DISKUSNÉ FÓRUM - prijatie potrebných opatrení

Peter Filarský (10.10.2017, 11:26)
Dovoľujem si vysloviť svoj názor k diskusnému fóru na web. stránke SZ CHPH.

Z dôvodu, že rešpektujem „ROZHODNUTIE PREZIDENTA SLOVENSKÉHO ZVÄZU CHOVATEĽOV POŠTOVÝCH HOLUBOV“ z 9. októbra 2017, ktoré bolo vydané v súlade s príslušným ustanovením stanov zväzu umožňujúcim mu konať v podobných prípadoch a s ktorým sa stotožňujem (osobne by som to zastavil skôr), momentálne sa nemôžem vyjadrovať k bližšie nešpecifikovanej testovacej stanici ani sa zapojiť do diskusie s jej názvom.

Pri čítaní predmetného rozhodnutia mi napadla myšlienka, že bolo povedané správne „A“, ale je žiaduce prijať aj potrebné „B“ a preto aj touto cestou VYZÝVAM všetkých predstaviteľov ústredných orgánov SZ CHPH (členov zjazdu, valného zhromaždenia zväzu, prezídia a ústrednej kontrolnej komisie) aby sa v záujme dodržiavania ust. § 7 ods. 2, 3 a 3 stanov zväzu svojím aktívnym prístupom zapríčinili o prijatie takých účinných ochranných opatrení (novelizácia platných predpisov, vydanie pokynov ...), ktoré by v prvom rade preventívne predchádzali a v prípade výskytu neodkladne eliminovali také diskusné príspevky, ktoré by svojim obsahom mohli byť spôsobilé značnou mierou ohrozovať vážnosť členov zväzu u ostatných jeho členov, resp. poškodiť ho či už v zamestnaní, podnikaní, prípadne narušiť jeho rodinné vzťahy alebo byť spôsobilé spôsobia inej vážnej ujmy, narušovali medziľudské vzťahy a v neposlednej miere poškodzovali meno zväzu.

Myslím si, že zverením správcovstva web. stránky zväzu a tým aj jeho diskusného fóra profesionálnej osobe, ktorá by mala príslušným ústredným orgánom zväzu zverené potrebné právomoci (napr. ihneď, neodkladne, odstrániť príspevky obsahujúce vulgarizmy, príspevky znevažujúce ľudskú dôstojnosť, poškodzujúce dobré meno zväzu a jeho členov, argumentmi nepodložené tvrdenia a pod.) by mohlo byť prvým krokom vedúcim nielen k slušnosti príspevkov, ale by sa predišlo nežiaducim javom uvedeným v tomto príspevku.

Barbirik Igor (10.10.2017, 13:52)
Dobrý ďeň Pán Filarský úplne s Vami súhlasím .
Ale zároveň si položme otázku ako je možné že ten príspevok sa na DF dostal pod rúškom anonymity
a naviac ktorý sa nás netýka a jeho vymazaním je vlastne hodením pod stvol sa nič nevyriešilo ,kto je za to zodpovedný ?
A preto som toho názoru že celí incident má byť riadne prešetrený kto sa skrýva pod tým menom a chovatelská verejnosť má byť informovaná o záveroch šetrenia kto za celí incident nesie zodpovednosť.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené