", zadajte si dražbu aj Vy. Podobne to predsa urobil aj Peter Matalík, ktorý sa v predchádzajúcom príspevku tak rozohňuje nad tým čo všetko ľudia kupujú.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Jozef Gallovic (29.12.2017, 11:29)
Dobrý deň, táto téma je veľmi poučná a aj vďačná, pre veľké mnozśtvo chovateľov, ktori si ju prečítajú, tuto diskusiu. Keď si položíme otázku, prečo v každej OZ na Slovensku sa v prvej desiatke umiestnených chovateľov opakujú " každoročne " stale tie iste mena chovateľov, nech bude postavený hoci, aky pretekovy plán.Určite je to veľa faktorov, ale ten najhlavnejší je, ze si udržujú svoje líniove holuby, s ktorymi lietajú , ktore do predaja nedajú a nakupujú holuby s presne určenymi podmienkami , čo potrebuju vylepšiť v svojich holuboch. Ak im to nesadne, všetko výpredaju v dražbách, nech sa im vráti investícia vložená do pokusu. A s tym nákupom holubov , nech sa trápi ten, kto si ich kupil.
" Česť patrí aj výnimkám chovateľom , ktorí predávajú veľmi kvalitny materiál a je otázka , ako ktory chovateľ bude vedieť s tym materiálom pracovať ďalej. " Je preukázateľne, ze určite typy holuby dokážu perfektne lietať na západnom Slovensku a keď začneme s nimi súťažiť na východe Slovenska, tak je s nimi úplný krach. Tie holuby neznesu tvrdé podmienky v ktorých maju lietať. Ďalše poznatky v tejto diskusii budu patrieť k obohateniu našich vedomosti.
Jančok Ľudovít (29.12.2017, 11:49)
Zdravím Vás. Pán Bučo vy neviete čítať? Hovorí z vás závisť? Mne je jedno kto čo a koľko predáva len som zvedavý kto to kupuje, ale koniec koncov aj to mi je jedno. S pozdravom Ludvik.
Július Marton (29.12.2017, 14:01)
Zdravím Vás kolegovia.V prvom rade všetko dobré a veľa zdravia do Nového roku.
Podľa môjho názoru sú tri druhy PH.Dobré holuby, ktoré Vám málo kto predá priemerné holuby ,ktorých je dostatok a tých hlúpych sa chce každý zbaviť. Usudok si musí urobiť každý sám .Neni som špičkový chovateľ ani nemám záujem oslňovať chovateľskú verejnosť ,beriem to ako hobby. Ja nelietam ja sa radšej vozím aj to už sa mi moc nechce.Môj názor je jednoduchý treba kupovať holuby z testovacích staníc ktoré letia minimálne 500km .Kto dá holuby do TS neni mu umožnené tam dať aj lekárničku. V TS majú holuby rovnaké podmienky včetne nácvikov. K tým oblastným víťazom ,treba pozrieť koľko holubov nasádzajú a prídete na to kde je zádrhel. Po 2. skoro každý ktorý lieta na popredných miestach je veľkochovateľ a vedia ovplivniť štart holubov ,počkať na vietor no proste každý druhý meteorolog bez patričného vzdelania.Je dobré sa aj pozrieť na kolobežkové trate ,to je KT - ST sú to km 320+ 220 atď. ale žiadna 500km - 600km trať.Takýto holuby robia body a koeficienty .Pre mňa sú to kolobežkári. Na tých sa nedá budovať genofond poštového holuba. Podľa môjho názoru ročné holuby by mali lietať 500 -600 a aj 700km. t.j. len môj osobný názor.Nemám rád ludí kt. tvrdia ,že nemajú na DT-SDT holuby a pri tom to ani nevyskúšajú. V 60-70 rokoch sme nasadzovali 10-15 maximálne 20ks a lietali sa Nemecká a bola to zábava,štarty boli ranné o holubov bolo maximálne postarané v rámci vtedajších možností.(aj železničiari boli chovatelia poštových holubov a mali k nim lepší vzťah ako terajší niektorý prepravcovia) Je smutné ,keď počujem KT-ST netreba napájať to môže povedať jedine taký chovateľ kt. nemá holuby v srdci ,ale len na body ako koeficienty tak ako to napísal prezident SZCHPH Dano Dudzík.Je to holá skutočnosť. Na rôznych diskusiach diskutujete čo je dobré a čo je proti predpisom ,ale ešte som si neprečítal diskusiu o starostlivosti o PH počas prepravy (napájanie, krmenie, odpočinok ) všetko čo vyplíva pre prepravcov.
Netreba zabúdať sme v FCI tak sa podľa toho riadme. Na SZCHPH máme nové veterinárne vedenie pod vedením Dana Krajčíka o ktorom nepochybujem ,že má holuby v srdci čiže holuby sú jeho srdcová záležitosť aj keď nemá dostatok času sa im venovať. Len toľko páni.
Marton Julo
Martin Urban (02.01.2018, 19:46)
Chlapi percentá nepustia kto chce kúpiť kúpi kto chce predať nech už predá ale či mu to urobí meno letu zdar : PS všetko najlepšie v novom roku veľa zdravia, šťastie a výsledky + percentá . Klobúk dolu pred majstrami poklona tým čo robia percentá veľa úspechov v 2018

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené