Rozdelenie Slovenska do pásiem na dlhé trate

Zubaj Ladislav (18.01.2016, 15:44)
https://onedrive.live.com/?authkey=!AK1U1wwCdon7Njs&cid=A274726DEC0CB639&id=A274726DEC0CB639!370&parId=A274726DEC0CB639!369&o=OneUp

Čo takto rozdeliť v rajonizácii Slovensko na DT podľa priloženej mapky.
1. Červená na 2 pásma sever juh
2. Zelená na 3 pásma
3. Žltá na 11 pásiem
Slovensko by bolo rozdelené sever juh na cca 160km v 3pásmach na 60km a v 11 regiónoch samozrejme podľa geografických podmienok.
Ďalej národne letieť 3.-600km trate na červenú čiaru
2.- 800km na červenú čiaru
Západný smer vždy bude robiť chovateľom na SR problémy, lebo to tu je už 35rokov ,čo si ja pamätám a každý si to prispôsobuje svojim podmienkam. Ak toto chovatelia nevidia, tak sú slepí a nevedia čo chcú. Tí čo chcete regióny musíte pochopiť, že dnes už nie je nikto taký hlúpy medzi chovateľmi aby toto nevedel. Ostatok je len mlátenie prázdnej slamy. Pôvodnú rajonizáciu, ktorá sa mala uskutočniť do 5 rokov preto neuskutočnili ,lebo nikoho nemohli donútiť ustúpiť zo svojich predstáv. K tomuto kroku aj tak dôjde o 10-15rokov ale zase smer budú presadzovať tí ,kde ich bude najviac a ostatní majú smolu. Takto to bolo a bude.
Miroslav Scibravy (18.01.2016, 21:26)
Zaujimave,ze tu hore uvedeny navrh pana Zubaja nik nekomentuje ani v dobrom,ani v zlom.Celkom zaujimavy smer vypustania.
Buček Eduard (18.01.2016, 22:30)
V sobotu som v Sosnovci navrhol p. Dudzikovi a Seligovi že nech sa letí smer Schwerin, kde bude najmenší rozdiel Slovenska.
A národný závod by mal punc ozaj národný .
Malo by to určiť vedenie a v opačnom prípade ,kto sa nezúčastni vyradiť z MS.
Lebo je to úbohé ako niektorý špekulujú.
Tu je jasne najmenší rozdiel Km a to má mať národný závod. Gotta to je národný závod na smiech.
Barbirik Igor (19.01.2016, 10:02)
Zdraví ta Edko ja osobne bi so sa čudoval keby pán Dudzík aj aj spánom Seligom s takýmto návrhom súhlasili abi ích holuby museli znova oblietavat Tatry je to taký istý nezmisel jako ked ste leteli Gdynu.
Edo tvrdíš že Gota je nezmisel a poukazuješ na rozpetie v km Sverin je rozpetie 200 km a Ghota 250 najkratšia a najdhšia vzdialenost z Ghoty holuby nemusia obletovat žiadne tatry. Edo položím ti otázku prečo si nenavrhol Marburg ktorý letíte v OZ aj všetky ostatné preteky letíte južne,len mi nepovedz že kvoly OZ Topolčany lebo ste od seba vzdialený 150 km a km približne rovnake a sila holubov spraví svoje.
Alebo z akých dôvodov nepretekáte v Regione sever kam patríte a OZ Topolčany má susedné OZ-tky Trenčín-Nitra ,aby som bol presnejší ZR sa nebráni ani spolupráci z RG-Považie na spolupráci na spoločne vypúštanie holubov práve naopak privýtalo by to.
Mne osobne sa zdá že tu vôbec nejde o serioznu spoluprácu určitých funkcionárov OZ a ZO ktorý majú zastupovat všetkých členov ZOa OZ a nie iba určitú skupinu chovatelov
Buček Eduard (19.01.2016, 11:25)
Igor naša oblasť bola zaradená do reg.LM.RK.TS. a nie do severu.Prvé dve nechceli za žiadnu cenu isť s nami. Tak sme ostali sami ako aj TO. Tak nám neostalo nič iné, len spolupráca, ktorá bola super,napájanie, cena, neobmedzene miesto v klietkach a samé plusy oproti iným. No a špička z TO bola aj na Slovensku v špici. No a tie ostatné hlúposti čo píšu chovatelia ma vôbec nezaujímajú . Treba sa pozrieť aká je realita. Tak skúste urobiť 3 národne, trebars Marburg, Schwerin a Rostock .a nebude sa treba vyhovárať na vetry,raz zaletí jeden raz druhý. Ale všetci sa musia zúčastniť. Ale to je u nás na Slovensku nemožné ,lebo stále špekulujeme.
A tak len môžeme a budeme závidieť okolitým štátom. V Poľsku určia šéfovia a je vymaľované a žiadne špekulácie ako u nás . A je ich 10 x viac. No a koef. sú neporovnateľne z našimi. Tak sa nebite po hrudí, aký ste veľký majstri ,ale už konečne konajte a nie len diskutujte.

Barbirik Igor (19.01.2016, 13:05)
Edo aj v polsku tvoria základ regioni .Edo aj ja tvrdím že sú to len špekulácie,keby so ja navrhol povedzme Mníchov,Marburg Rotok.čo si myslím že by bolo seriozne pre kždého,bol by 1pretek položený južne jeden západne a jeden severnne a nie jeden západne a dva severné.
Edo ani sa nečudujem LM a RK že svami nechceli íst do rdgionu ak ste im navrhovali sevsrne položené štarty ako Rztok a Schverin,možno keby ste sa s nimi na západnejší vypuštacích miestach možno by súhlasili aj oni vždy je to o kompromise, nemôžete predsa chciet od OZ LM a RK aby ich holuby boli v nevýhode a museli oblietavat Tatry na takomto niečom sa nedá očakávat seriozna spolupráca tam vždy prichádza krach.
Edo mi sa nebijeme do hrudi mi preto robíme a vytvárame všetko aby sme sa spájali a ak neveríš na OZ stánke TO je link pretekového plánu nášho OZ aj RG stačí si ho prečítat a budeš v obraze že ten plán postavený tak aby bol spokojný každý člen aj tý čo chcú lietat severnejšie aj tý čo chcú južnejšie ale vždy sa to musí odvíjat od PP Regionu
Buček Eduard (19.01.2016, 15:27)
Kde si dospel k tomu že sme navrhovali sever . Inak ak dobre vieš čítať tak príspevok dal L. Zubaj a on je predseda RK a nemá problém zo severom.
Pes bol zakopaný inde že nechceli s nami, to bolo a je to za nami tak nech Ťa to netrápi.
V tvojom návrhu nevidím problém ,ale L.Z. tu napísal o najmenšom rozdiele v km pre Slovensko. Takže si trochu mimo misu, čítáj pomenší a dôslednejšie nech to není estráda.
To je môj posledný príspevok k tejto téme.
Barbirik Igor (19.01.2016, 17:00)
Ja som odpovedal na tvoj príspevok nie pána Zubaja rozpetie km ale na miesta štartu ktoré sú nevýhodne pre určitú čast chovatelov.
K tomu rozpetiu zapad 250 km
sever 200km
Pre teba je Gotha na smiech ,pre večiu čast chovatelov prijatelnejšia ako Schverin nám tu dole nevadí ani ten.Poukázal som zámerne na Gdynu aj vtedy som tvrdil že ten smer z Gdyne je krach.
Ale není mi jedno ked sa niekto nevie dohodnút zo susednými OZ na regione a snaží sa narušit inú čast Slovenska vzdialenú 150 km a pritom poukazuje na rozpetie VC Ghota.
Moje myslenie a môj názor Každy funkcionár OZ je zástupca všetkých členov aj tých slabých a nie svojích ZO a niektorých skupín chovatelov a každý jeden čo chce alebo ide robit funkciu OZ si musí byt toho vedomí.
A to isté platí aj pri funkcionárov RG.
myslím že som ti dal odpoved aj na príspevok na stránke OZ TO a môžem ti uistit že pokial by náš RG súhlasil z vypúštani RG od BA až po váš RG sever budem za .Ja osobne preferujem Koblenz alebo Kolin na rýnom
Barbirik Igor (19.01.2016, 17:18)
chcem opravit tie vzdialenosti
Schverin 259 km
Goha 354 km
od Senice po Michlovce
Luhový Miroslav (19.01.2016, 18:43)
Edo,je veľmi smutné,že tebe je Gotha na smiech.Našťastie 1500 chovateľom na smiech nie je.Čo zaseješ,to aj žni a nediv sa potom keď niekto povie o Schwerine , že je na smiech.
Peter Matalík (19.01.2016, 19:35)
Nepíšme resp.neporovnávajme,ktorý pretek/Gotha či Schwerin/ je na smiech.Podstata je asi v tom,že Gotha v svojom rozpetí od cca 500 do 850 km nie je pre jeden tip holubov,i keď sme už dokázali poraziť holuby na 550 km s našimi 750 km.Schwerin je zase nepriechodný pre západ a juh Slovenska,Ja by som navrhol kompromis.My sa nebránime NP Gotha , aj keď šanca pri normálnom priebehu preteku na celkové víťazstvo je malá.Schwerin by bol skôr schodný od Ružomberka po Michalovce.Podrobnejšie to popísal dnes M.Blahovsky v príspevku viď vyššie.Tak ako mi dnes povedal jeden chovateľ,ktorý už niečo prežil,treba o tom diskutovať ,hľadať alternatívy a hlavne kompromisy to je veľmi dôležité.
Zubaj Ladislav (31.01.2016, 10:39)
Už len podľa tejto diskusie a pôvodného príspevku je jasné, že o úprimné a jednotné preteky v rámci SR nie je záujem. Po veľa telefonátoch je jasné, že časti vadia Tatry niektorí sa riadia podľa pohorí, západniarom vadia Jesenníky a severné pohorie v CZ, ktoré holuby obletujú smerom na východ atď. Zo západu by najradšej leteli všetci, ktorí to majú prvých 100km a pre východniarov je to extrém práve pre pohoria a členitosť SR, čo je neporovnateľné s Belgickom a Holandskom, kde sa posledných 200-300km letí po absolútnej rovine. Myslím si, že do budúcna sa nič nezmení a bude sa letieť v regiónoch ako je RS, 9 oblastných združení s rozlohou západ-východ 70km, sever-juh 80km. Samozrejme, že jadro v okolí Žiliny má výhodu a ostatní smolu ale toto každý vie a je to jediný spôsob lietania vo veľkom celku, ktorý u nás trvá už 18rokov. Túto pravdu sme my, ktorí sme RS založili pochopili už dávno. Pre mladších, ktorí vo svojich príspevkoch píšu, že kedysi to fungovalo odpovedám, že ani pred 30rokmi to nebolo ružové, problémy boli tie isté len ľudia nemali internet, nemali telefón a boli presvedčení že do MOZ sa započitávali preteky iba nad 300km bolo ich 10 a 2 národné nad 500km. Preteky do 300km boli iba nácviky o ktorých vravievali, že v kŕdli doletí aj nemecký výstavný holub a smiali sa z toho. Dnes by ste najradšej leteli tieto preteky do 300km, nič nestratili a potom by ste chceli letieť maratóny. Myslím si, že tadiaľto cesta nevedie a ak chce mať mladý chovateľ záujem o chovateľstvo musí letieť dlhodobo preteky od 300km-600km aspoň tých 10 ako som vravel, tak potom môže skúšať aj superdlhé trate a hľadať jednotlivcov, ktorí to zvládnu na úrovni a budú pre mladých potešením. Samozrejme k tomu patria stávky a finančné ohodnotenie za celú snahu. Bez finančného ohodnotenia mladých nikde nikto nepritiahne.
Ivan Oravec (31.01.2016, 11:33)
NP 2016

NP Marburg, Niemburg, Neubrandeburg
VCS Gotha

zdroj : Terminovnik úloh SZ CHPH
Zdeněk Adamík (31.01.2016, 14:34)
Ono se sice letí v Beneluxu po rovinách, ale myslíte si, že ten boční vítr kteerý jim stále "pere" do jednoho křídla je jednodušší jak ty naše kopečky či pohoří, když nám většinou fouká do zad?
Zubaj Ladislav (31.01.2016, 17:03)
Áno p. Adamík máte úplnú pravdu v tom, že holuby Beneluxu to majú tiež ťažké so smerom vetra a práve preto niektorí olympionici a je ich dosť urobili po celom svete super holubníky a chovy v nich. Kdežto Slovenský olympionici neviem v ktorom štáte a kde na svete niečo dokázali. Práve toto je tá chyba, že západný vietor holubom neskutočne pomáha a tá naša 700km trať je v Beneluxe na úrovni 500km, čo sa týka záťaže. Práve v tom vidím veľký problém. My keď máme letieť 900km a hore tak zistíme, že strašne málo holubov to dokáže v prvý deň. Západný vietor a špekulácie okolo pohorí nám robí olympionikov jednoduchšie.
Milan Blahovský (31.01.2016, 18:09)
Laco, posledné dva tvoje príspevky, sú úplnou pravdou a nastavenie zrkadla tým, ktorí sa desia spoločných pretekov a vidia hviezdy na svojom holubníku v priemernej konkurencii svojho OZ a chovajú na holubníkoch "cvičené opice"...
Mgr. Robert Molnár (31.01.2016, 18:36)
píšete tu že jedným vadia také pohoria druhým tatry tak prečo neletiet z dola? kde vsetky pohoria aj tatry budu chovatelom za chrbtom ciže juhozápad. s pozdravom molnar
Zubaj Ladislav (31.01.2016, 18:46)
Áno p. Molnár toto som presne čakal. V roku 1980-1982 neviem presne kto vo funkcii SZ CHPH riešil aj takúto variantu a leteli sme Crajovú- Rumunsko ale iba 1 rok a potom to šikovní chovatelia z južných častí SR na ďalší rok zrušili. Dôvod nikto neuviedol. A aby som Vás ešte troška predbehol už sme leteli aj Niš- bývalá Juhoslávia a takisto južné oblasti odmietli. Nič sa od vtedy do dnes nezmenilo ani chovatelia nezmúdreli.( len každý už vtedy bol šikovnejší ako tí druhí) Nepripomína Vám to niečo?
Zdeněk Adamík (31.01.2016, 19:35)
Hm, není to tak dávno co jsem dělal nějaké zadání pro jednu německou firmu a ti měli mimo jiné i filiálku v Rumunsku. Nechci to dál rozvádět, byla ztrátová a manažeři i zahraniční zaměstnanci jezdili přespávat do sousedního státu, a to každodenně.
Jozef Daníšek (31.01.2016, 21:34)
Pozdravujem.Pán Zubaj a pán Adamík .Máte 100% pravdu.Pripomenuli ste mi Crajovu,ktorú som mal tu česť v OZ Žilina s ročným holubom vyhrať.Ale okrem preteku Niš sme leteli i Bukurešt,,Bekeszcabu-Maďarsko a dokonca Kijev.prvý holub doletel pánu Vojtechovi Tvrdému z Rosiny po týždni.Pretekali sme z Poľska lietal sa Szcecin,Gdyňa.V posledéj dobe Poznaň.Nikto nereptal.Keď si sa bál tak jednoducho si na pretek nenasadil. Podala sa evidencia 40 holubov a fertik.Keď si vytratil,tak to bol každého problém.A čo je hlavne i vtedy sme mali olympijských víťazov,pri týchto pre niekoho v súčastnej dobe nepredstaviteľných podmienkach.Spomeniem mena ako Mikuláš Belaník,Klement Valíček či Libor Zuber,to sú vštci bývalí chovatelia zo Žiliny.Dnes sme taký prešpekulovaný,že jednoducho nie je možná dohoda.A tu je je na ťahu Slov.zväz a jednoducho určiť preteky ktoré sa budú lietať ako národne a je vymaľované.Tak ako to majú v okolitých krajinach napr. v Poľsku.A porovnajte ich výsledky z našimi.Stačí sa pozrieť na poslednú výstavu v Bukurešti.Lebo ako hovoria klasici i prílišna demokracia niekedy škodí.
Peter Matalík (01.02.2016, 20:32)
Asi tak ako to píše L,Zubaj.Je to bohužiaľ pravda.
Miroslav Krajči (01.02.2016, 21:33)
Prikláňam sa k príspevku p. Zubaja a p. Blahovského. Mali by sme sa spojiť a podporiť nove vyzvy, ktore by smerovali k tomu aby všetci chovatelia mali rovnake podmienky a šance..ale realita je taka, že ludska hlupost, zavisť a neprajnost nepraje dobrým napadom. Riešia sa veci nepodstatné a minulé..podstata a buducnost chovu postových holubov ide do upadku vdaka ludskej hluposti.
Miroslav Vavrek (02.02.2016, 08:43)
Pán Krajči,vystihol ste to presne a zrozumiteľne

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené