Čo je správne a pravdive

Miroslav Vavrek (02.11.2015, 06:37)
Chcem sa tu spýtať?čo je správne a pravdive.Stanovy a pretekový poriadok a ostané dokumenty zverejnené na internete pod hlavičkov SZ,alebo tie iste dokumenty upravené v spravodají vydavanom p.Dzudzikom.Jedna sa hlavne o čípovanie holubov,kto je opravnený vykonávať čipovanie.
Ivan Oravec (02.11.2015, 09:47)
Pridelenie čipov holubov môže vykonávať len osoba na to školená.
Miroslav Vavrek (02.11.2015, 16:46)
Tak ako je možne,keď mám školenie aj potvrdenie o školení,mne a kolegovi čo som načípoval holuby,predseda OZ/zároveň člen prezidia/podotýkam ,že sám bez vedomia výboru OZ,bez akéhokoľvek oznamenia dal vymazať naše výsledky. System TAuRIS vlastním 10 rokov,školenie a potvrdenie mám priamo od výrobcu,od predájcu a pre rok 2015 od p.Králika z ČR,keďže bola zmena souftveru.Toto potvrdenie každy rok na začiatkú sezonu predkladam z priraďovacím protokolom vycvikaroví OZ.
Ivan Oravec (02.11.2015, 17:14)
Zoznam preškolených Tauris :

http://www.postoveholuby.sk/dokumenty/download/tauris-zoznam-specialistov.pdf

Miroslav Vavrek (02.11.2015, 17:33)
Ja som v zozname,ale čo s tými čo niesu v zozname a školenie aj potvrdenie maju
Zdeněk Adamík (02.11.2015, 18:16)
A kde je seznam vyhotovený před závodní sezonou? Tento je z 03.09.2015, tedy inovovaný. A jak vidím není od pana Králika,. Nespochybňuji oprávněnost, nicméně tomu nerozumím.
Miroslav Vavrek (03.11.2015, 06:48)
Pán Adamík,blbe otazky.Zoznam vedie sekretar SZ a nie ja alebo p.Králik,ten mi vydal potvrdenie vo februári roku 2O15,kde mi namontoval nový souftver.možte mu zavolať a spýtať sa ho. Zoznam nebol ani zverejnený až teraz.Tu je zakladna otázka,osoba ,ktora má platné školenie a potvrdenie,môže čípovať holuby, ak nieje registrovaná na SZ.Keď som sa pýtal sekretára,tak jeho odpoveď bola,že registrácia je druhoráda,hlavné je potvrdenie o školení,že na SZ není registrovaných viac ako jedna tretina chovateľov čo čipujú holuby,dokonca sám hlavný vycvíkar pre cele Slovensko.Ako je potom možne,že ich vysledky sú platne a moje nie?V tom je pes zakopany.
Zdeněk Adamík (03.11.2015, 08:11)
No, přestože jste mne nepřímo označil za blbce, nechávám to být. Nicméně pokud to nechce nikdo z vedení SZ řešit a dořešit a už je "za pět minut dvanáct", tak to budete asi muset zkusit u té instituce která disponuje vyššími právními normami než jsou nějaké Svazové dokumenty. Nebo to "nechat bejt".
Miroslav Vavrek (03.11.2015, 08:39)
Pán Adamík,ospravedlňujem sa ak ste to tak pochopil,myslel som to obrazne,blbe otazky,že ste ich zle formuloval a mali smerovať niekomu inému.Podali sme aj sťažnosť na prezidiúm,ale keďže spomínaný predseda OZ je aj členom prezidia,tak ako povedal p.Listiak,holubarska mafia asi existuje.Tak to nenechame,holubarím 45 rokov,za ten čas bolo množstvo funkcionárov,ale to čo už si dovoľuju poniektorí teraz nema obdobu.Cestou právnika sa obratime až na FCI,lebo ak niesu platné moje vysledky tak potom niesu platne polovice Slovenska.Registrovaných je iba 191 chovateľov na čipovanie a chovateľov je na SK cca 4 5000.Čo je natom smutné a zaražajúce,že to všetko odobruje prezidiúm.
Miroslav Vavrek (05.11.2015, 07:30)
Vážení chovatelia,dostal sa mi do rúk informačný spravodaj Poštový holub 2/2015,kde je článok,,Seminár výcvikárov OZ.Ako čítam,nikde som sa nedočítal ani to nikde nebolo na vzore tlačív,ba ani predseda VK neupozornil vycvikárov OZ,že chovatelia ktorí čípujú holuby,musia byť registrovaný na SZ.Pýtam sa ,prečo neboli oboznamení vycvikári OZ na tomto školeni,keď to teraz vyžadúju.Jedine čo tam bola zmienka od p.Blahšiaka,ktorýpovedal,,citújem,,Ak chovateľ so systémom vie robiť,nie sú žiadne problémy.Týmto konštatovaním dal odpoveď na otázky,preč by mali mať chovatelia certifikát,že sú preškolení a EKS system ovladajú ale zmienka o registrovaní zase chyba.Poznam veľa chovateľov čo čipujú holuby anemajú ani certifikat ani niesú registrovaní,ale poznam aj chovateľov vo vedľajšej ZO,ktorí si kupili certifikát,dali sa zaregistrovať,ale o čipovaní nemaju ani šajnu.Tak sa pýtam,podľa čoho posúdzuje prezidiúm aj UKK,kto môže a kto nie čípovať holuby a komu neúzna a komu zase úzna výsledky.Podľa modrých oči alebo kto je aký kamárat?Takže existuje holubárska mafia?zase tvrdím ,,áno,,.Koľkých chovateľov na Slovensku sa to týka a ako sa budu tváriť,keď FCI,kde daváme podnet neuzna výsledky vďaka arogantnosti člena prezidia a ostatných ,ktorí ho v tom podporujú na čele s prezidentom a UKK.
Ján Viglaš (05.11.2015, 08:25)
Pán Vavrek, konajte ako uznáte za vhodné, ale netreba zabúdať na staré známe že, neznalosť zákona neospravedlňuje, aby nevzniklo ešte viac problémov ako je.
Dušan Jánošík (05.11.2015, 16:00)
Vykonávacie predpisy
Elektronické konštatovacie systémy /EKS/ a práca s nim

4. Pridelenie čipov holubov môže vykonávať len osoba na to školená, ktorá po pridelení
čipov vytvorí protokol o priradení čipov jednotlivým holubom. V protokole bude uvedené
meno chovateľa alebo teamu, ktorí s priradenými holubmi pretekajú a súradnice závodného
holubníka.
5. Protokol sa vytvorí v troch exemplároch, pričom jedna kópia ostáva chovateľovi
(teamu), druhá kópia ostáva v ZO a tretia kópia sa zasiela na OZ CHPH. Všetky exempláre
musia byť potvrdené a podpísané osobou s oprávnením na prideľovanie čipov.
Pokial ste dodržali tieto ustanovenia pretekoveho poriadku tak nebol dôvod na vyradenie a ešte boli pred sezonou 2015 pozvani vyrobcovia pripadne distributoti všetkých EKS na školenie vycvikárov OZ.viď. zápisnica prezídia z 2.1.2015
Miroslav Vavrek (05.11.2015, 17:54)
Ano p.Jánošík,všetky tieto ustanovenia pretekového poriadku som dodržal, moje opravnenie na prideľovanie čípov som pred sezonou odovzdal výcvikarovi OZ,všetký exemplare boli podpísane osobou s opravnením na pridelovanie čípov,ba ešte naviac trojčlennou komisiou,aj napriek tomu jedna mudra hlava z prezidia,sama a svojvolne/je zároveň predseda OZ/ bez upozornenia,bez akéhokoľvek prerokovania z KaRK,alebo výborom sama ,dala vymazať vysledky a vyradila ich s pretekov,hoci nato nemala ani opravnenie.Preto sme dali sťažnosť na prezidiúm a UKK a čuduj sa svete oni ho v tom podporili.Začal sa ohaňať,nejakým informačným spravodajom čo vydáva p.prezident zväzu.že tam je napísane,že musi byť registrovaný na SZ.Tieto body 4 a 5 čo ste uviedol oni neuznavajú,že niesú platne. K p.Vigľašovi,nezabúdam nato,že neznalosť zákona neospravedlňuje,ale treba to adresovať prezidíu a UKK,ich pričinením vzniklo toľko problemov,ja sa len dožadujem spravodlivosti ak to plati namňa,tak nech to plati pre všetkých.Ak to nedajú za včasu do poriadku a na spravnú mieru,problemov bude ešte viac.
Dušan Jánošík (05.11.2015, 18:27)
STANOVY
SLOVENSKÉHO ZVÄZU CHOVATEĽOV
POŠTOVYCH HOLUBOV

§ 6
Práva členov
6. Obhajovať svoje práva všetkými prostriedkami, ktoré mu umožňujú tieto stanovy alebo iné
platné právne normy, ktoré upravujú prácu a život Zväzu.
Tak už ostava obratiť sa len na civilny sud.
Miroslav Vavrek (05.11.2015, 19:06)
Pán Jánošík,aj tento § 6 stanov sme použili,súdiť sa zatial nemienim,požiadam ešte FCI ako som uviedol.Lenže čo je natom najhoršie,že nikto nevie ,ktoré stanovy SZ sú platné.
Dušan Jánošík (05.11.2015, 19:52)
§ 11
Zjazd SZ CHPH
h/ schvaľuje stanovy SZ CHPH
§ 12
Valné zhromaždenie
6. Dbá, aby stanovy Zväzu boli vždy v súlade s platnými právnymi predpismi. Ak sa v
dôsledku zmeny právnych predpisov dostanú stanovy SZ CHPH do rozporu s týmito
predpismi, môže valné zhromaždenie dvojtretinovou väčšinou hlasov svojich členov
rozhodnúť o ich zmene, ktorá tento rozpor odstráni. Platnosť tejto zmeny je podmienená
registráciou na Ministerstve vnútra SR v zmysle Zák. č. 83/1990 Zb.

2.Stanovy schválené IX. zjazdom dňa 6. apríla 2013 nadobúdajú platnosť dňom
zaregistrovania Ministerstvom vnútra. Týmto dňom strácajú platnosť Stanovy SZ CHPH
schválené 28. 11. 2009 Mimoriadnym zjazdom SZ CHPH.
Čo môže na tom byť nezrozumitelne ?
Miroslav Vavrek (06.11.2015, 07:59)
Mate pravdu p.Jánošík aj ja som tomu veril,že všetko je zrozumitelné,ale nie pre všetkých.Keď som sa opýtal p.prezidenta podľa čoho to posúdzovali povedal mi,že je asi šesť až sedem verzii stanov a on nevie,ktoré sú platné a ktoré sú zaregistrované na MV a tie čo sú zverejnené na zväzovej stranke aj všetky dokumenty,sú iba informatívné a nie platné./to ako ,keby prezident republiky povedal ,máme toľko ústav a ja neviem ,ktorá je platná./Že platné je len to ,čo on podpiše,lebo na VZ v roku 2014 niečo novelízovali a je to v jeho informačnom spravodají Poštovy holub,tak toho sa držia.Tak,kde je teraz pravda.Všimol som si aj ako hufne od kedy som to zverejníl,dopisujú a registrujú chovateľov na priradovanie čípov ,lebo je tam veľa funkcionárov a kamaratou,ktorí neboli registrovaní.Lenže ja som si predtým stiahol pôvodný zoznam,tak mi len uľahčili zistiť mena hoci ich vsúvajú dopredu zo staršim dátumom.Ako uviedol p.Listiak,to je už holubarska mafia.
Dušan Jánošík (06.11.2015, 09:31)

1. Slovenský zväz chovateľov poštových holubov je záujmové združenie občanov podľa
zákona č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov, v ktorom sa združujú občania Slovenskej
republiky a osoby, ktoré majú na území Slovenskej republiky trvalý pobyt , sú chovateľmi
poštových holubov alebo sympatizantmi tejto športovej činnosti.
Takže aj naše združenie musi postupovať podla tohto zákona a keď Vám niekto povie ,že nevie, ktoré boli na MV zaregistrované je to blbosť.Som v jednom združení invalidov ,ktoré je založene podla toho isteho zákona č.83 a po registracii na MV sa potvrdene stanovy vracaju naspäť na združenie ,ktoré žiadaju o registráciu alebo zmenu stanov aj s pečiatkov MV a dátumom kedy boli zaregistrované stačí tietio zverejniť a je po probleme a pevne verím ,že taku vec správca web. stránky dokaže a kedy VZ môže meniť stanovy je napísane v §13 a nie kedy sa komu zapáčí a Poštovy holub je informačny spravodaj a pokial su tam správne tak musí byť na nich pečiatka MV aj dátum registrácie lebo inač su tiež len informatívne a nech platne stanovy zašlu na každe OZ a môžeme zrušiť Web.stránku za,ktoru sa plati aj z naších členských príspevkova ani časopis nie je potrebny.A samozrejme ,že keď chcem niečo zaregistrovať tak tam musí byť podpis štatutára ale do platnosti vstupuju až po registrácii a nie po podpise.Môj názor je ,že urobili chybu a vyčkavaju až kam s tým pôjdete.
Dušan Jánošík (06.11.2015, 09:49)
A ešte vedna vec preštudoval som všetky zápisnice z VZ od zjazdu a ani v jednej nie zmienka o zmene stanov menili sa len predpisy PP,VP a DP,takže platne su tie ,ktoré schvalil zjazd pokial ich zaregistrovali.
Dušan Jánošík (06.11.2015, 10:25)
Preto sme dali sťažnosť na prezidiúm a UKK a čuduj sa svete oni ho v tom podporili.Začal sa ohaňať,nejakým informačným spravodajom čo vydáva p.prezident zväzu.že tam je napísane,že musi byť registrovaný na SZ.Tieto body 4 a 5 čo ste uviedol oni neuznavajú,že niesú platne.
Už posledny krát p.Vavrek PP nadobudol platnosť 1.3.2014 a tam nie je žiadna zmienka o registrácii osob opravnenych pre prácu s EKS na SZ pokial niekto dopisal niečo do časopisu čo nebolo schvalene VZ a prezídium a UKK sa podľa toho riadila porušila všetky platne dokumenty SZ čím Vás poškodili a tak prichadza do uvahy osloviť právnika a použiť §28 ods.3 a 4 stanov SZ .
Miroslav Vavrek (06.11.2015, 17:57)
Vážený pán Jánošík,chcem sa Vám touto cestou poďakovať za vysvetlenie a podporu.Veril som,že všetky dokumenty od Stanov,PP,VP a DP,ktoré sú zverejnené na stranke,že sú platné pre všetkých chovateľov Slovenska,či už je na prvom alebo poslednom mieste,alebo je to obyčajný člen cez funkcionárov až po prezidenta.Bohužiaľ som sa mýlil a prestal veríť v spravodlivosť.Verte,že na začiatku som stal pred dilemou,či sa pustiť do boja za pravdu a spravodlivosť,keď ste sám a proti Vám stoji mašinéria,citil som sa ako keby som sedel v trabante a proti mne sa rutia tatrovky naložené štrkom , či radšej neskončíť z holubarením,ale holubárske srdce mi velilo,bojuj,veď kvolli jednému...hanbim sa tu vysloviť a tým čo ho ešte v tom podporúju,keď ako sa hovorí,ešte včera boli jedny z nás a dnes si nevidia na špičku nosa,nevykašlel na to čo si celý život venoval svojím holubom viac ako rodine,veď to pozná večšina z nás.Jedná mudrosť hovorí,ak bojuješ za pravdu a spravodlivosť,ver,že nikdy neostaneš sám,vždy pri tebe stoji Boh a vždy sa najdu ľudia,ktorým natom taktiež záleži.Takže ešte ráz sa Vám chcem srdečne poďakovať ako aj všetkým,ktorí sa zapojili do diskúsie,či už len radou ale aj podporov.Viem,že by sa našli stovky chovateľov,ktorí boli poškodení alebo sú diskreditovaní ale majú strach z tej mafie.Pre tohto jedného ani neviem ako ho nazvať,sme skončili cela ZO po niekoľkých závodoch pretekať zo starými holubami,pred pretekmi mladych nás niektorí členovia výboru,ktorí ešte ostali ujistili,že všetko sa da do poriadku a môžme cvičíť,lenže polovica výboru OZ sa vzdala svojích funkcií a členstva,lebo sa už nedokazali dívať na tie svinstva čo stvaral predseda.Takže začal konať na vlastnú päsť a dopadli sme ešte horšie.O všetkom sme informovali prezidiúm no bezúspešne,na prvu sťažnosť čo sme podali sme nedostali odpoveď ,hoci už úbehlo 5 mesiacov a na druhú stále čakame.Uviedli sme všetky §,ktoré boli porúšene zo strany predsedu,tak namiesto toho ,aby ho potrestali tak ho ešte podporúju,aby mohol konať dalšie špinavosti.Zbierame s pravníkom všetky podklady na podanie na FCI,len si uvedomujem,že možu byť poškodený chovatelia čo stým nemajú nič spoločné ak FCI anuluje výsledky Slovensku,nechcem,aby sa pošpinilo dobré meno chovateľov,kvoli arogantnosti niekoľkých osob.Sám som zvedavý ako vydajú výsledky a podľa čoho,ak neuznajú moje a kolegu a ostatným áno z tých istých dôvodov.Tak ešte ráz vďaka. Letu zdár
Jaroslav Benka (06.11.2015, 18:16)
BENKA J. OZ BJ
Vykonavaci predpis pre EKS v casopise č. 2 - 2014 v bode č. 4 je inac upraveny t.j. doplneny o registraciu a v smernici na internete je len -osoba na to preskolena.Ak doslo k zmene a doplneni slovicka registrovany tak sa mal urobyt obeznik zo SZ pre vsetky OZ a toto sa nestalo uviedlo sa len v casopise ale nie vsetci casopis odoberaju.Pytam sa kto je za slovo registrovany zodpovedny a svoj volne to zmenil a doplnil v casopise. Presiel som vsetky zapisnice SZ a VZ a nikde nieje uvedene ako dodatok,ze chovatel nemoze byt len preskoleny ale aj registrovany na SZ. Prenas pre pracu zakonom je zapisnica a ta musi byt jednoznacne overena zod. osobami.
Teraz sa coho mame drzat casopisu alebo smernice na internete z.1.3.2014 ?
Mgr. Ján Blahovec (07.11.2015, 13:48)
Dávam do pozornosti tento sugestívny link o spravodlivosti (video - apel v podaní vynikajúcej herečky Jany Oľhovej): http://zadobruvolbu.sk/
Jan Fecko (07.11.2015, 15:48)
p. Blahovec, presne ste to podal .
Miroslav Vavrek (07.11.2015, 17:51)
Myslím si,p.Blahovec,že to presne vystihuje jednanie nášho veličenstva.Pre hlúposť jedného nafúkanca,vyšli teraz všetci na hanbu a smiech a stratili dôveru v holubarskej spoločnosti
Peter Matalík (08.11.2015, 02:54)
Miro Vavrek -zavolaj 0907 158728
Miroslav Vavrek (09.11.2015, 08:27)
Jeden môj dobrý priateľ a zároveň jeden z najúspešňejších chovateľov Slovenska mi poradil,ako postúpovať ďalej,teraz,keď bolo po lopate výsvetlené čo je platné a záväzne/všetký dokumenty,ktoré boli odsúhlasene VZ/podľa ktorých sa ma riadiť prezídium aj UKK.Počkamé ešte 10 dni,aby mohli Tí čo to spôsobili,napravíť svojé chyby.Ak ,zatú dobu nedôjde k náprave_nebúdu zverejné a dané do platností naše výsledky mladých holubov a vinník nebude potrestaný,potom poúžijeme všetký pravné a ostatné predpísi podľa stanov SZ §6,podstúpime túto vec vyšším orgánom vrátane FCI.Nie je to ultimátum ani vyhrážanie,ale možnosť ako ták očístiť vedeniú svojú pošramotenú povesť a rozhodovať spravodlivo.ˇˇĎakújem
Mgr. Ján Blahovec (09.11.2015, 19:49)
Jeden z chovateľov ma požiadal o preskúmanie jeho holubiarskeho problému z hľadiska zväzových dokumentov a predpisov, preto som navštívil webovú stránku SZ CHPH, časť Dokumenty - Zápisnice zo zasadnutí. Sú tam len zápisy z valných zhromaždení (2005 - 2015), prezídia (2006 - 2015) a zápisnice ÚKK sú len dve - 2013, 2014. Chýba rok 2015 - prečo? Zápisnica by mala byť zverejnená na webe hneď po jej vyhotovení a podpísaní. Inak sa nedá odkontrolovať (najmä keď sa výstup nezašle alebo neskoro zašle adresátom) či sa s ňou nejako dodatočne nenarábalo podľa vzniknutej situácie. Nie je tam zverejnené zasadnutie ÚKK z toho 5.10.2015, o ktorom sa v poslednom čase kriticky hovorí. Hanbí sa ÚKK za obsah a úroveň zápisu - vyjadrenia pre ZO Poprad-Tatry? Chýba mi tam aj zápisnica z posledného zjazdu. Nemá tam čo hľadať? Nenašiel som tam ani obežníky. Možno sú tieto dokumenty niekde inde, možno v časopise (ten je na webe holubar.sk len do r. 2008), faktom však je, že som mal poriadne sťaženú možnosť preskúmať konkrétny problém chovateľa v kontinuite prijímaných opatrení od posledného zjazdu po dnešok, nehovoriac o hodnovernosti niektorých predpisov. Porovnal som si, čo ponúka na webovej stránke svojim členom ČMS CHPH. V linku Zápisy tam majú zápisnice z prezídia, z konferencií, z posudzovateľskej komisie, zo športovej komisie, z revíznej komisie a iné; pridávajú aj zápisnicu z Kongresu FCI, všetko takmer pekne pospolu. Na dôležitom mieste medzi Dokumentmi majú napríklad aj Archivní a skartační řád, platný od r. 2015. Za archiváciu písomností podľa „řádu“ na prezídiu zodpovedá prezident. Skartovanie robí trojčlenná komisia. Tá by logicky mala vyčistiť dokumentáciu aj od všetkého, čo nie je pravé.
Mgr. Ján Blahovec (09.11.2015, 22:34)
Oprava: zápisnicu z 9. zjazdu som tam našiel stratenú medzi Zasadnutiami prezídia.
Slavomír Labanc (12.11.2015, 23:05)
PRETEKOVÁ DOKUMENTÁCIA
.....6/ Protokoly o priradzovaní
elektronických krúžkov (čipov)....

k/ Pretek kvôli priraďovaciemu protokolu nemožno uznať ak:
1.Priraďovací protokol bol vytlačený po nasadení holubov na pretek (nie dočipovanie v priebehu
nasadzovanie holubov).
2.Na priraďovacom protokole nie sú požadované údaje uvedené v bode 6, písmeno c, d tohto dokumentu.
3.
Priraďovací protokol nie je podpísaný trojčlennou nasadzovacou komisiou, alebo
osobou oprávnenou a registrovanou SZ CHPH na túto
činnosť, ktorá garantuje správnosťpriraďovania čipov.
4.
Protokol nedokázal organizátor preteku predložiť
ku kontrole.

....27. januára 2014
Spracoval: Dudzik
Miroslav Vavrek (13.11.2015, 08:18)
Preteková dokumentácia,bod 6 Priraďovacie protokoly ods 3.,je príčinou tohto konfliktu,ktorý není zakomponovaný v Pretekovom poriadku ani v Stanovách zväzu a není odsúhlaseny.Treba si to dôkladne prečítať ako aj celú pretekovú dokumentáciu.Slovko alebo v bode 3,znamena,buď to mate jedno alebo druhe.Môj priraďovací protokol a môjho kolegu obsahuje aj podpísy trojčlennej nasadzovacej komisie aj podpis osobou nato školenou a opravnenou.,takže je v súlade z PP aje preto pravoplatný.Reistrovanie na SZ CHPH je v zátvorkách,takže to znamena môže a nemúsi.Výsvetľuje to ďalší bod Pretekovej dokumentácie,bod b,O technike a spôsobe príraďovania elektronických krúžkov podrobne pojednáva pretekový poriadok SZ CHPH,ktorý musí byť dodržaný./nikde sa v ňom neuvádza registrácia na SZ/.V každom prípade to musí robiť osoba riadne vyškolená.Takže z mojej straný nič nebolo porúšené,ale všetko bolo dodržané podľa platných predpísov SZ a nebol najmenší dôvod vyradiť nás z výsledkov.Ako uviedol p.Vigľaš neznalosť zákona neospravedlňuje.Treba pochopíť význam slov.Podľa mňa,prezidiúm a UKK ani nevie nevie čo schvaľuje a podpísuje a nevie čo je pravoplatné a čo nie.Keďže porúšili všetký zväzové dokumenty,hanbia sa príznať svojú chybu a vinu a dať veci na spravnú mieru.Skútočne neviem,keďže sa blíži čas výstav,aké použíju nato výsledky,podľa čoho určia ,ktoré sú platne a ktoré nie,ak neuznajú naše.Ale to už nechamé na FCI a ako bolo už skôr uvedené aj na súd ak to bude nevyhnutné.
Mgr. Ján Blahovec (13.11.2015, 15:00)
Podľa potvrdenia riaditeľa Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR Mgr. Ivana Netíka z 13.11.2015, zmenu Stanov SZ CHPH schválenú IX. zjazdom SZ CHPH vzalo MV SR na vedomie dňa 28. júna 2013 pod číslom spisu VVS/1-909/90-13-4. Teda len znenie Stanov s týmto ministerským číslom je platné. Ak sú aj iné Stanovy (ako píšete) viažúce sa k IX. zjazdu, a sú v nich nejaké odlišnosti (a sú vydávané za originály), pričom nemajú originál tohto čísla, musia byť skartované, najlepšie komisionálne .

Miroslav Vavrek (13.11.2015, 17:07)
Je to nehoráznosť,čo si už dovoľujú členovia prezídia.Dokedy chcú ešte klamať a zavádzať,Výberam zo zápisnice prezídia zo dňa 17 a 18 októbra 2015.Citújem:Členovia prezídia konštatovali,že v plnom rozsahu platí bod 4.vykonávacích predpísov pre EKS. Vykonávacie predpisy sú súčasťou Pretekového poriadku schváleného VZ SZ CHPH dňa 1.3.2014,ktoré týmto dňom vstúpili do platnosti a platia stále aj pre rok 2015..Citujem bod 4.Pridelovanie čipov holubov môže vykonávať len osoba na to školená,ktorá po pridelení čipov vytvorí protokol o priradení čipov jednotlivým holubom.V protokole bude uvedené meno chovateľa alebo teamu,ktorí s priradenými holubami pretekajú a súradnice závodného holubníka.Tak sa pýtam členov prezídia z akých vykonávacích predpísov to vyčítali a zverejnili v zapisnici bod 4,keď platné sú len jedine horé citované.Z koho idú robiť blbcov,alebo nevedia čítať,alebo pre ních neplatia predpísi schvalené VZ.Skútočne je to hanba,keď takýmto spôsobom sa chcú výhnuť zodpovednosti.
Zdeněk Adamík (13.11.2015, 17:26)
Právní povědomí některých funkcionářů se blíží absolutní NULE. A to nejen u vás.
Miroslav Vavrek (15.11.2015, 07:33)
Pýtam sa aké treba ešte dodať potrebné listiny a dôkazy,keď potvrdenie o školení na čipovanie zaslal na SZ osobné školiteľ TAuRISU p.Kralik a priraďovací protokol predložil predseda OZ Bardejov a člen prezídia p. Gornaľ.To sú dva zakladné dokumenty,že som splnil podmienky.
Miroslav Scibravy (15.11.2015, 11:31)
Mozno bude treba este:
- psychotesty
- potvrdenie z detoxikacneho centra,ze nie ste zavysly na omamnych latkach
- potvrdenie o vyrovnani zavazkov voci socialnej, zdravotnej a dochodkovej poistovni
- platna revizia /rok 2015/ od komina na tuhe palivo, pokial sa nachadza do 50m od holubnika
- platna STK a EK od vozidla s ktorym ste vozili holubov na kosovanie
- potvrdenie z metrologie,ze pristroj ktorym ste mali zamerane suradnice holubnika je vyhovujuci

Po predlozeni uvedenych potvrdeni, budete mozno zaradeni do vysledkov.
Nadej zomiera posledna!
/ Cely uvedeny text je mysleny s humorom /





Stefan Nochta (15.11.2015, 13:24)
I keď je to humorné, možno sa nájdu v prezídiu členovia, ktorí si z toho niečo vyberú a do budúcnosti aj niečo podobné schvália.......hahaha
Miroslav Vavrek (15.11.2015, 17:17)
Vážení chovatelia a priatelia. Nečakál som,že to zajde až tak ďaleko,keď na začiatku bola iba jednoduchá otázka,,čo je správne a pravdive.,,Nikto tú nikoho nechcel očierňovať ani obviňovať.Spravíli to sami kompetetní čo mali o tom rozhodnuť.Tým si pošpinili iba svoje meno a stratili dôveru väčšíni chovateľov.A prítom to bola tak malá a banálna vec z ktorej sa stala kauza pre celé Slovensko,len preto,že keď je niekto zvolený môže si robiť čo už chce.Skútočne stačilo málo,ospravedlniť sa,alebo povedať,,prepáčte,,stála sa chýba/veď aj človek je omylný tvor/zaradiť naše výsledky a bolo by po probleme.Tak len dokazali tu nám všetkým ako im záleži na členoch a pravde.Čítame tu všetci vďaka odvážným chovateľom,ktorí sa neboja tu napísať pravdu aká krívda sa šíri ako mor celým holubárskym športom na Slovensku,vďaka ľuďom,ktorí sú zato zodpovední a mali naprávať spôsobené krivdy.Veď keď boli zvolení do svojích funkcií,tak dali ,,sľub,,Svoju fúnkciú budem vykonávať podľa najlepšieho vedomia a svedomia a budem dodržiavať platné a pravné dokumenty SZ.Kde sa to zrazu podelo?Nehovorím už o odmenách aké si rozdeľujú z nazbieraných peňazí nás všetkých,z ktorých je pomalí väčšína dôchodcov,invalídov a nezamestnaných.Pre takýchto ľudi potom mnohí z nás radšej ukončia chovateľskú karieru a zanechajú svoj koníček,lebo sa nedokážu nato už viac pozerať ani počúvať tie krívdy,lebo niekedy z toho ide až na zvracanie.Preto sa tú chcem ospravedlniť všetkým,ktorých sa tato vec dotkla a sú v tom nevínne ako aj poďakovať všetkým za podporu.Na koniec by som chcel apelovať na všetkých chovateľov,lebo sa blížia VČS a VZ,aby zvážili dobre,koho budú voliť,lebo na týchto ľuďoch bude závisieť ích budúcnosť a celého holubarského športu.Letú zdár a veľa športových úspechov
Mgr. Ján Blahovec (16.11.2015, 13:39)
Pamätáte si ako sa p. Dudzik vysmieval z môjho tvrdenia (a návrhu na doplnenie Smernice o kontrolnej činnosti), že kontrola nesmie byť v demokratickej spoločnosti zaujatá? Prešiel som si poctivo dokumenty poľovníkov a rybárov a zistil som, že sú na oveľa vyššej úrovni ako holubiarske. Neumožňujú uhýbanie zo zodpovednosti. Takto ju riešia poľovníci:

§ 15
Disciplinárna komisia SPK
1. DK SPK je disciplinárny orgán SPK, ktorý rieši disciplinárne previnenia a porušenie vnútorných predpisov SPK podľa disciplinárneho poriadku SPK.
2. DK SPK môže rozhodnúť o odňatí riešenia disciplinárneho prípadu miestne príslušnej disciplinárnej komisii a odstúpiť vec na riešenie inej disciplinárnej komisii, ak sú vznesené námietky zaujatosti proti miestne príslušnej komisii.
3. DK SPK predkladá správu o činnosti na snem.

S m e r n i c a
pre kontrolnú činnosť dozorných rád organizačných zložiek
Slovenského poľovníckeho zväzu
9. O vykonanej kontrole sa vyhotoví správa (buď vo forme protokolu, alebo záznamu), v ktorej sa uvedie zistený stav. V prípade zistených nedostatkov sa vyhotoví protokol, v ktorom sa uvedú konkrétne porušenia všeobecne záväzných právnych a účtovných predpisov, ako aj navrhnuté nápravné opatrenia na ich odstránenie. Ak nedostatky neboli zistené, vyhotoví sa len záznam o vykonanej kontrole, v ktorom sa uvedú všetky oblasti a činnosti, ktoré boli predmetom kontroly.

Výpis zo Smernice som pribalil zvlášť pre Popradčanov, ktorí sa domáhajú riadneho vyšetrenia postupu ÚKK cez Ústredný disciplinárny senát v ich veci (že správne odmietajú akési nezáväzné vyjadrenie ÚKK).

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené