Hlasenie zmien v pretekovych planoch

Dušan Konečný (24.04.2016, 08:54)
V spolupraci s vycvikovou komisiou SZCHPH sme vytvorili novy system hlasenia zmien v pretekovych planoch, priamo vo vypoctovom programe MyPigeons. V sezone 2016 by mal byt primarne pouzivany tento system namiesto zakladania tem na diskusnom fore.

Vycvikari (resp. pouzivatelia s pravomocou hlasit start pretekov) a vypoctari OZ + regionov maju nasledovne moznosti:
- nahlasit start preteku (zadanie casu vypustenia, poctu holubov, poctu chovatelov, poctu holubov, info o pocasi na starte)
- upravit zadane informacie a informacie o preteku, pridat video, info o pocasi pri dolete (tlacidlo pre upravu je na stranke preteku, kliknut na pretek-> vlavo hore, oranzove tlacidlo upravit)

akcie mozne pred nahlasenim startu:
- zmena miesta vypustenia a nazvu preteku
- zmena datumu preteku
- ak je pretek deklarovany ako regionalny, funkcionar OZ ho moze od regionu odpojit (ak sa pokazi auto a pod) a vykonat vyssie uvedene akcie po odpojeni od regionu
- zrusit pretek

regionalni funkcionari mozu pre nahlasenim startu + funkcionari pre administraciu narodnych pretekov:
- odpojit preteky jednotlivych OZ, pokial sa na pretek nedostavili
- zadat pocty holubov a chovatelov pre kazde zucastnene OZ samostatne, program vykona automaticky sucet nahlasenych poctov pre regon/NP

Vsetky akcie vykonane cez tuto administraciu su ukladane a zobrazene na strankach jednotlivych pretekov -> kliknut na pretek -> Historia zmien stavu preteku.

Na hlavnej stranke s vysledkami (zoznam organizacii SZCHPH) sa zobrazuje tlacidlo pre zobrazenie prehladu zmien pretekov (za poslednych 10 dni).

V zozname sa zobrazuju chronologicky vykonane zmeny v pretekovych planoch OZ/regionov/NP a to nasledovne typy zmien:
-ziadost o odomknutie preteku,
-schvalenie odomknuti a preteku,
-zamietnutie odomknutia preteku,
-zrusenie preteku, zmena datumu,
-zmena vypustacieho miesta,
-odpojenie preteku od regionu/NP.

Dolezite:
- Vzdy skontrolujte spravnost datumu preteku pre nahlasenim startu, po nahlaseni nie je mozne menit datum preteku. V pripade nespravneho datumu preteku nebude mozne korektne importovat udaje z EKS, nebudu sediet dni doletu

- regionalne preteky musia byt pred sezonou/ min. pred startom pripojene k regionom / NP. Ak odstartujete regionalny pretek z urovne OZ, nebude ho mozne pripojit k regionu a nebude mozne vypocitat regionalne vysledky. Ak sa Vam (ako funkcionarovi) v OZ zobrazuje tlacidlo pre start aj pri regionalnych pretekoch, oslovte regionalneho vypoctara o pripojenie Vasich regionalnych pretekov.

V tomto stadiu by vsetky OZ mali mat nahodeny kompletny pretekovy plan, takisto regiony. Regionalni vypoctari by mali pripojit vsetky preteky zucastnenych OZ, aby pocas sezony nenastali zbytocne komplikacie.

Narodne preteky budu v programe definovane do 2 tyzdnov, dovtedy by mali byt pretekove plany OZ nahodene, aby bolo mozne pripojit preteky OZ k NP. Ak Vas vypoctar nestiha, je mozne pridelit docasne pravomoc aj funkcionarovi OZ, ktory sa nahodenie PP postara, plati aj pre regiony
Dušan Konečný (26.04.2016, 01:27)
Kratke video s ukazkou novej funkcionality pre vycvikarov / pouzivatelov zodpovednych za hlasenie startov

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené