BRICON a elektronicky export

Dušan Konečný (21.01.2016, 17:19)
Uz od roku 2013 riesime v OZ Bratislava moznost elektronickeho exportu dat zo systemov Bricon. Vypoctovy program MyPigeons bez problemov zvlada automaticke spracovanie elektronickych formatov uz prakticky vsetkych EKS, co vyuzivaju viaceri vypoctari. Udaje je tak mozne nahodit v priebehu minut a bez jedinej chyby, v OZ Bratislava mame kompletne vysledky aj do hodiny od otvorenia hodin v poslednej ZO a postupne sa to zlepsuje aj v dalsich OZ (SNV, Martin, PK a dalsie).

Ak to chceme pouzit pre BRICON, dodnes zial musime tlacit listy na kvalitne laserovej/atramentovej tlaciarni, listy skenovat, prehnat cez rozpoznavaci software a az tak nahravat. Je to sice ovela lepsie ako dolety rucne nahadzovat, stale vsak proces zanasa vela chyb a stazuje pracu.

Testovanim systemov Bricon sme stravili najma s p. Fulopom v OZ Bratislava spolu uz nespocet hodin. Absolvovali sme dve stretnutia s hlavnym vyvojarom Francisom Nolmansom, komunikovali sme s p. Kondrysom, doteraz bez uspechu. Bricon nas uz 3 roky uspesne ignoruje a to aj po vyzvach zaslanych priamo clenom prezidia.

Aktualne problemy riesime s Attilom Pethom, sekretarom madarskeho zvazu, ktory je zaroven distributorom Bricon pre madarsky trh. v Madarsku export bez problemov funguje a zda sa, ze nase problemy by mohli byt pre sezonu 2016 vyriesene, stale je to vsak v stadiu priprav. Attila ma v Bricone velmi dobre vztahy, aktivnu komunikaciu s vedenim a podla vsetkeho ho beru velmi seriozne.

Najnovsi pokrok je, ze dokazeme pouzivat Bricon Club Editor pre cipovanie holubov s tym, ze prepojenie s Windows pomocou klubovej jednotky (aj stareho typu) funguje bez problemov, system rozozna jednotlive typy EKS, mozeme zadavat okrem kodu krajiny a roka aj 9 dalsich znakov, oznacenia su korektne vytlacene na papier cez klubovu jednotku.

Aktualny pretrvavajuci problem: elektronicky export udajov do XML odsekne 9 znakov na 7, co odreze koncove znaky cisla obrucky a udaje su nepouzitelne.

Attila Petho uz problem adresoval priamo Ivanovi Baetensovi (riaditel Bricon) a napravu ocakavame v nasledujucich tyzdnoch.

Dolezite: ak vo Vasich organizaciach chcete pouzivat elektronicky export udajov zo systemov BRICON, je potrebne:

-> vsetky Speedy aktualizovat na softwarovu verziu V008 (starsie verzie nedokazu exportovat korektne udaje resp. komunikovat s BCE bez problemov), systemy Little zrejme nebude mozne exportovat elektronicky, testovanie stale prebieha, je mozne ze to vyriesi aktualizacia na verziu SK20. Pre aktualizaciu SW je mozne kontaktovat p. Kondrysa, je mozne ze v OZ Bratislava budeme robit hromadnu aktualizaciu lokalne, detaily vsak este nemame.

POZOR -> pri aktualizacii Speedy na V008 je mozne (aj pravdepodobne) ze pride k tvrdemu resetu Speedy a vsetky udaje budu ostranene, holuby je potrebne cipovat znova prostrednictvom BCE

-> je nutne holuby cipovat vyhradne prostrednictom Bricon Club Editor, nie priamo v Speedy cez antenu. Aspon doterajsie testy to ukazali

V tomto momente samozrejme nedokazem zarucit, ze to naozaj pojde, existuje vsak velka nadej ze ano, preto je vhodne sa na to pripravit a vykonat vyssie uvedene kroky.

Bricon Club editor je mozne stiahnut na stranke Briconu
http://www.bricon.be/download/BCESoft/BCESetupCD105.ZIP

Balik obsahuje a ovladac pre RS232 kabel (prepojenie matky s PC), po instalacii sa program niekolko krat automaticky aktualizuje, finalna verzia bude nieco okolo 2016.1.13.1

Velmi by pomohlo, ak by si ho stiahli a nainstalovali viaceri administratori cipovania holubov na Slovensku a pomohli s testovanim. Zaroven ho mozu pouzit na cipovanie, program ponuka jendoduchsiu pracu s udajmi chovatelov a holubov, je mozne generovat serie kruzkov, co pomoze pri cipovani mladych holubov. System bezi aj pod najnovsim Windowsom 10, je mozne pouzivat pripojenie cez USB a tak uz nie je potrebne drzat stare pocitace s COM portami.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené