Návrh

Stefan Nochta (28.04.2016, 10:14)
Chcem navrhnúť Prezídiu SZ CHPH v Stanovách riešiť otázku "nezaradených chovateľov".
Pre lepšie pochopenie uvediem príklad:
Som členom MDKS a chcem lietať iba tieto preteky, preteky OZ a ZO , ako ani činnosť v týchto organizáciach ma nezaujímajú a nechcem platiť členské príspevky a ani byť registrovaný v týchto zložkách. Chcem byť registrovaný iba v MDKS a následne platiť členský príspevok SZ CHPH.
Takýchto chovateľov, ktorí chcú lietať iba jeden druh preteku je viac a preto navrhujem , aby sa táto otázka riešila na najvyššom fóre a bola zakotvená v predpisoch. Je predsa nelogické, aby som ja platil do rôznych zložiek len preto, že si chcem vychutnať maratonske preteky......alebo niekto len krátke trate......
Ivan Oravec (28.04.2016, 12:41)
Rodové obrúčky kde budete nakupovať ?
Stefan Nochta (28.04.2016, 13:37)
Rodové obrúčky nakupujeme aj doposiaľ cez SZ CHPH a nie cez OZ......
Jozef Antuš Ing. (28.04.2016, 14:25)
Pán Nochta, v SZ niet " nezaradených chovateľov". SZ uplatňuje III. stupňový systém organizácie. Podľa článku 2,ods2B, ste ako športový klub na II . riadiacom stupni (dúfam ,že sa nemýlim). Tak čo potrebujete riešiť? Riaďte sa podľa stanov, a nemusíte nikomu nič platiť!!!! A ešte pre tvorcov Organizačného poriadku, nemá byť náhodou namiesto § 11, § 12 ???!!!!.
Milan Hrivniak (28.04.2016, 17:27)


Pán Nochta,myslím si,že spravny návrh.
Buček Eduard (28.04.2016, 21:58)
A výstava Celoštátna ? Nezaslúžia si miesto najlepšie holuby na CV ?
Veď to členské nie je nejak vysoké a je nás dosť málo , pozrite stav chovateľov niektorých OZ. Tak nechcime ešte to rozdeliť ,alebo znížiť .
Zdeněk Adamík (28.04.2016, 22:04)
Já to chápu tak, že chtějí platit jen ty závody, které si objednají a s tím členským to je otazník, nevím které služby pro chovatele tento členský příspěvek na různých úrovních zahrnuje.
Zdeněk Adamík (28.04.2016, 22:06)
Noa co se týká CV možná ani nechtějí i když pokud je mi známo ve vazbě na kroužky se nebo bez znaku FCI účast/neúčast tlačí jen direktoriát FCI a ten pořádá nebo pořádáním pověřuje pouze Olympiádu tudíž výstav na nižších stupních se to netýká.
Jozef Antuš Ing. (28.04.2016, 23:21)
Úprimne ja to vôbec " nechápu" o čom je reč! Pán Nochta nedá sa uviesť ešte jeden príklad pre lepšie pochopenie problému?
Stefan Nochta (29.04.2016, 06:02)
P. Antuš, tak to uvediem trochu inak.......p. Adamík to už načrtol.
Takmer v každej OZ je zaužívaný systém, že si treba zaplatiť celý pretekový program, 10-11 pretekov, ale ja chcem nasadiť iba na prvé 4 preteky.....ostatné ma akosi nezaujímajú, lebo potom už začína sezóna maratonskych pretekov. Teda na drobné: v obchode si zaplatíte za 5 chlebov, ale zoberiete len 2 ks.........
No a ako vieme z praxe, na prvé preteky by každý chcel nasadiť nenormálne množstvo holubov, čo už ani kapacita vozidla nestačí a potom sa stáva (takmer pravidelnosťou) že boxy sú preplnené, holuby nemajú dostatok kyslíka a už ani nechcem pomyslieť, že sú medzi nimi i nie celkom zdravé jedince.....následok už viete.
V niektorých ZO si musíte zaplatiť za prepravný box 160-180.-€........
K tomu prirátajme členské.
Tak sa Vás pýtam p. Buček, viem si ja za tieto peniaze v pohodlí zalietať moje holuby a pripraviť na maratonske preteky?
Pokiaľ sa týka CV, MDKS je legitímna zložka SZ CHPH na 2.stupni, teda na úrovni OZ a má plné právo vystavovať svoje holuby na CV v kat. "E" a pokiaľ sa týka nižších výstav, tak MDKS každoročne pravidelne organizuje svoje výstavy, kde pozýva všetkých chovateľov a NS Čalovec organizoval a aj tento rok bude organizovať výstavu s medzinárodnou účasťou.
Takže chovatelia MDKS nie sú ochudobnení o výstavy, je pravdou, že ak by sme neprispievali do pokladne OZ,bola by to určitá strata, no nemyslíte, že aj OZ by malo byť ústretovejšie voči nám???
Myslím, že som to dosť jasne popísal....
Stefan Nochta (29.04.2016, 06:15)
No a ešte jedna faktická poznámka: Dobrého maratonskeho pretekára nevychováte za rok, ale za rok ho môžete stratiť........
Jozef Antuš Ing. (29.04.2016, 12:48)
Pán Nochta ja to vidím tak ,že „kopete“ do otvorených dverí. Predpokladám ,že členovia MDKS sú riadny členovia SZ CHPH v zmysle §4, ods.3 stanov. Môžete sa „ slobodne „ rozhodnú či vstúpite do OZ alebo do ŠK (vo vašom prípade MDKS). To slobodne je v úvodzovkách preto ,nakoľko to až tak slobodne nie je. Ta vaša ZO už „slobodne „patrí do nejakej OZ. Aj za tie 3,4 preteky na rozlietanie je potrebné zaplatiť. Hoci je to tiež, diskutabilné! Prepravu to jednoznačne, ale keď nekonštatujete tak nie je potrebné spracovanie výsledkov ?! Ale na druhej strane využívate spoločné klubové priestory atď.... Teraz uvediem vaše výhody ako člena ŠK ( MDKS ) oproti členom v OZ. A : podmienkou vytvorenia OZ (§17 stanov) sú min. 3 ZO a najmenej 80 členov, pričom minimálne 50 členov sa musí zúčastňovať pretekov. Podmienkou pre vytvorenie ŠK(MDKS ): podľa stanov – bez podmienok !!!! Preto stačí aby ste sa zišli min.20 a nasadili min. 150 ks ( Pretekový poriadok- hlava I ,bod1) a výsledky sú platné pre všetky kategórie súťaži podľa FCI !!! . B : Nové OZ sa môže založiť len k 31.decembru príslušného roka po predchádzajúcom súhlase Valného zhromaždenia SZ CHPH. Nový športový klub (ŠK) hoci kedy !!! ( § 27, odsk. 4- stanov ) po schválení prezídiom. Rozdiel je markantný!!! C: Člen ZO sa stáva členom konkrétneho OZ nie podľa vlastného uváženia. Resp. pre zmenu platia presné ustanovenia . Na druhej strane ,každý člen zväzu ( ZO) na základe vlastného uváženia môže sa stať členom ktoréhokoľvek ŠK!!!.
Teraz uvediem nevýhody „ iba člena“ ŠK (MDKS ) oproti členom OZ. A) Je pravdou , že v Organ. Poriadku je ŠK na úrovni OZ (čl. 2, písm. B, OP ) ale v stanovách a v základných dokumentoch SZ CHPH sa táto skutočnosť neodráža!!! Viď. §11,bod 3- členom na zjazde môže byť len delegát OZ!!!!. Áno do orgánov zväzu môžu byť delegovaný len členovia OZ!!! Ele to nič, to je v našej povahe, nedotiahnuť nič do konca!!!!! Teraz moja konšpirácia : Ak chcete mať akože vlastnú „ ZO „ a nie je vás 80 ks, založte si ŠK.!!!!!!
Predpokladám ,že to všetko p. Nochta viete, len potrebujete trochu podpichnúť. Neexistuje nič a nikto kto by vás donútil letieť celý program!!!!!!! Najlepšie by bolo, keby sa v pretekových plánoch OZ našli trate pre každého člena ( KT,ST,DT,SDT,), ale čo nato majstri OZ!!! A to je už o niečom inom!!!!
Jozef Antuš Ing. (29.04.2016, 12:53)
opravujem : v texte Ak chcete mať vlastnú "ZO" ma byť " OZ "
Buček Eduard (30.04.2016, 21:11)
Odpovedám Vám trochu neskôr p. Nochta , lebo som bol zaneprázdnený..
Treba nastaviť také pravidlá u vás aby ste nedoplácali.
U nás v OZ to mame vyriešené . Platíme za nasadeného holuba to jest keď ja nasadím na závod 150 km a 350 km a 550 km po 30 holubov ,tak platím 90 x 0,32 Eura. Nič viac ani menej. + členské do OZ a SZ.
Vždy záleží od vedenia aké nastavia pravidla.
Stefan Nochta (01.05.2016, 07:09)
p. Buček, do bodky s Vami súhlasím........u nás to však takto nefunguje ,žiaľ.,napriek tomu, že o tomto už roky rozprávam.......chcem platiť iba za tovar, ktorý si kúpim resp. objednám. To je aj podľa mňa normálne.
Ale predstavím Vám aj maďarský model, ktorý ma zaujal:
Prihlásil som za člena MMK, kde som povedal, že chcem lietať iba maratonske preteky. Musel som zaplatiť členský príspevok do Zväzu (platí sa raz a je to doživotné) a taktiež členský príspevok do MMK. Okrem toho si zaplatím prepravné za nahlásené holuby. Nič viac-nič menej. Nemusím mať trvalé bydlisko v Maďarsku a oficiálne môžem pretekať. Nemusím byť členom žiadnej inej organizácie (ZO,OZ), som členom iba MMK, ktoré je taktiež na 2.stupni riadenia, ako u nás MDKS. Oba štáty sme členmi F.C.I...............Toto chcem, aby sa poriešilo aj u nás, to je dôvod, prečo som takto verejne nadhodil "topánku, ktorá ma tlačí".
Mám totiž za to, že verejná mienka ovplyvní myslenie Prezídia SZ CHPH.
Jozef Antuš Ing. (01.05.2016, 16:26)
No vidíte p. Nochta, tak to bolo potrebné vysvetliť. O tom pekárovi som to pochopil tak , že keď si kúpite 5ks a zoberiete dva , tých 3ks ide pre pekára aby ste nabudúce mali kde kúpiť tie 2 ks.
Luhový Miroslav (01.05.2016, 20:45)
p.Nochta,v prvom príspevku píšete , že Vás zaujímajú len maratónske preteky a neskor potom píšete ,že nejaké 4 preteky na rozletenie chcete s OZ.Keď Vás nezaujímajú tak neleťt ani tie.
Citujem z Vášho príspevku:
Som členom MDKS a chcem lietať iba tieto preteky, preteky OZ a ZO , ako ani činnosť v týchto organizáciach ma nezaujímajú a nechcem platiť členské príspevky a ani byť registrovaný v týchto zložkách. Chcem byť registrovaný iba v MDKS a následne platiť členský príspevok SZ CHPH.
Luhový Miroslav (01.05.2016, 20:51)
p.Antus,pekne napisane.Palec hore.
Barbirik Igor (01.05.2016, 21:57)
Ja som to pochopil tak že pán Nochta aj ostatný členovia MDKS z čalovca nechcú byť členovia OZ len MDKS
a poplatky do SZCHPH si odviesť ako keby boli členovia OZ .Trénovanie holubov si chcú si chcú organizovať
sami ,bez obmedzenia počtu holubov na prve 4 preteky v OZ a pritom celú sezonu tie koše za ktoré musia zaplatiť 180 euro nevyužívajú ,(nedá si nič robiť nie sme na západe kde si zaplatia len za tie 4 preteky ako tréningové ) Myslím si že MDKS má dosť členov aby bola samostatná na úrovni OZ a jej členovia museli byť organizovaný aj v OZ.
Barbirik Igor (01.05.2016, 22:09)
Pán Antuš oni tie 4 preteky nepotrebujú ani OZ holuby si rozletia za tie peniaze po Prahu sami bez obmedzenia počtu holubov.
Stefan Nochta (02.05.2016, 06:15)
p. Luhový, neriešil by som -byť, či nebyť v OZ, ak by sa u nás ( a nielen u nás!!) dalo lietať tak, že si zaplatím iba tie preteky, ktoré chcem odletieť v OZ. Musím si zaplatiť za celý program! Tu je ten kameň úrazu. Písal som o tom.
V niektorých ZO si musia kúpiť kôš na celú cezónu! A to za sumu 160-180.-€! Za tieto peniaze si v pohode zalietam holuby sám a bez rizika.
Keďže u nás je takáto "móda", tak radšej nebyť v OZ,ZO . Takto to vidím ja a na iný nápad som neprišiel,a ani mi nebol iný návrh zatiaľ ponúknutý. Nechcem viac platiť za to, čo som si nekúpil. Je to až také nepochopiteľné?
Jozef Antuš Ing. (03.05.2016, 07:55)
P.Barbirik, stačí si prečítať ešte raz môj príspevok z 29.4. ,a nepotrebujete nikoho a nič. Ale nemôžme zaťažovať Prezídiu SZ CHPH aby riešilo neriešiteľné! Treba čítať aj medzi riadkami . Nechcite aby SZ riešil spôsob prepraví v OZ !!!!!
P. Nochta vôbec to nie je nepochopiteľné ??!!! ale ja vám to nedoriešim ani nikto zo SZ. Podľa mňa je u nás taká " móda " ,že čakáme aby za nás problémy riešil niekto iný,resp. najlepšie direktívne nariadil !
Barbirik Igor (03.05.2016, 08:32)
Pán Antuš všetko je riešiteľné ,stačí len pochopiť čo chcú a nie chytať každého za slovíčka a ako to napísal.
Kto podla vás ma riešiť takéto problemi ak nie Prezídium a valne zhromaždenie,prečo by mali chovatelia byť organizovaný v dvoch organizáciach keď to nechcú a platiť poplatky v dvoch organizáciach keď im to nič neprináša,len preto aby niekto na nich profitoval ?
Pán Antuš ano stačí si len prečítať a pochopiť o čo tým chovateľom ide, a tie holuby si oni za 700 euro pretrénujú sami nato naozaj nepotrebujú SZCHPH ani OZ.


Jozef Antuš Ing. (03.05.2016, 14:08)
p.Barbirik ,ešte raz a pomaličky, nikto vám nekáže byť organizovaný v dvoch organizáciach. Prečítal som a pochopil o čo im ide!! Ale sekretára im robiť nebudem! Asi by ma nechápali?! V súlade so stanovami a organizačným poriadkom ,ak majú založený ŠK nepotrebujú OZ.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené