Aukcia holubov Františka Jakuba - 3.miesto Majstrovstvo Slovenska mladých holubov 2016

Milan Blahovský (05.12.2016, 12:59)
Na stránkach www.holubar.sk bola spustená totálna dražba úspešného tímu mladých holubov, ktoré priniesli životný úspech chovateľovi z Geče - OZ Košice a potvrdili tým kvalitu krvi, na ktorej bol tento tím postavený. Z veľkej časti ide o holuby pôvodom od chovateľskej dvojice Chytilovcov doplnených o holuby Vlada Sudora, Ľuba Valíčka, Miloša Mráza ako aj madarského chovateľa Zoltána Horvátha či ďalších výborných holubov ing.Gaška a pod.
Holuby boli pri fotení vo výbornom stave a musím povedať, že najmä staršie holuby s výborným telom a operením. Pán Jakub za pomoci ošetrovateľa a trénera v jednej osobe - J.Gregu , napriek svojmu podlomenému zdraviu dosiahol s mladými holubami výborné výsledky, ktoré ho priniesli až na víťazstvo v majstrovstve OZ Košice a iba kúsok ho delil od víťazstva v Majstrovstvách Slovenska. Viem čo je treba urobiť pre úspech s mladými holubami a musím jeho výsledok aj touto cestou vyzdvihnúť. Žiaľ p.Jakub je si vedomý, že v ďalších rokoch musí svoje chovateľské plány orientovať viac na preteky, kde už nie je potrebné tzv. naháňanie sa za bodmi v MOZ a chce sa venovať hlavne dlhým tratiam a preto sa rozhodol k výpredaju mladých holubov, prípadne holubov "rýchlejšej" krvi. Vyvolávacia cena holubov je vzhľadom na dosiahnuté výsledky nízka, ale cieľom nie je predať čo najdrahšie, ale určite je z čoho vyberať.
V prvej časti je ponuknutých 10 holubov starších ako ročník 2016 a 30 mladých holubov( umiestených do dražby podľa ich čísla 1-50), v druhej časti bude ponuknutých ďalších 11 "starších" holubov ( aj súrodencov v prvej časti) a 23 holubov ročníka 2016 ( séria čísel 1050 a vyššie).
Vydražené holuby bude možné si vyzdvihnúť na holubníku p.Jakuba prípadne budú dovezené do Nitry na CV v sobotu.
Pokiaľ niektorí chovatelia z Košíc majú informácie k týmto holubom,prípadne k chovu p.Jakuba, kľudne môžte sem niečo uviesť. Ďakujem.
Milan Blahovský (14.12.2016, 11:45)
Dnes končí I. časť dražby mladých holubov ako aj niekoľkých závodníkov p.Františka Jakuba.

Viac na
http://www.holubar.sk/aukcie/frantisek-jakub-3miesto-majstrovstvo-sk-mlade-holuby-2016-icast-a-331/

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené