Existuje holubárska mafia???

Benjamin Listiak (28.10.2015, 13:42)
Dňa 11.8.2015 ZO Poprad-Tatry poslala podnet na dodržiavanie pretekového poriadku a stanov Slovenského Zvezu.

1. Jedná sa o medzinárodný podvod vo falšovaní preukazov poštových holubov štatutármi ZO.

2. Prestupy členov.

3. Robený nátlak predsedu OZ Lip. Mikuláš na členov výboru OZ a predsedu KK o ich odstupenie.

Do dnešného dňa 28.10.2015 neprišla žiadna odpoveď. Po 28 telefonátoch bola odpoveď predsedu UKK p. Sudora, že 5.10.2015 bolo v uvedených prípadoch rozhodnuté. Prešli ďalšie 3 týždne a odpoveď sme nedostali. Na telefonovanie p. Sudor nereaguje. Preto sa členovia ZO Poprad-Tatry rozhodli, že 12 členov podáva výstup z OZ Lip. Mikuláš. Máme pocit že v prezídiu SZ a v UKK existuje úzko spätá spolupráca.

Predseda ZO Poprad-Tatry, Benjamín Lištiak
Mgr. Ján Blahovec (29.10.2015, 13:34)
Pán Lištiak, pozdravujem Vás! Keď to inak nejde, skúste podnet poslať na F.C.I., ale ako sťažnosť na konanie SZ CHPH, najjednoduchšie e-mailom. Tu je adresa: info@pigeonsfci.com (Medzinárodná federácia chovateľov poštových holubov
FEDERATION COLOMBOPHILE INTERNATIONALE
Halle
Bundesrepublik Deutschland)

Predtým si ale nejako zistite (keď vám neodpísali - to je tá štábna kultúra), čo sa podľa p. Sudora rozhodlo 5.10.2015. Tým, že vám neposlali "rozhodnutie" písomne, sa možno chceli vyhnúť reakcii ZO Poprad ani nikoho iného na konkrétne znenie rozhodnutia. Sú zvolení, tak Vám majú slúžiť. Ak sa hrajú na neobmedzených pánov, treba ich toho pocitu zbaviť. Ja by som si to riadne overil. Môže byť nejaká zápisnica z 5.10.2015... Veľmi by ma zaujímalo ako bol v "rozhodnutí" vyhodnotený najmä ten prvý bod podnetu: medzinárodný podvod - falšovanie.

Veľa úspechov!
Blahovec
Miroslav Vavrek (30.10.2015, 07:00)
Vážení priatelia, mate úplnu pravdu. Aj mi zo ZO Stropkov-m,sme zaslali v júni sťažnosť o zrušení NS a v septemri druhu,za vyradenie dvoch chovateľov z výsledkov,kde bolo podrobne zdokladované hrube porušenie Stanov zväzu ako aj pretekového a disciplinárneho poriadku zo strany predsedu OZ Bardejov /je členom prezídia/,nedostali sme žiadnú odpoved.Preto odpoved na otázku,či existuje holubárska mafia je,áno!!! Lebo to čo sa deje na Slovensku,aký pristup majú najvýšši predstavitelia zväzu a ostatných komisií k radovým členom,nema obdobu a to boli zvolení ,aby hájili ich práva a zaujmi.Podrobnejšie to vysvetlím neskôr,lebo do konca mesiaca čakame na nápravu.Ak k nej nedôjde,potom aj mi sa cestou právnika obratime na FCI a sme rozhodnúti to zverejniť aj v novinách a televizii, preto dakujem pán Blahovec,že ste zverejnili adresu. Letú zdar predseda ZO Stropkov-m
Mgr. Ján Blahovec (30.10.2015, 11:33)
Musím však opraviť v adrese krajinu, v ktorej sídli F.C.I. Zo zotrvačnosti som sa pomýlil. Táto Halle by mala byť niekde v blízkosti Bruselu, nejde teda o nemeckú Halle. E-mailová adresa je však správna, pretože som s nimi cez ňu komunikoval. Keby ste posielali list klasickou poštou, tak namiesto cieľovej krajiny Nemecko tam patrí Belgique. Ešte raz celá adresa Medzinárodnej federácie chovateľov poštových holubov:
FEDERATION COLOMBOPHILE INTERNATIONALE
Gaasbeeksesteenweg 52-54
1500 Halle
Belgique

Pridávam aj telefón: 0032 2537 6211, fax: 0032 2538 5721
E-mail je správny: info@pigeonsfci.com

Želám pekný deň!
Blahovec

Mgr. Ján Blahovec (30.10.2015, 15:33)
Pán Benjamín Lištiak!
P. Ján Ilavský mi poslal sken listu ÚKK z 5.10.2015, o ktorom je tu reč. Neviem či p. Ján Ilavský je z Vašej ZO, ale ten list má. Zvláštne je, že Vy ho nemáte ako predseda ZO, ktorá podala sťažnosť. K sťažnosti sa Vám ÚKK vyjadrila (nerozhodla lebo ako som z vyjadrenia vyrozumel, nemala všetky podklady). Ja osobne by som si nedovolil rozhodnúť v akejkoľvek veci, a už vôbec nie v sťažnosti, keby som nemal všetky potrebné podklady. Vypýtal by som si ich však dodatočne a rozhodol by som. Treba si zrejme dobre premyslieť aj to, čo treba k sťažnosti pripojiť ako dôkaz, inak sú nepríjemnosti. Ale opakujem, keby som bol na mieste ÚKK, požiadal by som Vašu ZO o doplnenie chýbajúcich podkladov (ÚKK ich vo svojom vyjadrení spomína) a až potom by som konal. Takto sa ÚKK k sťažnosti len vyjadrila, čo je neadekvátne, a podľa mňa alibisticky Vám odporučila vec riešiť cez Disciplinárny poriadok SZ CHPH. Dajte mi prosím, p. Lištiak, nejako vedieť, prečo p. J. Ilavský vyjadrenie ÚKK má a Vy nie. Zaujíma ma to. A ešte, neuvádzajte v DF, že ide o podnet, keď z vyjadrenia ÚKK vyplýva, že ide o sťažnosť, ktorá má vyššiu váhu. Pánovi Ilavskému som elektronickou poštou vysvetlil svoj názor na "zúradovanie" Vašej sťažnosti a poprosil som ho, aby Vám ho nejako doručil.
S úctou
Blahovec
Benjamin Listiak (04.11.2015, 16:58)
Je až neuveriteľné ako článok "exituje holubárska mafia" naštartovala nespokojných chovateľov poštových holubov na Slovensku. Prichádzajú mi správy z celého Slovenska, jeden chce isť skandovať na valné zhromaždenie, iný pred dom pána prezidenta Dudzika, pozvať média a tak vyjadriť nespokojnosť s terajším vedením. Odpoveď UKK som dostal 29.10.2015. Obsah Vám dam na diskusiu po konzultácii s právnikom.

Predseda ZO Poprad - Tatry, Benjamín Lištiak
lištiak@taxipoprad.sk
tel. 0903 650 565
Miroslav Vavrek (04.11.2015, 19:31)
Pán Listiak,to je len dôkaz ako si vážia chovateľov a ako im záleži na spravodlivosti a pravda ich nezaujíma. .Myslia si,že sú ako Bohovia na Olympe nedotknuteľní,takže si robia čo chcu,škoda ,že si neuvedomujú,že to ráz skonči,lebo to nemajúvyarendova do konca života.Je to uveriteľne,len chovatelia nemajú odvahu sa tomu postaviť,spravi to jeden ,dvaja tak ho zničia.Na tých našich dvoch člankoch je viac ako päťapol tisíc kliknuti,tak to je už sila,verím,že konečne si to uvedomia a napravia čo napachali svojím nezodpovedným konanim.Aj mí sme si najali pravnika,ktorý spracuvavá podklady na FCI,čakame iba aku nam dajú odpoveď na naše sťažnosti. Predseda ZO Stropkov -m
Benjamin Listiak (10.11.2015, 21:13)
Vážená chovateľská verejnosť, vzhľadom k tomu, že vašich reakcií pribúda až neuveriteľne veľa a pýtate sa že prečo otázka či existuje holubárska mafia? Toto je objasnenie prečo, kedy a kto !!!

1. Výbor ZO Poprad-Tatry začiatkom sezóny 2015 zaslal žiadosť na OZ Lip. Mikuláš ktorej sme členmi o prešetrenie prestupov dvoch členov OZ, pretože to nebolo v zmysle stanov SZ.
Namiesto slušného prešetrenia našej žiadosti predseda OZ Lip. Mikuláš p. Tisoň zahájil na nás polovačku vyhrážaním sa, osočovaním a vytváraním nátlaku na nás nech odstúpime z výboru a predsedu RK kde sme boli členmi.
Práve vtedy začal plánovať zánik ZO Poprad-Tatry a ktomu dopomohla aj skutočnosť - úmrtie 3 členov ZO Poprad-Tatry.
Dňa 26.02.2015 sme boli donútení vzdať sa funkcií ak nechceme, aby nám bola zrušena ZO. Vtedy nám víčítal, že sme na výbor OZ nedadali zápisnicu zo schôdze našej ZO Poprad-Tatry, ktorú sme poslali E-mailom. Samozrejme naša žiadosť bola arogantne predsedom OZ p. Tisoňom zamietnutá a boli pri tom všade kde sa pohyboval same výhrážky a nadávky tie najhoršie aké len môžu existovať.

2. Ďalšou žiadosťou sme požiadali výbor OZ Lip. Mikuláš o prekontrolovanie rodových preukazov od holubov, ktoré boli nasadzované na jednotilivé preteky. Jednalo sa o dvoch chovateľov ZO Spišské Bystré o štatutárov tejto ZO a ďalšieho v ZO Spišská Sobota. Tajomník OZ p. Klonga písomne vyzval dotknuté ZO, aby to výcvikári prekontrolovali a dodali na zasadnutie výboru, či títo chovateľia vlastnia spomenuté preukazy od holubov, s ktorými lietali.
V prípade štatutárov ZO Spišské Bystré, boli doložené falzifikáty preukazov. V druhom prípade neboli vôbec doložené. Na túto skutočnosť nereagovali ani nasadzovacie komisie týchto ZO !!!!, čo je v hrubom rozpore v zmysle stanov SZ hlava II všeobecné ustanovenia. Samozrejme výbor OZ pod vedením nekompetentného predsedu p. Tisoňa v zápisnici zo zasadnutia to zakryl a dal vyjadrenie, že je všetko v poriadku !!!

PREČO FALZIFIKÁTY ???
Ako dôkaz máme žiadosť od majteľa holuba PL-0257-11-1940 p. Zenon Pastawský, v ktorej nás prosí o zaslanie riešenia o tomto medzinárodnom podvode-falšovaní, ako bola doriešená táto záležitosť od naších nadriadených orgánov. Taktiež nám doručil org. preukaz s dodatkom, že holuba nikomu nikdy nedaroval ani nepredal a očakáva tvrdý trest pre chovateľov Harhovský J+R ( mimochodom nový predseda RK OZ Lip. Mikuláš ) taktiež uvádza aj fakt, že tento podvod bude riešiť aj cez poľský zväz a FCI.

A preto úvodná otázka či existuje holubárska mafia? Posúďte sami.

Aby sme boli presný, musíme dodať aj ďaľšiu skutočnosť. Počas tohto dopisovania a čakania na riešenie nami zaslaných sťažností od výboru OZ Lip. Mikuláš a od predsedu UKK - SZ p. Sudora, ktorého komisia je práve na to volená a po 28 telefonátoch a vyhováraní sa ako to nestíhajú sme sa konečne dočkali aj odpovede, v ktorej p. Sudor a komisia priznáva, že boli porušené všetky predpisy a to je všetko. Čiže, len potvrdila a skonštatovala. Výsmech všetkých chovateľom.

Naša reakcia na odpoveď komisií UKK, že túto v plnom rozsahu ODMIETME a podali sme túto sťažnosť na prezídium SZ kde ho žiadame o urýchlené riešenie a vyvodenie zodpovednosti v zmysle stanov na trestnom senáte. O ďalšom posune v tejto veci Vás budeme informovať.

Na základe týchto skutočností, sme sa rozhodli my členovia ZO Poprad - Tatry v počte 12 chovateľov odísť z OZ Lip. Mikuláš, spolu z nami aj ďalšia ZO, ktorá sa hrdí prívlastkom najstaršia v chovateľstve PH na Slovensku s počtom členov 17, na ktorú demagóg p.Tisoň tiež výhlásil, že ju zničí spolu z nami, je to ZO Liptovský Mikuláš.

Viete aká je odpoveď na naše žiadosťi o uvoľnenie v zmysle stanov? Viď. zápisnicu zo zasadnutia výboru OZ na stránke Lip. Mikuláša z 30.10.2015.


Predseda ZO Poprad-Tatry Benjamín Lištiak
martin urban (10.11.2015, 23:57)
ked existujke dopingova tak aj holubarska a je to smutne tie holuby za to nemozu ze su biznisom ludi .....
martin urban (11.11.2015, 00:13)
na Tur De Franz bol doping odhaleny...... ,pragraf § sa da otacat a holuby su sport, hobby , § a €
Stefan Nochta (12.11.2015, 16:00)
Rád by som dostal odpoveď na otázku, že prečo MDKS v budúcich dvoch rokoch nemôže použiť svoje výsledky na výstavnícke účely????????
MDKS doposiaľ použilo svoje výsledky len ako interné a v budúcnosti plánuje byť členom SZ CHPH, teda na úrovni OZ, pri dodržaní všetkých podmienok SZ CHPH. Prečo toto nie je dovolené ??????
Stefan Nochta (13.11.2015, 07:50)
Toto Prezídium mi pripadá ako trestanecký oddiel!!! Alebo je to ich úmysel, ako zlikvidovať chovateľstvo na Slovensku a možno miesto nás dosadia prisťahovalcov........tedy myslím tie čierne utekajúce papule.......
Jirina Matasová (19.11.2015, 13:43)
Chci len pridať svôj názor či myšlenku že je to ozaj asi umysel SZ CHPH zlikvidovať chovaťelstvo poš.holubov až toľko nás nepribudá skôr odchádzaju.Prečo SZ CHPH neriešia korektne a spravodlivo podnety holubárov ,Jirina Maťašová mánželka podvedeného holubára

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené