Video TS Slovakia race Spiš

Dalibor Duľa (21.06.2015, 12:48)
Krátke video z preletu viac: http://www.slovakiarace.sk/video.htm
Dalibor Duľa (26.06.2015, 12:09)
Upravené video ,prvé bolo na rýchlo https://www.youtube.com/embed/eRVOh29GDVQ
Dalibor Duľa (04.07.2015, 15:12)
Včera a dnes sa čipovali holúbky zajtra pokračujeme a dáme zoznam na web.Mlaďátka super lietajú vo výške,občas je na TS návšteva od miestnych chovateľov,ktorý stav mláďat pochvaľujú,dúfam že to vydrží čím dlhšie.
Na budúci týždeň plánujem 1.nemeraný tréning z 3km obec Olcnava.Holúbky dostali na čipy nálepky s názvom Slovakia race a tel číslom.Dnes budú pridané nové fotky.
Dalibor Duľa (29.07.2015, 20:31)
Dnes tréningový let Lučivná viac :http://www.slovakiarace.sk/video.htm
Dalibor Duľa (04.08.2015, 21:49)
Pridané video nácvik http://www.slovakiarace.sk/video.htm
Miroslav Ďurana (06.08.2015, 17:00)
Dobrý.Na to,že finále je 1.9 sa toho moc neodletelo.S pozdravom Miro Ď.
Dalibor Duľa (10.08.2015, 21:52)
Pod linkom CHAMPIONS CUP vyhodnotený pretek Ružomberok takz.liga majstrov zúčastnených krajín.
Dalibor Duľa (14.08.2015, 19:28)
Zajtra pretek Martin predpokladaný start 7 00 prílet 9 00
Dalibor Duľa (15.08.2015, 21:07)
Dobrý večer dnes bol pretek Martin -137km pridané krásne a pohodové video z miesta štartu a doletu viac na: http://www.slovakiarace.sk/video.htm holúbky to mali ťažké vtom teple ,ale išli ako sa povie za svoje.
Dalibor Duľa (18.08.2015, 21:02)
Dobrý večer,holúbky na TS dnes trénovali 1.30-hod takže absolútna pohoda zajtra košujeme na 3.pretek LAČNOV-200km to znamená vo štvrtok pretek
Dalibor Duľa (19.08.2015, 21:51)
Dnes nasadené holuby na Lačnov pod linkom nasadz.listina .Zajtra pretek .
Nové -http://www.slovakiarace.sk/champcup2.pdf
Dalibor Duľa (20.08.2015, 22:29)
Pridané video z preteku Lačnov viac na:http://www.slovakiarace.sk/video.htm
Dalibor Duľa (21.08.2015, 19:43)
Vyhodnotený pretek Lačnov súťaž štátov viac na http://www.slovakiarace.sk/champcup3.pdf
Dalibor Duľa (25.08.2015, 18:52)
Dnes sa nasadzuje LITOVEL -285km zajtra pretek,večer bude nasadzovacia listina na web.stránke.
Dalibor Duľa (27.08.2015, 19:48)
Pridané video z preteku LITOVEL.viac na:http://www.slovakiarace.sk/video.htm
Dalibor Duľa (27.08.2015, 21:07)
Chcem sa vyjadriť k tomu nešťastnému preteku,príprava holúbkov bola ako obvykle trénihg ráno 1,5hodiny holuby dobre žravé ,nasadzovali miestny chovteli Kaňuk,Tkáč,Maštalský,Kováč,Lánik a ja.
Holubky v ruke veľmi dobré ani nie tučné ani nie chudé,2ks nepripustené na pretek holub p.Dynku pychnutý od dravca a ešte Pl holub ktorý sa vrátil ráno z preteku Lačnov,všetci prítomný konštatovali výborný stav nasadených holubov.21 15hod odchod auta do miesta štartu príchod do Litovla 02 00hod.
ráno o 6 30 holuby na kukuričnom poli tesne pred Litovelom,po prehodnotení s ľudmi po trase štart holubov o 7 00hod výborný odlet za 1-minútu ich nebolo vidieť.
Neviem si vysvetliť tie straty ,kontrola prepravných košov na videu trus hustý .
Večer prvé hlásenia PH z Poľskej republiky
od Wroclavy,druhý hlásený Swiebovice ak to dobre píšem ,ďalšie hlásenie Wroclav takže som rýchle pochopil ,že dnes nebudú žiadne dolety,bohužiaľ naše holúbky vyleteli na opačný smer dokonca jedneho hlásili 100km od nemeckej hranice nepam§tám si už názov mesta,dnes ďalšie hládsenia z PL ,potom dokonca Nové m/na Morave a Rečaný u p.Hniličku,večer hlásený holub v Toryse p.Hovančík.
Čo ďalej dával som si otázku,spočítal som počet chovateľov a vyšlo mi číslo 115-ktorý majú ešte šancu bojovať vo finále,tak som sa rozhodol že počkám čo ešte priletí a dám im po oddychu tréning 65-100km(alebo pretek) a potom urobím pretek finálový pretek 505km s tým ,že bude a žolíkový,to znamená kto má ešte vhre žolíka tak bude hráť aj o prémiu 300-eur,platený žolík bude hrať aj o hlavnú výhru aj o prémiu medzi žolíkmi
Luhový Miroslav (28.08.2015, 10:26)
Pozdravujem Vás p.Ďuľa,
holuby vo Vašej TS síce nemám ,ale sledujem ju.Neviem s akými ľuďmi po trase ste komunikoval,ale Považie a Kysuce boli do 9,00 v hmle.Predpokladám,že aj vsetínsko.Boli sme tu z okolia vyvážať viacerí a do 9,00 nebolo šance.Popisujete tu odchod 21,15 z TS a tak by ma zaujímalo ak sa teda môžem spýtať keďže nie som ôčastník,kedy bol odchod auta na pretek Lačnov a koľko stálo auto po príchode do Lačnova kým sa holuby pustili.
Šimko František (28.08.2015, 12:54)
Čo na tejto situácii najviac oceňujem je reakcia tých čo tam holubäta dodali . Aj zaplatili si za ne. Tak ako veľkí športovci nekomentujú výkony rozhodcu , počasie či iné nepriaznivé situácie ani títo holubári nereagujú . Prišli o pár holubov o nejakú možnosť výhry , ale ešte o koľko holubov ( aj špičkových ) prídu v budúcnosti. Preto každý osobný príspevok na túto tému bude iba sypanie soli do rany ...
Zdeněk Adamík (28.08.2015, 14:17)
Pane Šimko Vás nezajímají možné důvody neúspěchu holoubat v citovaném závodě? Vám je to "ako velkému športovci" jedno? Vy se nechcete poučit z možné chyby či chyb?
Ovce také chodí jen tak na porážku, že?
Podobné otázky jako pan Luhový si jistě kladou i účastníci závodu, jen se jim jaksi asi "nechce nosit kůže na trh". Určitě se o žádné sypání soli... nejednalo a nejedná.
Velkí športovci nekomentují obvykle proto, že to mají řády soutěží ZAKÁZÁNO.
Stefan Nochta (28.08.2015, 14:38)
Bol to amaterizmus, na ktorý doplatili žiaľ chovatelia, ktorí sem dodali svoje holuby. Pre mňa je to ponaučením, že do tejto TS už holuby nedám. Pre porovnanie: súrodenci týchto holubov lietajú v TS u p. Haragu..........K tomu už niet čo dodať.
Ivan Oravec (28.08.2015, 14:56)
Jozef Daníšek (29.08.2015, 23:12)
Pozdravujem.Chcem tiež prispieť s troškou do mlyna a vyjadriť sa k tomu, pre niekoho nešťastnému preteku Lačnov.Nie som obhajcom pána Duľu.Osobne ho vôbec nepoznám, iba s príspevkov na našom fóre.Prišiel mi na um jeden výrok zo Svätého písma."Kto si bez viny,prvý hoď kameňom"Ako poniektorí vieme nehodil nik! Osobne si nemyslím,a logika mi hovorí,že ten čo vynaložil toľko úsilia pri zriaďovaní a vybudovaní testovacej stanice, by niečo spravil úmyselne tak,aby všetko zakopal pod čiernu zem.Určite to budoval s presvedčením,že to bude fungovať ako špičková testovacia stanica.Taktiež všetci chovatelia.ktorí tam dodali svoje holuby ich tam dávali s nádejou,že sa určitým spôsobom zviditeľnia.Ktorým holuby doleteli sú spokojní a ktorým nedoleteli budú viniť organizátora.Tak to presne to u nás chodí.Čo považujú za najjednoduchšie riešenie.Organizátora poriadne skritizovať,vyhroziť sa mu,že tam už holuby nikdy nedajú,lebo v iných test.staniciach boli úspešnejší atď.Ale všetci dobre vieme,že každý pretek je iný,počasie sa nám dokáže zmeniť z hodiny na hodinu.Na hornom konci svieti slnko a na dolnom je hmla.Kto chodí do hôr vie ,že dolu je hmla a 100m vyššie svieti slnko a modra obloha.Veľmi dobre som sa poznal s nemeckým chovateľom p.Wagnerom.Žiaľ už nie je medzi nami/Katowice/,ten mi povedal"Jozef, keď zo 100 holubov vychováš aspoň troch skutočných pretekárov,tak si môžeš gratulovať.Ostatní sú zrelí do polievky.
My však väčšinou žijeme vo falošnéj nádeji,že zo sto vychovaných mláďat bude 90 úspešných pretekárov.Ono to však nie je pravda.Veď potom by sme neprevádzali žiadnu selekciu.A to by sme už boli zrelí priam na senzáciu.Takže možno to poviem dosť drastický.Tie holuby čo nato mali prileteli a ostatné obrazne povedané zablúdili.Veď mali rovnakú starostlivosť rovnaké podmienky pri štarte,žiaľ niečo im chýbalo.Ešte jedna poznámka na záver.Ruky na srdcia koľko nakúpime rodových obrúčok.Koľko holubov dostaneme na CV a s akými výsledkami.Ja osobne by som pánovi Duľovi vietor s plachiet nebral a nelámal nad ním palicu.Radšej by som mu držal palce a povzbudil ho starým porekadlom "Zlý začiatok dobrý koniec"

S pozdravom Jozef
Peter Grék (30.08.2015, 06:43)
Z videa musí byť každému jasné že holúbky boli v pohode a v dobrej kondícii. Na štarte boli výborné podmienky, čo holuby aj potvrdili výborným odletom. To že niekde na trati bola údajne hmla mňa osobne vôbec netrápi, predsa som dal holuby do testovacej stanice, kde letia na jedno miesto a smer z ktorého mladé prídu je v tomto prípade druhoradý. Podstatné aby došli a našli si cestu domov. V mojom prípade to jeden z dvoch zvládol a rodičom toho strateného pribudol čierny bod :-).
Vždy to tak bolo a zrejme aj bude že drtivá väčšina holubárov začína kritiku všade len nie od seba. Keď v Nitre kvôli hmle v minulom roku nemohli pustiť holuby vo finále a stiahli ich na menšie kilometre kde už hmla nebola, spustila sa kritika, Keby ich tam boli pustili a postrácali zase by sa kritizovalo.
Som presvedčený o tom že Dalibor v Race Slovakia a aj Pali Javorček v Nitre mali holúbky na preteky pripravené výborne a urobili všetko pre to aby sa im vrátili a nezaslúžia si od nás za to žiadnu kritiku. Prečo sa mladé v tomto roku tak extrémne tratia nielen v testovačkách ale aj na holubníkoch samotných chovateľov (ale to sa nikdo nedozvie pretože toto kritizéri taja) sa len môžeme dohadovať. Toto je ale asi už na inú tému.
Ja svoje mladé do týchto testovačiek na budúci rok určite dám a prajem obom testovačkám pevné nervy a úspešný finálový let
Miroslav Ďurana (30.08.2015, 23:48)
Dobrý večer.Videa z TS som sledoval pozorne,ale na tých preletoch sami nezdá počet holubov.Kde sú tie ostatné.Keď je vypustených cca 600-900ks ten krdel vypadá ináč.Skúste sa zamyslieť páni holubári.Letu zdar.
Jozef Daníšek (31.08.2015, 13:06)
Pozdravujem.
A je to tu! Typická slovenská chovateľská malosť.Alebo druha možnosť.Neprekonateľná túžba si do niekoho len tak kopnúť.Konšpirácie,ako na bežiacom páse.Spraviť s chovateľov p.Lanika,Tkáča,Maštalského,Kováča,Kaňuka a pána Duľu,bezprizorných,ktorí nevedia čo robia a dávajú holuby mimo nasadzovacieho koša.Tak to je sila.
Veď určite existuje nasadzovací protokol na pretek a tam to je čierne na bielom,koľko bolo holubov nasadených.Či nie?
Teraz prísť s konšpiračnou teóriou o preletoch a s nasledujúcou výzvou" Skúste sa zamyslieť páni holubári" to mi pripadá naozaj scestné.
Ale aby som to trošku odľahčil,tak ja som sa zamyslel a prišiel som k záveru,že keď tie ostatné holuby není vidieť prelietať asi sa rozhodli isť peši.

Ostávam s pozdravom
Miroslav Ďurana (31.08.2015, 15:10)
Zdravím pán Daníšek Vy ste úplne mimo.Radšej nechajte konšpirácie na svojom holubníku.S pozdravom.
Dalibor Duľa (31.08.2015, 20:15)
Dobrý večer,každý ma svoj názor a treba ho brať,ale že by som nedal holuby do koša ,takto mi pripadá smiešne...
Finále sa bude konať 13.09.v nedeľu dúfam ,že nám vyjde počasie a zároveň všetkých pozývam na pretek SLANY 505KM.
Miroslav Ďurana (31.08.2015, 21:27)
Dalibor myslím,že v Žiline sme si tykali a dúfam,že to platí.TS preberieme na nejakej akcii a tu to nerozvíjajme.Holuby do TS dávam na testovanie a ani som nepovedal,že na budúci rok nedám.Dal som teraz a dobrá diskusia prispeje k tomu,že na rok 2016 ich bude ešte viac.S pozdravom Miro.
Dalibor Duľa (31.08.2015, 22:17)
Ja som nenapísal, že mám problém s tykaním to ma ani nenapadlo(ja tykám každému aj náčelníkovi štábu som tykal a mal som smolu...))ja som sa vyjadril ,že treba brať každý názor to znamená aj pozitívne ale aj negatívne hodnotenie čo si myslím, že je v pohode,ale nedá mi povedať jednu vec ,že hlavne ja som prišiel o kredit a nakoniec aj o holúbky a možno financie z dražby ...takže čistá strata a možno už v budúcnosti nebudem púšťať holuby do protivetra a dajme tomu hmly, ako tu bolo napísané, ale iba do vetra ktorý poženie moje holuby do rýchlosti 2100-2500 a príde ich na holubník minimálne 500ks v minúte a to bude tá najlepšia TS na svete ....(len škoda že nepreverí schopnosti PH v TS) asi tak všetko idem sa pripravovať na finále asi všetko.
Jozef Daníšek (01.09.2015, 09:11)
Pozdravujem. Kto je tu mimo, nech posúdia,účastníci nášho fóra.Oni si určite svoj názor spravia.Ak ste si môj príspevok pozorne prečítal,tak v ňom som Vaše meno vôbec nespomenul . Alebo-trafena hus zagágala?
Miroslav Ďurana (01.09.2015, 19:16)
Pán Daníšek vždy keď vidím Váš príspevok diskuznom fore vždy ma napadne jedna kauza v OZ Žilina.S pozdravom a letu zdar.
Jozef Daníšek (02.09.2015, 10:26)
Pozdravujem.Už som bol v súdnom spore s Ing.Gaškom.Pravda sa ukázala.Ja som nedostal doživotný trest ako Ing.Gaško.
Tak ak niečo máte tak von s tým.Ale, ak by ste chceli vidieť súdne rozhodnutie môžem Vám ho dať k nahliadnutiu.Pozdravujem
Jozef Daníšek (02.09.2015, 11:04)
Pozdravujem.Musím opraviť vetu" doživotný trest pretekania s poštovými holubami".A doplním. Dám Vám k nahliadnutiu i znalecký posudok súdneho znalca z oblasti grafológie.Aby ste si mohol veci ujasniť a nezavádzať tu chovateľov.
Miroslav Ďurana (02.09.2015, 17:00)
Pán Daníšek už druhý krát Vám hovorím,že ste mimo.Jedna vec je,že za posledné roky som si nevšimol,že by ste sa nejakého testovania nejakej TS zúčastnil, tak na môj príspevok ste nemusil reagovať.Za druhé neviem,prečo spomínate Ing Františka Gaška.Poznám inžiniera osobne a ako človek úplne v pohode.Ako holubár myslím tiež,lebo na Slovensku jeho holuby pozdvihli určite veľa holubníkov,ale to je písanie pre iných.Zdá sa mi ,že naozaj rád konšpirujete Vy a nie iný ako ste napísal predchádzajúcom článku.Bol by som radšej keby ste sa na budúci rok zúčastnil testovania v race Spiš a budeme si informácie podávať cez telefon.S pozdravom a letu zdar.
Jozef Daníšek (02.09.2015, 18:30)
Vážený pán Ďurana.Píšem Vám skutočne posledný raz.Či budem dávať holuby do akejkoľvek testovacej stanice,je moja a len moja súkromná vec.Či budem diskutovať na našom diskusnom fóre je opäť moja súkromná vec.Či si niekoho zastanem,hoci ho nepoznám je znova moja súkromná vec.Ja som totiž iného zmýšľania a nehrám pštrosiu politiku strčiť hlavu do piesku a držať sa hesla,čo ťa nepáli nehas.Ja sa nesprávam ako chameleón,dnes tak a zajtra ináč.Za svojimi diskusnými príspevkami si vždy stojím.Ja som nevytiahol kauzu spred 25 rokov.To ste bol Vy.Budem Vás citovať"Pán Daníšek vždy keď vidím Váš príspevok diskuznom fore vždy ma napadne jedna kauza v OZ Žilina.S pozdravom a letu zdar"Citoval som ju žiaľ i s Vašimi pravopisnými chybami.Takže, mne nedošli argumenty a neuchýlil som sa k podpásovkam.To Vy ste odbočili od témy testovacej stanice a začali ste invektívami.Najskôr Vám nepasujú počty holubov,potom Vám vadí,že Vám pán Duľa netyká a napokon je všetko dobré a Vy do jeho testovačky dáte, na budúci rok holubov.To o niečom svedčí.Ja Vám prajem v testovacích staniciach čo najviac úspechov a ešte ráz Vás žiadam nestarajte sa do súkromia iných.Najmä
vtedy keď o niektorých veciach nemáte ani tušenia.S pozdravom Jozef
Dalibor Duľa (02.09.2015, 19:57)
Zajtra pretek Ružomberok 2
Dalibor Duľa (02.09.2015, 21:25)
Nasadzovacia listina http://www.slovakiarace.sk/ruzomberok2.pdf
Peter Grék (04.09.2015, 22:59)
Keďže som už alergický na tú holubársku dristológiu, dal som si tú prácu a spočítal som holuby vyletené z vozíka v čase 0:47 z celkových 3:24 min tohto videa. Stačí zastaviť video v tomto čase, ofotiť obrazovku, zväčšiť detaily (počítačovo), vytlačiť na A4 a ručne si postupne vyškrtať a spočítať holuby. Pri čísle 512 som sa zastavil, pretože už by som so 100% istotou nevedel rozlíšiť ďalšie holuby ktoré sa na snímku prekrývali - jedno je ale isté- z toho vozíka vyletelo viac ako 512 ks. Spočítal som len holuby ktoré bolo vidieť proti svetlej oblohe, siluety holubov ktoré boli mimo nej nedokázal spočítať. Je to foto cca 15 sekúnd po štarte a zo zvukového záznamu ešte počuť ako vyletujú ďalšie holuby , ktoré v tom čase nemohli byť v zornom poli fotoaparátu. Na pretek bolo košovaných 574 holubov, takže "Skúste sa zamyslieť páni holubári" a aj Vy pán Ďurana, a hlavne skôr než pustíte do sveta takúto kačicu, dajte si tú prácu a presvedčte sa či tým niekomu neuškodíte...
Miroslav Ďurana (04.09.2015, 23:23)
Pán Grék nechcel som sa viac do diskusie zapájať.Do TS som dodal 4ks.Pri zozname účastnikov bol1ks pomýlený a čakal som,že pri čipovaní holubov bude opravený,lebo predstavujem si,že v TS sa holub fyzicky chytí do ruky a napíše číslo a priradí čip.Ak sa to robí od stola,že tam asi ten kus je tak si to tak robte doma.Dalibora som na to upozornil telefonicky a ten ho podla mňa opravil ani by sa nad tým pozastavil,že spravil niekde chybu.Myslím,že v TS sa holuby musia čipovať týmto systémom a preto na chybu musím prísť.Ak si myslíte,že video viete zastaviť to vie každý laik.S pozdravom Miro.
Miroslav Hornacek (05.09.2015, 19:21)

Dobrý deň.Ako sa vám páči výpočet pri eso holuboch ?Nejako sato zamotalo nie,?Poradie sa mení ako to?Ďakujem za vaše názory.
Milan Blahovský (06.09.2015, 08:57)
ESO v TS je zložené z 2 časti , tzv. ESO KT ( A ) - z prvých 3 pretekov - na webe TS je vo formáte pdf bez zmeny tak, ako bolo po treťom preteku.
ESO ST ( B ) je hodnotenie holubov z posledných 3 pretekov. Teraz je na webe Tipesu - http://www.one-loft-race.de/aspunktewertung.php?OLRID=20150722&lang=de ; vložené poradie po 2 pretekoch - Litovel a Ružomberok 2, k tomu sa pridá ešte finálový pretek a tým bude poradie ESO B skompletizované.
Je to jasné pán Horňáček ? Lebo mne je to jasné ako obloha pred týždňom. Dnes sa už o tom žiaľ povedať nedá a leje nám tu. Snáď to nejako odštartujeme dnes.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené